Jump to content

AEW Full Gear - 13 ноември 2021

nWoHulkster

Recommended Posts

All Elite Wrestling (AEW)
"Full Gear"
November 13, 2021
Minneapolis, MN
Target Center

AEW World Championship Match
tyQFtNN.jpg
Kenny Omega (c) vs. Hangman Page

AEW World Championship Eliminator Tournament Final
GGJBEqj.jpg
Miro vs. Bryan Danielson

0phXKDN.jpg

CM Punk vs. Eddie Kingston

AEW World Tag Team Championship Match
clsk7hM.jpg
The Lucha Brothers (Penta El Zero Miedo & Rey Fenix) (c) vs. FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood)

q1mGzWg.jpg
Darby Allin (w/ Sting) vs. MJF

UnkVdYi.jpg
PAC & Cody Rhodes vs. Makalai Black & Andrade el Idolo

Minneapolis Street Fight
71nlG9f.jpg
The Inner Circle (Chris Jericho, Jake Hager, Sammy Guevara, Santana & Ortiz) vs. Men of the Year (Ethan Page & Scorpio Sky) and American Top Team (Junior dos Santos, Andrei Arlovski & Dan Lambert)

AEW Women's World Championship Match
o7RRyf2.jpg
Dr. Britt Baker D.M.D. (c) vs. Tay Conti

Falls Count Anywhere Match
ljLHaf3.jpg
The Superkliq (Adam Cole, Nick Jackson & Matt Jackson) vs. Christian Cage, Jungle Boy & Luchasaurus

Това ще се гледа с интерес, има няколко мача, които ми е интересно как ще завършат. Поне аз не виждам да дадат победа на Миро срещу Браян, но пък от друга страна Браян рано или късно ще гепи колана, така ,че защо не?

3kuoda.gif

От първото пепеве на компанията, скаут ЕНЕМИ прозря големия потенциал в младата звезда Хангман Пейдж и каза, че това може да бъде тяхното селфмейд голямо лице. За първи път да видя едно добро решение от Ричи Рич, който даде на младата надежда шампионския пояс в напълно подходящ момент. Надявам се и като шампион да го градят по-добре от чистача, че това последното беше негледаемо. Естествено, надали ще се засиля да следя продуктът основно, но пък винаги хвърлям по едно око на хората за които ми пука.

#CowboyShit:beer:

ТНЕ DEADMAN

Не знам кога за последно съм гледал PPV, на която и да е компания, в което ВСИЧКИ МАЧОВЕ ДОСТАВЯТ! Много силно PPV, не знам как се размина без нито един счупен врат, ама яко се сцепиха във всички мачове.

Неочаквано класически кеч мач между MJF и Дарби и добър избор за откриване на шоуто. Правилният човек спечели и начинът беше хитро измислен, перфектен за образа на MJF.

Респект за ветерана Крисчън, който на тия години се фърга от тераси!

Поздравления за Пънк, че най-накрая заприлича на себе си и яко респект за Еди Кингстън, че е толкова убедителен, реалистичен и корав тип (крайно време е да почнат да му дават победи!); 

Ненормален МЕ, макар и предвидим, изиграха си го класическата, даже леко ми напомни на първото спечелване на световна титла от Шон Майкълс.

Останалото ме мързи да коментирам, но реално от всеки мач имаше какво да ме изкефи и да ме изненада. Бих казал, че шоуто не отстъпи по качество на All Out.

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Любимият ми момент от шоуто е когато Джерико при подхода си за лъвско салто извика на Джуниър два пъти за да го удари докато Джерико седеше на въжетата 😃😂🤣.

Иначе добро шоу . За мен първият мач беше най-интересен . Пънк и Еди  беше кратко , но пък доста емоционалнно ( и публиката беше най-шумна ) . 

И най-накрая Адам Пейдж шампион !

Няколко мисли.

Много добро шоу. Нямаше слабо.

MJF vs. Darby Allin ми надмина очакванията доста. Най-добрият мач в шоуто, за мен. И също най-добрият мач в кариерата на MJF. Екстра се получи. Евала.

Щом Jay Lethal, който беше едно от лицата на ROH през последните години и може би най-добре платеният им кечист, реши да си бие шута от ROH още преди да му е изтекъл договора с тях, значи нещата за ROH не се очертават добре... Поредното добро попълнение към AEW, ама тоя roster стана един от най-претъпканите roster-и ever и има доста добри пичове и пички, които ги виждаме в главните шоута един път в месеца, ако и толкова. Баси. И Тонката сигурно е запланувал да подпише още няколко човека. Тотален маниак.

Не го обявиха на PPV-то, но го обявиха в Twitter, така че трябва да го отбележа: Ishii пристига!!! Пък знае ли човек, може скоро и стотинката да падне в AEW. :) Фактът, че Wyatt не се появи също е интересен.

Baron von Raschke~! Винаги се кефя, когато кеч легенди имат подобни малки роли.

Ентранс видеото на Hangman беше епично. Евала.

Build-ът на Hangman Page до титлата е не само най-добрият build в AEW досега, но и един от най-добрите build-ове в кеча като цяло през последните години. Просто идеално изградена двугодишна история, която кулминира тук. Не беше от типа истории, които постоянно ти ги навират в гърлото WWE style, така че по-casual зрителите може да са изпуснали някои от важните моменти, но особено за хората, които през последните две години са следяли всичко внимателно, това беше перфектно. Евала. Силен мач направиха с Omega. Чакам с интерес да видя какво са замислили сега. Обикновено топ babyface образите са по-интересни, когато гонят титлата, а не когато са с нея, така че да видим.

Не разбрах защо не дадоха победата на Миро, сами се шибат с този букинг да пратят Браян срещу новия шампион. 

The Olimpic Hero
12 minutes ago, OyeaH said:

Не разбрах защо не дадоха победата на Миро, сами се шибат с този букинг да пратят Браян срещу новия шампион. 

Ами Bryan ще издигне Hangman Page, това според мен е идеята. Класически, много добър, дълъг мейн ивент, в който Hangman Page ще нанесе първата загуба на Bryan в AEW, това е букингът.

Не съм свикнал абсолютно всеки мач да е гледаем и интересен, а тук всичко достави.

MJF & Darby  - както каза и Фил - надминаха очакванията ми, страхотен мач, надявам се видим поне още два мача между двамата. MJF е следващия омразен хийл, който ще държи титлата дълго време mark my words. От доста време тийзват търна на Wardlow, но MJF-ката има нужда от хора около себе си. Разводняването на The Pinnacle няма да го коментирам, едно от нещата, които AEW забравиха че съществуват.

Supercliq vs Christian/Jungle Express беше брутален. Spot fest, в който въпреки че беше над 20 минути, нямаше и секунда, която да ми е скучна. Крисчън въпреки че е далеч от ME, се раздава на макс, което е похвално.

Миро и Браян направиха страхотен мач, яд ме е, че бочнаха финала. Между другото, след като видях кой бие, малко се стреснах дали ще дадат победата на Hangman. Нашият нямаше нужда да дропва титлата, както виждаме Сами също стои без вражда, а самият gimmick на title chaser ще забуксува. Надявам се да му бъде измислено нещо интересно, че само се лута след загубата на TNT титлата.

Проблем идва това, че в момента Punk & Daniel са непобедими. Дори след перфектния сегмент от Dynamite, няма как да повярвам, че Пънк има дори и процент шанс да загуби срещу Еди. Отново - страхотен мач, надявам се и на някакъв gimmick мач между двамата, оставиха си вратичка с финала.

Яд ме е, че Тай Конти беше поредната претендентка. Честно казано, не знам коя може да вземе титлата от Брит - Ана Джей евентуално, но просто не останаха. Слабичка им е женската дивизия, а пък всички интересни образи са heel-ове.

Най-накрая Адам Пейдж успя. Тук също имам малко забележки, че тотално забравиха мача, в който Омега го победи и имаше условие Пейдж никога повече да не се бие за титлата, но самата история получи перфектния си завършек. Дори и тийза с елените беше страшно добре направен. Четох, че Омега има сериозни контузии и почти се е стигнало до овакантяване на титлата, но той е настоял, че трябва да издигне Пейдж с тази победа, евала, ако е вярно.

За хората, които не са следили AEW от началото като мен, ми попадна поредица на някакъв пич, който преди май е бачкал за WWE, който е направил много приятен обзор на цялата история от самото създаване на AEW. Гледайте, няма да съжалявате.

Това е и основният минус на AEW, някакъв рандом пич е направил десет пъти по-як build визуално отколкото самата компания. Тонката трябва да намали харчовете за наемане на нови кечисти, а да ги впрегне в подобряване на задкулисната част - audio,video, booker-и и т.н. Липсата на сегменти между мачовете на това PPV ме уби. Да, готино е всички мачове да са класни, да им се дава време и да гледаме стойностен кеч, но вкарай по един сегмент помежду им. Натоварващо идва да си гледал 25 минути мач, свършва и веднага почва пак също толкова дълъг.

TL;DR - Мисля, че е PPV-то на годината, нямаше слабо.

^Само с последното твърдение не мога да се съглася. AEW правят 4-5 PPV-та в годината, нормално е на тях да се фокусират върху мачовете. Не е болка за умиране, да се изтърпят тези 4 часа нонстоп кеч, веднъж на три месеца, а високото качество на мачовете прави гледането още по-лесно. Междувременно по седмичните шоута се пръскат от всякакви in-ring и задкулисни сегменти и промота и въпреки огромният ростър, някак успяват да намерят време и роля за основните си имена. От друга страна, му е време на бачи Тони да се спре малко с подписванията на нови имена. 

Тази фен поредица за Хангман е невероятна, но цялото нещо е по-дълго от документален филм. Не може да очакваш от AEW да направят същия двучасов обзор, а дори и да го сторят, къде биха могли да го излъчат, освен отново в ютюб? Не може да очакваш повече от 5 минутен обзор на вражда по телевизията, нормално е доста неща да бъдат орязани, в всъщото време пича горе не е пропуснал нито един сегмент от близо 3 годишен букинг. 

На мен задкулисната продукция на AEW ми харесва повече от тази в WWE, където всичко е прекалено "overproduced" дето се казва, което автоматично прави всичко да изглежда по-фалшиво и скриптирано. WWE 2.0 не ми се гледа.

Ясно е, че поредицата е дълга и няма как да бъде включен подобен елемент в шоуто. По-скоро имах предвид самия edit на клипа - качестено за мен AEW отстъпва доста. Иначе за сегментите съм много несъгласен с твоето мнение. Това, че няма booker-и и самите кечисти си мислят всичко, се забелязва. Много рядко има различен сегмент от интервю на ринга/рампата/backstage. Не говоря въобще да имитират по някакъв начин WWE, които имат нелепи сегменти, но повече интеракции между кечистите ще направят продукта, поне за мен, по-интересен.

10 hours ago, BiZkiT said:

Честно казано, не знам коя може да вземе титлата от Брит - Ана Джей евентуално, но просто не останаха. Слабичка им е женската дивизия, а пък всички интересни образи са heel-ове.

Thunder Rosa. Получава най-големите реакции и е най-добрата на ринга от babyface жените им. Да, с докторката имаха вражда по-рано тази година, но тогава не беше за титлата, а и реално Rosa спечели враждата/финалния Lights Out кървав въргал, така че и това може да бъде използвано. Thunder Rosa е оптималният вариант за мен.

16 hours ago, nWoHulkster said:

Thunder Rosa. Получава най-големите реакции и е най-добрата на ринга от babyface жените им. Да, с докторката имаха вражда по-рано тази година, но тогава не беше за титлата, а и реално Rosa спечели враждата/финалния Lights Out кървав въргал, така че и това може да бъде използвано. Thunder Rosa е оптималният вариант за мен.

Също и Ruby Soho, 

The Olimpic Hero

Вчера изгледах турнира и останах много доволен. Странно ми е, че напоследък по-малко хора пишат в този раздел, а реално AEW правят най-стабилния продукт. Какво по-точно имам предвид. В едно PPV на WWE, като изключим WrestleMania, обикновено има точно един или най-много два мача, които са получили добър build-up преди това. В AEW буквално всяка една вражда е развита много добре и имаш история зад всеки мач на дадено PPV.

MJF vs. Darby Allin - За мен лично най-добрият мач на турнира. Надминаха очакванията ми. MJF вече е пълният пакет кечист. Освен, че е феноменален на микрофона, той е и добър на ринга и може да изнася подобни мачове. Евала! Кой е очаквал, че MJF и Darby ще направят всъщност супер техничен мач. Страхотен мач, химия между двамата млади таланти, вече превърнали се и в стабилни звезди и имена в AEW, които един ден ще бъдат световни шампиони на тази компания. MJF може да бъде световен шампион във всяка една компания по света де, но това е друга тема. ****1/2

The Lucha Brothers vs. FTR - Приятен мач, който сякаш беше повече изнесен в стила на лучадорите, а не толкова на FTR, но така или иначе се получиха добре нещата. Не е най-добрият мач по двойки, който съм гледал в AEW, но си беше ОК. Мачът сякаш влезе в ритъм след като започнаха заигравките с Eddie Guerrero. За, който не знае, на датата, на която се състоя Full Gear 2021, почина и Eddie Guerrero през 2005-а година. ***1/2

Bryan Danielson vs. Miro - Много добър мач, вероятно вторият или третият най-добър за вечерта. Както вече съм отбелязвал, Miro е много подобрен в AEW, спрямо престоя му в WWE. Като стил на ринга е буквално нещо като Brock Lesnar за AEW. На мен лично любимият ми негов мач е срещу Sammy Guevara, когато пусна TNT титлата, когато цял мач пребиваше и размяташе Sammy, точно в стил Brock. Отделно ми харесва и сегашния му образ, при който говори на Бог, определено е нещо различно и интересно. За Bryan какво мога да кажа, този човек е просто луд. Всяка седмица буквално се убива на ринга и иска да прави най-добрите възможни мачове с всеки опонент. Победата му тук за мен беше очаквана, като букингът е, че първата му загуба в AEW ще бъде срещу новия световен шампион Hangman Page. ****

Christian Cage и Jurassic Express vs. The Superkliq - Изпълниха добре условието на мача и правеха различни спотове из цялата зала. Този мач имаше за цел да издигне най-вече Jungle Boy и историята бе разказана добре. В крайна сметка младият кечист взе стола от батко си Christian и столира единия от Елените. ***3/4.

Cody Rhodes и Pac vs. Malakai Black и Andrade - Тук акцентът би трябвало да е върху Cody. Колкото и да се опитват AEW да го запазят babyface, за мен heel търнът му е неизбежен. Скоро виждам Cody, който ще прави педигрита и ще заебе условието, че не може да се бие за световна титла - звучи ми забавно и интересно. Аз лично съм фен на Cody и искам да го видя в тази роля. Чисто като мач беше ОК, но не на нивото на останалите от вечерта. ***1/4

Britt Baker vs. Tay Conti - ОК защита на Britt Baker, но пак ще повторя, женската дивизия на AEW е може би единственото място в компанията, на което му липсва дълбочина на ростера и интересни и изградени кечистки. Щом Ruby Soho, която пристигна в компанията преди 2 месеца, ми изглежда най-интересното име за опонент на шампионката, значи нещата не са много добре. Тони Кан да вади големите пари и да докара госпожица Charlotte Flair в AEW, за да може тя да покаже какво е истинска класа. Фен съм на Charlotte и вярвам, че вероятно е най-добрата кечистка на съвременната ера - пълен пакет. ***

CM Punk vs. Eddie Kingston - Добра битка се получи, но може би ще съм един от малкото, които критикуват CM Punk на ринга в AEW. Мачовете сякаш са му ОК, но по дяволите, видимо този човек няма кардио. Вижте го само как се задъхва. Иначе чисто като вражда, това е най-доброто нещо до този момент в компанията за Punk. Този, който се отличи обаче тук бе Eddie Kingston и още от невероятната им размяна с микрофона на Rampage, съм твърдо за Kingston. Невъзможно е да не съм за него. Той бе babyface-ът в тази вражда, той я изнесе с надъхаността си и чувството за реализъм, което докара. Определено станах фен на Eddie и искам да го гледам по-нагоре по картата в AEW, заслужава го. Колкото до Punk, разбрах че е започнал вражда с MFJ, но по-скоро сякаш искам да видя негов heel turn в един момент. Чисто повече ще му отива. Ето, във враждата с Kingston, много повече му отиваше да го играе арогантния милионер, който е нещо като John Cena за AEW - просто излиза и се мазни на публиката. ****

The Inner Circle vs. American Top Team - Това на мен ми е от любимите вражди в компанията. Ще отбележа трима човека от American Top Team, на които съм/станах голям фен. Dan Lambert, който се оказа, че е огромен кеч почитател. Гледах интервюта с него и човекът си е абсолютен марк на кеча от над 30 години насам. Гледал е всякакви федерации и каза, че в момента изпитва огромен кеф от това, че може да изживява кеч мечтата си. Junior Dos Santos, който за мен може да направи добър транзит от MMA в кеча, просто видимо се забавлява в кеча и нещата му се отдават. И разбира се Paige Vanzant! Родена е да бъде кечистка и да прави сегменти със сексуален привкус. Защо тази жена не беше на 27 в attitude ерата!? Нищо, перфектна е и може да бъде attitude era дивата на AEW. От Inner Circle пък трябва да отлича Sammy Guevara, който е във формата на живота си на ринга. ***1/4

Hangman Page vs. Kenny Omega - Много добър мач, но не и един от най-добрите изобщо в компанията, каквито неща примерно бихте чули от прекалено големия марк и подмазвач на AEW Dave Meltzer. Това беше един добър мач за световната титла, но чак да е ***** или нещо подобно е тотален абсурд. Тук важното бе коронясването на Hangman Page, който спечели титлата след дълга история, а за мен лично най-добрият момент от мача бе погледите, които си размениха с The Young Bucks и различното от познатата формула - този път heel-овете не тръгнаха да прецакват babyface-а, а просто оставиха приятеля си, въпреки всичко случило се между тях, да спечели. ****

Много добро PPV, в което буквално нямаше слабо и тук компанията видимо издигна на едно по-високо ниво талантите си - MFJ, Darby Allin, Jungle Boy и разбира се новия световен шампион Hangman Page. От изброените четирима аз единствено съм голям фен на MJF, Hangman Page ми е ОК, Darby става, а Jungle Boy може да се каже, че не го харесвам, но просто отбелязвам факта, че AEW и Tony Khan имат последователен и дългосрочен букинг, не заебават историите си от нищото и наистина се опитват да правят и собствени звезди.

AEW Full Gear 2021 - 8.5/10

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...