Jump to content

"Открий шпионина" - сезон 1, официална тема


Recommended Posts

The Best

 

Уважаеми съфорумци, време е да оповестя правилата на тази нова игра. Те са иновативни и предполагат наличието на задълбочена стратегия и силна интуиция. Няма да говоря излишно за тях, а направо ще ви ги напиша, възможно най-кратко и без прелюдия.

https://d18lkz4dllo6v2.cloudfront.net/cumulus_uploads/entry/2021-09-29/spy.jpg

 

Правила:

 

1.     Основни пояснения

В играта ще ви бъде дадена роля, която ще бъде определена с рандъм генератор. На лични ще получите нейното естество, както и допълнителна информация, ако се налага и ролята го изисква. След като получите тази информация можете да задавате всякакви въпроси на водещия на лични, но не и в темата.

 

2.     Начин на провеждане

Играта ще има две фази:

Фаза 1: разговор между всички участници в играта. Според ролите си те трябва да спечелят доверието на другите и/или да им приложат определени внушения. Могат да пробват всякакви тактики, няма ограничения или лимит на постове. Тази фаза продължава от 17:00 до 24:00 всеки ден в продължение на седмица.

Фаза 2: разговор на лични с водещия. Тук ще трябва да използвате своите ходове и да споделяте информацията, която знаете с участници по ваш избор. Тази фаза продължава от 24:00 до 17:00ч.

 

Играта се провежда изцяло на лични съобщения, като фаза 1 ще се провежда в общ чат, създаден от водещия на играта. До него достъп ще имат само водещия и всички играчи в сезона.

 

3.     Роли в сезона:

Личност представляваща обществен интерес(1 място при 8 души, 2 места при 10) – Личността е пряко замесена в основната история на сезона, като през фаза 1 се опитва да прецени на кои играчи може да се довери и да намери служителите на контраразузнаването, разграничавайки ги от шпионите. По време на фаза 2 решава на кого да се довери и му споделя важна информация относно случая. Целта му е по този начин да открие агентите на своята страна и заедно да неутрализират шпионите, решавайки случая. Печели ако в края на играта случаят е решен и/или шпионите на чуждата държава са разкрити.

 

Служители на контраразузнаването(5 места, независимо от броя участници) – специалисти по разкриване на оперативни единици от чужди държави, работещи на територията на родината. Целта им е да спечелят доверието на личността представляваща обществен интерес и да ѝ помогнат да реши своя проблем. Другата им основна задача е да преборят шпионите на държавата враг. За целта те трябва да се намерят един-другиго. Когато личността, представляваща обществен интерес предостави фрагмент от информацията по случая на агент, той от своя страна може да го препрати на друг състезател, на когото има доверие. Служителите на контраразузнаването не се познават помежду си, защото операцията е строго секретна и разкриването на самоличността дори на един от тях, може да бъде повратен момент. Ако изпратят фрагмент на информацията на шпионин – отпадат директно от играта. Заради това трябва да внимават на кого се доверяват и на коя информация разчитат като достоверна. Ако пък намерят свой колега – ще получат от него знак, който да им покаже, че са намерили свой човек. Внимание – възможно е даден служител на контраразузнаването да намери всички свои колеги, но това не означава, че те печелят играта. Трябва да кореспондират помежду си с информация и да се опитат да спечелят доверието на личността, която представлява обществен интерес!

 

Шпиони(две места при 8 души, три места при 10) – Своеобразни антагонисти в играта, работещи в тила на врага – в чужда държава, на чужда територия. Те печелят играта, ако осуетят решаването на случая и/или спечелят доверието на персоната представляваща обществен интерес. Могат да спечелят играта и по-рано, ако служителите на контраразузнаването ги объркат за свои колеги и им изпращат ключова информация. В края на играта не бива да бъдат разкрити като шпиони.

 

4.     Забрани и пояснения:

Не редактирайте постовете си в чата! Мислете, преди да формулирате поста си и ако се наложи да добавите нещо, направете го в нов пост.

 

Не можете да говорите за играта в темата за нея или някъде из форума. Споделянето на секретна информация по време на фаза 2 става посредством водещия, който се явява свръзката между играчите. Можете да спекулирате с получената информация по време на фаза 2 на следващата фаза 1, ако желаете. Трябва да знаете, че това е рисковано, защото шпионите дебнат, но може да сработи като начин да ги разпознаете. Зависи от вашата стратегия.

 

Ако не сте наясно с даден аспект от играта след началото на сезона – питайте водещия на лични и ще ви бъде отговорено и обяснено, стига въпросите да не нарушават правилата на играта.

 

 

Пожелавам ви приятна игра и се надявам да се забавлявате в тази стратегическа игра с рпг елементи, наподобяваща филм с отворен край, където вие сами пишете сценария за вашия герой! Успех! :beer:

Записани до момента:

@kabakov

@Triple H (HHH)

@Enough*

@gboy

@Stun Damage

@Farest

@seekstah

 

Забележка: В тази тема основно ще се коментира играта след нейния край. Аз ще говоря за победителите и най-интересните моменти в сезона, а участниците ще опишат своите впечатления. Участниците могат да задават и сега въпроси по регламента, ако имат такива. Ако желаете да станете част от сезона, все още можете да го направите като се запишете през тази тема:

 

 

Edited by The Best
  • Upvote 2
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...