Jump to content

WWE RAW - 06 декември 2021


THE ENEMY

Recommended Posts

20211129_Raw_BeckyLiv_FC_Mon--dba5baa12b

Becky Lynch battles Liv Morgan for the Raw Women’s Title this Monday

 

PREVIEW:

 

20211203_Raw_BigEOwens_FC_Mon--a6996c904

There’s no escape for Kevin Owens as he squares off with Big E inside a steel cage

WWE Champion Big E has been aching to put a hurt on the illusive Kevin Owens and last week he finally got the chance to get his hands on KO but was unable to get retribution thanks to Seth Rollins’ interference. Owens went out of his way to attack Rollins at the announce table leading to a furious assault on both competitors by The Visionary as KO slithered up the ramp.

Well, now there is no chance of escape or interference for Owens as he will be locked inside a steel cage with The Powerhouse of Positivity this Monday.

With no way to elude his grasp, what will the WWE Champion have in store for the devious Owens and will it have any repercussions for their upcoming Triple Threat Championship Match at WWE Day 1?

 

20211203_Raw_MizEdge_FC_Mon--64ad944d64c

Miz TV returns to Raw with special guest Edge

Two of the most must-see stars of WWE made their return to Raw last week: The Miz and Maryse.

Of course, they didn’t get the same red carpet treatment as WWE Hall of Famer Edge who made his first appearance on the red brand since his brutal Hell in a Cell Match at WWE Crown Jewel.

An insulted Miz interrupted the Rated-R Superstar while he speculated on all the new opportunities his homecoming on Raw brought, excluding The Miz from his list of Superstars.

The A-Lister will get to the bottom of this snub as Edge is The Miz’s latest guest on MizTV. 

 

wwe-raw-dec-6-liv-lynch-preview-poster-1638775582.jpg

Becky Lynch defends the Raw Women’s Championship against Liv Morgan

The time has finally come for Liv Morgan. Can she “Liv” in the big time?

After leading a team of five women to victory over a squad captained by Becky Lynch last week, Morgan looks to ride that momentum all the way to capturing the Raw Women’s Title this Monday night on Raw.

Big-Time Becks has already proclaimed to have a “death grip” on her championship, so what will happen when these two finally go toe-to-toe?

 

 

 

  • Upvote 3
Link to comment
ShiningWizard

Големият хайлайт е всъщност мидкард враждата между кечисти, които са извън прайма им преди 10 години.

  • Upvote 1
  • Confused 1
Link to comment

ГроБеки отново погребва. Честно имам чувството, че траверса Шарлът е издигнала повече хора от рижавата мастия.

Link to comment

И защо трябва да издига някой? Да не отива към пенсия? Лив в момента се опитват да я градят като Даниел Браян 2.0. Нека и се натрупат няколко загуби в мачове за титлата и тогава да я вземе. Защо, примерно, да не я мъкнат до Ръмбъла, да го спечели и на КМ да "трепне" Беки и да и вземе титлата?

Link to comment

Бе всъщност шоуто си беше доста стабилно. И като хайп който се създаде предварително, а след това и като изпълнение, доставиха доста добри мачове и сегменти.

 

Откриваме с Big vs. Owens: Винаги е готино да гледаш гимик мачове по седмични шоута. А в случая става въпрос и за МЕ кечисти, или поне покрай Биг И и това че е световен шампион, мачът със сигурност изглежда важен. Нямам нищо лошо към Оуенс, едно от любимите ми копелета е пичът, но на всички е ясно, че той отива в AEW и оттам няма как статусът му в WWE да е много висок в момента. И все пак мачът си беше шибано важен, доста ударно откриване на шоуто, лично мен ме надъха доста и вече отделно като качество не разочароваха. И двамата са добри work-ери, имах леки съмнения как ще се сработят в клетката, но всъщност нямаше нужда, пичовете разцепиха. Хареса ми и включването на всемогъщия Боби Лашли. Добър билд му правиха няколко седмици, как печели хендикап мачове и маже като валяк всичко живо, удоволствие е да го гледаш как всичко това кулминира с включването му в картинката за титлата. И двамата с Биг И са свръх нацепени, физически изроди, а тук вече Биг И ще изпита и доста БОЛКА по време на самата вражда, защото Лашли е копеле което бие яко.:D Бе общо взето добра работа.

 

RK-Bro-намент?WTF?!?:D И все пак култови копелета са Ридъл и Ортън в такива комедийни шитни, особено Ридъл е злато. Това с ретро официалните сакенца е поредното нещо което Мат продаде прекрасно. Самия турнир е готина идея и ще даде поле за изява на всички tag team-ове. Виждаме, че покрай тия мачове разказват и някакви истоии, както примерно с Ей Джей и Омос, макар това конкретно да беше изсмукано от пръстите и претупанокато идея. 

 

Враждата между Миз и Острието - Кефят ме такива сегменти. Едж е ясен, получава доста свобода в промотата, а и той е доста солиден в работата си на микрофона. Що се отнася до Миз, цялата му кариера е като rollercoaster, но когато се надъха е на много високо ниво, а тук двамата имат химия, имат добри теми и им се получава. Ясно е, че Миз ще стане храна за Острието за да го подгрее за WM периода, но ако все пак Миз изкяри нещо покрай тази вражда, би било хубаво. Със сигурност ще има много по-голяма възможност да изпъкне тук, отколкото в някакви goofy сегменти от мидкарда, в които го гледахме до скоро.

 

Тези сегменти между Винс и Остин Теорията са ми леко криндж на моменти и ми се искаше вече поне да са намекнали накъде бият с тях.:D То е ясно де, Винс явно се кефи на Остин и тези сегменти са типичния кавалски стил на Винс. Какво е следващото? Остин да се окаже син на Винс, а защо не и внук?:D Не знам, ще видим, напълно възможно е и просто да ги заебат в даден момент. От една страна винаги е хайп когато Винс е намесен лично в нещо, особено когато другия участник е млад талант който е кадърен, но от друга сме се нагледали на такива простотии, че вече ми е трудно да се надъхвам за такива неща, особено когато билда е толкова странен.

 

Becky Lynch vs. Liv Morgan - Ебати епичното МЕ!:wank: Да, отдадоха добър почит на годишнината от първия женски МЕ между Лита и Триш, от който се навършваше някаква годишнина. Имаше препратки и в самия мач. Но все пак, това беше мач между най-голямото име в света на женския кеч в лицето на Беки, а от друга един от най-подценените таланти в дивизията, с перфектната арка на ъндърдог - Лив. И мацките не разочароваха. Имаше леки моменти, които не бяха много точни, може би и те самите се притесняваха и имат нужда от още един или два мача една срещу друга за да създадат нужната химия. И въпреки това мачът си беше на високо ниво. Имаше го хайпът, имаше я драмата, момичетата се стараха, беше готино, че получиха шансът да закрият шоуто. И финалът беше много добър. Естествено, че щеше да е по-яко, ако имаше голяма изненада и Лив спечели тази титла, това щеше да е шибано епично, щях да марквам много. Но е ясно, че на WWE в момента не им е до подобни рискове, а Беки продава много добре и големите блокбъстър мачове са все още пред нея.

Хубавото за самата Лив тук беше цялото отношение към нея въпреки загубата. Тя беше третирана като голяма звезда, а не просто като поредната рандъм пръцла която ще джоби на Бекс. Вижте само промо видеото преди мачът, където показаха майка и, разказаха моменти от детството и и я представиха като дай хард WWE фен, който цял живот е мечтал и работил за този момент. След това и в самия мач Морган показа, че е равностойна, ако не и по-добра от Бекенцето, а за финал и победата на Линч беше cheat, един вид предпазиха Лив да не излезе слаба от мача. А по този начин доразвиха арката и на прецакания underdog, всъщност въпреки загубата, тук Лив беше изградена като перфектен fan favourite. Естествено, WWE винаги са имали проблем с постоянството и всичко това може да го заебат още следващата седмица. НО поне тук видяхме заявка, че нищо за Лив не е свършило и нейния момент тепърва ще дойде. Да се надяваме, че този път компанията ще завърши шибаната арка подобаващо и Морган все пак ще получи своя голям шанс.:beer:

Link to comment

Перфектно изграден и изпълнен мейн евент от който Лив спечели доста. Първо, Беки я издигна супер много в промото си преди мача, обяснявайки колко инерция има и изброявайки всичките ѝ постижения в последните седмици. Беки прави това, което прави Острието с Миз, което преди правеше Пол Хеймън с всички опоненти на Брок Леснър, и изобщо това, което всички големи правят - продават опонентите си. Не виждам как някой може да сравнява Беки с Шарлът. На Шарлът дори да ѝ напишат промото дума по дума като това на Беки, то просто няма да се получи заради ироничния начин, по който се хили на опонентите си, с което прави всеки неин опонент да изглежда зле и много под нейното ниво, на което реално се базират всичките ѝ вражди. 

 

Второ, психологията на мача беше топ. Беки беше MVP-то тук, започвайки като надменния heel, който ще има лесен мач, минавайки през всичко, за да спечели, до момента в който крещи, че не знае какво трябва да направи още. На практика в хода на мача Беки призна Лив за равностойна на нея, като чийтването накрая си беше логичния завършек на добрата история, която разказаха. Лив ми се видя твърде развълнувана, личеше си, че ѝ е първи такъв мач, на моменти ми се стори бавна, особено в началото, но с помощта на Беки и с този ъндърдог образ спечели изцяло публиката. Трябва да отбележа също, че изглежда отлично пред камерата, има вид на голяма звезда, а и най-после са ѝ махнали грозния грим, който винаги съм се чудил дали умишлено ползват, за да скрият истинската ѝ харизма.

 

Шоуто пък завърши с кадри от емоциите на Лив на ринга, което е още една причина (в допълнение на мръсния финал и хайпа покрай самия мач) да ме кара да си мисля, че тепърва предстои нов голям момент за нея. Най-очевидното е реванш на Ден 1, но би било интересно и да продължат ъндърдог историята като я прецакат за реванш, но спечели Кралското меле.

Link to comment
The-Resident-Ev!L
8 minutes ago, spirtologa said:

Защо толкова се кефите на женския кеч никога няма да го разбера

Защото са полуголи как защо. :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...