Jump to content

Липса на знания или опит?


Prince10

Recommended Posts

Драги съфорумници, тази тема е вдъхновена от любимата ни игра ,,Стани богат". Напоследък сте забелязали, че участниците не се справят на нужното ниво за хора твърдящи, че имат обща култура и отразихте това в темата за шоуто.

 

Това ни кара да се запитаме всъщност къде е проблемът? Въпросите не изглеждат непосилни, а играчите отпадат още преди дори да са стигнали до някоя по-сериозна сума. Е, за по-възрастните от тях е ясно, че явно самочувствието е надхвърлило възможностите им, но нека обърнем внимание на по-младите. Всъщност да се абстрахираме от играта, защото тенденцията млади хора да не знаят се засилва и става все по-актуален проблем извън шоуто. 

 

Защо младите хора ,,не знаят"? Всъщност как се добива общата култура? Това не става ли с опита или става само с четенето?  Кой е най-правилният начин да се обогатиш? 

 

П.С. Ако не ви вълнуват тези въпроси, може да обсъдите ползите и вредите от ваксинацията, да има някое коментарче все пак.

Link to comment
ShiningWizard

Обща култура не се гради от зубрене. Познавам олигофрени, които бяха завинаги отличници в даскало, пълни ауткасти, но нямат никакъв усет и досег с високата култура освен науката (вероятно, щото са роботи). Според мен човек трябва да си обогати знанията в различни сфери, от там може да научиш и други неща, които ги има в други сфери. Знания се трупат и от най-необичайните места. Аз например половината мексикански празници ги знам заради кеча, а пък от филмите на ужасите съм разглеждал всякаква митология, което ме води до градска култура или определен фолклор. 

Edited by ShiningWizard
 • Upvote 3
Link to comment

Никога не съм обичал да чета книги. За съжаление нямам този навик, но обожавам да чета различни статии, новини и т.н. В Интернет, да гледам предавания и филми, от които мога да науча нещо. Като малък от 6 годишен съм чел вестници - 24 часа и Меридиан мач / 7 дни 😁 Примерно игрални филми също не обичам да гледам, не мисля,че има какво да науча от тях.

Link to comment

Доколкото знам, по света въпросите един след друг се теглят пред публиката, тука побългарено нърдовете зад кадър трескаво търсят името на третия приток на 7-та по големина река в Папуа/ Нова Гвинея,когато участника се закатери към по-сериозни суми, а и не само. Плюс това в световен мащаб е ... да стане МИЛИОНЕР" в клета маека България е 100 палки.

Каквато държавата-такива и предаванията :D

3kuoda.gif

Link to comment
Lemmon-714

Не следя предаването редовно и не съм гледала най-скорошните епизоди. От тези, които съм гледала, мисля, че понякога сме прекалено крайни с коментарите си към участниците. В крайна сметка всеки има интереси в различни сфери, съответно е нормално в други по-слабо познати области да имаме по-ограничени познания. Другите фактори като сценична треска допринасят още повече, но тях сме ги коментирали.

 

Аз си признавам, че ако ме питат за нещо свързано с български празници, традиции, фолклорни области, и.т.н, ще изгоря на елементарен за мнозинството въпрос, но не смятам, че нещо такова ми определя нивото на обща култура, при условие, че просто тази сфера не ми влиза в интересите и не ме вълнува по никакъв начин. Също така на всички ни е ясно, че въпросите не са на случаен принцип, а се подбират според силните и слабите страни на всеки участник от анкетата и интервюто при записването, тоест не винаги е до обща култура, а си е целенасочено забиване.

 

Иначе се съгласявам с горните коментари, че обща култура се трупа от всякакви източници и съм противник на мнението, че човек задължително трябва да е прочел много книги, за да има добра обща култура. И това го казвам като четящ човек, който е научил много полезни неща благодарение на видеа, статии, филми, сериали, този форум и.т.н. Може би в миналото е било актуално това твърдение, предвид липсата на информационни източници, то затова и го повтарят като мантра предимно лелки и чичаци, живеещи в миналото все още.

Link to comment

Сценаристите се стараят да включват въпроси от всевъзможни сфери, и освен това проучват участниците и им пускат въпроси, на които е по-малко вероятно да могат да отговорят. Не че няма проблем с интелигентността на нацията, но най-вече на БТВ не им се плаща, нищо че взимат по 10 хил. за 30 секунди реклама. Въпреки това честно казано и аз се шокирам на неумението на някои от участниците да отговорят на елементарни въпроси. Буквално с конкурс ги избират.

 • Upvote 3
Link to comment

Проблем има и той е очевиден сред по-младите играчи. Не че и по-възрастните засега блестят и обират "колосалните" 100 000, но не си спомням някой чак фрапиращо да се е издънил. И за мен идва най-вече от средата и от това, че сега е нормално социалният ти живот да се състои само и единствено в това да излезеш в петък да се "разбиеш" с алкохол и по възможност да забършеш нещо за през нощта. Малко са тези, които социализират като ходят на планина или пътуват групово нанякъде и без продънваща музика около тях могат да си говорят на всякакви теми.

 

Другото е, че "съвременната поп култура" обикновено се изразява в бърз преглед на новите заглавия в Netflix/HBO, но до там. Всеки гледа Чернобил, но не почва после да чете каква точно е разликата между Уран-235 и Уран-238 или какви са изотопите на водорода и защо "тежката вода" се нарича така, не се вълнува колко точно е осрал Горбачов в реалната ситуация, не се вълнува имало ли ги е показаните в сериала неща, не се вълнува коя е авторката на книгата по сериала, просто нулев, нулев интерес след финалните надписи на филма. Всеки гледа "Дамски гамбит", но не търси после от какво е вдъхновен, коя е Юдит Полгар или Нона Гаприндашвили... а като стана дума за нея, вчера участничката уверено заяви, че това било арменско име. Еми, според вас нормално ли е? Дори не е нужно да си стъпвал в Армения и Грузия, за да знаеш как им звучат имената. Толкова ли не е чувала най-малкото за Халваджиян, Казасян, Хампарцумян...? За Саакашвили или Джугашвили не смея и да питам. Това, дето се вика, ако ще и само футбол да си гледал, пак ще знаеш кое е типично арменско и кое типично грузинско име. Ами онзи, дето "махараджа" му звучеше турско? Какво да се коментира повече тук... едно време имаше едно детско филмче за Сандокан и там имаше един дебел махараджа, да не говоря за стария филм с Кабир Беди - дори само от там трябва да ти светне, не е ли срамота...

 

Отделно занимания като плетенето се считат за бабешки, остарели и т.н. и почти никой не желае да ги има като умения (което е жалко), така че не е толкова шокиращо, че средностатистически 20-30 годишен младеж не знае какво е "чиле" прежда, макар и, де да знам, мен ме засрамва незнанието на нещо такова.

 

Дори по-любознателните хора, които четат (било книги, било интернет, наистина няма значение кое) обичайно задълбават в една тема и в другите изостават. Аз си се кефя да чета за казаХите в Казахстан, но примерно ако ме питат нещо за Властелина на пръстените, Игра на тронове, Стар трек или Тери Пратчет просто няма да знам, колкото и да е елементарно за хората, които пък си дълбаят в този жанр. Или ако ме питат за история на изобразителното изкуство и стилове на картини... няма ме, ето, пропуск е. Всеки има такива теми. А в "Стани богат" явно много умело с въпросника и интервюто ги откриват и заради това не вярвам някой да удари джакпота някога в нашето издание. Виждам се как отивам да играя, попълвам честно въпросника и интервюто, и на 1000 лв. ме питат за някой елф от Властелина - еми gg. Ако мина някак с жокери, бам въпросче за Салвадор Дали и Анди Уорхол - айде, 2 000 лв. макс, честито.

 • Upvote 10
Link to comment
HEIDENREICH

Не виждам особен смисъл от нова тема , макар че по-скоро началната идея бе дискусия на тема " Как младата смяна не става за чеп за зеле " , ако ще се дискутира и тук отрицателното ай кю на участниците и какви са педераЗе организаторите, съм силно изкушен да слея двете теми.

 

За самата игра - просто подборът на въпросите е тотално в гъза, тотално рандъм и около 2 000 лв е реалистичната сума за всеки участник, а ако е нереално тъпо копеле -500. 

 

Общо взето схемата е първите 2 въпроса като за ретарди , 3 и 4 лесни, но тук може някой участник да блесне с малоумие и да зацикли, 5 въпрос за 500 лв може и да е доста ебан влизащ в графата " Всички би трябвало да го знаят , понеже го дадоха по всички телевизии в 19,00 часа " но баш тогава не си гледал. 

 

Преди , по времето на Ники Кънчев, освен много по-секси катинарчето което имаше, имаше някаква логика в нарастването на сложността. Самият пияница от Червен Бряг  бе казвал че схемата е нещо като" въпроси за дебили, въпроси от началното образование, от университета, специфични въпроси за нърдове , тотални изродщини"

Сега е малко като организацията на ростерите при Винс - Роман Рейнс и Брок са МЕГАЗВЕЗДИ , има 3-4 мидкардъри и другото е леш.

 

И тук както се казва се ПОЧВА КУРА . Още след 1000 лв. Тотално рандУм генератор, приток на поточе в Камчатка, кой е пръднал на прием в Бъкингамския дворец през 85-та

Spoiler

верен отговор ВСИЧКИ 

и прочее безумия.

 

Гледайки въпросите които се задават, съмнявам се и аз че ще успея да взема нещо над 2000 , освен при някакъв луд късмет и много лесни въпроси , като на тия ретарди вчера. Гърмял съм даже на въпроси за химия, някои от тях са некоректно зададени ( този " С какво са пълни въздушните възглавници ? " Верният отговор бе АЗОТ , но реално е с други съединения които при удар се смесват и се образува светкавично АЗОТ, демек са пълни с азот само при удар. Ето тук прекалено тясната експертиза щеше да ме преебе. Вярно другите отговори бяха някакви малоумия, но класически въпрос без верен отговор)

Снощи не знаех за песента 'Марица " на Силви Вартан, нито къде е живяла преди да емигрира. Пуснах си после тази песен, прекрасна е , с чудесен текст, а меко казано не съм фен на френските шансони, но признавам си без бой не съм я чул. Толкова дърт даже аз не съм. 

 

Преди освен че често се стигаше до въпроси за 10 000  , доста често знаех и отговорите. Моя колежка-професорка бе стигнала до въпрос за 20 000 лв , и изгърмя там . Познавам я жената, умна е ,обаче е тесен специалист в областта си ,  не е и с някакви енциклопедични познания във всички области . Просто съвсем правилно прецени че 3-4 000 няма да и оправят живота, даже по онова време и игра смело, отделно имаше и късмет.

 

Ето наш Loop-чо е сигурно най-умното копеленце тук ( макар че  едва ли е голямо постижение да си най-умен сред сбирщина ретарди ) има задълбочени познания в много различни области и пак може да изгърми на 1500 лв като не знае кой е Ранд ал Тор. 

Затова отсега ти казваме : Взимаш ни и двамата с чичо Митко за жокери. Аз, ако случайно ти дадат нещо за фентъзи или кочара-кютек не от Корея, а Олимпик да ти гугълне всичко друго. Е , ще стискаш палци до тогава още да е трезвен, да не е в покер сесия  и да не ебе барманки , ама РИСК ПЕЧЕЛИ РИСК ГУБИ. 

После очаквам един плик в израз на уважение, независимо от сумата до която стигнеш. И помни че не ти взимам 90 % от парите, ОСТАВЯМ ТИ 10 %. 

 

За трети жокер ако си умен ще вземеш @The Best понеже е гений във всяка област, или Пори понеже прави парити и върти игрити, най вероятно ще ти фотошопне чек за 10 000 за да не се излагаш пред ценните путрибитили. 

 

Сега с това малоумно правило с втората фиксирана сума , всеки насира и взима 2000, освен хазартно зависимата баба на Олимпик. 

То вярно че , на 1500 вече си изгърмял и трите жокера, но еби му мамата. 

Явно са го сложили за да не си тръгват хората с 500 , понеже при този подбор на въпросите 5 000 са почти недостижими, освен ако не ти е кастната силна магия за късмет от маг Фидан. 

 

Лошото е че така предаването е почти негледаемо. Аз сериозно се отегчих, то някаква 2 седмична комбо серия от дебили, които разсъждават по 10 минути на въпрос за 300 лв. 

 

Link to comment
Jack Bauer

В общи линии се изписа моето мнение, но нека наблегна и аз - общата култура е много разтегливо понятие и със сигурност не мисля че се създава в училище, нито пък мисля че оценките в училище са някакъв критерий за нителект и обща култура. Масово отличниците в училище които познавам бяха зубъри, които впоследствие не са се реализирали в нещо особено, дори смея да кажа че по-слабите ученици в моя клас са се реализирали по-добре финансово.

Никога не съм гледал на книгите като на нещо, което задължително ти гради общата култура, по-скоро съм го гледал като нещо което ти обогатява езиковата култура - правописа, речника, начина на изразяване. Лично аз в периода когато четох най-много книги съм чел предимно фентъзи и хорър - жанрове които не бих казал че ми обогатяват съществено общата култура в калсическия смисъл - факти.

 

Със сигурност имат своето място, особено класиките, но вече далеч не са единственото - за обща култура смятам, че е важно човек да чете статии на различни теми, да гледа повече кино в различни жанрове (разликата с книгите е, че можеш да изгледаш няколко филми доста по-бързо отколкото да прочетеш една книга, а и киното в голяма степен вече е наложено в ообщата култура на обществото), и най-вече да общува с хора от различни среди. научил съм супер много неща общувайки с хора които се нитересуват от неща, с които аз нямам много досег.

 

И трябва да се започни, че е мноо трудно човек да широко запознат с много различни сфери, като ме забият с някакъв въпрос от химията, и цялата библиотека да съм изчел няма да отговоря правилно освен ако не съм го налучкал.

 • Upvote 3

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
The Olimpic Hero

Знаете, аз самият съм написал перфектната стратегия как се играе Стани Богат, но след цитата ще допълня нещо.

 

Quote

 

Мисля да издам книга за това как се играе в "Стани Богат". Шегувам се разбира се, но и не се шегувам, тоест наистина мисля, че знам каква е перфектната стратегия за игра. Не говоря за знания, а чисто стратегически. Ето според мен кои са най-важните неща, които човек трябва да прави ако отиде да играе в "Стани Богат".

 

1.Преди записа на предаването имаш предварителен разговор с продуцентите на предаването, както и попълваш някакви неща за себе си във въпросник. Там задължително трябва да се правиш на не особено умен и даже е препоръчително ако можеш да ги заблудиш за живота си. Забелязал съм, че на видимо по-интелигентни хора дават по-трудни въпроси, както и обратното. Най-пресният пример е, когато игра един човек, ставал победител в "Минута е много". Просто му ебаха майката с трудни въпроси още на суми за 1000-1500 лева.

 

2.Задължително ползваш жокера "Помощ от публиката" първи. Доказало се е, че публиката може да ти помогне  само на въпроси за ниски суми, до 1000-1500-2000 лева максимално. Нататък този жокер е абсолютно безполезен.

 

2.1.Задължително НЕ разсъждаваш на глас преди да използваш жокера "Помощ от публиката". Така можеш само да объркаш публиката и да я насочиш към грешен отговор.

 

3.Как да използваме жокера "50 на 50". За мен това най-вероятно е най-силният жокер в играта, може да се поспори ако имаш добър "Обади се на приятел - гугъл жокер", но при гугъл жокера има въпроси, които са почти невъзможни за гугълване. Нека се върна на "50 на 50". Вярвам, че този жокер трябва да се пази, като последен, защото чисто математически ти свежда шансовете до 2 коефициент. Даже и да не можеш да изключиш нито един отговор, пак си оставаш на 2 коефициент и ако си хазартно настроен просто стреляш и се надяваш. Ако пък можеш да изключиш със сигурност отговор или два, то този жокер може да се превърне в 100 %-ов. Тоест ако ти оставят отговор, който на 100 % си изключил и друг, то вече имаш 100 % сигурност, че другият е правилният.

 

3.1.Задължително НЕ трябва да разсъждаваш на глас преди да използваш жокера "50 на 50", особено на високи суми. Ако им кажеш "Колебая се между A и C", не е изключено да ти оставят точно A и C. Това подправило е леко плаващо и подлежи на лека промяна, но ако става въпрос за ниска сума до 1000-1500 лева. Там едва ли биха те забили и да ти оставят точно двата отговора, между които се колебаеш.

 

3.2.Казвам, че "50 на 50" трябва да се пази за по-високи суми, но ако си на път да отпаднеш и това ти е последният останал жокер, разбира се, че трябва да го използваш. По-добре да имаш шанса да видиш още един въпрос по-нагоре, отколкото да отпаднеш с жокер в джоба.

 

4.Задължително "Помощ от приятел" трябва да ти е "Google жокер". Няма начин тази игра да бъде спечелена по друг начин. За мен е непонятно как все още има хора, които разчитат чисто на знанията на телефонния си жокер. Даже да имаш Димо "Fucking" Падалски, си мисля, че пак с Google би трябвало да имаш по-добър шанс. Има въпроси, които са перфектни за google-ване.

 

4.1.Трябва да имаш тактика как да четеш въпроса си за google, както е споменал и neshev.  Изобщо не е нужно да четеш целия въпрос, изобщо не е нужно да четеш и отговорите, така само губиш ценните секунди. Просто две или три ключови думи, които трябва да се google-нат.

 

5.Задължително слушаш във всеки един момент какво ти говори Михаил Билалов, слушаш го детайлно. Той може да бъде твоят четвърти жокер. Билалов, за разлика от Ники Кънчев, обича да помага на участниците, често ги насочва към верния отговор или пък ги спира да дадат грешния. Опознай Билалов, гледай предишни предавания с него, анализирай ситуациите, в които помага и точните думи и мимики, с които го прави.

 

 

Ясно е, че в България въпросите не се теглят предварително, а се нагласят въпрос по въпрос, според играча. И тук стигаме до първата ми точка от горецитираната ми стратегия. Написал съм, че можеш да лъжеш в предварителния разговор/на кастинга. Обаче дали пък няма някакво правило, в което ясно е заявено, че трябва да казваш истината си за професия, образование и т.н.  Ако има, то няма как да станат нещата. Обаче ако няма, сериозно някога бих отишъл в Стани Богат и ще се правя на максимално глупав на кастинга. Ще кажа, че трудно съм си завършил средното образование в Луска( училището с най-големите идиоти в Бургас, където се учиш на строителство, разбирай да станеш общак). Ще кажа, че в момента се занимавам "с каквото падне" - боядисване, фаянс, понякога на строежи, но ще добавя, че все пак, както съм чувал, срамна работа няма. Това последното ще е с цел да докарам някакво чувство за жал сред продуцентите. Да си кажат: "Абе прост е човекът, но работлив. Ще му дадем по-лесни въпроси, за да изкара повече пари". Отделно ще гледам да говоря максимално на меко, за да изглеждам точно като просто момче от Бургас, което няма и два грама мозък. Също така няма "да се разкривам" между въпросите, защото както вече отбелязахме, те са готови да сменят въпросите с по-трудни в един момент.

 

Обаче пак тук стигаме до ситуацията, че след края на играта със сигурност ще разберат, че съм ги лъгал. Повярвайте ми, много искам примерно да стигна 20-30 хиляди лева, и да ги блайндсайдна в ефир, като им обясня как съм ги излъгал брутално на кастинга, но това дали няма да ми струва някаква дисквалификация. А дали, даже да не се разкрия по време на играта, след това, когато ме разберат всъщност какъв съм, няма да ми вземат парите, защото съм ги лъгал в предварителното интервю? Реално това най-вече ме спира да кандидатствам за участие. Интересува ме какви точно договори подписваш и можеш ли да лъжеш максимално за всичко около твоята личност. Ако мога, то бих отишъл веднага.

               

Link to comment
29 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Обаче пак тук стигаме до ситуацията, че след края на играта със сигурност ще разберат, че съм ги лъгал. Повярвайте ми, много искам примерно да стигна 20-30 хиляди лева, и да ги блайндсайдна в ефир, като им обясня как съм ги излъгал брутално на кастинга, но това дали няма да ми струва някаква дисквалификация. А дали, даже да не се разкрия по време на играта, след това, когато ме разберат всъщност какъв съм, няма да ми вземат парите, защото съм ги лъгал в предварителното интервю?

Блайндсайда няма да го излъчат 100%, а може и да го приемат за някакво уронване на престижа на играта и по тази линия да те ебнат, даже да не те излъчат изобщо. Само спекулирам, не съм кандидатствал и не съм виждал какво се подписва, но съм практически убеден, че са си вързали гащите именно срещу тази стратегия. Само че и ти можеш да си гъвкав - няма как да излъжеш за образованието или кариерата ти и да не те хванат, но спокойно можеш да лъжеш за хобита, интереси и други субективни работи, които са недоказуеми. Очевидно не мога да кажа, че съм завършил за общак ако на името ми има диплома за висше по ядрена физика или медицина, но спокойно мога да кажа, че съм болен фен на фентъзито и в свободното си време рисувам и обикалям галерии, защото това ми е страст. Няма как да ми кажат "я нарисувай набързо Мона Лиза да те проверим!" или с детектор на лъжата да ме тестват дали наистина чета и се кефя на тези неща.

 

Но пак си е голяма психология - те тези, които правят интервюто/въпросника със сигурност са добро качество психолози. За да ги метнеш трябва и ти да си напред със самоконтрола и лъженето. 95% от хората дори да са самоуверени се спичат зверски в ситуации, които изискват лъжене под напрежение, примерно на разпит пред магистрат или пък точно психологически разговор, където ти искаш да измамиш, а отсрещният е опитна хиена и те надушва, че вероятно ще искаш да послъжеш.

 

Не забравяйте, че на единствения дето спечели 100 000 му намериха бързо цаката с това, че бил баща на Искра Ангелова. Беше умен човек, но... не пребори системата. Та мисълта ми е, че и след шоуто вероятно ще те доразследват обстойно ако спечелиш голяма сума.

Edited by Loop
Link to comment
3 hours ago, HEIDENREICH said:

За трети жокер ако си умен ще вземеш @The Best понеже е гений във всяка област...

За следващия форумен куиз ще подготвя такива въпроси, че сценаристите на "Стани богат" ще изглеждат като ученици на минимална заплата😎

 

Аз гледах на запис няколко епизода с голямо скипване. Бих маркирал втора сигурна сума 5 бона ако участвах, но има голяма вероятност да се прецакам на някой по-лесен въпрос за старовремските нрави в определени области на страната, признавам, че не съм добре запознат с тях. Продължавам да си гледам "Семейни войни" и да се смея на дебили. Време е за тим BWC в играта:wank:

 • Upvote 1
 • Haha 2
Link to comment
HEIDENREICH
1 hour ago, The Best said:

За следващия форумен куиз ще подготвя такива въпроси, че сценаристите на "Стани богат" ще изглеждат като ученици на минимална заплата😎

 

 

Определено ще пропусна твоя куиз. Искам да запазя все пак някакво самоуважение. За сметка на това ще ви еба пак в СЕРИОЗЕН ЛИ СИ. 

 • Haha 1
 • Wank 1

 

Link to comment

Ти си легенда на форумния куиз, Райх. Това, че стигна до финала в последния сезон говори много. Все едно да стигнеш до въпрос за 20 хиляди в Стани богат. Ако се пуснеш пак съм сигурен, че ще доставиш отново. Легенда си и на трите игри - "Форумен куиз", "Кой е убиецът?" и  "Сериозен ли си или ще се излагаш?" и си добре дошъл винаги:beer:

Link to comment
7 hours ago, The Olimpic Hero said:

Знаете, аз самият съм написал перфектната стратегия как се играе Стани Богат, но след цитата ще допълня нещо.

 

 

Ясно е, че в България въпросите не се теглят предварително, а се нагласят въпрос по въпрос, според играча. И тук стигаме до първата ми точка от горецитираната ми стратегия. Написал съм, че можеш да лъжеш в предварителния разговор/на кастинга. Обаче дали пък няма някакво правило, в което ясно е заявено, че трябва да казваш истината си за професия, образование и т.н.  Ако има, то няма как да станат нещата. Обаче ако няма, сериозно някога бих отишъл в Стани Богат и ще се правя на максимално глупав на кастинга. Ще кажа, че трудно съм си завършил средното образование в Луска( училището с най-големите идиоти в Бургас, където се учиш на строителство, разбирай да станеш общак). Ще кажа, че в момента се занимавам "с каквото падне" - боядисване, фаянс, понякога на строежи, но ще добавя, че все пак, както съм чувал, срамна работа няма. Това последното ще е с цел да докарам някакво чувство за жал сред продуцентите. Да си кажат: "Абе прост е човекът, но работлив. Ще му дадем по-лесни въпроси, за да изкара повече пари". Отделно ще гледам да говоря максимално на меко, за да изглеждам точно като просто момче от Бургас, което няма и два грама мозък. Също така няма "да се разкривам" между въпросите, защото както вече отбелязахме, те са готови да сменят въпросите с по-трудни в един момент.

 

Обаче пак тук стигаме до ситуацията, че след края на играта със сигурност ще разберат, че съм ги лъгал. Повярвайте ми, много искам примерно да стигна 20-30 хиляди лева, и да ги блайндсайдна в ефир, като им обясня как съм ги излъгал брутално на кастинга, но това дали няма да ми струва някаква дисквалификация. А дали, даже да не се разкрия по време на играта, след това, когато ме разберат всъщност какъв съм, няма да ми вземат парите, защото съм ги лъгал в предварителното интервю? Реално това най-вече ме спира да кандидатствам за участие. Интересува ме какви точно договори подписваш и можеш ли да лъжеш максимално за всичко около твоята личност. Ако мога, то бих отишъл веднага.

Евала, доста изчерпателен наръчник за спечелване на Стани Богат, или поне достигане до поне 10ти въпрос. Смятам че си абсолютно точен във всички посочени точки. От много време мисля да се запиша, ама не ми стиска. Но пък с измамването трябва да се внимава много, ако разберат навярно ще опитат всичко да те дисквалифицират, а и това си е техен формат, реално едва ли имаш някаква защита от страна на закона за нещо такова, и ще те изхвърлят като мръсно пути ако надушат че не си зидаро-мазач от Меден Рудник, а изтъкнат съфорумник от БЕВЕцЕ

 • Haha 1
 • Wank 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...