Jump to content

Tyson Fury срещу Deontay Wilder III - 9 октомври 2021


Recommended Posts

Не знам как се подготвял Уайлдър за този мач, но в двама им предишни мача тотално се видя кой е по-добрия боксьор. Вярно имал е година и половина да работи, но Фюри също не е стоя, в добра форма е. Честно казано не я виждам победата на черния

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Интересно дали Фюри ще е агресивен и ще гони бърз нокаут като във втория мач или ще е по-внимателен. Де да знам, едва ли Уайлдър може да е по-зле от това, което показа във втората битка. Все ще си е извадил някакви поуки и очаквам да е по-адекватен. Мачът е на живот и смърт за него и имам някакво усещане, че ще си дочака момента за някоя балтия и този път Фюри няма да може да се възстанови така чудодейно като в последния рунд на първия мач.

 

От другите два интересни мача - очаквам победа за Ковнацки. Не съм му голям фен, но за мен Хелениус е свършил за големи неща и втора сензация няма да може да поднесе. Ковнацки ще си вземе бележка, предполагам ще е по-внимателен този път в защита и по някое време ще нокаутира финландеца.

Аджагба-Санчес е тъмна Индия за прогноза. Чакам го повече и от главното събитие. Ефе е по-нашумелият и с малко по-добро резюме боксьор, но демонстрира и редица слабости, които като че ли само чакат да лъснат срещу някой по-опасен. Санчес е много добре школуван (кубинец все пак), а и е от конюшната на Еди Рейносо (където е Канело). Очаквам да надиграва Аджагба, ако го вкара в късните рундове може и да го откаже. Въпросът е, има ли брадичката да издържи някоя балтия от Ефе.

Link to comment

Ако Фюри почне да играе сериозно бокс, а не да се лигави, както обикновенно прави, Негрото няма шанс. Просто няма никакъв шанс. Трабваше да бяга от този мач с 200, а не да падне като мишок и тука. Ше му се скапе и без това некъдърната кариера. Естествено може и на майтап да пусне някое комбо и да хвърли някой селска балтия и да си печатне юмрука върху на циганина лицето, но ще видим. Едва ли да стане...

Link to comment

Бих посъветвал всеки, който иска да удвои наличните си финанси да ги сложи на абсолютния несломим титан Фюри с нокаут. Няма нужда да ми благодарите.

Link to comment

И двамата с рекордно тегло. Тоя бой ще е война и май ще свърши бързо. Лошо няма.

Не е добра идея това за Уайлдър според мен. Трябваше да търси бързина. Много е наддал, далеч е от обичайното си тегло. За Фюри не е проблем, той е свикнал и на големи килограми и си се чувства добре с тях. Бях склонен да търся изненада в този мач, сега не съм толкова убеден.

Link to comment

Интересна битка ще е. Доста отписват Wilder, но пичът е показал, че му трябва точно един удар за да те прати в царството на сенките. Но както се видя в първите две битки, разликата в класите е видима, Tyson Fury е по-добрият боксьор, по-големият боксьор и чисто психологически успя да влезе под кожата на Wilder. Първата битка беше сравнително близка, но вече във втората, Fury доминираше тотално. Сега, когато вече са се боксирали 20 рунда, ми е трудно да повярвам, че Wilder ще може да предложи нещо, което да изненада Циганора. 

 

Поне гледам е сменил треньора и двамата работят върху техниката, което е добре. Техниката на Wilder на момент е ужасна, балансът му се губи и мята някакви мелници, които трудно ще влязат срещу боец като Fury. И особено втората битка, Fury просто го беше разкрил напълно. Знаеше точната дистанция и или използваше дължината си и го боксираше в дистанция, или я скъсяваше и влизаше в клинч, където го натискаше и го удряше с длан, китка, каквото влезе. :D Може би това е идеята на Wilder да качи малко килограми, за да е по-конкурентен в клинча, но не мисля, че това е много удачно. Wilder е най-добър, когато е лек. Сега като качи килограми, има шанс да се измори и може би тук идеята е да търси нокаут в първите рундове. Но според мен трябва да е по-търпелив, да не оставя да му нарушат ритъма и да се изнервя, и да дебне големия удар. Но на този етап, мисля че Fury пак ще бие и отново ще бъде спрян.

 

Wilder продължа да мрънка за ръкавици, търси си някакви оправдания. Не знам, пичът е в тотален филм. Има топки да търси трета битка, но като гледам Fury няма да го подцени и изглежда е тренирал здраво. Винаги го има моментът дали КОВИД не го е ебал, както еба Povetkin, но ако Fury е дори на 70% от битката, мисля че ще бие. Но пък бих се изкефил и на победа на Wilder, ще ебе майката на дивизията тотално от хаос. :D

 

И грам не съм уверен в Kownacki. Пичът просто го разкриха, макар че за повечето беше ясно на какво ниво е. Просто един забавен brawler, но защитата му е несъществуваща, а Helenius удря здраво и точно. Може би Kownacki е използвал това време да закърпи дупките, но усещам, че пак ще се захласне в даден момент и ще почне да мята балтии, което ще го отвори за някоя брутална контра и Helenius пак ще го прати да спи... при рибите. :ph34r:

 

Frank Sanchez и Efe Ajagba също ми е мъгла. Sanchez е доста приличен кубинец, но Efe-то удря здраво. Според мен Sanchez ще го бие по точки.

 

 

Link to comment

То зависи и от продължителността на мачовете преди това.

 

Ринг дали ще дават цялата карта? Доста е голяма, съмнявам се всичко да се смести след 4 часа. Сигурно ще има някакви мачове и преди това, които ще останат на тъмно. Гледа ми се и боят на Виктор Вихрист, но сигурно ще е един от пропуснатите. Дано поне Андерсън-Терешкин го излъчат. За Ковнацки-Хелениус и Аджагба-Санчес поне вярвам, че няма да има преебавка и ще бъдат след 4.

Добре си вървеше картата по едно време с пет мача от тежка категория, за какво им трябваше да набутват после и един куп ванила миджети?🙂

Link to comment

Искате ли да го гледаме бокса на живо и да комуникираме в Чата ? Ще е забавно. :) 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment

Тоя Ковнацки е ебаси мизерника. Хелениус да го пребие и да си изпроси дисквалификация. Заеби. Дроп.

 

Link to comment

Хубав мач стана, но просто Фюри е друго ниво. Не виждам кой ще го бие честно казано в близко бъдеще,освен ако естествено не започне пак с глупостите. Нито Джошуа,още по малко Усик виждам какви шансове биха имали с него. 

Link to comment

Ами след тази вечер, чудесни шансове би имал Усик. Ако ужасният технически Уайлдър, дето едва гледа и си стои на краката, успява често да те намира толкова чисто, нали се сещаш какво би правил Усик с теб? Той няма да се остави така да го бориш с клинчове. Да, би бил фаворит Фюри заради ръста си, но трябва да е в максимална форма, ако иска да бие украинеца.

 

Респект за Бионсе, голямо сърце показа. Дано не тръгне да се пенсионирва, много ми се гледа в още битки.

 

Аджагба и Санчес убиха от скука. Първият много ограничен, вторият адски дефанзивен. Ако не беше нокдауна, бих бил за равен, само и само да се сере на бягането на кубинеца. Така постъпиха с Хюи Фюри срещу Паркър навремето и много правилно. Такъв тип игра не бива да се толерира.

 

Отвратителен Ковнацки, ега не стъпи повече на ринг.

Link to comment

Едно е силата на ударите на Уайлдър, друго е на Усик. А и 25+ кг разлика е нещо доста значимо. Малко или много Уайлдър носи на бой, за Усик - нв знам. Според мен ако (като) се бият коефициент над 1.40 за Фюри би бил подарък.

Link to comment

Супер битка, епична трилогия. Wilder показа огромни топки, но тази битка показа какво щеше да се случи във втората, ако от ъгъла му не бяха спрели битката. 

 

Както се очакваше, Wilder бързо бързо забрави това, което е тренирал, и изкара само един рунд с тактиката, която Malik Scott му е наложил. След това си почна с познатите балтии и телеграфирани удари от километри. В случая мисля, че Fury не се боксира добре в началото, седеше на дистанция, в която Wilder можеше да го удари, докато във втората битка контролираше дистанцията перфектно. И се видя, че ако оставиш на Wilder пространство, може да те нокаутира от нищото. Но Fury има желязна брада и тук техниката му си оказва думата, защото не остави да бъде пресечен с чист удар и отнемаше част от силата на ударите. За съжаление на Wilder, килограмите, които качи, му бяха доста проблеми. След четвъртия рунд, където хвърли всичко, което може по Fury, издъхна, докато Fury има кардиото за 20 рунда и просто пое контрола върху битката. И в къса дистанция, когато Fury просто лежи върху теб и знае как да контролира ръцете и главата ти в клинча, просто Wilder нямаше никакъв шанс. Категорична победа, във втората част на битката беше тотална доминация на Tyson Fury. Пълен изрод е, да тежиш 120 килограма, с такова кардио и да се движиш толкова добре, накрая и песничка изпя на публиката... :D  Wilder просто не е на това ниво. Корав е, но това не стига и явно главата не го слуша, и отново ще си търси оправдания. 

 

Изглежда следващият опонент на Tyson Fury ще е Dillian Whyte, ако успее да бие Otto Wallin, но Fury надали иска тази битка. Fury иска Usyk или Joshua, но според мен трябва да седи активен и да вземе битката с Whyte. 

Link to comment

 

1 hour ago, neshev said:

Ще го направят звезда. :)

 

 

Ебаго и патладжана, много добро представяне. Може да говори, неговата мама.

 

Снощи изгледах ливърпулската галавечер по ДаЗН , после се събудих и за тази, изгледах първите два мача, смях се на клетника Ковнацки обаче  мизерниците Санчес и Аджаба ме приспаха, та проспах мейн ивента.🤬 Не знам дали съм се събудил на някой от нокдауните на Уайлдър или съм сънувал всичко, но бях убеден че Бионсе е победил. :)

Сега свалям да гледам мача с неподражаемия коментар на Камен Петров. 

 

Link to comment

Нешката по-голяма част от нещата ги е казал.
Мамка му до 4-5 рунд вярвах че Уайлдър има шанс да прати в царството на сенките цигането. 
Ноо то стана обратното, свършиха батериите и цигането си пое тотален контрол над мача. 

Евала и на Уайлдър държи много на бой, но да си пусне от рунд 6 до края и дано прозрее и разбере.

Дано не се отказва. Мачовете с участие на " Бронзовия бомбардировач " са зрелищни. 

 

За вбъдеще (2023) дано има мач Фюри и Усик. Какво би се случило е трудно да каже.
За разлика от AJ и DW, бачи Усик има много повече техника и кардио за 12 рунда. 

 

Може би третият финален мач описа всичко до сега. Добър сторилайн се получи. 

Link to comment

Сега ще е интересно да пуснат AJ vs DW като и двамата са загубили големи мачове, само като се сетя преди 1 2 години как се дървеха хората ако мача беше станал. Но не вярвам да се случи, защото Хърн няма как да позволи да ср пропусне реванша срещу Усик.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...