Jump to content

The Wrld On GCW - 23 януари 2022


nWoHulkster

Recommended Posts

9YUTzFb.jpg

 

GCW (Game Changer Wrestling) е най-нашумялата инди федерация напоследък. Догодина ще бъде потенциално най-голямото им шоу досега - шоу в Hammerstein Ballroom в Ню Йорк. Не е имало кеч шоу в Hammerstein от 2019 насам, като през последните 15 години основно ROH правеха шоута там. Ако GCW успеят да продадат 2,000 и малко билетите за шоуто това ще бъде най-посещаваното кеч шоу в Hammerstein от 2008 насам.

 

EDIT - Всичките билети бяха продадени и при това доста бързо и без някакви супер големи имена в roster-a. Доста стабилно за инди компания. 👍

 

EDIT - Шоуто ще бъде излъчено както като iPPV, така и като обикновено PPV.

 

Добро хайп видео:


А на предишната вечер GCW стартират The Indie Wrestling Hall of Fame: Tracy Smothers, Jerry Lynn, Homicide, Ruckus, LuFisto & Dave Prazak.
xaOrVZO.jpg

Link to comment
  • 1 month later...

Card-ът за шоуто:

 

GCW World Title Match

D0wDpVh.jpg

Jon Moxley (c) vs. Homicide

 

voN62yR.jpg

Effy vs. Jeff Jarrett

 

KYoTpYj.jpg

Joey Janela vs. Matt Cardona (w/ Chelsea Green)

 

ROH World Title Match

So2rqSo.jpg

Jonathan Gresham (c) vs. Blake Christian

 

Open Challenge for the GCW Tag Team Title

QL3inKH.jpg

The Briscoes (Jay Briscoe & Mark Briscoe) (c) vs. ???

 

rgrhyxO.jpg

Allie Katch vs. Ruby Soho

 

HWDxHMo.jpg

Team Gringo (Gringo Loco, Demonic Flamita & Arez) vs. Team Bandido (Bandido, Laredo Kid & ASF)

 

Grab The Brass Ring Ladder Match

6751Rfa.jpg

Jordan Oliver vs. Jimmy Lloyd vs. Alex Colon vs. Lio Rush vs. PCO vs. Tony Deppen

 

Preshow Match

2wBTcaM.jpg

Jack Cartwheel vs. Dante Leon vs. Grimm Reefer vs. Ninja Mack vs. Nick Wayne vs. Alex Zayne

 

Preshow Battle Royal

 

Also on the show:

4jwP7Qj.jpg

 

 

Link to comment

pDam1lD.jpg

 

WWE са си WWE, AEW са нещо като новото WCW, а пък тия маниаци от GCW се мъчат влизат в ролята на ECW. Все едно отново сме 90-те. :D Прегледах шоуто и не съжелявам. Чесно казано не беше кой знае колко добро и със сигурност имаше още какво да се желае, но въпреки това съм доволен, че му отделих време. Беше си събитие. Винаги се кефя, когато някаква федерация катери нагоре и се виждат осезаеми резултати като бързо разпродаден Hammerstein Ballroom. Подобно на ROH едно време, ICW преди няколко години в Шотландия, OTT в Ирландия и PROGRESS в Англия, GCW донякъде се затвърдиха като cool indie алтернативата и показват, че има зрителски апетит към подобно нещо. Най-добрият мач в шоуто беше мача с лучадорите. Раздадоха се стабилно, макар и уви финалът да не се получи както го бяха планирали. Cardona vs. Janela пък беше пълен цирк хем в добър смисъл, хем в лош - не мога да реша изцяло към кое от двете клоня повече. В едно обаче съм сигурен - Zack Ryder е един от най-добрите heel-ове в кеча. Това преди година щеше да звучи като абсурдна прогноза, ама ето на - факт.

 

Link to comment
The Olimpic Hero

И аз хвърлих едно око. Най-положителното е пълната зала и яката атмосфера в Hammerstein Ballroom. Разбира се, че ми напомни за One Night Stand 2005. Не беше случаен и ентрансът на Matt Cardona (Zack Ryder), с който искаше да си докара heat от това, че имитира легендарния ентранс на The Sandman. Винаги съм бил фен на Zack Ryder и видимо в момента е най-популярното име на GCW. Да, шампион може да е Jon Moxley, но Moxley си е AEW човек, а Cardona в случая може да се приеме като най-актуалното нещо в инди средите и в GCW. Половинката му в живота и на екрана Chelsea Green също допринася добре за heel образа му.

 

Обаче когато видях Effy и как този човек е супер over сред публиката, отново се сетих как огромна част от инди феновете за мен лично са абсолютни дебили и се кефят на някакви странни неща. Тоест винаги ми е бил странен и неразбираем инди кеч хуморът. Effy, Joey Ryan, Orange Cassidy ако щеш, макар че при Orange Cassidy да е леко по-различно и да харесвам някои елементи при него. Отделно при инди феновете винаги се наблюдава едно самонадъхване от рода, ще се опитам да ви преведа мислите им в главите: "Понеже сме инди фенове, ние не можем да бъдем фенове на традиционния голям и нацепен кечист, ние сме различни, ние сме по-знаещите кеч фенове, ето затова и ще се кефим примерно на онова джудже със смешния перчем на косата Hook, за който знаем, че е абсолютно недоразумение, но нали AEW ни казват, че е следващата голяма звезда, ние ще последваме нашия лидер Tony Khan и проектите му, ако ще и да са абсурдни".

               

Link to comment

GCW в момента са може би на трето място в Америка. Единственото което спасява Impact на този етап е тв сделката с AXS. По продажба на билети и изобщо хайп GCW са култ индито, точно както си спомням ROH и PWG от едно време.

 

Епизодът на Dark side of the ring с Nick Gage и развитието на Cardona през последната година доста помогнаха. На мен лично ми е забавно чат-пат да ги попреглеждам, а и с едно голямо ППВ на месец далеч не е натоварващо. Щом имена като Suzuki, Брискотата, Jacob Fatu, Моxley и компания искат да работят с тях работата е сериозна. 

 

От това което съм видял до момента има за всекиго по нещо - от детмач гарбидж мачове, стронг стайл, луча и сторилайн бейсд до гей брънча на Effy... което не е за всеки, но на този етап е все тая, след като открито заявяват, че не им трябва тв сделка, за да са готини.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...