Jump to content

Alex "POATAN" Pereira дебютира в UFC!

gboy

Recommended Posts

Алекс Перейра ще направи свя дебют в UFC тази седмица и по тоз` повод пускам hype train-а :beer:

Poatan е един от най-добрите страйкъри на нашето време и постиженията му до този момент са убийствени:

През 2014-та печели турнира за претенденти в Загреб на GLORY. 

През 2015-та печели вакантаната титла на WGP до 85 килограма.

През 2017-та печели титлата на GLORY в средна категория. Защитава я пет пъти и така и не я губи.

През 2019-та печели временната титла на GLORY в LHW категория. 

През 2021 -ва печели титлата на GLORY в LHW и така става първият човек в организацията, който държи две титли едновременно.

Общо в 40 мача има 33 победи и само 7 загуби. Държал е колани на GLORY, WGP, Showtime kickboxing, WAKO Pro и т.н. 

Едни от най-великите му победи включват имена като Артем Вакхитов,  Yousri Belgaroui (който само вуйна му знае как се произнася*) , Израел Адесаня и прочее. Най-общо казано - елита на елита в кикбокса.

Освен това Перейра има един боксов мач и 4 ММА срещи, където статса му е 3-1. Последният му мач беше в МЕ на LFA, където приспа опонента си с ляво кроше по учебник. 

alex-pereira-knockout.gif

Любопитен е фактът, че Перейра се е бил два пъти с Израел Адесаня, като и двата пъти му е спуквал гьона от бой :D Вторият път дори го нокаутира (left hook!). И като става въпрос за нокаути - блазилецът има 21 нокаута в кикбокса, 3 в ММА-я и 1 в бокса. Със сигруност коронният му номер е left hook-а, с който може да убие средно голям кон и който пуска в перфектния момент. 

Тази събота Алекс Перейра ще се излезе за първи път в UFC, като опонент ще му е Андреас Михалидис - относително читав опонент, който ще покаже дали Poatan ще става за нещо в тоя спорт изобщо. Михалидис има добри постижения в малките вериги, но в UFC е 1-1, като победата му е срещу крайно слаб боец, така че не е някакво страшилище или нещо подобно, но ще е добър барометър.  

Чета ПУТАРАН. 😂

Пичът е топ 5 P4P в кикбокса, би трябвало да ги убие с малките ръкавици. Но вече въпросът е дали може да спре поваляне и как ще се представи, когато е на гъза си.

Едно време беше голям хайпа и за Gökhan Saki, но се видя, че каквото и страшилище да е в кикбокса, то в ММА-я си е посредствен чичка и човекът се отказа на бърза ръка. Някак си борци и граплъри влизат много лесно и правят добри кариери, докато при състезателите от ударните спортове не е точно така. Аз почти не се сещам някой да е направил успешно преминаване, като изключим Изи. 

В по-ранни години ставаше номера и хора от К-1 мачкаха в ММА, но вече го няма това. 

On 11/1/2021 at 6:54 PM, gboy said:

Едно време беше голям хайпа и за Gökhan Saki, но се видя, че каквото и страшилище да е в кикбокса, то в ММА-я си е посредствен чичка и човекът се отказа на бърза ръка. Някак си борци и граплъри влизат много лесно и правят добри кариери, докато при състезателите от ударните спортове не е точно така. Аз почти не се сещам някой да е направил успешно преминаване, като изключим Изи. 

В по-ранни години ставаше номера и хора от К-1 мачкаха в ММА, но вече го няма това. 

Joana & Valentina са добър пример, Холи Холм. Мусаси за мен е топ 5 MW на всички времена, Ubereem също макар така и да не стигнаха до титла в UFC. Дори легендата Майкъл Биспинг. Има си стабилни имена от кикбокс/ MT които правят успешни UFC/MMA кариери. 

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

И при Гегард, и при Оувърийм нещата се развиват паралелно, докато при Перейра кикбоксът идва като основен бекграунд - дефакто човек от най-високото ниво на един спорт преминава към друг :) 

За Оувърийм нещата са много особени - той си движеше едновременно кариерите в различни спортове. През 2005-та спечели граплинг състезание под егидата на ADCC, през 2010 стана шампион на К-1, а в същото време си цъкаше и ММА и то яко. Понякога си мисля, че е много подценяван заради това, че не взе титлата в UFC. 

Иначе за дамите съм съгасен, но при тях ММА-ят е на съвсем различно ниво и се случва какво ли не. 

Ще видим какво ще стане с Перейра - Дайна го похвали на пресконференцията как не позволил да му се направи тейкдаун и прочее. Аз лично не съм особено впечатлен от takedown defense -а му, според мен беше доста интуитивен и неособено функционален. Все си мисля, че срещу някой приличен борец ще му е много зор, ако не почне да се движи по-добре из клетката. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...