Jump to content

Видео игри и конзоли - обща тема

ShiningWizard

Recommended Posts

Ами виж и със Сайбърпънк-а какъв кур беше на ден 1, вярно ръшнаха ги да я пуснат недовършена ама особено PS4 версията беше трагикомична. Сега е излязъл нов пач 1.5 и доколкото разбирам са я пипнали и се играе добре. 

По принцип избягвам да купувам игри на DAY 1 . Чакам да им падне цената, а и съм заринат с игри в GOG и Steam за няколко години напред. Като излезе нещо на примоция го бодна, а реално нямам време да играя , и за година изигравам 1-2 игри само. 

• Upvote 1

Изненадващо за който ме познава по-добре и ме е чел как хейтя "геймърите" (ама в смисъл тия дето не излизат от тях и само игри са им в кухите тикви 24/7), в последно време си купихме от лиготия един PlayStation вкъщи и всъщност го намираме за добър начин да си изгубиш час-два вечер когато Netflix е дотъпял, а БТВ и Нова те засипват с поредното претопено шоу на Магърдич Халваджиян или драмите на Халит и Йълдъз Аргун... та пиша това колкото да се включа в темата и да помоля който има препоръки за PS за добри семеен тип игри или нещо добро спортно (извън големите имена като Fifa, NBA, NHL) или стратегии тип Civilization да светва. :) Единствено FPS игри не стават, че сме недъгави с т.нар. според Wikipedia motion sickness и почва да ни се гади като погледаме 10 минути уж от неговата гледна точка как някой се върти бързо наляво-надясно...

И вярно ли е толкова тъпа идея да pre-order-на в случая WWE 22 и Gran Turismo и е по-добре да чакам други да се набият на пчи хуй с бъгове? Или е станала веднъж преебушка с тоя Cyberpunk и сега безпричинно се носи лоша слава на предварителните покупки от там?

17 minutes ago, Loop said:

Изненадващо за който ме познава по-добре и ме е чел как хейтя "геймърите" (ама в смисъл тия дето не излизат от тях и само игри са им в кухите тикви 24/7), в последно време си купихме от лиготия един PlayStation вкъщи и всъщност го намираме за добър начин да си изгубиш час-два вечер когато Netflix е дотъпял, а БТВ и Нова те засипват с поредното претопено шоу на Магърдич Халваджиян или драмите на Халит и Йълдъз Аргун... та пиша това колкото да се включа в темата и да помоля който има препоръки за PS за добри семеен тип игри или нещо добро спортно (извън големите имена като Fifa, NBA, NHL) или стратегии тип Civilization да светва. :) Единствено FPS игри не стават, че сме недъгави с т.нар. според Wikipedia motion sickness и почва да ни се гади като погледаме 10 минути уж от неговата гледна точка как някой се върти бързо наляво-надясно...

И вярно ли е толкова тъпа идея да pre-order-на в случая WWE 22 и Gran Turismo и е по-добре да чакам други да се набият на пчи хуй с бъгове? Или е станала веднъж преебушка с тоя Cyberpunk и сега безпричинно се носи лоша слава на предварителните покупки от там?

Не преминавай към тъмната страна, Лууп, не го прави! :(

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

След като си взех AC Valhalla се зарекох, че повече няма да купя нова игра, ако не е нещо много WoW. Не стига, че е по-скъпо, ами и е пълно с бъгове и тегавини. Изчакваш си някой месец - да фикснат простотиите, да падне цената и тогава. :D 

Да не говорим, че дотогава и ще се е разбрало дали играта си струва или не, пък и ще има достатъчно туториали в тубата, като го закъсаш нейде. 

• Upvote 1

ShiningWizard
47 minutes ago, Loop said:

PS за добри семеен тип игри или нещо добро спортно (извън големите имена като Fifa, NBA, NHL) или стратегии тип Civilization да светва. :)

Jackbox Party Trilogy, Rayman Legends, Everybody’s Golf, Crash Bandicoot игрите, Sonic Colors, Lego игрите (всички са супер забавни, особено Пръстените, Star Wars и Хари Потър), It Takes Two и LittleBigPlanet 3. 

47 minutes ago, Loop said:

Доколкото знам е масово с пандемията  и  новите политики на студията за третиране на работниците, които имат ефект върху това как ще излезне играта. Например се осраха с новата Battlefield  и Halo излезна наполовина, като ще добавят допълнителното съдържание чак 9 месеца след излизането. Има някакви изключения като с Dying Light 2, но дотам. Японските игри през повечето време излизат без проблеми, поне това знам. Ако ще взимаш чисто ново заглавие изчакай седмица след релийза, разгледай ревюта и тогава взимай.  Проблемът е, че сега искат да си правят заглавията като live service игри все едно. Пускат ти някаква базова игра, която въобще не представлява обещаната и чак по-късно пускат някакво съдържание, за да държат играта жива, което е супер малоумно. 

6 minutes ago, gboy said:

След като си взех AC Valhalla се зарекох, че повече няма да купя нова игра, ако не е нещо много WoW. Не стига, че е по-скъпо, ами и е пълно с бъгове и тегавини. Изчакваш си някой месец - да фикснат простотиите, да падне цената и тогава. :D 

Да не говорим, че дотогава и ще се е разбрало дали играта си струва или не, пък и ще има достатъчно туториали в тубата, като го закъсаш нейде. 

Вече не се чака месец да падне цената, те даже ще ги пускат безплатно, защото няма кой да ги играе. Това се случва с Battlefield 2042 в момента.

Edited by ShiningWizard

ezgif.com-resize(3).gif.5d6ad4c6410d26d5e42b598bf33521f8.gif

@ShiningWizard те нещо да си удариш една тъпанарка .

Без съмнение това е един от най-красивите и надъхващи трейлъри дето съм гледал. Шибана красота. 

Аз никога не съм играл Dark Souls игра нито Sekiro , единствената в този жанр бе една полска имитация Lords of the Fallen , където зациклих още на втория бос ( който изобщо не е труден, но аз бях супер кьопав, отделно е тегаво да се играе с клавиатура). Чак след почти 1 година когато си купих джойстик пробвах играта пак и стигнах до финалния бос The Judge , довечера-утре ще му сецна трътката. Не съм имал ядове, няколко босове ги бих на втори -трети опит докато им видя репертоара, имаше само един имбав бос добавен в DLC -Тhe Keeper който ни еба мамата и го бихме на 15 опит след като накрая се предадох и видях в нета как се бие. Отделно само в това DLC имаше бъг и едно 5-6 пъти играта ме изхвърляше в уиндоус по време на битката. Да не казвам как съм псувал.

Иначе с леко закъснение съвети за @Loop-чо . Аз не съм конзолен тип, и даже игри дето по принцип се играят на конзоли ги минах с клавиатура + мишка , мъчейки се като грешен дявол , понякога с 6-7 пръста ЕДНОВРЕМЕННО на клавиатурата. Как да е доколкото разбирам искаш игри дето може да играеш с жената, ще ти дам няколко предложения.

Тупалки:

Mortal Kombat 10 или 11, Soul Calibur 6, Street Fighter IV,V  - играя срещу племенника  ми-пубер или баща му и общо взето е голяма забава. Особено Мортал Комбата с безумно смешните специални удари, финишъри и фаталити . 

Към тези игри с уговорка добавям и Текен , но там всеки герой има над 100 движения за учене , поне за мен инвестицията във време е прекалено голяма . Но пък може с Хуаранг да пребиеш Лирой Смит ( раста негър -уинчун майстор ) и да ми пратиш клип как таекуондото маже уинчуна. 

То ти беше запознат с тия игри чак сега се сетих , та се хабя напразно :) , но карай. 

Необходимо условие е двамата да са горе -долу на едно ниво. Ако ти си на някакво ПРО ниво , а гаджето не знае кой бутон за какво е -няма да се получатнещата. Но ако двамата са ламюги като мен и зет ми и просто бътън маш-ват се получава много забавно, стават някакви калитарски комбота и магии и се чува :

- ПЕДЕРАС? как го направи това ДА ТЕ ЕБА?

-БА ЛИ МУ МАМАТА ?

Виждал съм случай в който младоженци се скараха след игра на Мортал Комбат, помощникът на треньора ми размаза булката си  и тя му се нацупи не му говори до края на уикенда . :) 

Всякакви рейсинг игри тип Need for speed , Project Cars и прочее. Аз съм пълен инвалид на тях, племенникът е бог. Играл съм на Need for speed-Порше преди 20 години, само на нея бях добър.

Някои рпг-та имат добър мулти /ко-оп режим за минаване даже на кампанията по двойки. Taкава игра е Divinity Original Sin 1 и 2 ( на едни белгийски симпатяги от Лариан , които в момента са ми най-симпатичната гейм компания).

Примерно за  горните 2 игри бях чел следните оплаквания във форум .

Пробват се двама приятели ама единия иска да е добър и да помага на хората, другия да е зъл и да коли всички. Отделно единия чете всеки диалог и свитък, втория АБЕ ДАЙ ДА КОЛИМ ТАМ, ЗАЕБИ ГИ ТИЯ ПРОСТОТИИ. Естествено не им се получи.

Същите двама хванати за гушата от жените си изиграха с тях кампанията и се изкефиха на макс.

Споменатата по-нагоре Dark Souls имитация Lords of the Fallen . С племенника открихме щафетна игра-поиграе единия другия зяпа , после предава джойстика , даже на босовете си го подаваме на рундове ако е по-дълга битката. Е  понякога се случва боса да е хилав чекяр и да го пребия с 3 удара на двуръчния меч. 

Племенниците -пубери са се комбинирали за Witcher 3 - момата  препуска безгрижно с коня из огромния свят на играта, когато се наложи тегав бой с чудовище или бос дава на брат си да го пречука и после пак поема тя. 😃 През това време пък малката крещи ДАВАЙ КАКО, ДАВАЙ БАТЕ !

За кеч играта съм скептичен , главно защото имам тази с Леснар и Голдбърг на корицата 2K17 ?  , която е доста грозна. Там кечистите са с различен рейтинг, Леснар е най-силен , примерно Бо Далас е най-слаб, но ме би мен понеже сам се изхвърлих от ринга и не можах да разбера как да се върна. Къртис Аксел пък би Гробаря :). Направи ми финишър от нищото и ме тушира. Понеже Аксел не е печелил мач май ( никога ???) така и не знаех какъв му е финишъра. 

Но освен че аз съм кьопав  и играта е тегава за клавиатура ( не съм се пробвал пак с джойстика ), просто някои неща в нея много ме дразнеха ( публиката е отвратително анимирана ) .Отделно най интересните за мен кечисти ( Брет Харт, Ранди Савидж, Уориър, класическият Гробар от 1992) са заключени .

После излезна една отвратителна игра от франчайза - не помня 2020 изданието или друга , но беше уникално бъгава, грозна , абе пълен дроп.

Та покрай тия хурки не съм надъхан и за тая, на мен мойта ми уби всякакъв кеф и не ми се играе сега , при положение че на компа ред чакат поне 10 игри за довършване/пускане. 

Вчера си взех Cuphead, че е намалена в PS store-а, а и откакто не е Xbox exclusive и точа лиги.

Бях чел много в нета, че това е една от най-дразнещите и трудни игри - еми, така си е. Всяко едно ниво е по-шибано от другото и играта е направена просто за да те прецака.

Препоръчвам за хора, които искат да си контролират гнева.

• Upvote 1

Бихте ли ми казали някакви игри за  лаптоп (8GB RAM, Intel CPU, integrated GPU, 256GB SATA SSD)? Играх League of Legends, но рандомите ме нервят абсолютно много. Някъв ми вика, че съм бот, но бях на второ място по kill-ове в края ма играта. Аз ги троля в чата, че ботът играе по-добре от тях. Също съм играл ETS2, но усещането, че нямам отделна видеокарта си личи. На някои камиони, като включа светлините, fps-ът ми пада драстично. Така де, бих искал да ми препоръчате някои игри като за моя лаптоп.

ShiningWizard
7 hours ago, Chicky Ricky said:

Бихте ли ми казали някакви игри за  лаптоп (8GB RAM, Intel CPU, integrated GPU, 256GB SATA SSD)? Играх League of Legends, но рандомите ме нервят абсолютно много. Някъв ми вика, че съм бот, но бях на второ място по kill-ове в края ма играта. Аз ги троля в чата, че ботът играе по-добре от тях. Също съм играл ETS2, но усещането, че нямам отделна видеокарта си личи. На някои камиони, като включа светлините, fps-ът ми пада драстично. Така де, бих искал да ми препоръчате някои игри като за моя лаптоп.

Зависи какъв жанр искаш, иначе лесно мога да ти кажа за определени жанрове дадени заглавия, които са жестоки и не искат силен комп, даже ако нямаш проблем да са емулирани, имаш по-голям избор.

Ето игри, които препоръчвам:

Pathologic

Kenshi

Hotline Miami 1&2

Ultrakill

Elder Scrolls IV:Oblivion

Elder Scrolls V:Skyrim

Fallout:New Vegas

The End Is Nigh

Dark Souls 1 Original

Batman Arkham City

Metal Gear Rising:Revengeance

Metal Gear Solid 2 Substance

Hades

Synthetik 1

Dishonored

Max Payne

Max Payne 2

Max Payne 3

The Darkness II

Devil May Cry 3

Devil May Cry 4

iw4x (Call Of Duty Modern Warfare 2 Multiplayer, който е безплатен)

Dragons Dogma Dark Arisen

Postal 2 

Driver: Parallel Lines

Resident Evil 4

С емулатор (PCSX2) силно препоръчвам:

Shadow Of The Colossus 

Metal Gear Solid 3:Snake Eater

God Hand

Viewtiful Joe

Sonic Unleashed

Edited by ShiningWizard
  • Upvote 1

9 minutes ago, ShiningWizard said:

Зависи какъв жанр искаш, иначе лесно мога да ти кажа за определени жанрове дадени заглавия, които са жестоки и не искат силен комп, даже ако нямаш проблем да са емулирани, имаш по-голям избор.

Бих искал някоя игра, която е така по-известна или някоя, която има голямо community или все още активно такова. Играл съм Far Cry 3 и ми вървеше гладко, WWE 2K16 също беше сравнително гладко вървенето.

Edited by Chicky Ricky
ShiningWizard
3 minutes ago, Chicky Ricky said:

Бих искал някоя игра, която е така по-известна или някоя, която има голямо community или все още активно такова

Тогава пробвай New Vegas. Сингъл плейър е, но редовно пускат модове за нея и общността още е голяма. 

26 minutes ago, ShiningWizard said:

Тогава пробвай New Vegas. Сингъл плейър е, но редовно пускат модове за нея и общността още е голяма. 

А някоя Halo дали ще ми тръгне? Играл съм само първата игра като малък.

ShiningWizard
6 minutes ago, Chicky Ricky said:

А някоя Halo дали ще ми тръгне? Играл съм само първата игра като малък.

Мисля, че можеш с всички от The Master Chief Collection. 

ShiningWizard

Няма да пускат нова Call Of Duty игра всяка година и това е изключително добро решение. По ирония на съдбата нова COD няма да видим през 2023, когато поредицата навършва 20 години. Аз мисля, че серията заслужава една почивка от 1-2 години и да създадат нещо като Modern Warfare трилогията. 

ShiningWizard

Някой от фороня да си е поръчал новата конзолка на Valve, SteamDeck? Доста смесени ревюта има, но изглежда, че портативните конзоли имат някакво бъдеще щом това успява да подкара нови заглавие на що годе нормален фреймрейт. Доколкото знам, конзолата можела да се модва, така че скоро може да видим някакви потребителски подобрения, които може да направят конзолата по стабилна.

ShiningWizard

Elden Ring почнах днеска, ще се падне силен грайнд. Викам си да почна с магически клас и избрах астрологър.  

image.png

Edited by ShiningWizard
  • Wank 1

ShiningWizard

Помияри, не могат да стъпят на малкия им пръст на джапонците и хейтят. 

• Haha 1

За игра правена няколко години.... изглежда отвратително. Това не е нормално да се дават толкова пари за тая повърня.

HEIDENREICH
58 minutes ago, Hachiko said:

За игра правена няколко години.... изглежда отвратително. Това не е нормално да се дават толкова пари за тая повърня.

Очаквах го...

Иначе шнур за резака в Юбисофт. Ами направете вие такава игра бе помияри,кой ви спира.

Преди години едни нищо и никакви поляци създадоха доста прилична Dark Souls имитация- споменатата от мен Lords of the Fallen. Поляците нямат въображениего на жълтурите,но бойната система бе добра,някои от босовете ме изкефиха.

Еlden Ring ще я играя някой прекрасен ден , но няма да я бодна от day 1 , по скоро някой GOTY edition  ще дебна,ако ще и след година-2 да е. Не е като да нямам какво да играя.

• Upvote 3

ShiningWizard
1 hour ago, Hachiko said:

3D моделите изглеждат добре, но новата бойна система е правена като за определена ниша играчи, не хора, които са играли от WWE Smackdown насам.

10 minutes ago, HEIDENREICH said:

Еlden Ring ще я играя някой прекрасен ден , но няма да я бодна от day 1 , по скоро някой GOTY edition  ще дебна,ако ще и след година-2 да е. Не е като да нямам какво да играя.

Изчакай малко, защото за PC все още сече на някои локации. За конзолите не знам как е там, но вероятно няма чак толкова проблеми. Тоя боса с кончето в началото е най-досадното  копеле в цялата игра. Не знам как минах Маргит на 4-тия път, а тоя изрод на 8-мия. Класовете с отрова са най-опнати срещу босовете от това което виждам. Взех мейдж клас и малко се преебах, защото FP се хаби яко от сравнително слаби магии от началните и трябва яко събиране на руни, за да си вдигам героя. Аз бих Годрик на COOP с много мъка, но си заслужаваше. Ето, колко е силна отровата срещу бос като Godrick.

2 hours ago, Hachiko said:

DREAM MATCH! :D

Тия така и не мръднаха на милиметър последните години. :laugh: Това си е същата игра, не виждам зор да си я купувам.