Jump to content

На този ден


ShwN

Recommended Posts

Преди 3 дни се замислих колко значима дата е 4ти януари в света на кеча. Знаменитият IMPACT, където Hogan дебютира за TNA срещу RAW и правещият завръщането си след Montreal Screwjob Bret Hart прераждайки дори за една вечер Monday Night Wars в наше време, провеждането на Wrestle Kingdom на въпросната дата и естествено прословутият "Fingerpoke of Doom" в WCW. Оттогава ми се върти идеята да направя такава препратка към миналото и днес ми изникна идеята да направя тема, в която всеки може да се включи с наистина значими събития, които са се случили на този ден в света на кеча, без значение от федерация или година.

Безспорно едно от най-великите, да не кажа най-великото завръщане в историята на WWF. Triple H се завръща в Madison Square Garden, а публиката създава един от най-запомнящите се "pop"-ове. Няма кеч фен, който да не настръхне от клипа, а човек само като види снимка с въпросното облекло на Хънтър знае от кой момент е точно.
 

 

Link to comment

Фактът, че от време на време постваме през години този ретърн във форума говори много.

 

Да е жив и здрав Трипъла.

Link to comment

Днешният ден е доста постен от към история, но най-значимият момент е първото кеширане на Money in the Bank и първата световна титла на Edge веднага след един бих казал доста як Elimination Chamber с добър билд между шампионът Сина, Енгъл, Майкълс, Кейн, Карлито и Крис Мастърс. В opener-ът пък Острието има мач срещу Флеър за интерконтиненталната титла, която не печели.

 

 

Един от паметните GTV era моменти, всеобщият любимец тогава Сина изяде хурката на Острието и буквално със сестра ми щяхме да се сбием като го гледахме. Даже по онова време и майка го гледаше с нас, и се ядоса на Винс и Острието. :D 

 

 

Отделно на този ден рожден ден има един от участниците в гореспоменатия Elimination Chamber - Chris Masters. Доста добре беше изграден в началото, Master lock предизвикателството, физиката, отбора в Карлито. Общо-взето има с какво да се запомни, но доста зле се стекоха обстоятелствата при него. 

Link to comment

Не съм заебал темата, просто пропускам дни, в които не се е случило нещо значимо за да няма излишен спам. Днешният не е по-различен от към шоута или запомнящи се моменти, но рожден ден празнува Shane McMahon, човек, който няма как да пропусна. Един от любимците ми от Attitude ерата, като любител на екстремните мачове няма как да не спомена някои от най-запомнящите се. 

 

 

 

Hell in a Cell срещу Гробаря на 'Мания, мач с линейка срещу Кейн, който му изпържи топките, брутален уличен бой срещу Енгъл, LMS мач срещу Big Show, където скочи от титантрона, няколко участия и то запомнящи се Survivor Series мачове. Епични вражди, един от моторите на Attitude ерата, който остава леко в сянка, но е с огромна заслуга. Жив и здрав и дано скоро пак го видим в някоя бруталия. 

Link to comment

 

37 години от първата титла на Hulk Hogan в WWF. Значим момент както за него, но още повече за самата компания. Създаването на Hulkamania-та бележи възхода както на WWF, така и на кеч индустрията като цяло. Без този паметен момент, най-вероятно кечът щеше да е много по-различен, а няма как да сме сигурни, че въобще кечът щеше да съществува до ден днешен. 4 годишното царуване на Хълкстъра прави така, че достига пик, който трудно някога ще бъде достигнат от която и да е звезда. Въпреки скандалите покрай него в последните години и последните му не много успешни кеч изяви, той остава вероятно най-великият за всички времена. В днешно време царуването на Рейнс се смята за нещо грандиозно, но изглежда нереално да бъде надминат въпросния рекорд от царуването на Хълк с първата му световна титла. WWE имат интересни материали по темата, препоръчвам. 

 

 

Link to comment

WWE Royal Rumble 2013: The Rock Beats CM Punk and What It Means | Bleacher  Report | Latest News, Videos and Highlights

 

 

9(!!!) години от спечелването на последната титла от The Rock. 11 години по-късно, което е и най-големият интервал между световни титли за даден кечист, на днешният ден на Royal Rumble. Как лети времето само... С това царуване може да се сложи и краят на ерата на Spinner-a (който отдавна спря да се върти, но дизайнът остана непроменен) и въвеждането на новите версии на титлите с изчистено лого, които са пълен кенеф според мен, но това е друга тема. 

  • Upvote 5
Link to comment
  • 4 weeks later...

14 години от дебюта на тази велика песен:

 

 

Няма как да не се отбележи. Лично за мен един от най-добрите theme song-ове за всички времена.

  • Upvote 2
  • Like 1
Link to comment
The-Resident-Ev!L
On 1/7/2022 at 9:22 PM, Rise of Thunder said:

Сегашните джабронита с такъв "pop" кога? 

Близките 10 години може и не видим....

Link to comment
11 hours ago, kabakov said:

Някаква идея какво се случва в момента със всичките тези "новаци", изкл. Браян де.

Wikipedia всичко знае. :D

Link to comment
Metzgermeister

Да еба, пуснах сълза направо. Хем шоуто в този си формат не беше кой знае какво, хем... абе, носталгия. Доста е странно как от осмината единственият човек, който успя да се окичи със световна титла в WWE, беше именно този, който беше елиминиран първи, а победителят Барет беше погребан буквално и преносно няма и половин година след спечелването на сезона и после така и не се реабилитира. Майкъл Тарвър пък не съм го чувал вече 10 години сигурно. Останалите се мотаят из мидкарда на разните компании и до днес.

 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

https://www.facebook.com/shawnmichaels/videos/152575712656020/

 

Най-паметният мач за интерконтиненталната титла според мнозина, преди 2 дни се навършиха 28 години от провеждането на WM X, където тази вечна класика между Shawn Michaels и Razor Ramon се е състояла. Невероятен мач с невероятен заряд и огромен залог. Лично аз не мога да се сетя за по-запомняща се победа на Хол, може би това е най-голямата вечер в кариерата му.

 

Почивай в мир, Скот. :( 

  • Upvote 3
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...