Jump to content

Най-гледаните американски телевизии за 2021


nWoHulkster

Recommended Posts

Това е любопитно. Източник e следната статия на Variety. Най-гледаните американски телевизии за 2021, както и промяната в гледаемостта им спрямо миналата година. Когато се обсъждат кеч рейтигите винаги трябва да се има предвид какво се случва в телевизионната индустрия като цяло и по-конкретно какво се случва с телевизиите, които излъчват кеч шоута (обиквновени, риалити и документални).

 

На първо четене следните неща ми хващат окото относно телевизиите, които излъчват кеч шоута:

= Четири телевизии от топ 20 излъчват кеч. Доволно.

= От телевизиите с кеч шоута по тях единствените две с покачена гледаемост през 2021 спрямо 2020 са TNT и VICE. Всички други падат надолу, като при AXS и особено BeIN спадът е доста значителен в процентно отношение.

= По гледаемост FOX е номер 4, TNT 12, TBS 15, USA 19, A&E 28, VICE 101, AXS 122, BeIN 153. Има и други телевизии, които излъчваха кеч шоута тази година, но те не влизат в топ 153.

= В сравнение със средната гледаемост на телевизията, която ги излъчва, най-добре представящите се кеч шоута са RAW, IMPACT и Dark Side of the Ring, които обикновено удвояват средната аудитория на телевизията си. Dynamite е на редовното ниво за TNT/TBS. Обикновено NXT е някъде 25%, SmackDown около 35%, a Rampage около 45% под средното ниво за съответната телевизия, което е кофти статистика.

= Разликата между TNT и TBS е минимална, т.е. на хартия предстоящото местене на Dynamite от TNT към TBS не би трябвало да се отрази много на Dynamite в дългосрочен аспект.
= Прави впечатление и че по ключовото демо телевизии като FOX (номер 2), TNT (7), TBS (9) и USA (11) са по-напред в класацията отколкото в класацията по зрители. Именно това са цифрите, на които тези телевизии държат най-много.
= И това последното не е свързано с кеч, но определено прави впечатление и е интересно: сега като го няма маниака Тръмп да прави ежедневни драми гледаемостта на трите големи новинарски телевизии е паднала доста здраво (34%, 28%, 38%). :)

 

Средната праймтайм гледаемост на американските телевизии за 2021:

9fpaiiD.jpg

A83Nl80.jpg

zjYUybq.jpg

7uhgLPm.jpg

qOjMwJZ.jpg

zjBgexI.jpg

 

И сега класацията по ключовото демо (Adults 18-49):

 

QtuzdOx.jpg

Rzsezh0.jpg

cZ6iqgj.jpg

 

 

 

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment

За SmackDown и Rampage е нормално, те са забити в петък вечер и няма как да се конкурират. Но все пак и двете шоута се представят добре. SmackDown е твърдо на 2 милиона и често е #1 в демото. Rampage също се представя добре. Важното е дали има нещо по-добро да сложат в този timeslot и често отговорът е "не", с уговорката, че кечът не е чак толкова престижен.

 

RAW според мен ще имат проблеми занапред. Шоуто е доста тегаво за гледане и третият час става все по-муден, на фона на това, че всички останали са двучасови шоута. Вярвам, че NXT с времето ще качат аудиторията си, ако продължат да развиват персонажи, но там е проблем, че винаги ще носят стигмата на developmental шоу.

 

Не вярвам, че с минаването по TBS ще вдигнат гледаемостта AEW. Просто телевизиите са коренно различни, с коренно различна аудитория. TNT е спортно-насочено шоу и техният продукт е по-подходящ. Докато в TBS доста повторения на сериали и прочие, няма особено припокриване. Реално TNT ще е конкуренция на AEW, което е култово. :D

 

Иначе основното от цялата работа е, че хората вече не гледат телевизия и доста от по-интересните неща са на streaming услугите. Телевизията е за спортните събития и тези, на които да събереш съседите и родата. С времето ще стават все по-излишни и всичко ще се мести онлайн. WWE са подготвени, AEW и те трябва да се ориентират, че ще останат с пръст в уста. 

  • Upvote 3
Link to comment

AEW си имат AEW+ по FITE в това отношение, така че и те гледат с едното око към стрийминга.

 

Ясно е, че ТВ все повече ще отпадат като предпочитано развлечение и няма как кечът да не се съобразява с това. По-интересен е въпросът дали това няма да доведе до по-голямо инди усещане, защото се забелязва все повече търсенето на нишови продукти. Факт е, че AEW има нелош прогрес, а е точно ориентиран към специфична аудитория. От друга страна, може да се каже, че прогресът се дължи отчасти на идването на имена, познати на кежуъл зрителя. При всички положения ще е интересно накъде ще задуха вятъра, намираме се в много шантаво време за медиите. 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...