Jump to content

Рубриката на Дракона: ВЕЛИКИ КОМЕНТАТОРИ В WWF


Dragonheart

Recommended Posts

Добър вечер, уважаеми зрители! Вие сте с Dragonheart и сега предстои да видите забележителни събития! Днес ще говорим на тема "Велики коментатори в Старата школа на развлекателния спорт". Засега ще разгледаме тримата най-забележителни от тях - великите Горила Монсуун, Боби "Мозъкът" Хийнан и, разбира се, Гордън Соули! Относно всички поставя своите рецензии ненадминатият гуру на рейтингите - сър Дейв Мелцер! И така, Let's Do It! Smile
I Велики коментатори - Гордън Соули


 

Мнозина, сред които и аз, считат Гордън Соули за най-великия коментатор в историята на борбата. Въпреки че JR е моят личен фаворит, наистина се радвам да отдам почитно отношение на г-н Соули. Неговият изключителен професионализъм и, общо взето, перфектният глас за анаунсър го направиха в крайна сметка ГЛАСА на NWA. Когато мисля за тази компания през 80-те, гласът му веднага звучи в главата ми.
Този човек обявяваше и коментираше, започвайки от Championship Wrestling From Florida, а уменията му идеха да покажат, когато Wrestling on TBS стартира излъчване кеч на национално ниво, че той беше този, който стои най-отпред, внасяйки гласа си в домовете в Съединените щати.
Той продължи да работи за NWA и промоциите ѝ под една или друга форма, до 1995 г., правейки коментари, провеждайки интервюта зад кулисите, също така, бидейки посланик на WCW, подобно на Фреди Блеси, който бе такъв за WWF. Мамка му, на Соли дори беше предложена работа като коментатор в WWF, но той я отказа!
Повярвайте ми, той е една от най-големите легенди в телевизионното излъчвателно студио и всеки трябва да знае кой е той, а в случай, че не, трябва моментално да разбере и това лице също ще се убеди защо, именно, е смятан за най-великия кеч коментатор.
 
                                                                                                                           Дейв Мелцер

 

spacer.png
II - Велики коментатори: Горила Монсуун


 

Понякога, в света на коментаторите, Горила се пренебрегва. Въпреки че със сигурност не бих го оценил над Гордън Соли, няма как да не почувствам, че той беше страхотен сам по себе си. Разбира се, това може да е носталгия по детството. В крайна сметка...Горила и Вентура беше първият ми коментаторски тандем, тъй като Survivor Series '87 бе пък първото ми шоу.
Неговият уникален подход към коментарите и фразеологизмите му са останали завинаги в съзнанието ми. Например, удар в стомаха беше "панер за хляб". А публиката беше "Банда, отишла за банани". Или когато крещеше на Хийнан "ЩЕ СПРЕШ ЛИ?". Всеки път, когато чуя този тип да говори, просто го обичам. Коментарите, промотата, интервютата - няма значение. Той е просто велик във всичко!!! Изобщо, Горила Монсуун, заедно с Джеси Вентура, е звуковият тандем от моето детство!
Така че, може за някои той да не е най-добрият, но за мен е абсолютно един от най-добрите и аз просто обичам да го слушам всеки път. Дори говорейки за него конкретно в тази статия, искам да отида да гледам шоу на WWF само за да го чуя отново.
Какво мислите за Горила Монсуун? И с кого смятате, че се сработва по-добре като партньорство - С Вентура или Хийнан?

 

Дейв Мелцер
 
spacer.png
III - Велики коментатори: Боби "Мозъкът" Хийнан


 

Последните няколко коментатори, които разгледахме, бяха изключително детайлни, но не трябва да забравяме и стойността на цветните имена в този велик бранш. И кралят на коментаторите, или Мозъкът така или иначе, е Боби "Мозъкът" Хийнан. Наистина блестящ човек, той просто беше един от най-знаещите и ориентирани в индустрията и винаги разбираше какво точно трябва да направи, на този и онзи микрофон.
Неговият екип с Горила Монсуун беше класика за всички времена, която ни даде много спомени, като например да наречем Марти Джанети "страхливец" заради опита си да избяга през някой стъклен прозорец или как Royal Rumble не беше честен за Флер. Напълно ясно си спомням, когато Хоган загуби от Гробаря, как Хийнън обяви, че Хълкамания е мъртва.
Някои хора, без съмнение "изяли" докрай историята на WWE, заявиха, че Боби не е толкова добър в WCW, но аз не съм съгласен. След като гледах по -голямата част от представянето му там, смятам, че е честно да кажа, че докато екипът за коментари на WCW беше истинска "манджа с грозде", той беше акцентът му и го обосноваваше, доколкото можеше...Казано накратко, Хийнън направи доста WCW по-гледаема и винаги е удоволствие да го чувам там.
Докато коментираше, "Мозъкът" направи и няколко прогнози за бъдещи световни шампиони. Един, който ми се отразява, е Трите хикса...в мача между него и Алекс Райт, WCW правеше всичко по силите си, за да пушне вундеркинда...но компанията беше толкова по-благоразположена към Райт, отколкото към Нелсън във всеки един момент от светлината на прожекторите.
Въпреки това, като коментатор Хийнън вероятно е имал и проблеми поради факта, че заявява, че Хиксовете един ден ще стане световен шампион. Естествено, докато Левек не беше в WCW, прогнозата му се сбъдна. Всичко това само показва, че брилянтното прозрение на ''The Brain'' за борбата прави коментарите му най-чути и запомнящи се.
Според мен, Хийнън е най-великият цветен коментатор, но това в никакъв случай не е обида или подценка към другите, които обичам, като например Джери Лоулър. Обаче, Боб показа на всички как се прави.

 

Дейв Мелцер
 
spacer.png
IV Велики коментатори: Джим Рос


 

Не бих могъл да приключа тази поредица без дължимата обич към Джим Рос, още един от любимите ми и един от тези с най-дълга кариера хора в коментарния бизнес. Не мисля, че някои от величията, които са в борбата, оцениха стила му, но аз със сигурност го направих. Особено тези дни, когато бе, кажи-речи, последният глас на Старата школа в развлекателния спорт. Джим Рос е човек, можещ просто да ви продаде всичко, карайки го да звучи вълнуващо. Истината е, че продуктът на WWE винаги е бил скаран и липсващ, но Джим Рос, който се обажда, го прави по-добър, отколкото е. Защото добрият стар Джими знае как да накара всичко да функционира перфектно.
Той, всъщност, беше особено добър, когато се сдвояваше с Джери Лоулър, тъй като, изглежда, действително се допълват. Този конкретен тандем е най-добре запомненият и добре обмислен от Горила и Хийнън насам. Само той би могъл да се конкурира с тях по моя гледна точка.
Какво мислите за Добрия стар Джим Рос? Той беше ли един от любимите ви коментатори?

 

Дейв Мелцер
 
spacer.png
Да си спомним за Боби "Мозъкът" Хийнан"
 
Реймънд Луис Хийнън беше професионален борец, мениджър и коментатор, който се превърна в легенда със своето остроумие и способност да раздразни публиката като Боби „Мозъкът“ Хийнан.
Той започва кариерата си като борец в WWA през 1961 г. като Pretty Boy Bobby Heenan и започва да менажира в началото на кариерата си. По-късно ще се изяви в AWA през 1969 г., управлявайки Рей Стивънс и Ник Боквинкел до три титли на отбора на AWA World, и ще доведе Bockwinkel до множество световни трофеи на същата компания.
 
Хийнан ще се осмели да участва в Georgia Championship Wrestling през по-голямата част от 1979 г., но после се връща в AWA и започва вражда, която ще определи кариерата му с Хълк Хоган, който го беше предизвикал за пояса на AWA на Bockwinkel през 1983 г. На следващата година Мозъкът ще стане име на владение, присъединявайки се към WWF и менажирайки най-големите хийлове в бизнеса в преследване на световната титла на WWF срещу Хълкстър.
Хийнан първоначално менажира Big John Studd, а по -късно и Кинг Конг Бънди, което води до главен мач на Кечмания 2 срещу Хълк. По-голямата част от 1986 г. беше доминирана от най-новата улика на Боб - г-н Прекрасен Пол Орндорф. Орндорф предизвиква Хоган в някои епични срещи, преди да се обърне срещу Хийнан, който се възстановява от подписването на договора между Андре Гиганта и Хоган, където се изправят един срещу другиго на WrestleMania III. Това беше най-големият мач и главно събитие в историята по онова време, а Хийнан беше неразделна част от създаването на на -запомнящите се моменти, докато изпълняваше - забележете - двойна функция - като коментатор и като водещ на Prime Time Wrestling с Горила Монсуун. Двамата бяха може би най-добрите в апаратната. Той въвежда термина "излъчващ журналист", когато има предвид самия себе си през годините.
 
Боби Хийнън ще продължи да води стейбъл, известна като семейство Хийнан, в различно време, състоящ се от Джон Стъд, Бънди, Андре, Кен Патера, Херкулес Ернандес, Харли Рейс, Кинг Хаку, Рик Руд, Кърт Хениг, Тери Тейлър, Тули Бланшард, Арн Андерсън и Лекс Лугър. Той щеше да има един запомнящ се момент - когато щеше да предаде "Реалния световен шампион" Рик Флеър на компанията през 1991 г., държейки световния пояс на NWA по телевизията на WWF.
Хийнан е мениджър на Флер до световната титла на WWF през 1992 г. Той води Тули и Арн,, както и Андре и Хаку до титлите на WWF, а Руд и Хениг до две интерконтинентални отличия. Самият той пък се биеше спорадично, губейки от Тери Тейлър на Кечмания 5. Последният му известен мач беше победа над г-н Фуджи на 2 август 1991 г.
 
Скоро той ще напусне WWF за WCW през 1993 г., страдайки все още от последиците, произтичащи от счупения му врат отпреди 10 години. Първоначално планира да се пенсионира, но WCW се обаждат с повиквателна през 1994 г. И така, в крайна сметка, щеше да бъде неразделна част от коментаторския екип на тази федерация през следващите няколко години, докато не бе освободен през 2000 г. А после ще се върне във WWF през 2001 г., когато ще бъде въведен в залата на славата през 2004 г. Освен това, ще се появи за няколко независими промоции и за кратко в TNA, когато обявява, че има рак на гърлото през 2002 г. Той ще се бори срещу него и дори за момент спечели битката, ракът му премина в ремисия, но органната недостатъчност от рака и последващите инфекции от проблеми с операциите му довежда до смъртта му на 74 г. в дома му в Ларго, Флорида.
 
Боби Хийнън беше най-добрият във всичко, което правеше. Кариерата му на мениджър, както и коментаторската, бяха нещо, с което той ще бъде запомнен завинаги, неговите безподобни шеги и небивало остроумие открито спомогнаха да бъде толкова скъп за всички нас. Наричан с обич "Невестулката" в продължение на много години, той винаги беше мил и учтив към феновете си и ще живее вечно в нашите спомени. Благодаря ти, Мозък. Липсваш ни!
 
Дейв Мелцер
 
Важна тема: ВЕЛИКИ КОМЕНТАТОРИ Z6i1nHU
Link to comment
On 10/6/2021 at 12:31 PM, Dragonheart said:
Изобщо, Горила Монсуун, заедно с Джеси Вентура, е звуковият тандем от моето детство!

 

Ти 66-ти набор ли си?

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...