Jump to content

DWCS Season 5


Recommended Posts

С две думе какво представлява шоуто за незапознатите - DWCS са отделни галавечери, в които се бият разни инди таланти, изявили се последните години. Който впечатли Дайна Уайт, бива поканен да сключи договор с UFC. Ключовото тук е "впечатли" - не всеки победител получава заветния договор, някои биват отпращани, ако се предположи, че не са атрактивни или че не стават въпреки победата. На теория някой път се случва да получи договор и загубилият, но това е много, много рядко.

 

На практика мачовете са си дрийм сблъсъци от инди сцената, като наистина си струват да се гледат, защото участват много успешни имена от малките федерации. В този сезон е засилено и международното участие и могат да се видят шампиони от Бразилия, Русия, Италия, Испания, Шотландия и къде ли не, та включително и наше момче ще участва. 

 

Мачовете до този момент са много добри и нивото си е като за UFC - тоест няма да се нагледате на разни неможачи ентусиасти. Тука ще пиша за по-изявените ... оф, добре де, ще пиша за тези, които ми правят впечатление :D . За не малка част от тях вече съм писал в темата за бойците извън UFC.

От първия епизод:

 

AJ Fletcher приспа с брутален нокаут Леонардо Дамиани (един от най-силните италиански проспекти) . Честно казано не знам много какво да очаквам от него, защото още в начаото на мача изкърти главата на Дамиани, но не е той виновен, че оня не може да се пази. :D 

 

AJ-Fletcher.jpg?1566085959

 

Азамат Мурзаканов по принцип е един от най-силните бойци, които можеш да гледаш извън големите федерации. Open weight шампион на Brave FC , 10-0, редовно участвал в мейнивенти и прочее. Победи доста корав съперник на DWCS и дори вече е с назначен мач в компанията. На 11.20 ще се бие с Marcin Prachnio (3-2 в UFC). Проблемът с Азамат е, че е на 34 години и няма много време пред себе си. Не го виждам как ще направи нещо голямо, но ще е култаж да се гледа в прелимките.

Azamat "The Professional" Murzakanov

 

От втората седмица за мен най интересен беше C.J. Vergara, който на всичкото отгоре беше и ъндърдог в мача(изненадващо за мен). Тоя пич е страшно силен и въпреки, че е в категория до 125 паунда, нокаутира още в първия рунд. Така стана и тука - КО за 41 секунди и естествено договор. Това момче го следя от известно време и мога да кажа, че съм надъхан за дебюта му. Спечели последните си 5 мача и всичките с нокаут. Освен това е и шампион на Fury FC.

Първият мач за UFC ще му е ноември месец.

 

Carlos_Vergara.png?1573500338После ще пиша и за другите епизоди. Има какво да се види тая година. :)
 

Edited by gboy

 

Link to comment

Епизод 3:

 

Jack Della Maddalena вече е в UFC! Още отдавна бях писал за него - един от най-добрите таланти на Австралия - много силен WW, нокаутира редовно, много "остър" боец. Кефя му се, забавен е за гледане и знаех, че е въпрос на време да бъде извикан в UFC. И опонентът му беше много атлетично копеле, още повече, че беше тренирал с едни от най-добрите бойци в момент, лично Камару Усман го представяше, обаче в крайна сметка загуби. За Мадалена съм много хайпнат, нямам търпение да го видя в UFC.

 

RIBZ.jpg?1545197785

 

Освен него, със сигурност най-голямо впечатление обаче напрви Albert Duraev - блутален граплър и голям образ. Веднага след мача (а той свърши набързо) отиде при Динята да го моли да му даде победителя от Ветори - Коста, щото бил най-добрия в света :D Естествено това няма как да стане и следващият му съперник е далеч от топ-а на дивизията, но беше култов момент. Ще го следя и тоя маниак, със сигурност си струва. Жалко, че е толкова дърт - на 32 е вече и трудно ще докара до нещо голямо, ама ... със сигурност ще е зор за много хора в UFC.

 

albert_duraev_back_in_black_2.jpg?144278

 

За съжаление моето момче Мо Милър не го взеха, макар да си спечели срещата.  :(

 

Много интересна беше и ситуацията с Jailton Almeida, който излезе срещу един непобеден руснак - Nasrudin Nasrudinov - и се очакваше, че ще яде хурката на земя, а стана точно обратното. Бразилецът го събмитна, като доста убедително го доминираше. Това беше сериозна изненада. Ясно е, че Дайна го взе след това представяне. Ще видим дали е било fluke, но определено беше WTF момент. 

 

Jailton-Junior.JPG?1577977704

 

 

 

Link to comment
6 hours ago, gboy said:

наше момче ще участва. 

 

Калоян Колев в седмица 7 (12 октомври). Негов опонент ще бъде шведа, Anton Turkalj. И двамата са непобедени и се очаква това да бъде ME. 

Link to comment

Седмица 4:

 

Michael Morales е нещо специално, определено талант, който се вижда много рядко. Момчето е на 22 и го изправиха срещу много по-опитен боец, но това не пролича в клетката. Зверски добър и перспективен боец, даже Дайна си каза, че избягва да подписва толкова малки, но за него ще направи изключение. Ще е жалко, ако в UFC го сдъвчат и изплюят батковците, но какво пък - бухнаха го в дълбокото и от тук нататък каквото сабя покаже. 

 

1.jpeg?1622242085

 

Kleydson Rodrigues  също израдва - атрактивен муай тай боец, вече е 7-0 и макар да не съм сигурен колко ще се справи с конкуренцията в UFC, то поне със сигурност е интересен за гледане. 

 

krr.jpg?1612492940

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...