Jump to content

Сървайвър глава IX(последна) - "Кой ще бъде големият победител?"

The Best

Recommended Posts

Уважаеми участници, време е за финалният щрих в този напрегнат сезон. Победителят скоро ще триумфира. Но кой ще бъде той? Това зависи и от вас. Време е за последната игра в дебютния сезон на форумния Сървайвър! В нея вие ще се явявате под номера, които вече изтеглихте на лични. Победителят в нея печели пет точки за финалното класиране, вторият три точки, а третият една точка. Четвъртият отпада от уравнението. 

ВАЖНО! За хората, които следят сезона: Четвъртият играч е Бруталния, който успя да надвие конкурентите си на острова на изгнаника и се завърна в племето "Жълтеникавите". Друго важно уточнение е, че победителят в тази игра няма да стане последният оцелял, но ще направи решителна крачка към победата. Това е Сървайвър! За първи път в онлайн вариант. Само в България, само в BWC! Очаквайте неочакваното!:beer:

@Prince10 @neshev @Brutalnia @Bobotsi

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Уважаеми участници, вече знаем името на победителят в първия сезон на форумния Сървайвър! Той се реши в два тура. Първоначално финалистите трябваше да се изправят един срещу друг в една последна игра, която се разигра на лични. Нейното име бе "Попитахме BWC"! В нея победител излезе потребителят Prince10, втори завърши Нешев, а трети остана Бобоци. Бруталния зае последната, четвърта позиция и така се прости с участието си в този сезон на Сървайвър! Според регламентът победителят в играта трябваше да вземе 5 точки, завършилият на второ място три точки, а третият - една точка. 

Във второто действие преминахме към традиционното за играта Сървайвър гласуване за победител сред вече отпадналите играчи. Единствено отпадналите безславно и най-скоропостижно трима играчи не получиха право на вот - Бай Тошо, Мецгера и Стънката. Ето как гласуваха имащите право на глас:

Spoiler

Гласувал    За кого

Мариян -    Бобоци

Бруталния - Бобоци

Дамтихам - Бобоци

Кабаков - Нешев

Химлер - Принц

И така, човекът с най-много гласове от вече отпадналите участници получава 5 точки. Това е @Bobotsiс три гласа! След него с по един глас се наредиха Нешев и Принц. Тъй като @Prince10 спечели финалната игра, той получава предимство при равни показатели в гласуването пред @neshev и заема втората позиция, съответно прибавя към актива си три точки! На последното място остава Нешев с една точка от вота! Ето го и крайното класиране в играта!

Крайно класиране:

1. Prince10 - 8т.

2. Bobotsi - 6т.

3. Neshev - 4т.

И тримата финалисти се представиха много силно и заслужаваха да спечелят. Те играха доста различно и използваха интересни стратегии. Все пак победата отива при Принца! Той е големият победител в Сървайвър! Нека победата му бъде честита:beer: Очаквайте скоро кратък коментар от мен относно изминалия сезон.

ПП: Играчите са свободни да коментират сезона, както и да повдигнат завесата около своите стратегии, съюзи и държание на племенните съвети. Също така могат да говорят какво се е случвало по време на изпитанията, които се проведоха на лични, включително могат да пускат скрийншотове, тъй като около половината от действието в играта се разви на лични съобщения. Темата е отворена за коментари и от хората, които са следили сезона. Те също могат да изкажат своите впечатления.

Според мен The Best трябва да направи по-обстоен коментар.

Релано погледнато съм доста доволен от играта, само не съм доволен от гласа на Мариян, който пазих като очите си на първите два 2 съвета :D Може би е прочел играта грешно, не знам. 

Няма как да не поздравя neshev за играта, определено ние правехме ходовете в играта и със сигурност е имало много блайндсайднати от нас :D Стана ми густо, че не се преебахме нито веднъж, което наистина беше очаквания момент, но така и не се случи. 

Колкото до другите играчи, то всички се вкараха яко в играта, особено в нашето племе си беше мазало, което е похвално. Наистина ми е много филм гласа на Мариян за Бобоци, поне за neshev да го беше дал, ние играхме тримата, просто в един момент нямаше избор.

31 minutes ago, Prince10 said:

Според мен The Best трябва да направи по-обстоен коментар.

Релано погледнато съм доста доволен от играта, само не съм доволен от гласа на Мариян, който пазих като очите си на първите два 2 съвета :D Може би е прочел играта грешно, не знам. 

Няма как да не поздравя neshev за играта, определено ние правехме ходовете в играта и със сигурност е имало много блайндсайднати от нас :D Стана ми густо, че не се преебахме нито веднъж, което наистина беше очаквания момент, но така и не се случи. 

Колкото до другите играчи, то всички се вкараха яко в играта, особено в нашето племе си беше мазало, което е похвално. Наистина ми е много филм гласа на Мариян за Бобоци, поне за neshev да го беше дал, ние играхме тримата, просто в един момент нямаше избор.

Защото е най-малък и победата щеше да му послужи в живота за напред.:)

Няма да бъда многословен, въпреки че има доста какво да се каже относно играта. Доволен съм как се проведе тя, много постове се изписаха в отделните глави, а като добавим и всички коментари на лични съобщения, мога спокойно да кажа, че въпреки малкото играчи в сезона създадохме 1000 коментара поне. Дано на играчите им е било интересно, а също и на тези от вас, които са следили внимателно сезона, но не са участвали по една или друга причина. За мен беше вълнуващо да се превъплътя във водещ на Сървайвър и макар да беше огромно предизвикателство да съм на линия всеки път в точно определени моменти, смятам че се справих прилично със задачата си.

Да бъдеш водещ на игра като Сървайвър наистина е ангажиращо и много трудно - едно на ръка, че трябва да измисляш разнообразни и трудни игри за всеки кръг, но после трябва да ги провеждаш, обясняваш регламентът им, да изчисляваш резултата и точките на всеки отделен състезател, след това да събираш гласовете на всеки племенен съвет, да си в час със стратегиите на всички и да следиш за нарушения на правилата... беше по-трудно от другите игри, които до момента съм водил, но искам да кажа, че през новата година отново бих провел сезон на Сървайвър, стига да го изберете през анкетата, която ви пускам за възможни следващи инициативи. Очаквам следващия сезон да бъде най-рано през лятото/есента на следващата година. Дано да има хайп:beer:

Сега да обърна внимание на играчите. Хареса ми как се представиха, но нямах личен фаворит, както не съм имал и в никоя игра, на която съм бил водещ. Интересно ми е на равни начала кой ще надделее и заради това никога не съм си помислял да се намесвам в играта за контроверсия или да вкарам допълнителна доза интрига. Тошето и Стънката отпаднаха бързо, вторият даже не игра в нито една игра от сезона. Тях не мога да ги коментирам обстойно. @damtiham и @Himler имаха, или поне аз по време на сезона си мислех, че имат опортюнистка стратегия да не участват в игрите, за да саботират капитана на племето си и евентуално да се опитат да го изгонят. Тяхната игра беше по-прикрита, а впоследствие единият от тях остана верен на своите хора(Дамтихам), а другият предаде бившото си племе и се вля в редиците на кликата на Нешев(Химлер). Дали играта/стратегията им беше обоснована? Да, смятам че тактически правилно постъпиха. Дамтихам нямаше пререкания със своето племе, но за съжаление сподели, че не е имал достатъчно време да се наслади пълноценно на играта заради ангажименти в реалния живот, а Химлер, след като бе детрониран като капитан на племето "Белите" усети накъде духа вятъра и вероятно предугади, че той ще е следващият изгонен от неговите съотборници при провал. Не случайно се обърна срещу тях. Предполагам, че всеки би постъпил така.

@Brutalnia и @Bobotsi изиграха изпитанията преди обединението на племената на мускули, а невероятното в случая е, че успяха да спечелят всички изпитания откакто Бруталния стана капитан. Пак Бруталния, беше страшно близо да стане първият носител на тотема "Прозорливият пълководец", една-единствена победа го раздели от това отличие! Техният алианс изтрая през цялата игра и може да се каже, че в първият сезон на играта лоялният на своето племе и съотборници играч, който достигна до финала бе Бобоци! Може да се каже, че той влезе в ролята на "добрият" финалист.

В другото племе също беше интересно, там племенните съвети валяха щедро като из ведро. Трябва да отлича играта на @Mariyan01 , който успя да вземе тотем за неприкосновеност цели два пъти подред, а ако го беше направил и в най-важния момент, точно преди обединението в играта, тогава имената на финалистите определено щяха да са доста различни. Представи се страхотно като играч, но може би си позволи да се предовери на съотборниците си и по този начин отпадна в най-неподходящия момент. Колкото до двамата финалисти от племето "Кафевите" - @neshev и @Prince10 , те играха на максимум, правеха постоянно стратегии, изчисляваха в течение на играта възможните ходове на опонентите и развои на събитията. Личеше си, че желаят да станат първият победител във форумния Сървайвър, а в крайна сметка един от тях съумя да се окичи с това отличие. @kabakov също заслужава споменаване, именно той успя да отстрани коравия изгнаник Мецгера и по този начин си осигури своят звезден миг през сезона.

Нешев може би игра прекалено брутално в този сезон, като буквално беше замесен във всяко изгонване на човек от племето му и след това от обединеното племе "Жълтеникавите". При това ни най-малко не преувеличавам. Бих казал, че той влезе в ролята на ултимативния "злодей" в сезона. За да играеш по този начин се иска огромно самочувствие, а за да успееш да спечелиш така, се иска огромна класа, хладен ум и солидна доза късмет. Нешев имаше всички шансове да спечели, но късметът в последната игра му изневери. Ако той я бе спечелил, сега победителят щеше да е друг. Няма да си кривя душата, хареса ми как игра и вероятно аз бих играл по сходен начин. Много ме зарадва това, че почти никой от изгонените не осъзна, че му кроят шапка и той е следващият. 

Принц в моите очи се превърна в балансьорът на сезона. На няколко пъти се опитваше да влияе на решенията на Нешев - опити, завършили с разнороден резултат. Тяхният алианс също издържа до края на играта. Изключителното умение да се нагажда към всяка ситуация и възможност помогна на Принц да се превърне в последния оцелял на нашия онлайн остров. Победата в последната игра за сезона доказа неговата далновидност. Често в Сървайвър хората, които балансират добре и се представят сносно в игрите, а същевременно не оставят лоши впечатления в другите състезатели се радват на крайната победа. Тук се получи така. Отново поздравления за Принца - първият сървайвър на BWC!:beer:

В заключение, надявам се отделните игри да са ви харесали, ако не са ви впечатлили. Бях измислил около 40 за този сезон, но заради малкото записани играчи се наложи в движение да прекроявам повечето от тях, така че да паснат на по-малки племена. Със сигурност не прибягнах до доста от игрите, надявам се да ги видим във втория сезон, когато и да е той. Смятам и, че "Островът на изгнаника" беше добро допълнение към сезона, там се получиха някои от най-оспорваните битки, като например тази между Химлер и Бруталния за място във финала, където едва половин точка повече успя да класира втория за финалната игра(за съжаление, той отпадна там). Благодаря на Мецгера, че се съгласи да участва под формата на първия изгнаник на острова. Няма да крия, че очаквам в бъдеще отново да го видя в тази роля, защото му отива и вярвам, че рано или късно ще стигне до финала и в Сървайвър(както го е правил в "Сериозен ли си или ще се излагаш" и "Форумен куиз"). Благодаря на него и на всички, които станаха част от този революционен, първи онлайн сезон на Сървайвър, не само за България, а и за света. Надявам се да ви е харесало и да сте останали с добри впечатления. Без вас тази идея нямаше да се осъществи. Очаквам ви отново на островите на оцеляващите!

За да се получи по-интересно, трябва всички играчи да играят на макс и да са надъхани за алианси и стратегии. Пък и като цяло си е тегаво да се организираме всички по едно време.

Според мен не трябва да има игри за отпадналото племе, при което да се дава имунитет, както и не трябва да има хора с два гласа. Десет човека са малко, ако се бяха записали 18-20, можеше да се получи по-интересно, да се сменят племената по-често, но тогава играта може би щеше да откара половин година. :D Самите игри бяха добри, може би този компонент с игрите може да го отделиш в отделна игра. Някакъв ултиматен КУИЗ на BWC, където да не са само въпроси, а да има логически задачи и прочие.

Аз не бях наясно с регламента. Не очаквах последната игра да е наистина последна, мислех си, че просто един ще отпадне и ще играем игри, докато остане едни играч. Затова и не си давах зор да бия Принца, просто исках да имам достатъчно добър резултат, че да не отпадна. Но в крайна сметка няма особено значение.

Иначе с Принца играхме от самото начало. Нарочно го избрах на по-късен етап, че да не заподозре някой, че искам да съм комбина с него. Елиминирахме Тошо и кабаков, под предтекста, че са неактивни и ни прецакват. После се обединихме 2 на 4, и бях меко казано изненадан, че в другото племе няма алианси и не играят заедно. Може би нормално, с оглед на това, че не са ходили на племенен съвет често, но беше доста лесно да вземем контрола и до края решавахме всичко. Самият факт, че с Принца би трябвало да сме най-хлъзгавите играчи, и останахме до края и дирижирахме нещата, ми е странен на мен. Очаквах съвсем различни неща. 

Трудно е да се осъществи подобен проект онлайн. Като за пръв път не беше зле. Ако има други сезони, да се надяваме, че ще се запишат повече играчи и всичко ще се развива по-бързо. Хубаво беше да се пробва. :beer:

Времето не беше проблем, но за съжаление бе трудно на записалите се играчи да се организират. Все пак играта протече за около месец, месец и няколко дни. За всяка игра бях дал възможност да се избира кога точно да се проведе. Повечето от тях можеха да се провеждат и в отделни дни(според това на кого как му е удобно). В следващия сезон смятам да давам само два дни(вместо три) на разположение за избор кога да се проведе дадено състезание. По мои изчисления, ако направя това и не правя изключения за неактивните играчи, сезон с 20-25 човека би завършил за същото време - месец, месец и половина. За Сървайвър това е нормално.

И аз се учудих, че ви даваха да си разигравате коня с Принц както поискате, но наблюдавам това явление във форума от доста време и имам обяснение. Модераторите са сред най-изявените имена във форума и другите потребители искат да играят с тях, понякога макар и неохотно ги слушат. Особено си проличава това в стратегическите игри(например в "Кой е убиецът?", когато бяхте детективи с Енеми, вие движихте случая почти изцяло и другите се нагаждаха по вас). И тук, в Сървайвър, смятам че модераторите имат едно, как да го нарека - психологическо предимство, макар и не особено голямо. Времето ще покаже дали е така.

Ултимативен куиз с различни игри ще е още по-труден за организиране. Още подготвям почвата за Форумен куиз сезон 5 и сезонът на шампионите след това. Това ще бъде мащабно състезание и доста изморително за водене, какво остава ако са все различни игри. Този вариант е удобен само за Сървайвър. Подгответе се сега за "Открий шпионина", нова дебютна игра с уникален регламент, скоро ще пусна темата за записване, но самата игра ще стартира края на следващия месец, живот и здраве!:beer:

С леко закъснения и аз ще споделя мнението си играта.

В началото бях леко скептичен дали ще се получат нещата, но играта се оказа много успешна. Надявам се в бъдещи сезони всички записани участници да са много надъхани, за да се получава още по-интересна игра.

Огромно браво за @The Best, за идеята и огранизацията. Игрите бяха разнообрани и интересни. Не мога да си представя колко е трудно за сам човек да поддържа игра с толкова хора, пък даже и да мисли разнообразни гатанки преди всяка битка. Ако има нужда догодина ще му помогна с организацията.

Докато течеше самата игра си подготвях анализ на собствената стратегия който да пусна след края й. В последствие реших, че ще е по-добре да го запазя за себе си, в случай че участвам в някой All Stars сезон. Благодаря на @Mariyan01, @Brutalnia и @damtiham за това че гласуваха за мен накрая. Мисля, че който и да беше спечелил от финалната четворка, щеше да е заслужено.

Не очаквах да стигна до самият финал, особено без да спечеля нито една игра :D. Предполагам социалната ми игра е била по-силната ми страна.

И аз като Нешев не бях напълно наясно с регламента и очаквах да има още един племенен съвет след елиминацията на damtiham. Тогава шоуто щеше да е гарантирано и всички щяхме да свалим картите. Въпреки че имаше голям шанс точно аз да си замина тогава, за мен си остава лека пропусната възможност.

Съветвам всеки фен на шоуто да се запише в следващите сезони, а и да не си фен - играта пак може да ти хареса. Със сигурност не е много забавно да си страничен наблюдател, защото всичко интересно става между самите участници, за някои интеракции дори и водещият не разбира навреме.

Благодаря за добрите думи, @Bobotsi :beer: Наистина е доста ангажиращо за сам човек и с радост бих приел твоята помощ за следващ сезон. Не знам още колко години ще съм достатъчно активен във форума, за да провеждам толкова мащабни игри, но се надявам поне още 1-2 години да съм на линия тук преди да тръгна да гоня кариера или създаване на семейство(или и двете). След като този момент настъпи, с удоволствие бих оставил своеобразния патент над моите игри на теб, като една бодра смяна във форума. Вярвам, че ти си точния човек и ще можеш да ги провеждаш идеално, партньоре:beer:

По време на сезона можеше ли участниците да си пишат лични съобщения помежду си?

39 minutes ago, hacky said:

По време на сезона можеше ли участниците да си пишат лични съобщения помежду си?

Да

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...