Jump to content

The Dragon's Pit


Dragonheart

Recommended Posts

Здравейте! Тази тема ще бъде такава, каквато се подразбира от заглавието ѝ - "Кътчето на Дракона". Периодично в нея ще се качват различни неща като редки, но велики снимки, свързани с моя любим кечист - великия Рики Стиймбоут, емблематични мачове от цялата му кариера, анализи на авторитетни кеч критици и каквото още ви хрумне. Това ще бъде своеобразна съкровищница на обезсмъртимост за неговата древна и вечна класа - казано от тълкувател, какъвто съм. Very Happy Приятно гледане!


The Dragon's Pit L90YCPD The Dragon's Pit GW10GmG The Dragon's Pit Jz64DQ4
 
Днес, в The Dragon's Pit, ще видите: Посвещение в култа на Дракона - прекрасни снимки на Рики Стиймбоут заедно с невръстния си син Ричи Стиймбоут-младши, който впослествие стана също кечист, макар и не на нивото на своя баща...Ех, в детството си винаги се представях на мястото на бебето... Smile
 
 
1 minute ago, Dragonheart said:

Здравейте! Тази тема ще бъде такава, каквато се подразбира от заглавието ѝ - "Кътчето на Дракона". Периодично в нея ще се качват различни неща като редки, но велики снимки, свързани с моя любим кечист - великия Рики Стиймбоут, емблематични мачове от цялата му кариера, анализи на авторитетни кеч критици и каквото още ви хрумне. Това ще бъде своеобразна съкровищница на обезсмъртимост за неговата древна и вечна класа - казано от тълкувател, какъвто съм. Very Happy Приятно гледане!


The Dragon's Pit L90YCPD The Dragon's Pit GW10GmG The Dragon's Pit Jz64DQ4
 
Днес, в The Dragon's Pit, ще видите: Посвещение в култа на Дракона - прекрасни снимки на Рики Стиймбоут заедно с невръстния си син Ричи Стиймбоут-младши, който впослествие стана също кечист, макар и не на нивото на своя баща...Ех, в детството си винаги се представях на мястото на бебето... Smile
 
 
Дракона заедно със сина и Бони Хейстингс - красивата дама, от която е той...През годините голяма част от ентрансите на бореца са семейни, заедно с тях двамата, от което и величието му става още по-голямо...
The Dragon's Pit FtSORuV The Dragon's Pit TOf921x The Dragon's Pit CzosW5g
 

 

Ето коментар за великия мач между "Зашеметителния" Стив Остин и Рики Стиймбоут в WCW The Great American Bash през 90-те от Дейв Мелцер:
 
Остин срещу Рики Стиймбоут! Какъв мач! Не съм забравил за времето на Остин в WCW и вие също не бива да го правите. Те не бива в никакъв случай да бъдат засенчени по онова време заради вражда като тази между Хоган и Флер. Мачът им беше сериозен претендент за такъв на годината, той доказа, че хората дълбоко грешат, казвайки, че Остин не е добър техник на ринга. Напротив, той е невероятно талантлив и когато на всичкото отгоре вкарате и абсолютна легенда като Дракона, просто получавате...злато!
 
The Dragon's Pit FFTPf3F
Link to comment
Рик Флер срещу Рики Стиймбоут - WrestleWar89...Велик мач! В продължение на месеци те се бориха непреклонно за титлата, включително и имаше множество предавания, които трябва да се излъчат задължително. Това трябваше да бъде последната битка, не някога, разбира се, а специално за тази вражда. Според историята, Светкавицата никога повече няма да се бори за трофея - нещо, с което някак не съм съгласен, защото изглежда, че се предава едва ли не на самия финал...а и подобни ситуации не бяха толкова често срещани тогава, както сега. В наши дни, ако кажат, че някой никога няма да получи нов пуш, обикновено в крайна сметка печели противникът му.
 
Мачът е брутален, изпълнен с борба, много пържоли пържоли и даже ретроспекции към предишни мачове. WWE днес непременно трябва да го гледа. Стиймбоут знаеше, че е побеждавал Рик Флер с пилешко крило и преди, затова се опитва да вкара още такъв тип неща. За съжаление обаче, той губи тук и навярно бихте си помислили, че WCW ще продължи да го използва като основната звезда, каквато е...Само че, въз основа на цяла двойка бързи загуби, несъгласие с ръководството на WCW, накрая се стига до напускане на компанията. Флеър създава този герой, за да може последната да пусне топката. Колкото и да обичам WCW, понкога с тях се случват такива неща.
 
Тери Фънк влиза в битката - демек, когато една серия от мачове приключва, следващата може да започне. По този начин залагат титла, държат хората в постоянно напрежение какво ще се случи по-нататък. Флер отново е световен шампион, но може ли да оцелее срещу Фънк? Нима той завърши собствената си кариера? Е, всички знаете как завършва историята, но тези въпроси тогава подклаждат интерес и изграждат предавания, които несъмнено продават. Вероятно никога няма да има друга поредица от мачове като тези на Флер и Стийбоут въобще в цялата история на кеча. Ще има много други страхотни в бъдеще, разбира се. Но това изглежда като край на една ера за определен тип ринг стил и, в крайна сметка, изгрева на нова. От този момент нататък усещам как срещите в WCW и други промоции вече ще са по-ориентирани откъм движениеи по-малко ентъртейнмънт. Всичко това беше цял един класически филм, който никой никога няма да забрави...
 
Дейв Мелцер
 
The Dragon's Pit CsTCOzm
 
 
Chi Town Rumble 1989: Ric Flair срещу Ricky Steamboat...Ако попитате мнозинството от олд скул кеч фенове по света коя е най-голямата поредица от мачове в историята на борбата, някои сигурно биха казали "Скалата срещу Остин" Но повечето ще отвърнат "Флер срещу Стиймбоут" и трябва веднага да им призная, че имат адски добра причина да го направят. Тази причина е, че това е най-доброто възможно трио от мачове в битието на професионалния кеч, поне от източниците, които веднага можем да видим в WWE Network.
 
Това е първият мач от поредицата и, навлизайки в нея, повечето хора биха очаквали, че "Драконът" автоматично ще сътвори невероятно добър мач за титлата на Flair, преди в крайна сметка да я пусне на някого измежду Лугър и Стинг. Обикновено така се стичат обстоятелствата - някой идва от друга компания, след което става бърза смяна на колана, и накрая всичко се връща обратно към нормалното. Но със Стиймбоут нещата бяха съвършено различни...Това вероятно беше и самата идея на Flair и ако наистина е така, то е несъмнено брилянтно. Пристигането на Рики означаваше, че през този кратък период от време той бе много обичан от публиката. Навярно щеше да избледнее след няколко месеца, но това не стана, тъй като след този мач мастърът по бойни изкуства наистина влезе в списъка. Само че, преставайки да бъде носител на трофея, това дава на WCW идеална възможност, от която успяват да извлекат няколкомесечна работа по очертаващ се наистина успешен продукт. Освен това съм убеден, че Стиймбоут узакони своя шанс да блесне именно чрез този велик мач и може би без него никога нямаше да го получи.
 
Що се отнася до самата среща и сработката между атлетите, и двете са безспорно едни от най-добрите, които някога ще видите. Бързината, пъргавината, селингът, историята, всяко едно нещо беше перфектно, затова защото беше изпипано в самата си основа! Уникалните реакции на стоящите хора зад трибуните красноречиво говорят за истинността на това твърдение, понеже химията, синхронът и сътрудничеството им доказваха, че ние гледаме двама от най-добрите на ринга някога през 1989 г.! Това е просто безценно злато, великолепно! И ако някога внезапно почувствате, че ви е омръзнало да гледате кеч, пуснете си веднага тази феерия, за да запалите отново огъня на любовта си към него!
 
Без да броим други битки помежду им, Флер и Стиймбоут ще се слеят два пъти отново в бъдеще, по време на тази вражда. И аз ще продължавам да отразявам всички тези мачове с все такъв неспирен ищах за вас, зрителите! А вие, ще ви го кажа така - ако сте фен на смъртно легло и лекарят ви каже, че имате само още половин час до смъртта, то помолете го любезно да ви пусне за последен път тази грандиозна класика!
 
Дейв Мелцер
 
The Dragon's Pit YQ8wTAe
 
 
Clash of the Champions VI: Rick Flair vs Ricky Steamboat...Както вече казахме, Светкавицата беше загубил титлата на NWA в Chi-Town Rumble, който сега се смята за един от най-добрите мачове на всички времена. Стиймбоут извади едно от най-страхотните оръжия на борбата и я спечели. "Детето на природата" искаше своя мач реванш и го получи, а тъй като персонажът на Дракона е фейс, няма кой знае колко драма в реализирането му.
 
Тук трябва да се уточни нещо. В съвременната борба, дори и в най-добрите мачове, виждате ход след ход, изпълнен, до детайли, с оглед на правилното позициониране. Дори има фенове с нищо по-добро за правене от това да измерват точния ъгъл на падане лакътя. И точно тази среща ясно затвърждава колко глупаво, наистина, е това мислене. В действителност голяма част от това, което се случва в нея, не е определен ход по борба, а по-скоро, т.нар. "заострено престъпление" Идеята е Флер да пререже гърдите, пък Стиймбоут - гърлото. това се получава посредством постоянни удари с юмруци, котлети, колене и крака. Замисълът им не се свежда толкова до борба, а са предназначени да наказват. И всичко с една цел - да се накара публиката да почувства, че се опитват едва ли не да се убият един друг.
 
Този мач е илюстрация на нещо, което е почти загубено в кеча - усещането, че своеборазното "унищожение" на един борец от противника му се създава в движение, за да се нападнат и накажат, вместо да се подлагат на удари, та да изглежда перфектно пред камерите. Това е и основна част от причината този мач да представя толкова добре. Чувствам се така превъзбуден, че мисля, че дори най-измъченият фен може просто да повярва, че ако борбата беше изкуство, този мач щеше да бъде Мона Лиза!!! Това са Светкавицата и Драконът, хора!!! Те изглеждат като истински гладиатори на ринга, борещи се на живот и смърт. Те се изпотяват и понякога изглеждат почти мъртви, за да направят мач от такъв ранг!!! И да, макар резултатът от него да бива решен предварително, тези мъже са работили и са спечелили своя момент, точно както един наистина велик спортист във всеки друг спорт. Както съм споменавал неведнъж, просто тръпката помежду им е забележителна, затова и всичко, свързано с тях, се получава така специално. И много други двубои могат просто да взимат частни уроци от този!
 
Накрая, все пак, Стиймбоут запазва титлата, което е отново изненада, но доста по-малка този път. Освен това, той поставя и въпроса дали времето на Flair свършва. Е, разбира се, това е The Nature Boy, така че отговорът на това е твърдо "НЕ". Но те ще трябва да се изправят един срещу друг, само още веднъж...за шампионата на NWA, в WrestleWar.
 
Дейв Мелцер
 
The Dragon's Pit Y1Q6A4d
 
 
The Dragon's Pit 9pCvoTh
 
Изрезка от вестникарска статия в американската преса, гласяща "ХЪЛК ХОГАН СРЕЩУ РИКИ СТИЙМБОУТ!!! МАЧЪТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪСТОИ!!!"
 
Те двамата са най-великите звезди в WWF. Световният шампион Хълк Хоугън и интерконтиненталният шампион Рики Стиймбоут. И двамата са невероятно обожавани от феновете, но е само въпрос на време да се срещнат на ринга!!! ХОГАН ВС СТИЙМБОУТ НЕ МАЧ!!! ТОВА Е НЕОБХОДИМОСТ!!!
 
 
Link to comment
Мустаците на Дракона - невероятни ретро кадри на великия боец, на които го виждаме с този именно атрибут. Smile На един включително е и с Рик Флер - кървави съперници на ринга, но неразделни приятели в живота.
 
The Dragon's Pit S1NeUqI The Dragon's Pit Hjk3xJH The Dragon's Pit UZnejRN
 
 
Рядка снимка на Дракона с филипинската гордост Джими Снука!
 
The Dragon's Pit 7yKEgfD
 
 
СРАЖЕНИЕТО НА ВЛЕЧУГИТЕ...УНИКАЛНИ РЕТРО МОМЕНТИ ОТ МАЧОВЕТЕ НА РИКИ ДРАКОНА И ДЖЕЙК ЗМИЯТА, ПРОИЗТЕКЛИ НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ФАНТАСТИЧНИТЕ ИМ ЖИВОТНИ - ПИТОНА И КОМОДСКИЯ ВАРАН, РАЗПРОСТРАНЕН НА ЕДНОИМЕННИЯ ИНДОНЕЗИЙСКИ ОСТРОВ...
 
The Dragon's Pit - Page 2 2lYwM5p The Dragon's Pit - Page 2 ZZxYJ5p
 
 
Сега, ето как изглежда истинското кеч нажежаване. Всеки път, когато Фънк се приближава до тълпата, тя искаа да го нападне, хвърля по него кенчета с бира, дори няколко дами го замерят. И не само това. Накрая се стига дотам, че един войник го плюе, защото има наистина силна реакция от една от ръцете на NWA на ринга край Фънк. Те привличат и мнозина депутати, които са навсякъде, откъдето борецът излиза.
 
Фънк нажежава обстановката неимоверно, но въпреки това се нуждае от доверието по отношение на резервацията. Всички знаем, че този човек е една от големите легенди. За това допринася и фактъг, че побеждава исторически самия Дракон - Рики Стиймбоут. Последният има някои страхотни моменти, сред които прекрасно изпълнени котлети, също така в един миг го носи около ринга, но Фънк не престава да брутализира майстора по бойни изкуства до края. Освен това, получава дисквалификация, удряйки го с микрофон, което, изглежда, го поразява. Сега Фънк е подгрял страстите и е готов да се изправи срещу Рик Флер в GAB.
 
Това, само че, не е всичко. Когато Рики е вече покосен, тогава идва Лекс Лугър, за да говори нещо за арогантност, а след това атакува Дракона. Така затвърждава изцяло своя хийл търн. И, нали, всички са надъхани да се състои мачът Стиймбоут срещу Лугър на Great American Bash, което гарантира, че Фънк пък, от своя страна, може да се бие с Флер, без да се пита каква е причината за това, и защитава Steamboat, тъй като е бил дисквалифициран. Всичко това е брилянтна резервация.
 
Изобщо, Clash VII беше страхотно шоу. Някои събития от него бяха действително ужасни, защото не представляваха нищо повече от приход за предстоящия турнир. Но тук, тъй като се получи страхотен спектакъл сам по себе си, прави хайпа на шоуто много по-силен. Не само, че човек иска да го гледа още и още, но и също така чувства, че всеки изминал път го е гледал сякаш за първи.
 
Накратко - така се прави. Smile
 
Дейв Мелцер
 
The Dragon's Pit - Page 2 BDQzOH2
 
 
Обръщение на Тери Фънк към Рик Флер:
 
На този ден през 1989 Светкавицата предизвиква Дракона в двубой за световната титла в тежка категория на NWA. Турнирът е WrestleWar89'. Вероятно Рик би победил Стиймбоут чрез превъртащ туш, за да стане новият шампион. Тери Фънк, съответно, е един от съдиите на мача заедно с легендите Пат О'Конър и Лу Теш, за да се гарантира, че победителят ще бъде излъчен в случай, че съприкносновението продължи цели 60 мин. В момента, в който Флер изнасяше благодарствено промо на ринга заедно с Джим Рос, Фънк се появява и поздравява Детето на природата, предизвиквайки го същевременно за новоспечеления трофей. И тогава забележете какъв своеобразен диалог настъпва помежду им. Тери казва "Бих искал да съм първият, който ще отправи предизвикателство към Светкавицата за този трофей". Флер контрира с думите "Поласкан съм, че ми оказваш тази чест, но тъй като кеч феновете знаят, че си бил твърде неактивен през последните месеци, бил си в Холивуд със Силвестър Сталоун, за да снимаш филм и прочие, поради тази причина има топ 10, с които световният шампион е длъжен да се бие и затова този топ 10 е номер 1 в моя списък". Естествено, Фънк започва да се заяжда "Значи казваш, че не съм достоен за претендент?" И Флер допълва "Не, нищо подобно. Намирам, че си страхотен кечист, но просто в момента си по-ангажиран със Сталоун и филмовата кариера, отколкото с кеча и световния шампион". Но Тери не спира да тълкува думите му грешно, казвайки "Значи смяташ, че съм добър, но не и достатъчно за твоя ранг, Рик?" И после, когато Светкавицата се опитва да благодари на публиката и да завърши промото си, "лудият и на средна възраст" Фънк намисля нещо, с което е сигурен, че неминуемо ще привлече вниманието на шампиона. А именно - чрез агресия и силова офанзива. Първо се преструва, казвайки "Истината е, че просто се шегувах, че искам да те предизвикам. Нямаше да те предизвикам наистина. Всичко беше майтап". И когато тръгват вече да се ръкуват, коварният Фънк забива силно ляво кроше на Флер, с което го поваля на земята. И оттам, вече, всичко е ясно - Тери ще продължава да го удря и рита, докато накрая евентуално не му приложи Надгробен камък върху коментаторската маса в един от най-запомнящите се моменти от годината. Както казва и самият Джим Рос - "Фънк буквално полудя!". :D
 
The Dragon's Pit - Page 2 0kkSjUI
 
 
WrestleMania 2: Рики Стиймбоут срещу Херкулес Ернандез


 

Ако някога сте искали да наблюдавате "хубав мач с времетраене ПОД 10 минути", честито - това е вашият щастлив ден. От една страна, жалко, че не можеше да продължи поне 12-15 минути, но от друга, това е глътка свеж въздух в сравнение с повечето срещи в това издание на Мания (също и миналата година).
Рики Стиймбоут се беше борил на Mania 1, в един от онези добри стари мачове с лимит под 5 минути, но WWF някак си забрави за него. Участвайки в турнири, враждите постепенно се забравят. И така, ето идеален момент за Стиймбоут (и Херкулес) да покажат на WWF защо трябва да приемат Дракона насериозно. Това, което се случва, е, че двамата се избиват тотално за около 8 минути.
От този момент нататък, Рики получава по -значими вражди във WWF, което, впоследствие, довежда до епичния му мач с Ренди Севидж догодина, а Херкулес щеше да се счита за солиден член на ростера на хийловете през следващите години ... (въпреки че позицията му падна надолу в карда малко след това).
Всъщност, има слух, който не успях да потвърдя, а именно - че битката е трябвало да бъде между Стиймбоут и Брет Харт...но, за съжаление, никога не станахме свидетели на такава.

 

Дейв Мелцер


 

The Dragon's Pit - Page 2 Epfgiiq

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...