Jump to content

UFC on ESPN "Kattar vs. Chikadze" - 14 януари 2022


neshev

Recommended Posts

На Гига му сецнаха хайпа. Липсата на кардио тук вече беше криминална. След едно поваляне, кажи-речи вече беше издъхнал. Катар ми се стори с една идея по-бавен от предишните битки, но важното е, че психически не е рухнал след битката с Макс и брадата му все още е от камък. Успя да наложи непосилно за Чикадзе темпо и взе всичките рундове. 

Link to comment
4 hours ago, neshev said:

Липсата на кардио тук вече беше криминална. 

 

Според мен и плана беше тотално неадекватен. В ъгъла му крещяха непрекъснато да рита :blink: Това само на телевизионна игра може да стане. Супер е да имаш кикове в арсенала си и да тормозиш противника с тях, но никога не съм виждал някой да пушва само и единствено с това. Катар се усети още в първия рунд накъде отиват нещата и започна да гони близка дистанция, където да няма как да бъде ритнат здраво. От там нататък всичко се превърна в бокс с малки ръкавици, където джабът му беше основното нещо. 

 

Освен това си пролича и класата, като в правилните моменти Катар успяваше да вкара неща, с които да си подпечата окончателно рундовете - тейкдаун във втория, няколко по-здрави лакътя, на които от щаба му крещяха като разпрани, за да подсилят усещането, че се случва нещо значимо (не че имаше нужда) и прочее. Джигата беше просто ауткласнат тука. 

Страхотен мач за начало на годината, дано така да ни върви. 😎

----

 

Кофти дебют за моя човек Джоузеф Холмс "Грозния", ама му дадоха много силен съперник в лицето на Джейми Пикет. Холмс доказа, че има място в UFC и ще взима победи по-нататък, но тук просто нямаше какво да направи. Каквото имаше - даде, но силиците не достигнаха. 

 

Иначе големият дебют тази вечер безспорно е на руснака Вячислав Боршчев, който се очертава като сериозна атракция. Спечели си договор с нокаут в DWCS и сега и дебюта си го взе с брутален удар в тялото. Бива го с левачката 😎 Ще е интересен да се следи вбъдеще. 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...