Jump to content

UFC 268 "Usman vs. Covington 2" - 6 ноември 2021

neshev

Recommended Posts

Нереална прес конференция, според мен победи и тези от UFC 205 и 229. Колби е нереален кавал честно:D. Надявам се да победи за да има трети мач и да си сипват пак.

Единственият мач, към който нямам никакъв интерес, е Шейн Бъргос срещу Били Карантийо. Абсолютно рандом двубой за мен, без никакъв смисъл от него, като изключим да се запълва кард-а. Иначе всичко останало, от ърли прелимките до МЕ, са мачове та дрънкат :D

CJ Vergara и Бруно Соуса ще правят дебюти, за което съм зверски надъхан. И двамата са големи звезди на инди сцената и е култаж, че ще се бият в UFC. Дъстин Джейкби ще гони 4-та победа в организацията и ако я постигне, то вече съм убеден, че ще му дадат по-сериозна роля занапред. 

Иън Гари - Джордан Уйлямс ще е лудница също, както и мача на Шабазян, който ще се бие за живота си тука. Чакам с нетърпение и срещата на МЕГАТРОН 😎, както и дебюта на Перейра. Абе, лудница - това спокойно може да е Figh Night и то от по-добрите. 

За основния кард - същата работа. Гейджи и Чандлър си МЕ събитие отвсякъде - двама от най-добрите до 155, която пък е най-силната дивизия в света. Ако има доминация тука, сигурен съм, че победителят ще получи тайтълшот. Особено ако е Гейджи.

Франки ми е тъжно вече да го гледам, дано да се справи. Любимец ми е, ама си му е време - писна ми да му откачат главата във всеки мач.

Иначе Колби е кавал, ама си личи, че нищо от това не го мисли - плямпа за шоуто. Усман също. Супер измислена вражда, в която двамата се напъват да са интересни. Конър и той е такъв, ама например Кхабиб си беше истински и не случайно след оня прословут мач тръгна да ги изнася ирландчетата =D  . Докато тука си личи, че се пънат да са "лоши". Надявам се Камару пак да му смачка фасона на тоя лайнар и да го погребва вече. Не е нито Сонън, нито Конър, нито даже Тито на микрофона.   

20 hours ago, gboy said:

Иначе Колби е кавал, ама си личи, че нищо от това не го мисли - плямпа за шоуто. Усман също. Супер измислена вражда, в която двамата се напъват да са интересни. Конър и той е такъв, ама например Кхабиб си беше истински и не случайно след оня прословут мач тръгна да ги изнася ирландчетата =D  . Докато тука си личи, че се пънат да са "лоши". Надявам се Камару пак да му смачка фасона на тоя лайнар и да го погребва вече. Не е нито Сонън, нито Конър, нито даже Тито на микрофона.   

Не съм много сигурен за това. Видя се как Камару каза много го мразя този, когато сменяха камерите и мисля че изобщо не се харесват. Ще видим след мача дали ще се поздравят, но не вярвам. Иначе Marti Fake Newsman е един от най-легендарните прякори, които съм чувал:D

Go Colby go!

Значи на моменти много си ли че е фейк обаче промотата му се отдават .

Като каза на Джон Морган да падне за 10 щях да се пръсна от смях :D

Просто Колби е страхотен хийл и прякорите му се отдават:

Marty fake Newsman

CEO of EPO

Snoozman

Cumshot Chimaev :D :D

Dilbert Burns

Dustin Sorrye

Наред с доста други. Чисто откъм ентъртейнмънт ще е култово да вземе титлата, такъв топ хийл на върха ще е забавно. Като боец е много добър, но също и Усман. Първия мач беше може би най добрия и равностоен който съм гледал някога . Нямам търпение.

Роуз и китайтака - очаквам по дълъг мач, даже имайки на предвид уменията на Уейли, няма да се учудя да спечели този път.

Гейджи и Чандлър ще е МАЗАЛО! Трудно ми е да предвидя, но Чандлър ми е по симпатичен.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

18 hours ago, Mariyan01 said:

Иначе Marti Fake Newsman е един от най-легендарните прякори, които съм чувал:D

За мен Cumshot Chimaev обра точките :D 

Скоро не бях слушал пресконференция, но съм просто изумен от нивото на журналистиката. Еми, те повечето са някакви маркове, които правят промота по бойците. Особено ония рапан с розовия костюм. Colby стабилно му сипа с големия черпак. 

Гейджи- Чандлър си беше война, имаше си всичко, което може да се очаква. Моя човек Чандлър за съжаление изгуби, но показа много сърце, пое някои стабилни тупаници без да падне. Шампион едва ли ще стане, но според мен ще си бъде на върха на дивизията докато остане, мисля че може да победи повечето хора в топ 10 и неговите мачове винаги ще са зрелище.

Роуз - Уейли - тотално съм несъгласен с решението, да Роуз спечели последните 2 рунда, но мисля че китайката си взе първите 3 със сигурност. 2 беше близък но за мен показа повече. Бих склонил да се съглася на равенство као се даде 10-8 на Роуз в последния рунд, но победа за мен не беше правилният изход. Не знам какво предстои на роуз оттук насетне, може би най-логичното е мач с Еспарза.

МЕ - Усман е машина, водеше перфектен мач, Колби показа някои добри моменти, но така и не успя да се възползва, особено в 5 рунд нанесе добри удари и сякаш зашемети Усман, но нелогично тръгна за тейкдаун, вместо да продължи със серия да го води към клетката. Усман е в момента безспорния P4P номер едно, не виждам и кой може да го свали оттам скоро. Няма и някой в дивицията според мен който може да му създаде проблем. Ако не беше заявил публично многократно че няма намерение да отидев в горната дивизия докато Адесаня е шампион, щях да кажа че това е логичното за него. Да видим Колбито какво ще измисли сега като оправдание :D

Най ми е кеф, че арменското менте на Ронда  пак е ял хурката.

Също дебелака в прелимките ебаси спиниг хийл кик-а направи- нечовещина. 

Шибаняка Дайна Уайт да пуска Къмшот Чимаев на Усман, това ще е огромен money fight за него, все пак Чандлър се би за титлата само след една победа, защо да не го направи сега.

След 10тия пропуснат ъперкът от страна на Колби вече бях напълно сигурен, че няма да вземе мача квото и да стане. Супер много удари отиваха в нищото (въздуха). Усманката е машина спор няма, но всяко нещо си има начало и край.

Доста разочарования тоя вечер ... :unsure: Най-вече от това, че гледах шоуто с български коментар, който може да скапа удоволствието от цялото изживяване. Но така или иначе голяма част от мачовете изобщо не доставиха, както се очакваше. 

Колби се заканва жестоко на пресконференциите, обаче се държи като тотална пуДка в октагона. Съжалявам, че нямаше повече време във втори рунд пред Усман, за да го довърши след двата нокдауна. Иначе, че е корав - корав е, но игра страшно предпазливо тоя път, не смееше да тръгне здраво напред и в крайна сметка изгуби по точки, както си и трябваше. Имаше си моментите, но не тръгна агресивно - гонеше някакъв тъп тейкдаун, дето и да го беше постигнал - все тая. Усман кротко и зорлем си взимаше човека рундовете един след друг и това е. Голям спортист е, но някак си му липсва тоя велик мач, който да го вдигне на другото ниво (сиреч GOAT).

За Роуз - Жанг - и аз не знам как го прецениха това решение, абсолютно равностоен двубой. Не беше и тоя мач кой знае какво откъм атрактивност. Роуз я нагъна в последния рунд, но китайката е много хлъзгава и почти не допусна читав удар. Липсва ми в такива моменти Джоана :( , мацката ги пукаше от бой и имаше фрапираща интензивност. Тука беше едно бутане, дърпане, едни удари неточни ... калпава работа. 

Гейчи и Чандлър наистина беше уникален, зверски як мач, който ще остане като един от най-великите в историята. Истината е и че на тоя фон беше трудно за останалите срещи да ги надскочат. Гейчи отива на тайтълшот от тука, всичко друго би било абсурдно. И Чандлър бих го гледал винаги и навсякъде. А най-хубаво би било да видим реванш по-нататък в пет рунда. Страхотни бойци, легенди :D 

-----------

(Не ме чете никой, но не ме боли кОра 😎)

Алекс Перейра вкара КО като от манга филмче, обаче аз лично очаквах повече. Щом тоя посредствен грък така го натискаше на клетката и го тормози толкова много, смятай какво ще го прави, ако го ушие някой читав граплър. Човек като Перейра се очаква да се движи така по ринга, че да не можеш да го стигнеш. Да не говорим, че се предполага поне да е адекватен в тейкдаун дифенса си. Изглеждаше ми като аматьор, дошъл на някоя локална галавечер. Може просто така да се е случило, ще го видим занапред, но тая вечер специално не беше боецът, който очаквах да видя. 

Да не говорим, че от UFC изобщо не се постараха да го хайпнат и ако не беше Джо Роугън и DC, да кажат по някоя добра дума за него, то никой нямаше да разбере, че в клетката влиза топ класа кикбоксьор. 

Супер разочарован съм и от мача на Phil Hawes - тоя пич трябваше да ходи вече на големи срещи за топ 10 (или барем 15), а допусна супер каръшка грешка и беше нокаутиран от опонент, който беше тотален ъндърдог. Много тъпо за това момче - първия рунд го игра перфектно, зверски атлетизъм, много добро движение - абе, топ отвсякъде. И кво стана при тая размяна, та го ударха на криво и от там кОр. 🥺 Ебаха му мамата на кариерата отвсякъде, дейба.

Брутален дебют на Иън Гари, който се държи ала Конър и е по стъпките му - CW шампион, много устат, перфектен тайминг. Тоя малкият може и да стане следващият голям дроу, ако продължава така. 

Но голямата звезда от снощи със сигурност е Chris Barnett!  ЗначЕ, тоя пич е висок 1.75, бие се в тежка категория и тежи 120 кила :D Още на излизането подивя и започна да танцува някакво подобие на хип хоп танц, като мязаше на човек, ударен от електрошок. Доказа, че гащите на UFC са от здрав материал, щото му удържаха шкембака да не уфърчи, докато правеше разни шутове от таекундото. Естествено нищо не правеше, ако не броим вятъра, обаче ей на - за късмет един взе че влезе и съответно повали опонента му. От там нашия човек реши, че жив, умрял, но ще го довърши и почна да го налага с най-нелепите юмруци, които съм виждал. Как не уцели съдията, не знам. 

FlickeringRegalBordercollie-size_restric

Всеки случай си взе мача, взе и бонус, ако не се лъжа и на всичкото отгоре се оказа мега пич, щото цялото си време на интервюто го използва, за да чийрва съперника си, който правеше бенефис тая вечер. Излезе естествено с нова порция танци от октагона  - like a boss. 😎

А най-якото от всичко беше, че се опита да отпразнува победата със салто :2funny: , което се получи учудващо добре, но завърши по гъз. 

50163965-10174261-image-m-23_16362756119 

И аз се присъединявам към мнението за Чимаев, гледам ранкинга и освен Едуардс, то друга битка за Усман просто няма. 

Слагам и това тук, специално за AEW феновете. Обърнете внимание на последния въпрос, 16:50.

Хуу, и без друго никой не ще да му гледа нехаризматичната потрошена физиономия 😎

Страхотен мач между Гейчи и Чандлър. Раздадоха се и двамата и според мен Чандлър не загуби много като падна в този мач. Доказа, че е кораво копеле! 

Франки Едгар просто трябва да мисли за пенсиониране. Няма я енергията, няма го и желанието за победи и доказване. Страхотен боец е, постигна много в ММА и спокойно може да се пенсионира като един от важните бойци на UFC! 

Роуз и Жанг също се раздадоха. Очаквах китайката да победи, но Роуз се оказа доста корава. Според мен мача е равен. Би било интересно да има и 3 мач. 

Усман и Колби беше също доста интересен мач. Усман просто показа защо е един от най-добрите бойци на планетата. Ще държи още дълго титлата с тази форма. Колби просто е в ерата му и е малко жалко за него. Ако беше в друга категория може би щеше да бъде твърд шампион, но просто Усман е невероятен боец и няма кой да го събори

19 hours ago, Bobotsi said:

Защо take down-a на Ковингтън не беше зачетен?

Понеже не бил установил контрол след повалянето. То по време на броадкаст-а си го казаха.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...