Jump to content

Mafia Podcast - Сезон 15


Radox

Recommended Posts

Снощи, непосредствено след края на Mafia 15, неочаквано ми писа Olimpic да правим подкаст за сезона, а и за развитието на играта "Мафия" във форума като цяло. Решихме да го запишем веднага, докато спомените от сезона са още пресни и темата е актуална, така че е леко импровизиран, но все пак има към 2 часа ПЪЛНИ АНАЛИЗИ и смятам, че за феновете на играта ще е интересно. Освен за сезона като цяло, дадохме и оценки за представянето на всеки от 17-те участника, нахранихме Socki, че е кавал и не участва в сезона и анализирахме някои грешки при играта на гражданите. Говорихме накрая и за предстоящия сезон на Socki, абе с две думи сваляйте, мисля че ще ви е интересно.

 

Ето линк, че шибаният форум ми дава някакви грешки при качването тук:

 

https://dox.abv.bg/download?id=b8018fc128# - Линк за сваляне

35izpu1.jpg

Link to comment

Олимпик, към твоята игра имам една критика, че беше пропуснал, че Радокс е писал че ще има една и само една тайна роля на гражданите и когато напишеш, че имаш ти тайна в ден 2, всеки който имаше тайната роля щеше да те опонира че си мафиот :D

Link to comment
The Olimpic Hero
3 hours ago, hacky said:

Олимпик, към твоята игра имам една критика, че беше пропуснал, че Радокс е писал че ще има една и само една тайна роля на гражданите и когато напишеш, че имаш ти тайна в ден 2, всеки който имаше тайната роля щеше да те опонира че си мафиот :D

 

Съгласен съм с теб, @hacky. Тъп си беше блъфът, чисто по отношение на това, че блъфирах тайна роля и истинската тайна роля може да ме хване. Обаче нали видя, че в сезон на Radox се оказа възможно да има роли, които ги няма в правилата (Мафиот-Ловец). 

 

Ако искате играта да е тотално необятна от към блъфове и стратегии, чисто в правилата може да се напише, че е възможно наличието на една или повече тайни роли, а всички в списъка могат да бъдат както граждански, така и мафиотски. 

 

Обаче това вече дали пък няма да доде до тотален хаос, в който изобщо не можеш да се ориентираш, е въпрос, по който трябва да се помисли. 

               

Link to comment

Аз като цяло съм против всякакви тайни роли, според мен всички роли трябва да са описани.

31 minutes ago, Radox said:

Къде идвате ве? Кога ще ви е сезона?

Ще вземем коледното ти място. :)

Link to comment
42 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Обаче това вече дали пък няма да доде до тотален хаос, в който изобщо не можеш да се ориентираш, е въпрос, по който трябва да се помисли. 

 

Именно поради това в КОЛЕДНИЯ сезон изрично ще пише в правилата, че няма да има абсолютно никакви тайни роли, както и роли, които са в другия отбор от това, което пише.

35izpu1.jpg

Link to comment

Добър подкаст , слушам ви докато работя. Радокс малко се филмира , че сме се били насрали и не сме знаели чак какво да правим. А относно въпроса на Олимпик , защо съм блъфирал Ловец - идеята ми беше след като си нямам представа какви роли е имало в сезона и кой каква роля е имал , имахме съмнения , че може да има Ловец/Ангел при останалите Кабаков/Бизкит . Ако случайно след като се разкрия като Ловец някой ме контрира , така хем ще знаем кого да не махаме , хем ще направим нулев ден. Или пък мойто разкритие примерно щеше да накара някой друг от останалите също така да се обяви ако има няква роля , за да може да се изчисти. 

Link to comment

Хареса ми подкаста, искрено се забавлявах на някои моменти. Аре дано има повече сезони скоро, наистина ми се играеше този път, но поради невъзможност за много активност в ден 1 ми се еба майката.

За All Star-a на соки едва ли ще получа покана, но след това се надявам на нови МАСИВНИ сезони.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
4 minutes ago, Jack Bauer said:

Хареса ми подкаста, искрено се забавлявах на някои моменти. Аре дано има повече сезони скоро, наистина ми се играеше този път, но поради невъзможност за много активност в ден 1 ми се еба майката.

За All Star-a на соки едва ли ще получа покана, но след това се надявам на нови МАСИВНИ сезони.

 

Сокича не е влизал от месеци и не е запознат за великата ти мафиотска игра в ОМЕРТАТА!

Link to comment
1 hour ago, Jack Bauer said:

За All Star-a на соки едва ли ще получа покана, но след това се надявам на нови МАСИВНИ сезони.

 

Споко, дори да не участваш в сезона на Socki, само 3-4 седмици след него ще има МАСИВЕН коледен сезон, който ще си ибе мамито! :wank:

 

Ама тоя път мисля да е максимум 14-15 човека, за да е по-лежерен за празниците и да има повече ентъртейнмънт.

35izpu1.jpg

Link to comment

Изслушах сезона и съм съглсен с повечето от ПЪЛНИЯ АНАЛИЗ. Първо искам да адресирам каква реакция съм дал, за да не се спекулира че съм преебал играта. На Хаки плюсове не съм давал, нито съм реагирал с плюс свързан с това шериф ли съм или не. Дадох смях на един кавалски пост на Лууп в който говореше как ролята на Хаки била толкова силна, че знаел и числата от Тотото. Олимпик и Пренти също бяха дали подобни реакции след смъртта им затова мисля, че ако има нарушаване на правилата, то е и от трима ни и не трябва да си измивате ръцете с мен.

 

Иначе сезонът ми хареса, повeчето играчи бяха надъхани и имаше забавни моменти. Не ми хареса, че Радокс вкара 2 тайни роли с ловеца-мафиот. Разбрах, че е търсел шока, но ми дойде прекалено а и по-този начин нарушава собствените си правила. Медиумът от друга страна беше добра иновация и даде нова переспектива за игра на мъртвите граждани.

 

Не съм напълно доволен от собствената си игра, надявах се да се задържа повече. Обикновено гледам да съм 50 на 50 когато имам роля, за да остана по-дълго, този път не ми се получи. Честно казано не разбрах как ме изчистиха толкова бързо, но ще си взема бележки за някой път когато се падна мафиот. :D

 

Вече обясних защо не проверих Лууп втората нощ, но ще го кажа и тук за хората които не са слушали подкаста. Мислех си, че след разкритието на @The Olimpic Hero Лууп ще отпътува на следващият ден и че повечето хора ще последват предсмъртният призив на Олимпик. Смятах, че ще бъде загуба ако го проверя, защото усещах че не ми остава много време в играта. Дори си помислих, че ако излезе гражданин няма да мога да го спася без да се разкрия. След като не беше изгонен, логично го проверих, но уви беше късно.

 

Избрах @BiZkiT за проверка, защото никога не съм го виждал като гражданин и играта му за мен бе 1 към 1 с мафиотския му сезон. Ако не го бях проверил, щях да го подозирам допоследно заради това.

 

Мисля и че имах добър рийд този сезон, един от по-добрите ми като цяло. Даже ще си позволя да цитирам този пост от отвъдното:

On 10/14/2021 at 10:44 PM, Bobotsi said:

@LightOne За протокола да ти кажа, днес те припознах като гражданин и ако бях жив нямаше да те гласувам. Казвам го, защото в началото имахме лека закачка, че не пишеш разбираемо и играеш антиграждански.

 

 

@hacky За мен реда на гласуване трябва да е Loop, Dudley, Farest/Mariyan. Сигурно вече ти е писнало, но се надявам да не се отказваш и дано те послушат. Дори и да загубим смятам че направи всичко което се искаше от теб.

 

Ние нямаме един нормален сезон. Не че се имам за много добър играч или нещо такова, но всеки сезон играят неадекватници, тролове и гражданите накрая обират пешкира.

Някои хора сякаш се записват само защото е модерно или пък за да съботират играта.

Уви ранното отпадане ми изяде главата. :(

 

Като най-добри граждани бих отличил @MJ23 и @hacky, при мафиотите @Loop и @Dudley.

 

Благодаря на всички участници освен на троловете и на @Radox и @ЧОТУДЕ за това, че водеха сезона! :beer:

 

Link to comment

Изслушах целия подкаст и ми хареса доста. За повечето неща съм съгласен с вас.

  За себе си мисля, че съм малко недооценен колкото нескромно да звучи. Мисля, че бях доста активен и влизах постоянно в разговорите между другите като дори и атакувах и рискувах на моменти. До последните два дена никой не се съмняваше в мен, но тогава станах нарочно хиперактивен за да видя реакцията на другите и да изведнъж станах на някои хора съмнителен, което бе очаквано, но бях сигурен, че ще спечелим и че няма да успеят да ме гласуват заради добрата ми игра от предните дни и добрата игра на колегите. Това, че съм участвал активно в дискусиите и че накарах доста хора да ми вярват, мисля че е фактор за доста добра мафиотска игра.

Също бях доста активен и в мафиотския чат като бих казал, че със сигурност бяхме един от най-задружните мафиотски отбори до сега в Мафия. Всеки даваше доста добри идеи и правеше компромиси с решението на останалите, както Радокс каза те ми се довериха за Нешев няколко пъти и за Прайс (сори Прайска:(), така и аз за доста други отигравания в хода на играта.

 

Така, че като за финал: Доста силен сезон с много забавни и епични моменти, добро водене и силна мафия. 

Link to comment

Изслушах подкаста с интерес. Голям кеф си е да се отделя подобно шоу за сезона. (Ех, ако можеше за всеки сезон ПЪЛЕН анализ.) Да отделиш близо два часа дискусия по темата, само показва колко още хляб има в играта и глад у участниците за още.

 

Няма какво толкова да опонирам на водещите. Тъй са мислили, тъй им е било на езика по мой адрес. hacky, казвай кога го правим малкото франкенщайнче - перфектният играч на Мафия?

 

И все пак беше сюрреалистично да слушам името си от устата на водещите, защото последният път когато двамцата ме споменаваха "в ефир", беше преди някъде 10 години (гаси, как отлетя туй време) в един легендарен подкаст, където ги бях разкрил като "мафиоти", докато целият форум ги чистеше за "граждани". :D 

 

 

 

 

 

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

 - efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Link to comment
41 minutes ago, LightOne said:

Голям кеф си е да се отделя подобно шоу за сезона.

 

Ние правим подкасти само за ДИБЕЛИТЕ сезони, чуек :( 

Но, сериозно, преди имаше 2-3 броя в самото начало на играта, мисля че бяха два за Сезон 5 и един за Сезон 6, но тогава се обсъждаха по-скоро ролите и кои роли какво правят и как могат да се подобрят. После вече ролите се поизчистиха, намерихме насоката за повечето от тях и за баланса в сезоните, и поради това нямаше какво толкова да се говори последните няколко сезона. Сега обаче основната част от подкаста (освен оценките в сезона) е да се говори за по-висок левъл стратегии и развитието на играта като цяло.

35izpu1.jpg

Link to comment
1 hour ago, LightOne said:

hacky, казвай кога го правим малкото франкенщайнче - перфектният играч на Мафия?

В интерес на истината те са прави, че наистина ме мързи, в началните сезони пишех много повече, сега реално даже ме дразни да чета дълги анализи, които често са пълни с локуми, обичам систематизирани, точни и ясни неща. 

Някой каза, че предпочита и му е приятно да чете дълги анализи, аз съм на друг клон, нямам време за излишни локуми. Естествено и по едно изречение не става, но тея дълги анализи са ми трън, повечето са пълни само с пълнеж.

Link to comment
The Olimpic Hero
22 hours ago, LightOne said:

Изслушах подкаста с интерес. Голям кеф си е да се отделя подобно шоу за сезона. (Ех, ако можеше за всеки сезон ПЪЛЕН анализ.) Да отделиш близо два часа дискусия по темата, само показва колко още хляб има в играта и глад у участниците за още.

 

Ами на мен играта ми е супер мания, дефакто ми е най-интересното нещо във форума през последните години. Може би, защото яко ми напомня на любимото ми телевизионно шоу Survivor и отделно е абсолютно необятна като стратегия. Затова и са пълен абсурд твърденията, че Мафия е умряла. Има безброй стратегии, които могат да се приложат. Иначе подкасти мисля да правим след всеки сезон, на мен лично никога не ми омръзва да обсъждам играта.

 

22 hours ago, LightOne said:

И все пак беше сюрреалистично да слушам името си от устата на водещите, защото последният път когато двамцата ме споменаваха "в ефир", беше преди някъде 10 години (гаси, как отлетя туй време) в един легендарен подкаст, където ги бях разкрил като "мафиоти", докато целият форум ги чистеше за "граждани"

 

Я ми припомни, човек. Ти беше един от тези, които разкриха swerve-а/филма Олимпик - Радокс ли, това че ще се обединим след враждата ни?

               

Link to comment
1 hour ago, The Olimpic Hero said:

 

 

 

Я ми припомни, човек. Ти беше един от тези, които разкриха swerve-а/филма Олимпик - Радокс ли, това че ще се обединим след враждата ни?

Lightone не дойде ли преди две години във форума?

Link to comment
The Olimpic Hero
1 minute ago, hacky said:

Lightone не дойде ли преди две години във форума?

 

Не, човек. Оказа, че даже е присъствал на срещата с Миро в Пловдив, а аз изобщо не помнех. :D

               

Link to comment

Не знам за кои "тези" говориш. Аз бях единственият, който публично обяви, че е swerve. И няма как да го покажа поста, защото моят коментар се наложи да го триете "в ефира". 😄

 

Също не само присъствах на срещата с Миро, но и на легендарните събития подир това със соня, джак ливайн, etc. 😁

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

 - efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Link to comment
The Olimpic Hero
40 minutes ago, LightOne said:

Не знам за кои "тези" говориш. Аз бях единственият, който публично обяви, че е swerve. И няма как да го покажа поста, защото моят коментар се наложи да го триете "в ефира". 😄

 

Също не само присъствах на срещата с Миро, но и на легендарните събития подир това със соня, джак ливайн, etc. 😁

 

Явно за това си добър Мафия играч. Още оттогава хващаш филмите. :D Почвай да гледаш Survivor US, ще ти стане любимото телевизионно шоу.

               

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...