Just a fan Posted January 18, 2022 Share Posted January 18, 2022 Струва ми се, че това може да се окаже make or break битка за Нгану, поне в краткосрочен план. Очевидно е, че се има за голяма звезда, а това не е точно така и това може да му изяде главата. Виждаме поведение доста подобно на това преди първия бой със Стипе, когато пак ревеше за пари и звездееше, което очаквано подразни Дейна. Почти едно към едно със сегашната ситуация плюс това, че на всичко отгоре иска и в новия договор да му бъде позволено да се боксира. Ако нокаутира Ган, което най-вероятно е единственият път към победата, исканията му биха изглеждали една идея по-реалистични, ако загуби те ще бъдат безпочвени и ще се намери в ситуация, в която няма да е в добри отношения с шефа и дори най-вероятно няма да получи реванш веднага и Стипе ще го изпревари. Link to comment
neshev Posted January 22, 2022 Author Share Posted January 22, 2022 Доста добра битка е ME и предполагам, че ако и двамата се задържат в UFC, ще ги гледаме още няколко пъти, който и да бие тук. Нещата са на кантар за мен. Gane е по-добрият боец, по-техничният и има по-доброто кардио. Проблемът е, че защитата му не е перфектна, а на Ngannou му трябва точно един удар за да те приключи. Силата му е доста надценена, даже стана MEME по едно време, но е факт, че никой не притежава тази комбинация от сила и бързина в дивизията. И вече видяхме какво Ngannou направи с хора като Rozenstruik и Overeem, които са доста прилични кикбоксьори. И Gane няма перфектната защита. Често и той се пуска с нисък гард и се оставя открит за контри, тъй че нямам никаква увереност, че ще успее да оцелее първите два рунда. Ако това се случи, шансовете му се качват главоломно, защото Ngannou е показал, че има проблеми с кардиото, докато Gane може да поддържа едно постоянно темпо и петте рунда. Но все пак е редно да се отбележи, че и Ngannou се подобрява между битките. Борбата му вече е повече от прилична и чисто тактически израсна. Тук е любопитно, че спаринг партньори са му Наско Джамбазов и Багата, даже пуснаха спаринг видео с Багата. За мен Ngannou ще бие с нокаут. Link to comment
HEIDENREICH Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 Aбе , видях го Нгану в трейлъра на Jackass Forever. Не ми се гледа шибания филм, но сцената с него ще е култаж. Link to comment
Mariyan01 Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 Силно стискам палци за Ган. Много обичам да виждам добряк гигант, я Ган е точно такъв. Освен това ме кефи и стила му, просто е шокорищо за мен, човек от най-тежките да е толкова бърз и с такова кардио. Интересно е, че е фаворитът според букитата и според мен ако не бъде нокаутиран в първите 2 рунда ще бъде победител. Link to comment
gboy Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 Много се кефя на Сирил Ган, просто винаги съм харесвал технични бойци. А при него е невероятно какви умения има и каква скорост развива при изпълнението им, хеле пък като се вземат предвид габаритите му. Още отпреди да стане звезда му се кефя и се радвам, че проби нагоре в дивизията. Със сигурност е в пъти по-добрият боец, така че ако Нгану не му отнесе главата при някоя размяна, не виждам как ще загуби. Разбира се силата на Франсис е нечовешка, така че там никога не се знае. Тука го има и другият момент, че ще е забавно Нгану да си тръгне с пояса (образно казано) и да отиде в бокса или в някоя друга федерация, което е напълно възможно. Това ще е култаж и наистина ми се иска да го видя, пък ако ще да е за купона само. Другата част от карда също е доста интересна. Има няколко любопитни дебюта, за които съм хайпнат, включително и на Jack Della Maddalena, на който съм му фен от австралийските му битки още. Майкъл Перейра също ще участва, така че очаквам добри неща Link to comment
OyeaH Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 Хайпнат съм, дано доставят. Link to comment
Mariyan01 Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 Бахти непредвидимото развитие на Main Event- а Link to comment
Lag4 Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 Не че кой знае какво направи на земя Нгану, общо взето само лежеше върху французина, но пък оня изглеждаше, че хал хабер си няма от граплинг. Изобщо не изглеждаше подготвен да се пази от тейкдауни и не очакваше мача да се реши на земя. Май идеята му за мача беше 5 рунда да обикаля около Нгану, да пуска по някой кик и да спечели по точки. Да, ама Нгану явно се е почувствал силен на земя след тренировките с Багата и Наско Джамбазов и му обърка плана. Като цяло скука беше. Link to comment
neshev Posted January 23, 2022 Author Share Posted January 23, 2022 Интересна битка се получи. Наско Джамбазов беше казал в интервю, че Ngannou е разтегнал коленни връзки и битката е под въпрос. И явно информацията му е била абсолютно вярна и Ngannou се е бил с доста кофти контузии. И въпреки това успя да спечели битката и то именно с борба. За мен първите два рунда бяха за Gane и, ако битката беше продължи по същия начин, вероятно щеше да вземе решението. Но Ngannou показа, че е доста израснал като боец и успя да го изненада с борба. Gane беше доста безидеен на земя, даже в петия рунд направи доста груба грешка, която му коства и битката. Според мен тук си пролича, че само с френските треньори, трудно може да станеш шампион, колкото и да си талантлив. За мен Gane ще е шампион в даден етап, но трябва да започне да тренира с по-сериозно лагери и треньори, за да не бъде изненадан по такъв начин отново. Въпреки че победи, акциите на Ngannou паднаха. Особено мераците му към бокса, където всички помнят последната ти битка и се съмнявам към момента да има интерес за такава с Fury. Наистина съм впечатлен, че спечели с тези контузии и показа доста топки. Ако реши да продължи да се бие в UFC, трилогия със Stipe или битка с Jon Jones винаги са опция. Лично аз не съм убеден, че Jon Jones ще го победи, според мен Jones ще има проблеми при тежките, а и вече доста време мина след последната му битка и въобще не знам къде му е главата в момента. Link to comment
OyeaH Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 Наско Джамбазов тъп ли е да говори такива неща преди мача? Много ме впечатли Франсис, много адекватно реагира и обърна мача. Едва ли някой е очаквал да победи по този начин. Морено много насра и логично си загуби титлата. Link to comment
gboy Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 Много силна галавечер, не само МЕ. Jack Della Maddalena направи уникален дебют, което не беше изненада за мен. Пичът е много талантлив и ми правеше впечатление още от боевете си в Eternal MMA (в Австралия локалка) - много здрав удар като за ниска категория, добро движение в стойка, добра техника ... ще ми е интересен да го гледам в UFC, сигурен съм, че прави интересни мачове. Michael Morales още в темата за DWCS бях писал, че е нещо специално и снощи отново се прояви като вундеркинд. Хлапак на 22 е, а ги мачка жестоко. Опонентът му беше много опитен, вече пета година е в UFC, има мачове с много сериозни имена, има сума ти победи и на всичкото отгоре мачът му тръгна много добре с един точен удар още в началото. Фактът, че Моралес обърна боя и го нокаутира до края на рунда само показва какъв феноменален атлет е. На всичкото отгоре беше и в main card-а, което много рядко се вижда за дебютант. Супер хайпнат съм за него. Genaro Valdéz също бях писал за него в DWCS темата - не е кой знае какъв боец и според мене ще яде хурката тепърва, ако не промени изначално стилът си, обаче пичът прави мачове та дрънка Снощи с Фривола се разбиха за три минути и мязаше на кръчмарски бой, силно ви препоръчвам да го видите, ако го намерите някъде. Валдез падна пет пъти преди да спре мача - не се отказва, батко, и това е. Лют е много мексиканецът, Дайна ги харесва такива и ако продължи така да се мята, ще го остави по-дълго от нормалното, даже и да губи. Майкъл Перейра е вече с четвърта поредна победа, а и като цяло от началото на кариерата си в UFC се справя много добре и си е стабилен ъпърмидкардър за всяко едно шоу. 😎 Лично аз мисля, че му хабят потенциала, вместо да му дадат да направи добра вражда с някой траштолкър, но как да е. Фен съм у и винаги ще му се кефя на дебилният стил. Португалецът, който между другото дебютира с този мач в UFC, показа, че има умения. Просто го бяха хвърлили много надълбоко, не беше честно. Но в следващите мачове ще има победи, сигурен съм. Морено и Фигуейредо с много силен мач, определено са безумно добри бойци и двамата. Не знам как го отсъдиха за бразилеца, беше си равностоен двубой. Няма да се изненадам, ако това стане първата четирилогия на UFC. Лошото е, че тая дивизия продължава да страда от star power, и си е все така безинтересна, което е жалко, щото има сериозен "басейн" от талант там. Франсис най-накрая е станал истински боец Досега беше просто бичме, където гените са се сбъркали и се е получил свръхчовек, но тая вечер показа и умения. Ако някой ми беше казал, че ще бие Ган с борба, щях да му се изсмея в лицето. В тоя спорт наистина никога не знаеш какво ще стане. Сирил направи точно едно грешка, която му коства мача и това беше, че петият рунд не си осигури стабилна позиция на земя, ами тръгна да премята крака и тогава Нгану го преобърна и го налегна. Иначе бяха 2 -2 рундовете и ако се беше въргалял върху Франсис някоя и друга минута, щяха да му дадат мача. И аз мисля, че в някакъв момент ще стане шампион, просто при тежките няма читави атлети, а Ган е невероятен такъв. Франсис сега ще покаже дали наистина UFC се държат с бойците си като роби или е просто мрънкане. Като е толкова зле - да напуска. Вече е сериозно име, на върха на славата си е, спокойно може да си организира сам мачове и да си взима лъвския пай. Да си прави боксови циркове или ММА такива, няма значение, и да прибира 90% от парите - какво по-хубаво. Че те всички боксьори това правят, като един път се сдобият с малко слава. Да го почва и той, хем нема да му пукат главата разни уроди. Link to comment
BulletClub Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 Самия факт, че Ngannou гонеше takedowns говори много за Gane и уменията му в стойка. А пък за Francis няма какво да коментирам - нечовешка сила и успя да надвие grappler, нещо, което не очаквах да се случи. За мен Ngannou се утвърди като шампион в тази среща, показа, че може, както да дебне KO, така и да скъсява дистанцията и да ги мачка и на земя, но ми направи впечатление, че Dana не му сложи колана накрая 🤔 Да не забравяме, че Gane е в играта от 3 години някъде, определено има много потенциал в него, само не разбрах защо трябваше да гони leg lock, това му костваше мача, но браво, че не си търси оправдания и приема загубата с отворено сърце, от тук нататък може само да се учи и подобрява и със сигурност ще го видим с титлата един ден. Link to comment
xelzing Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 1 hour ago, gboy said: Лично аз мисля, че му хабят потенциала, вместо да му дадат да направи добра вражда с някой траштолкър, но как да е. Нека не бъркаме UFC с WWE моля. [b]Thank you EDGE! [/b] Link to comment
gboy Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 Да, бе, че у UFC такива работи няма и не се кълнат всеки ден в туйтър Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.