Jump to content

MAFIA XVIII: New Year's Hangover - тема за записване и hype


ЧОТУДЕ

Recommended Posts

ЧОТУДЕ

CfDxq1641505598.thumb.jpg.b509db20613b27afac27766119198b4e.jpg

 

На жителите на Харлан, Източен Кентъки им е дошло до гуша от корупцията, завладяла малкото им градче. Изглежда, че е време да върнат своето в собствените си ръце - въгледобивът, с който Харлан е известен. Ще успеят ли обаче да го направят или пипалата на Мафията ще се окажат твърде дълги?

 


ВЪЗМОЖНИ РОЛИ:

Кръстникът

godfather.jpg.c5cc4a1b6ee8e470c3c7d4bbe2d15689.jpg

Дълбокоуважаван, лидер за пример. Макар и да е на преклонна възраст, жените още се хвалят, когато имат честта да посетят спалнята му. Отдал се е повече на забавленията и не е толкова жаден гангстер, както едно време. Оставил е почти всичките си задължения на подчинените си. От друга страна, те надушват, че краят му е близко и се облизват за короната. Не може да бъде елиминиран през дневна фаза чрез гласуване преди да бъдат отстранени всички останали мафиоти. Може обаче да бъде застрелян през нощта от Рейнджърката, без значение дали има останали живи и други мафиоти освен него. Ако през дневна фаза събере нужните за елиминация гласове, ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписано каква е точната му роля.

 

Новобранецът

Dewey_Crowe_S6.jpg.e9d5f31a0b2920221b736b7cda67a178.jpg

Наивен смелчага, който от малък мечтае да е лошото момче с многото пари, по което мацките припадат. Опитва се да се докаже на Мафията и да ги накара да го привлекат на своя страна. Започва играта сам, но знае кои са мафиотите. През всяка нощна фаза те ще имат правото да питат водещия дали ЕДИН играч е Новобранецът. Ще им бъде съобщавано само "да" или "не". Ако бъде намерен, те ще знаят кой е, но Новобранецът ще влезе в мафиотския чат в следващата нощна фаза, което означава, че през дневната такава той няма да знае, че е бил открит. Може да бъде убит по погрешка в нощна фаза от колегите си преди да бъде намерен. При негова елиминация ще изпише, че е Мафиот по всяко едно време. Ако броят на гражданите се изравни с броя на мафиотите, дори преди Новобранецът да е влязъл в мафиотския чат, то победата пак отива при Мафията.

 

Капото

Elias_Marcos.jpg.22ca7f3039256e43330015457582d802.jpg

Капорежим или капо, понякога капитан, е ръководител на екип от военни изпълнители и отговаря за определени области на територията или видове престъпни дейности. Капото е глава на малкото му семейство, но той напълно се подчинява на всички ограничения и закони, установени от ръководителя на голямото семейство (Кръстника), като му плаща част от доходите си. Обикновено Капото се назначава лично от Кръстника. Целта му е да спечели играта сам и да се превърне в Кръстник на Мафията. Ако броят на гражданите се изравни с броя на мафиотите и има друг жив мафиот, то Капото ще отпадне автоматично и играта ще продължи.

 

Консилиерът

Consigliere.jpg.53a4a651c5b6b2f974819380dd93662f.jpg

"Consigliere" е семеен съветник. Той е посредник за разрешаване на спорове. Консилиерите често са адвокати или борсови посредници, на които Кръстникът има доверие и с които дори може да има близко приятелство. Обикновено нямат собствен екип, но имат значително влияние в семейството. Консилерите често действат като дипломати. В случая той е мозъкът на Мафията и е получил почти всички управленски функции от Кръстника. Ако бъде елиминиран в дневна фаза, има правото да остави пресмъртно писмо на своите колеги с бъдеща стратегия или каквото той си реши и то ще бъде предадено в мафиотския чат от водещия. Приживе има предимство в решенията за блокиране, ако не е съгласен с колегите си.

 

Алкохолизираният Шериф

Raylan_Givens_S6.jpg.21ada6e496188fe0ea4a0480136a4529.jpg

Той е най-добрият в бранша, когато е трезвен. Преди да стане Шериф, той и партньорът му са основните дразнители на Мафията. Те обаче стигат твърде далеч и неговият партньор и най-добър приятел е ликвидиран, за което той се обинява и до ден днешен. Това е и причината да посегне към чашката. Неговият свят е разделен на две - почти всяка вечер се налива с уиски и живее в миналото, а през останалото време търси възмездие, макар и уморен от неравностойната битка. Има право да пита водещия на лично съобщение в ДВЕ нощни фази за това дали даден участник е Гражданин или Мафиот. За всяка успешна проверка (намиране на Мафиот), ще получи допълнителна такава. При питане получава информация само дали играчът е Гражданин или Мафиот, но не и дали и каква специална роля има той. Ако бъде блокиран, няма да научи нищо и ще загуби една от проверките си.

 

Гаджето на Шерифа

raylangf.jpg.d3091611d7e2a7fad19f130b93daf4d1.jpg

Секси и умна мадама, която без проблем може да се уреди с покана за едно от известните мафиотски партита и да получи информация за един от жителите на Харлан. Тя много добре знае кога да спре, за да не пробуди твърде много подозрения. Животът на ръба я възбужда и затова е с Шерифа, макар и той да има проблеми с алкохола. Има право да пита водещия на лично съобщение в ЕДНА нощна фаза за това дали даден участник е Гражданин или Мафиот. При питане получава информация само дали играчът е Гражданин или Мафиот, но не и дали и каква специална роля има той. Ако бъде блокирана, няма да научи нищо и ще загуби една от проверките си.

 

Рейнджърката

Rachel_Brooks_S6.jpg.51c036eb7c8b8208caefdf00ee886ea0.jpg

Луда кучка, на която не ѝ пука от нищо. Готова е на всичко в борбата с неправдата. Ако бъде убита през нощта от Мафията, има правото да елиминира заедно със себе си ЕДИН играч по свой избор преди да отпадне. Може да убие Мафиот, но и Гражданин по погрешка. Може да убие Кръстник, без значение дали има останали живи и други мафиоти освен него. Ако играчът, по който стреля е защитен от Лечителката, то той ще остане в играта. Ако прецени, може да отпадне и без да използва полагащото ѝ се убийство. Ако остане като последен оцелял Гражданин заедно с един последен оцелял Мафиот, играта се печели автоматично от Гражданите.

 

Началникът

Art_Mullen_S6.jpg.e986ee205ed503308c2297bf454d5348.jpg

Изглежда има устна договорка с Мафията - не се бърка в големите им афери, а те не закачат него и семейството му. Освен това го хранят с дребни риби. Наглежда за това Шерифа да не си вре носа, където не му е работата, с което неведнъж му е спасявал живота. Дали обаче в един момент няма да му писне от наглостта на Мафията и няма да поиска градчето си обратно? Не може да бъде елиминиран от Мафията през нощна фаза. Ако бъде стреляно по него, нощната фаза просто ще приключи без елиминиран участник. Може да бъде елиминиран през нощта по погрешка от Рейнджърката, както и в дневна фаза чрез гласуване.

 

Фалшификаторът

Boyd_Crowder_S6.jpg.bfc332e7cb8e6a338765c8e902b4da84.jpg

Революционер, който има собствена битка - да помогне на Гражданите да прогонят Мафията и да се опита да сложи ръце на мините за въглища, които смята, че му пренадлежат, защото баща му е имал дял от тях преди Мафията да заграби всичко. Има право да промени гражданския вот в ЕДНА дневна фаза, като за целта трябва да пише на водещия на лично съобщение преди нейния край, че иска да прехвърли гласовете от Играч X на Играч Y. Важи само за крайния вот от фазата - гласовете за играч X ще бъдат прехвърлени на играч Y в поста за края на деня.

 

Лечителката

0bacc3d7b112df7bf76e99540ea5690e.jpg.34d42720bc605b56a2ce51f85597ecb5.jpg

Отказва се от работата си в Спешна помощ, защото огромен процент от приетите са жертви на Мафиотите. Видяла е такива неща, че няма да ѝ мигне окото, ако трябва да елиминира мафиот. Смела жена, която вярва, че моментът Гражданите да се изправят срещу тях е сега или никога. През всяка нощна фаза има право да предпази един играч по свой избор. Този участник не може да бъде убит по никакъв начин през съответната нощ. Може да защити себе си. Няма право да предпазва един и същи играч в две поредни нощни фази. Може да защити мафиот по погрешка и той няма да бъде елиминиран, ако бъде атакуван от Рейнджърката през съответната нощ.

 

Бодигардът

Tim_Gutterson_S6.jpg.9cbb253b757b34bfb0c6d9c3f14ca951.jpg

Класически мъжкар. Не говори много, но е харесван заради лоялността си. Може би най-близкия човек на Шерифа след смъртта на партньора му. Преди началото на сезона ще му бъде дадена задачата да пази един от другите граждани. Защитеният играч няма да знае, че има Бодигард. Всеки гражданин може да има Бодигард, независимо дали има роля или не. Ако охраняваният играч бъде елиминиран по какъвто и да е начин, то Бодигардът ще се жертва и ще отпадне вместо него. Ако охраняваният участник бъде атакуван през дадена нощ, но е предпазен от Лечителката, нито той, нито Бодигардът ще отпаднат. Ако обаче Бодигардът бъде блокиран, а охраняваният играч бъде атакуван, то Бодигардът няма да може да го спаси и ще остане в играта вместо него.

 

Инсцениаторът

Douglas_Cooper_infobox.jpg.a9242ad220bc752082caff943bf2aa84.jpg

Луд чичка. Експлозивите са неговата страст. Може да инсценира собственото си убийство толкова добре, че дори да заблуди самата Мафия. Ако бъде поръчан през нощната фаза от Мафията, то той няма да отпадне. Умението му може да се активира само веднъж. Може да бъде блокиран - в такъв случай ще бъде елиминиран.

 

В сезона ще бъдат включени само някои от ролите, като нито една от тях не е задължителна. Възможно е да има една тайна роля извън списъка, но може и да няма. Това няма да бъде обявено, но ако има тайна роля тя ще е максимум една.

 

В сезона не е включена ролята Блокировач, но Мафията ще има правото на три блокирания. Изцяло тяхно решение си е в кои нощни фази и по кой участник да ги използват. Блокираният играч няма да има правото да използва специалното си умение в дадената нощ. Не е разрешено да се блокира един и същи участник в две поредни нощни фази. Консилиерът има предимство в решенията за блокиране, ако не е съгласен с колегите си.

 

Ролите в сезона ще бъдат изтеглени с жребий в присъствието на свидетел, така че няма значение под кой номер се запишете. След края на играта ще бъде показано доказателство за това.

 

Възможно е Мафията да има правото на едно допълнително действие през сезона, като то ще бъде пазено в тайна и ще се знае предварително само от самите мафиоти, водещия и свидетеля. Това действие не представлява допълнително убийство и ще бъде само и единствено с цел да се постигне баланс. Възможно е да бъде вкарано в сезона, но е възможно и да не бъде - зависи от ролите, които ще бъдат включени.

 

Водещият си запазва правото да прави промени по ролите до началото на сезона, когато ще бъдат пуснати официалните правила. Участниците ще бъдат уведомени при извършени редакции.

 

Обявявам записването за отворено СЕГА! Не се притеснявайте, че отварям темата толкова скоро след края на предния сезон. Можем да започнем и след няколко седмици, като ще уговорим дата, която е удобна на повечето участници.

Edited by ЧОТУДЕ

signature.jpg.29946b3c224ddee66d0110c075d0d198.jpg

Link to comment
Jack Bauer

Тия роли ми ебавата майката и ще трябва да се крос-чеква постоянно :D

 

Записвам се.

  • Wank 1

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Пореден опит да прекарам гражданите с перфектната си игра. 🤪🤪🤪

Edited by kabakov
  • Wank 1
Link to comment

В предния сезон на bobotsi, който ще е ко-водещ на този, ми се "падна" ролята ДОКТОР и след което се превърнах в един от най-успешните ДОКТОРИ в ИСТОРИЯТА на мафия, като направих 3 нощи нулеви за мафията, останах до края и вдигнах шампионската титла. Дано звездите и планетите се наредят така, че отново да имам ключова роля или поне да не отпадна в първата нощ. ЗАПИСВАМ СЕ!

  • Upvote 1
  • Wank 1

 

 

Link to comment
19 minutes ago, Enough* said:

В предния сезон на bobotsi, който ще е ко-водещ на този,

Няма да имам никакво участие в този сезон, той е изцяло на ЧОТУДЕ. 

Link to comment
THE ENEMY
14 hours ago, Bobotsi said:

Няма да имам никакво участие в този сезон, той е изцяло на ЧОТУДЕ. 

А поне няма ли да се метнеш?

Link to comment
ЧОТУДЕ
Posted (edited)

Да, с Bobotsi не успяхме да се споразумеем за начална дата, за жалост (той иска след два месеца, а аз през януари), но това не означава, че нашите колаборации са приключили. Пожелавам му успех с неговия сезон, независимо дали ще го прави сам или с някой друг. :beer: Колкото до този, ако в следващите две седмици се съберат още 10 човека, ще успеем да го проведем - считам, че 14 е добро число. Надявам се, че ще стане без молене.

Edited by ЧОТУДЕ

signature.jpg.29946b3c224ddee66d0110c075d0d198.jpg

Link to comment

Мятам са и дано мафията престане да насира от мен и да ме елиминира в Нощ 2 всеки сезон. 

  • Upvote 1
  • Wank 1
Link to comment
20 hours ago, Bobotsi said:

Няма да имам никакво участие в този сезон, той е изцяло на ЧОТУДЕ. 

Аз не съм си давал мястото за сезона на чотуде, а на теб. Прекратявам тоя сезон!

Link to comment
ЧОТУДЕ
On 1/9/2022 at 6:58 PM, hacky said:

Аз не съм си давал мястото за сезона на чотуде, а на теб. Прекратявам тоя сезон!

Сезонът ти с Bobotsi си е следващ по ред, но след два месеца. Какво те бърка дали ще има друг сега или не? Можеш да го прекратиш само като играч, записваш ли се?

Edited by ЧОТУДЕ

signature.jpg.29946b3c224ddee66d0110c075d0d198.jpg

Link to comment
THE ENEMY

Чотуде е прав. Януари го бях резервирал преди 2-3 месеца още, така че правилно поиска от мен зелена светлина. И без това твоя сезон си остава по график, т.е. за моя нямам претенции да е следващ.

Link to comment

Аре ще се запиша и аз, дано има хайп. Само ме дразнят тия лигави роли, можеше просто да са си със стандартните имена.

  • Wank 1

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Наебал съм ги с 200 и съм им го вкарал.

Link to comment

Аре ве, само 6 човека засега... Каква е тая излагация, давайте да мятаме още 6 и да почваме! :wank:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Наебал съм ги с 200 и съм им го вкарал.

Link to comment

Ае записвам се, за да може с Radox да опропастим още един сезон заедно.

 

Само гражданите да не насират и да ме елиминират в нощ 1 или 2, ок?

  • Wank 1

635682_orig.jpg

Link to comment
2 hours ago, kabakov said:

Че ти кога си излизал?

 

Той след всеки сезон излиза.

 

Иначе 10 човека е малко, трябва да сме поне 13-14, за да стане стабилен сезон.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Наебал съм ги с 200 и съм им го вкарал.

Link to comment
ЧОТУДЕ

Записани до момента (10/14):

THE ENEMY

Jack Bauer

kabakov

Enough*

Dudley

Radox

neshev

Farest

Socki

hacky

 

Още 4 човека и са пусками. :wank:

signature.jpg.29946b3c224ddee66d0110c075d0d198.jpg

Link to comment
5 hours ago, hacky said:

Ще стане май свети валентин едишън.

 

Или Великден.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Наебал съм ги с 200 и съм им го вкарал.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...