Jump to content

AEW Dynamite - 24 ноември 2021


neshev

Recommended Posts

Гледайте промо битката между MJF и Punk. Нищо, че не съм фен на "работните стрелби", това беше едно от най-добрите неща, които съм гледал от тях скоро, макар че си признавам, че не следя толкова отблизо. 

 

Понеже напоследък доста се хайпва MJF, най-накрая придобих представа. Допреди това съм му слушал промота, гони някакъв евтин хийт като сере по публиката, стандартни неща. Тук вече си пролича закво иде реч.

 

Пънк е дърт, обигран коч, който прекара доста време в меката на спортната забава и си личи. Седи на място, уверен е, знае как да играе с публиката. MJF има много хляб да яде. Особено гримасите му са доста зле. Едни муцки прави, като някаква жина е. И фразите му нямаха такъв заряд. Но все пак е млад, тепърва ще се учи и подобрява.

 

За мен най-смешното в цялото нещо е как и двамата трябва да споменават WWE кечисти, като Miz и Cena, че да направят някакви реакции. Което говори красноречиво за нивото на двете компании.

 

Добра програма се очертава, ще я следя със сигурност.

Link to comment

Супер се получи промо битката. Харесвам такива сегменти. По-добре това, отколкото некви яйца за милиони.

Link to comment

Силна конфронтация, определено. Не толкова силна за мен колкото конфронтацията с Eddie Kingston, но така или иначе една от най-добрите промо битки тази година.
 

 

Link to comment

Признавам, че промото беше добро, обаче какво е това БЕЗОБРАЗНО букване на СМ Пънк?

Той e в компанията 3 месеца и започва вече 3та или 4та програма? Защо? Защо не му букнат някаква хубава програма с ЕДИН опонент. Можеше съвсем спокойно да има вражда с MJF която да е от самото начало и да кулминира сега или декември. Какви са тия истории за по един месец. Имаш потенциално най-големия дроу в момента с най-дългоочакваното завръщане в индустрията и не му правиш хубав сторилайн. Не го разбирам...

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

На Пънк не му се занимава и това е. Взима си чека и отбива номера, като уж издига младоци.

Link to comment

@neshev не се прави чуек, обзалагам се, че следиш AEW като заклет фен, мене не можеш да ме излъжеш, брадър! Това да кажеш, че AEW, или хайде, Punk и MJF отчаяно трябва да прибягват до name-dropping на WWE имена, за да извлекат реакция, е несериозно. Punk се прочу в WWE, но още по-голям шум се вдигна с драмите и причините около напускането му преди 7 години. Още откатко се завърна, всички очакваха и искаха от него нещо по-провокативно и истинско, и именно с този сегмент изпълниха желанието на феновете и най-после получихме онзи Punk, който всички искат да гледат. Дето се вика, всички искат нов pipe bomb, нали? Без shoot и без споменаване на миналото на Punk, това няма как да се случи. Дори засегнаха UFC кариерата, тема, която до момента беше табу.

Work shoot или не, не ми казвай, че предпочиташ да гледаш две конкурентни компании (вече дали AEW са реална конкуренция, е друг въпрос), които се игнорират напълно? Стига човек, дори и ти трябва да признаеш, че такива закачки между компаниите са забавни и карат хората да говорят. 

Link to comment

Аз не искам нов pipe bomb. Pipe Bomb не е нещо което можеш да правш всеки ден. В слуая с онзи в WWE, Пънк каза много истини и това си беше акт на бунтуване срещу прогнилата система в която се беше прврънала WWE и това го направи специален. Ако Пънк се опитва да прави само такива промота, то просто няма да се получи, защото такива неща не се фабрикуват изкуствено. Иначе в това отношение WWE претърпя промени и еволюира, даде шанс на много хора след това, включително на Браян, който за благодарност им плю в лицето и малко или много затвори вратата за хора като себе си в компанията. Но да се върна към Пънк. Аз искам да видя по-скоро един Пънк, който е инвестиран в създаването на добри истории/вражди, с контроверсиално съдържание, което да провокира публиката. Т.е. да надскочи вече прословутите пайп бомби и да покаже, че е способен да води кариера през 2021-ва година, която да е релевантна и да не лежи единствено на някакви стари лаври.

 

Отделно от това, ако си позволя да поразсъждавам върху следния въпрос. Ако Пънк си позволи да говори такива истини за компанията на Тони Хан, примерно да излезе и да каже "Хей, Тони, ти ми даваш дебелия чек, но ме буукваш ужасно. Подписваш WWE реджекти на килограм, не правиш нищо нито с тях, нито с хората които са били заложени като основа на твоята компания и са били с нея още от самото начало, оригиналите ти. Ако нямаше всички пари на баща си, ти щеше да си един чистач на кенефи в офиса на Винс и щеше да видиш конкуренция с WWE през крив макарон... Макар че като гледам рейтингите и цифрите които си похарчил, то е трудно да говорим за някаква истинска конкуренция. И Тони, няма лошо в това да се дава шанс на инди кечисти и на кечисти с различна визия и стил от целия свят, но твоето вече си е едно криндж шоу за нърдове. А комедийните ти сегменти са дори по-лоши от тези на Винс." - Е ясно е, че Ричи Рич в този момент ще ги зачерв и ще заточи или уволни Пънк. Защото Ричи Рич не е Винс, не е алфа, не може да го приеме като мъж и да извлече дивидентите. Истината е, че ако пайп бомбата се беше случила в AEW вместо в WWE, Пънк сега щеше още да се кечи в ROH. 

 

И това не го пиша като тролня, или за да дразня феновете на AEW. Пичове, не ми се сърдете, аз също се надявах да видя повече добри неща от тази компания, въпреки понякога наистина да съм влизал и в леко трол mode. И този сегмент между Кингстън и Пънк беше наистина добър, беше това което AEW претендират да бъдат през по-голямтото време, но не са. Това е автентичен, еджи продукт между двама талантливи пичове с харизма. Еди е адски подценено копеле в това отношение. Мога да го критикувам за това, че като физика има накъде да бачка още, но пък е най-инвестираното и нахъсано копеле в AEW, за което респект. 

Но фактите са факти и те говорят, че въпреки такива периодични проблясъци, WWE все още е компанията която през тази година успя да ни предложи хийл Роман, Блуудлайн с Пол Хейман, Всемогъщия Боби Лашли, най-добрият таг тийм в света, в лицето на РК-Бро, Биг Тайм Бекс, Фермерът рогач Брок Леснър, маниакалното психо Сет Ролинс, Брон Стайнър и мафиотчето от италианската мафия в NXT + Фаталното привличане.

AEW ще ги запомня положително с Каубой Шит, завръщанията на Браян и Пънк, второто от които беше тотално осрано и Крисчън, който като че ли не се ползва достатъчно +Брит Брейкът и Тъндър Роза. Втората обаче до момента не получи шанс, а Тони тепърва ще почне да подсилва и женската дивизия с WWE реджекти, та вероятно няма и да го види.:(

Link to comment

Съфъре, то минаха 20 години от WCW vs. WWF. Пък и лично аз нямам чак такъв сантимент към тази епоха, защото почнах кеча с WWF по бТВ и вече бяха натирили WCW в миша дупка. Но и сега вече нещата са различни. И двата продукта са бая политически коректни, няма атитюд, няма истинска война, няма го хайпецът. Тъй че дали ще се споменават, дали ще се ебават едни с други, кой го ебе? :D Мен със сигурност не ме ебе.

 

Сега ще ти кажа какво ми е мнението за "worked shoots". Голяма изгъзица са. Не, че са ебавали с WWE, това го заеби. По принцип говорим. И в WWE не ме кефи като Cena и Reigns правеха подобни неща.

 

Аз съм си класик. За мен бебешкото лице трябва да е леко насрано от хийла или поне да му отдаде заслуженото. Какво направи бай Punk? Еми той просто се ИЗСРА в устата на MJF. Кейфей, да, но му се изра. Как трябва да приема MJF като легитимна заплаха, след като Punk го смята за Miz за бедняци. :lol: И Miz е факана midcarder в момента. Значи MJF е по-жалък от един комедиен midcard-ът в WWE. И ебавката с HHH също ми е странна. С абсолютно нищо не помага на враждата. Аве, такива неща, които с нищо не помагат на историята, а са там просто за да надъхат смарковете. 

 

Сега, казах вече, че това беше едно от най-добрите им неща, които съм гледал. Със сигурност е с КЛАСИ, с класи над стандартната история: "Аз мноу та уважавам, много добър фалшив борец си, но аз съм по-добрият фалшив борец!". 

Link to comment

Има нещо вярно в думите ти, но отново, не може да очакваш от Punk да се завърне след 7 години, без да изригне с провокативно промо, свързано с миналото му. Идва с твърде много багаж на раменете и феновете очакват определени неща от него. Беше неизбежно да не засегне миналото си и MJF беше правилният човек за такъв сегмент, а и моментът е подходящ. Разбира се, след време историите около Punk вероятно ще загърбят миналото му и ще се фокусират изцяло върху настоящето, но в момента това е невъзможно... или по-точно, би било разочароващо.

Ти как би го буукнал тоя сегмент, без всякакви препратки към WWE и без shoot елементи? Много ми е интересно. Какво точно имаш предвид под "неща които допринасят за историята"? Каква е историята между MJF и CM Punk? Сам казваш, че не искаш изтърканото "Аз те уважавам..." и т.н., но сам клониш към някакъв изтъркан ("класически") сегмент, който сме гледали милиард пъти. Окей, такива shoot промота са прекалени, когато се прекалява с тях, но за всичко си има време и място, а казаното в този сегмент си беше точно на място и постигна желания ефект. На теб може да не ти харесва, но това не е проблем. Хора които се примиряват и защитават глупостите на WWE, не са (и никога няма да бъдат) определящ фактор за качеството на продукта в AEW. 

Link to comment

Тези real-life промота не се ли изтъркаха някъде по време на първата вражда между Cena и Reigns? Хубаво е да ги има веднъж на няколко години, когато враждите са на лична основа и са замесени големи имена, но не и да се злоупотребява. Не може някакъв чифутски дрисльо на 25, колкото и да е талантлив, да ми го изкарват мега звездата и да го сравняват с легенда като The Miz. Да, точно така - легенда.

 

 

 

Link to comment

Намесването на Миз го разбирам по-скоро като комплимент към него и уважение. Не знам къде е проблемът. Всеки си има неговите виждания.

Link to comment
The Olimpic Hero

Мене си ме радват подобни worked-shoot промота, не намирам нищо лошо в тях, даже напротив - правят продукта по-интересен. Нали уж искаме повече реализъм в кеча. Да, ясно е, че е кеч, но все пак самата насечоност на компанията AEW е към повече нескриптирани промота, повече истински неща, по-голяма спортна насоченост, по-истински звучащи сегменти. Е, този беше нещо такова. Да, pipe бомбата на CM Punk от 2011 никога няма да се повтори, но такова нещо се случва един път в живота и това си е факт - перфектните обстоятелства в перфектния момент. Обаче, както казах, нямам нищо против да се използват реални елементи от кариерите и живота на кечистите. Най-нормалното нещо е да се споменава WWE, все пак на CM Punk половината кеч кариера е минала там.

 

Колкото до конкретната рязмяна, тук за мен MJF ми изглеждаше много по-силен. От поне 2 месеца си мисля, че CM Punk се е превърнал точно в John Cena на AEW - човек, който излиза, за да се подмаже на публиката, казва колко страхотно се чувства да е в дадения град и буквално е като шибан робот, който излиза само, за да си прибере чека. Обаче разликата е, че в John Cena поне винаги е имало нахъсаност и живец, а CM Punk в момента буквално изглежда изтощен или човек, на който не му се занимава особено много с това. Пак ще кажа, по-добре да търнва heel и поне да го играе арогантен милионер, който си мисли, че е нещо много повече от останалите в AEW. Продължавам да не го харесвам в сегашната му роля. Странното е, че обърнаха по-скоро от нищото Daniel Bryan, който видимо е много по-работещият и нахъсан кечист.

               

Link to comment

Олимпик, да не би да си проспал работата на Пънк в това шоу и промотo му от враждата с Еди Кингстън? За какви роботи говориш? И аз го критикувах в началото, но пича сериозно набра скорост в последно време.

Link to comment
13 hours ago, Suffer-H said:

Ти как би го буукнал тоя сегмент, без всякакви препратки към WWE и без shoot елементи? Много ми е интересно. Какво точно имаш предвид под "неща които допринасят за историята"? Каква е историята между MJF и CM Punk? Сам казваш, че не искаш изтърканото "Аз те уважавам..." и т.н., но сам клониш към някакъв изтъркан ("класически") сегмент, който сме гледали милиард пъти. Окей, такива shoot промота са прекалени, когато се прекалява с тях, но за всичко си има време и място, а казаното в този сегмент си беше точно на място и постигна желания ефект. 

 

Почнаха доста добре. MJF се е изял от яд, че Punk не го бръсне за слива. Около това спокойно могат да изградят враждата, без да грабят от дървото с евтините попове. Каква история има MJF с WWE, освен че е бил екстра 1-2 пъти? Айде, ако дойде истинският The Miz, нямам нищо против. Тогава ще има логика.

 

13 hours ago, Suffer-H said:

Хора които се примиряват и защитават глупостите на WWE, не са (и никога няма да бъдат) определящ фактор за качеството на продукта в AEW. 

 

Тука леко си проворечиш. Щом мнението ми не е фактор, защо въобще ми отговаряш? :lol:

Link to comment

Това пък какво общо има? Отговарям ти защото ми е забавно да коментирам, а и това е целта на форума. То, ако става въпрос, моето мнение също не е определящо. Единствените фенове с глас, са тези в залата, а съдейки по техните реакции, това което видяхме е един от най-добрите сегменти, от създаването на AEW, досега. Съдейки по техните реакции, AEW им предоставя това, което искат да гледат. Можеш ли да кажеш същото за прескъпото ти WWE? Сигурен съм, че и отзивите от този сегмент също са положителни. Това, че Нешката oт BWC има критика, не променя нищо. :D  

Link to comment

Деа знам, аз с хора, за чието мнение не ме ебе, не комуникирам, освен ако не искам да ги троля. :lol:

 

А това, че говориш за "прескъпото ми WWE", говори че си просто незапознат. Живи и здрави. :beer:

Link to comment

Интересно... значи има две възможности. Едната е, че дълбоко уважаваш моите мнения и затова ми отговаряш. Другата, че тролиш и всъщност се кефиш и лъскаш на продукта на бачи Тони Кан, като "критиките" ти нямат нищо общо с реалното ти мнение за AEW, което в действителнст, е крайно положително. Аз си избирам второто, защото не ми пука особено, дали те ебе за това което пиша (Трябва ли?). В същото време е очевидно кога тролиш в защита на WWE или с критика по други компании... тоя гимик не ти е от вчера.

 

За WWE си прав, не мога да се върна към гледането на тая компания, пък ако ще да върнат и Attitude Era-та. АЕW са по-добри за мен, ЛИЧНО МНЕНИЕ!

Link to comment

Забравих да отбележа, че тоя MJF прилича на някакъв жалък хибрид между The Miz и Alberto Del Rio. Отделно и самото му име е супер малоумно - нещо средно между AJ, MJ23 и EC3. 

Link to comment

И мен много не ме кефи Пънки в момента, но пък все пак е интересен. Тва, че искате същата тръпка като при пайп бомбата, нема как да стане.

 

И аз искам някои неща да изпитам (или нещо да е същотото както преди), ама курец.

 

И да, MJF не е моят тип кечист, но е добър. Сумати алотисти има в тоя бизнес, чак по него да се храни е тъпо.

Link to comment

MJF, Darby, Hangman Page, Eddie Kingston, Sammy Guevarra, Jungle boy, Britt Baker - всичките дойдоха като непознати имена, две години по-късно са едни от топ звездите на компанията. Същото се отнася и за ех-WWE кечисти като Malakai, Miro и Jon Moxley. Фактите са на страната на ТК, човекът знае какво прави. :) Дори наскоро на пресконференцията след Full Gear открито си заяви, че още преди началото на Dynamite е имал представа кои ще са първите 4 шампиона.

 

Имам чувството, че половината от пишещите тук или не следят продукта, или не обръщат достатъчно внимание. Явно 10 години облъчване от един и същ лош криейтив до това водят, но тук нещата не са така - ТК обича да награждава редовните и постоянни зрители с slow burn сторилайни.  

 

Букингът на CM Punk е повече от перфектен. Идва като вет, който отдавна не е best in the world, несигурен е в уменията си и в течение на времето покрай вражди с King и MJF се пречупва и става еджлорда, който сме свикнали да гледаме. Манякът не е вчерашен и е напълно наясно какво искат феновете, а ТК както казах e доказал, че long-term сторилайните му се получават. 

 

Интересно ми е тогавашното интернет комюнити дали е правило на проблем постоянните ебавки на NWO с феда и Винс през средата на 90-те? На мен не ми пречат, публиката попва, а балъците като нешев гледат и завиждат. В конкретният случай с Punk, та той е от 2 месеца в компанията, естествено, че миналото му в WWE(и UFC) няма как да не бъде споменато, след като няма никаква история в AEW. John Cena, проблемите с Hunter и фамилия McMahon са част от историята му, кога ако не сега да не бъдат споменати? :D Даже в един форум бях чел идея MJF да излезе с Mickey Gall като част от антуража му, тва просто ще е гениален heat и тотална кавалщина. Това е готиното на AEW, за разлика от Феда те живеят в реалния свят, а не в "Universe" където други кеч компании просто не съществуват и те са единствените.

Link to comment
On 11/26/2021 at 2:31 PM, Smegma said:

Букингът на CM Punk е повече от перфектен. Идва като вет, който отдавна не е best in the world, несигурен е в уменията си и в течение на времето покрай вражди с King и MJF се пречупва и става еджлорда, който сме свикнали да гледаме. Манякът не е вчерашен и е напълно наясно какво искат феновете, а ТК както казах e доказал, че long-term сторилайните му се получават

Повече от перфектно е да започва четвърта програма за 3 месеца?

И мислиш че нямаше да е по-добре да има една вражда, която да започне с респект като срещу Дарбито и впоследствие да прерасне в лична вражда и тогава да се правят тези тежки по-лични промота, а не между двама кечисти които се срещат за пръв път?

Кое му е интересното на букинга, всяка негова програма приключва преди да ми е запукало.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
1 hour ago, Jack Bauer said:

Повече от перфектно е да започва четвърта програма за 3 месеца?

И мислиш че нямаше да е по-добре да има една вражда, която да започне с респект като срещу Дарбито и впоследствие да прерасне в лична вражда и тогава да се правят тези тежки по-лични промота, а не между двама кечисти които се срещат за пръв път?

Кое му е интересното на букинга, всяка негова програма приключва преди да ми е запукало.

Да си чувал за мачове, които имат за цел просто да издигнат дадения човек? Отделно, ако решат да се върнат, към тази програма вече са имали мач, което ще допренесе за това да е по-лична!

Link to comment

Кой да издигнат? Пънк ли? Или Дарби, който изяде боя от човек, който не се е кечил от 7 години и е далеч от най-добрите си времена? 

Link to comment
1 hour ago, ShwN said:

Кой да издигнат? Пънк ли? Или Дарби, който изяде боя от човек, който не се е кечил от 7 години и е далеч от най-добрите си времена? 

Е той Пънк не беше "най-горещата" тема последните месеци! И със завръщането си, директно не конфронтира Дарби. Ти си прави сметката, кой кого издига!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...