Jump to content

Форумен "Сървайвър" - тема за записване


The Best

Recommended Posts

Форумен "Сървайвър" - начало на кастинга

Survivor (American TV series) - Wikipedia

 

Правила

1.    Основни пояснения

 

Няма да бъда многословен и да обяснявам на дълго и широко какво представлява играта ”Сървайвър”, защото се предполага, че всички знаете това. Форумната версия ще бъде леко променен вариант на популярната игра за оцеляване, но ще бъде изпипана в добрия завет на първоизточника.

 

 Всичко случващо се в реалния Сървайвър ще може да се случи и във форумния с изключение на едно нещо: няма да има силови игри по обясними причини. Но логически задачи, интелектуални състезания и състезания за бързина, хитрост и съобразителност, както и смесица от гореизброените в едно ще бъдат налични в играта!

 

2.    Начин на провеждане на играта

 

Форумния Сървайвър ще започне с традиционна игра за определяне на капитани на отборите в играта измежду всички участници. Победителите ще получат привилегията да бъдат капитани на своите племена и възможността да изберат своите съотборници.

 

След като това прелюдие приключи, започват изпитанията, където племената ще се изправят един срещу друг, а състезателите от загубилият/те отбор/и ще играят отново помежду си в битка за имунитет, спасяващ ги от изгонване на племенния съвет.

 

На племенния съвет всеки играч в даден отбор има право на един глас. Право на два гласа ще има единствено човекът, който е спечелил състезанието за имунитет.

 

На племенен съвет се гласува и за друго – кой да бъде капитан на отбора по време на следващата игра. Участниците могат да дадат нов шанс за доказване на своя провалил се вече водач или да изберат друг за този пост. Капитанът, чиито отбор е спечелил междуплеменна битка, автоматично остава начело на своето племе за следващата игра.

 

Уточнения: Ако даден капитан успее да изведе своето племе до три поредни победи получава голямото предимство да разполага с по два гласа на всяко съвещание до края на играта!

 

Ако отборът на даден капитан завоюва три победи, докато той е начело, то той получава амулета на ”Прозорливия пълководец”, който му позволява да се спаси на един племенен съвет по негов избор, като въпросният играч трябва да обяви, че ще използва амулета още преди да е започнало гласуването.

 

Забележка! Тъй като обяснените по-горе бонуси дават на завоювалият ги играч солидно, макар и мимолетно предимство в играта, някои играчи могат да саботират капитана си или на съветите при загуби да се опитат да го заменят. Това е тяхно право, в тази игра всеки би следвало да се стреми да бъде капитан на отбора си, за да може да спечели и лична привилегия!

 

3.    Понятия в играта

Survivor (Official Site) Season 41 – Watch on CBS

 

Капитани – това са лидерите на племената, те взимат решение кои играчи да вземат със себе си на междуплеменните сблъсъци и бистрят стратегията за същите. В зависимост от развоя на събитията си приписват заслугите/поемат негативите за резултата. Могат да бъдат сменени чрез гласуване на племенен съвет след загуба на техния отбор.

 

Знаменосци – определят се от капитаните на съответните отбори. Всеки отбор разполага с по един знаменосец, който може да бъде различен за всяка междуплеменна битка в зависимост от решението на дадения капитан! Знаменосец не може да пропусне битката на своето племе и задължително трябва да участва. Ако не се яви – племето му губи служебно!

 

Амулет на ”Прозорливия пълководец” – Получава се, ако даден капитан постигне три победи начело на отбора си! Позволява на капитана да се спаси на един племенен съвет по негов избор, като въпросният играч трябва да обяви, че ще използва амулета още преди да е започнало гласуването.

 

Тотем за неприкосновеност – Връчва се на човек от племето, победил останалите си съплеменници. Той не може да бъде номиниран за изгонване от тях на следващия племенен съвет и разполага с два гласа!

 

4.    Забрани и пояснения в играта

 

Знаете, че в повечето стратегически и/или психологически игри се забранява комуникацията между участници извън темата. Е, тук нещата не стоят така и подобен ход се толерира. Когато племената се обособят аз ще създам за всяко едно племе отделен общ чат, където да можете да бистрите тактиката за всяко едно предизвикателство в играта и също така да обмисляте стратегии за племенни съвети, да разисквате противниковите отбори и тн.

 

Искам да отбележа, че можете вие сами да създадете чат стая със играчи от вашия отбор по ваш избор и там да се наговаряте срещу друг/и играч/и точно както в истинския Сървайвър. Имате свобода за всякакви интриги, които ще ви помогнат да наложите волята си над другите и в крайна сметка да се превърнете в големия победител!

 

Чудех се дали да изискам да ме добавяте в тези чатове в качеството ми на водещ на играта. Знаете, че в реалния Сървайвър водещият и зрителите знаят всичко случващо се на острова. Алианси, интриги, завери – абсолютно всичко. Но реших да не изисквам това от вас поради една основна причина – мога да бъда обвинен в доносничество и играта да се завърти около водещия и неговите предполагаеми симпатии/неприязън към определени участници.

 

Ясно е, че не бих се намесвал, но вие няма как да знаете това в конкретни случаи, като например: Играч А кани играч Б и му предлага да гласуват играч В. Играч Б се съгласява с предложението, и на свой ред отваря нов чат с играч В и играч Г и им разгласява, че играч А има намерение да изгони играч Б. Приканва ги да се обединят срещу играч А на племенния съвет. В крайна сметка играч А е изгонен. Ако присъствам в тези чатове, играч А може да заподозре, че аз съм се намесил и съм предупредил другите играчи за заверата, в резултат на което той е бил изгонен.

 

След като уточних, че не желая да ме добавяте в тези персонални кореспонденции извън общите чатове на племената(където разбира се ще присъствам и ще ви уведомявам с гатанки за предстоящите игри, а също така ще имам кореспонденция с капитаните на отборите), нека уточня още нещо – когато бъдете изгонени от вашето племе ще имате възможност да се изкажете – един вид прощално слово. Можете да кажете каквото поискате – съвети как племето да успее, кой ви е натопил според вас, да пожелаете успех на конкретни хора и тн.

 

Веднъж щом отпаднете от играта не можете да си пишете с никой активен играч и да се опитвате да разберете кой всъщност ви е изиграл. Това ще се разбере след края на сезона, когато ще помоля всеки играч да предостави и личната си кореспонденция през сезона и да разясни тактики/стратегии/интриги/алианси. Внимавайте когато кроите капани на кого се доверявате и срещу кого тръгвате, за да не бъдете изиграни.Ако в крайна сметка бъдете – винете само себе си, водещият е просто безпристрастен наблюдател и не се намесва в уговорки!

 

Забранява се по време на играта да влизате в контакт с играчи от другите племена, предполага се, че сте на различни острови! Ако това правило се наруши, изпратете ми скрийншот и провинилият се играч ще бъде санкциониран по усмотрение на водещия!

 

Забранява се да се спами из форума за играта. Водещият не следи всички раздели, теми и чатове из форума, но ако му бъде докладвано нарушение – ще вземе нужните мерки. С вашите съплеменници можете да говорите неограничено и по всяко време в общия чат на племето ви. За въпроси относно регламента или съмнения за несъответствия/неразбиране как работи дадена игра – можете да попитате водещият в общата тема за играта или на лично, ако желаете само вие да получите отговор на даденото запитване.

 

Всеки рунд ще бъде представяна нова игра, която ще се разиграе между племената. Кога те ще се обединят в едно общо и кои потребители ще влязат в журито, което ще има частично думата кой да спечели дебютния сезон на Сървайвър, както и други изненади, ще бъдат оповестени изненадващо от водещия, когато времето настъпи.

 

Сървайвър – С5-2014 – Владимир Карамазов

 

Важно! След като се запишете за играта на лични ще ви бъдат изпратени конкретни подробности за нея от мен, а това което сме си писали с вас на лични не бива да бъде разгласявано на други участници/съфорумци, защото може да бъде използвано от вашите конкуренти в играта срещу вас в даден момент! 

 

Ще имате две седмици на разположение, за да се запишете за играта. В нея има неограничен брой места за участници - играта може да се проведе и с 10 и с 40 души. Зависи от вас какъв ще бъде броят на състезателите в първия сезон на форумния вариант на популярната игра Сървайвър!

 

Пожелавам успех на всеки записал се и нека най-заслужилият да спечели! Обявявам кастинга за открит!

 

 

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Айде да се запиша първи, пък да видим какво точно ще представлява това животно.

Link to comment

Горе долу кога се очаква да стартира играта? Ясно е че в началото ще сме стабилни аматьори, но ако е след 25 ноември някъде бих се метнал. :D 

Link to comment

До 14 ноември(включително) тече кастингът. След това в зависимост от бройката на записалите се участници ще трябва да регулирам регламента на различните игри за всеки кръг и това предполагам ще отнеме около седмица. Някъде след 20-и ще стартира с капитанска битка. После всяка битка и гласуване ще бъдат разделени с два дни промеждутък. Запиши се, предполагам че ще ти допадне и не изисква много време. От вас зависи колко време ще отделяте на племето си и за договорки, планове, стратегии.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Ще се включа, фен съм на играта.

              К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

           DELETE !  DELETE !  DELETE !

Link to comment
The Olimpic Hero

Асене, ще пуснеш ли един път игра, която да не се застъпва със сезон на Мафия?

               

Link to comment
1 hour ago, The Olimpic Hero said:

Асене, ще пуснеш ли един път игра, която да не се застъпва със сезон на Мафия?

Spoiler

What if I told you You are wrong - Matrix Morpheus | Make a Meme

Доказателство, че съм планирал играта много преди завръщането на Socki във форума и разкритието, че ще прави нов сезон на мафията! Виж на трета страница в тази тема, постът от 7 октомври:

 

Впрочем, писна ми във всяка тема за моя игра да забърквате с Радокс мафията, ортикарии получавам вече. Правете си реклама на друго място, аз не идвам във вашия раздел да спамя за своите игри и никого не задължавам насилствено да се записва. Вие всеки месец си правите сезон на мафия - или тече записване или се играе, аз конкуренция не правя, създавам алтернатива, нека всеки сам да реши дали желае да участва. :beer:

 

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment
The Olimpic Hero
12 hours ago, The Best said:

Впрочем, писна ми във всяка тема за моя игра да забърквате с Радокс мафията, ортикарии получавам вече. Правете си реклама на друго място, аз не идвам във вашия раздел да спамя за своите игри и никого не задължавам насилствено да се записва. Вие всеки месец си правите сезон на мафия - или тече записване или се играе, аз конкуренция не правя, създавам алтернатива, нека всеки сам да реши дали желае да участва.

 

Добре, тук се съгласявам. Правиш конкуренция и алтернатива, няма проблем. Просто смятам, че графиците могат да се уточняват и да не се засичат пряко. Обяснявам ти го чисто логически - не мисля, че има достатъчно хора да участват и в Мафия и в Сървайвър по едно и също време. Половината, като мен, си мислят, че би им било трудно да участват в две игри едновременно, да не кажа невъзможно. Пълноценната игра в Мафия изисква постоянно следене на нещата и постоянно писане в темата, защото в противен случай просто те гонят. Та няма как да го съчетая това с правене на алианси, десетки лични съобщения с участниците в Сървайвър, мислене на стратегии и за там, невъзможно е.

               

Link to comment

Освен това, Мафия е доказан, легендарен продукт, а не някакви експерименти с брутална сложност и тромавост, които изобщо не е ясно как ще протичат и дали ще могат да се проведат.

35izpu1.jpg

Link to comment

В крайна сметка - който иска. Никой не задължава никого да участва. Пък и не може да се участва навсякъде и то все едни и същи хора.

Link to comment

Като най-големия фен на предаването във форума няма как да не се запиша тук!

Link to comment
2 hours ago, Radox said:

Освен това, Мафия е доказан, легендарен продукт, а не някакви експерименти с брутална сложност и тромавост, които изобщо не е ясно как ще протичат и дали ще могат да се проведат.

Това, че на теб определени игри са ти сложни и предпочиташ да играеш/водиш по шаблон не означава, че всички са на твоето мнение. Всеки с предпочитанията си, лошо няма. Останалото Кабаков го е казал, нека не разводняваме темата:)

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Не мога да кажа с точност. Единствено записването протича до 14 ноември. Ако не се случи нещо необичайно - мой близък да почине(защото трима са пневмония) или аз да вляза в болница, то според броя на записалите се ще регулирам за няколко дни регламента на различните игри и ще пусна тема за играта(като за всяка племенна битка ще има отделна тема, да са по-лесно четими. Вече не знам и за племенните съвети дали да се правят отделни теми, но би било добре). Очаквам около 20-ти ноември да започне, може няколко дни по-късно. Ако се отложи, ще уведомя всички записани на лични, но се надявам да не се случи.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Записани играчи до момента(напомням, че трябва да попълните на лични въпросите и задачите, които ви изпратих, за да завършите кастинга. След това ще ви тагна в този пост като официално записан играч):

@kabakov

@Prince10

@Brutalnia

@hacky

@Mariyan01

@damtiham

@neshev

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Фен съм на формата и би ми било интересно как ще се пресъздаде във виртуалното пространство. Би трябвало да имам и малко повече свободно време следващите месец или два, тъй че се записвам.

Link to comment

Ибачът сериозно обмисля да играе ексклузивно и само в твоите игри, след като не беше поканен в Ол Стар сезона на мафия, за сметка на купчина недоказани джобъри.

Ще обявя решението си в 20:00 във вторник!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...