Jump to content

Най-гледаните американски телевизии за 2021


nWoHulkster

Recommended Posts

Това е любопитно. Източник e следната статия на Variety. Най-гледаните американски телевизии за 2021, както и промяната в гледаемостта им спрямо миналата година. Когато се обсъждат кеч рейтигите винаги трябва да се има предвид какво се случва в телевизионната индустрия като цяло и по-конкретно какво се случва с телевизиите, които излъчват кеч шоута (обиквновени, риалити и документални).

 

На първо четене следните неща ми хващат окото относно телевизиите, които излъчват кеч шоута:

= Четири телевизии от топ 20 излъчват кеч. Доволно.

= От телевизиите с кеч шоута по тях единствените две с покачена гледаемост през 2021 спрямо 2020 са TNT и VICE. Всички други падат надолу, като при AXS и особено BeIN спадът е доста значителен в процентно отношение.

= По гледаемост FOX е номер 4, TNT 12, TBS 15, USA 19, A&E 28, VICE 101, AXS 122, BeIN 153. Има и други телевизии, които излъчваха кеч шоута тази година, но те не влизат в топ 153.

= В сравнение със средната гледаемост на телевизията, която ги излъчва, най-добре представящите се кеч шоута са RAW, IMPACT и Dark Side of the Ring, които обикновено удвояват средната аудитория на телевизията си. Dynamite е на редовното ниво за TNT/TBS. Обикновено NXT е някъде 25%, SmackDown около 35%, a Rampage около 45% под средното ниво за съответната телевизия, което е кофти статистика.

= Разликата между TNT и TBS е минимална, т.е. на хартия предстоящото местене на Dynamite от TNT към TBS не би трябвало да се отрази много на Dynamite в дългосрочен аспект.
= Прави впечатление и че по ключовото демо телевизии като FOX (номер 2), TNT (7), TBS (9) и USA (11) са по-напред в класацията отколкото в класацията по зрители. Именно това са цифрите, на които тези телевизии държат най-много.
= И това последното не е свързано с кеч, но определено прави впечатление и е интересно: сега като го няма маниака Тръмп да прави ежедневни драми гледаемостта на трите големи новинарски телевизии е паднала доста здраво (34%, 28%, 38%). :)

 

Средната праймтайм гледаемост на американските телевизии за 2021:

9fpaiiD.jpg

A83Nl80.jpg

zjYUybq.jpg

7uhgLPm.jpg

qOjMwJZ.jpg

zjBgexI.jpg

 

И сега класацията по ключовото демо (Adults 18-49):

 

QtuzdOx.jpg

Rzsezh0.jpg

cZ6iqgj.jpg

 

 

 

 

Link to comment

За SmackDown и Rampage е нормално, те са забити в петък вечер и няма как да се конкурират. Но все пак и двете шоута се представят добре. SmackDown е твърдо на 2 милиона и често е #1 в демото. Rampage също се представя добре. Важното е дали има нещо по-добро да сложат в този timeslot и често отговорът е "не", с уговорката, че кечът не е чак толкова престижен.

 

RAW според мен ще имат проблеми занапред. Шоуто е доста тегаво за гледане и третият час става все по-муден, на фона на това, че всички останали са двучасови шоута. Вярвам, че NXT с времето ще качат аудиторията си, ако продължат да развиват персонажи, но там е проблем, че винаги ще носят стигмата на developmental шоу.

 

Не вярвам, че с минаването по TBS ще вдигнат гледаемостта AEW. Просто телевизиите са коренно различни, с коренно различна аудитория. TNT е спортно-насочено шоу и техният продукт е по-подходящ. Докато в TBS доста повторения на сериали и прочие, няма особено припокриване. Реално TNT ще е конкуренция на AEW, което е култово. :D

 

Иначе основното от цялата работа е, че хората вече не гледат телевизия и доста от по-интересните неща са на streaming услугите. Телевизията е за спортните събития и тези, на които да събереш съседите и родата. С времето ще стават все по-излишни и всичко ще се мести онлайн. WWE са подготвени, AEW и те трябва да се ориентират, че ще останат с пръст в уста. 

Link to comment

AEW си имат AEW+ по FITE в това отношение, така че и те гледат с едното око към стрийминга.

 

Ясно е, че ТВ все повече ще отпадат като предпочитано развлечение и няма как кечът да не се съобразява с това. По-интересен е въпросът дали това няма да доведе до по-голямо инди усещане, защото се забелязва все повече търсенето на нишови продукти. Факт е, че AEW има нелош прогрес, а е точно ориентиран към специфична аудитория. От друга страна, може да се каже, че прогресът се дължи отчасти на идването на имена, познати на кежуъл зрителя. При всички положения ще е интересно накъде ще задуха вятъра, намираме се в много шантаво време за медиите. 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...