gboy Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 С две думе какво представлява шоуто за незапознатите - DWCS са отделни галавечери, в които се бият разни инди таланти, изявили се последните години. Който впечатли Дайна Уайт, бива поканен да сключи договор с UFC. Ключовото тук е "впечатли" - не всеки победител получава заветния договор, някои биват отпращани, ако се предположи, че не са атрактивни или че не стават въпреки победата. На теория някой път се случва да получи договор и загубилият, но това е много, много рядко. На практика мачовете са си дрийм сблъсъци от инди сцената, като наистина си струват да се гледат, защото участват много успешни имена от малките федерации. В този сезон е засилено и международното участие и могат да се видят шампиони от Бразилия, Русия, Италия, Испания, Шотландия и къде ли не, та включително и наше момче ще участва. Мачовете до този момент са много добри и нивото си е като за UFC - тоест няма да се нагледате на разни неможачи ентусиасти. Тука ще пиша за по-изявените ... оф, добре де, ще пиша за тези, които ми правят впечатление . За не малка част от тях вече съм писал в темата за бойците извън UFC. От първия епизод: AJ Fletcher приспа с брутален нокаут Леонардо Дамиани (един от най-силните италиански проспекти) . Честно казано не знам много какво да очаквам от него, защото още в начаото на мача изкърти главата на Дамиани, но не е той виновен, че оня не може да се пази. Азамат Мурзаканов по принцип е един от най-силните бойци, които можеш да гледаш извън големите федерации. Open weight шампион на Brave FC , 10-0, редовно участвал в мейнивенти и прочее. Победи доста корав съперник на DWCS и дори вече е с назначен мач в компанията. На 11.20 ще се бие с Marcin Prachnio (3-2 в UFC). Проблемът с Азамат е, че е на 34 години и няма много време пред себе си. Не го виждам как ще направи нещо голямо, но ще е култаж да се гледа в прелимките. От втората седмица за мен най интересен беше C.J. Vergara, който на всичкото отгоре беше и ъндърдог в мача(изненадващо за мен). Тоя пич е страшно силен и въпреки, че е в категория до 125 паунда, нокаутира още в първия рунд. Така стана и тука - КО за 41 секунди и естествено договор. Това момче го следя от известно време и мога да кажа, че съм надъхан за дебюта му. Спечели последните си 5 мача и всичките с нокаут. Освен това е и шампион на Fury FC. Първият мач за UFC ще му е ноември месец. После ще пиша и за другите епизоди. Има какво да се види тая година. Link to comment
gboy Posted September 24, 2021 Author Share Posted September 24, 2021 Епизод 3: Jack Della Maddalena вече е в UFC! Още отдавна бях писал за него - един от най-добрите таланти на Австралия - много силен WW, нокаутира редовно, много "остър" боец. Кефя му се, забавен е за гледане и знаех, че е въпрос на време да бъде извикан в UFC. И опонентът му беше много атлетично копеле, още повече, че беше тренирал с едни от най-добрите бойци в момент, лично Камару Усман го представяше, обаче в крайна сметка загуби. За Мадалена съм много хайпнат, нямам търпение да го видя в UFC. Освен него, със сигурност най-голямо впечатление обаче напрви Albert Duraev - блутален граплър и голям образ. Веднага след мача (а той свърши набързо) отиде при Динята да го моли да му даде победителя от Ветори - Коста, щото бил най-добрия в света Естествено това няма как да стане и следващият му съперник е далеч от топ-а на дивизията, но беше култов момент. Ще го следя и тоя маниак, със сигурност си струва. Жалко, че е толкова дърт - на 32 е вече и трудно ще докара до нещо голямо, ама ... със сигурност ще е зор за много хора в UFC. За съжаление моето момче Мо Милър не го взеха, макар да си спечели срещата. Много интересна беше и ситуацията с Jailton Almeida, който излезе срещу един непобеден руснак - Nasrudin Nasrudinov - и се очакваше, че ще яде хурката на земя, а стана точно обратното. Бразилецът го събмитна, като доста убедително го доминираше. Това беше сериозна изненада. Ясно е, че Дайна го взе след това представяне. Ще видим дали е било fluke, но определено беше WTF момент. Link to comment
neshev Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 6 hours ago, gboy said: наше момче ще участва. Калоян Колев в седмица 7 (12 октомври). Негов опонент ще бъде шведа, Anton Turkalj. И двамата са непобедени и се очаква това да бъде ME. Link to comment
gboy Posted September 25, 2021 Author Share Posted September 25, 2021 Седмица 4: Michael Morales е нещо специално, определено талант, който се вижда много рядко. Момчето е на 22 и го изправиха срещу много по-опитен боец, но това не пролича в клетката. Зверски добър и перспективен боец, даже Дайна си каза, че избягва да подписва толкова малки, но за него ще направи изключение. Ще е жалко, ако в UFC го сдъвчат и изплюят батковците, но какво пък - бухнаха го в дълбокото и от тук нататък каквото сабя покаже. Kleydson Rodrigues също израдва - атрактивен муай тай боец, вече е 7-0 и макар да не съм сигурен колко ще се справи с конкуренцията в UFC, то поне със сигурност е интересен за гледане. Link to comment
neshev Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 За съжаление, Калоян Колев беше брутално нокаутиран. Link to comment
gboy Posted October 22, 2021 Author Share Posted October 22, 2021 Добре тръгна нашият, обаче си личеше, че в страйкинга играят друг спорт. Петросян е невероятен в стойка, очевидно световна класа (визирайки постиженята му, не тая битка) и в момента, в който Колев го изтърва да стане, нямаше шанс нататък. Ще е интересно да го гледаме напред в UFC, атрактивен боец изглежда. Жалко за нашето момче, но истината е, че в България спортът е на много ниско ниво. Тук-таме има някое изключение, но като цяло сме си аматьори, организиращи мутренски галавечери и няма как да пратим човек на високо ниво. За Европа може и да имаме читави представители, но за UFC - дума да не става. Link to comment
gboy Posted November 5, 2021 Author Share Posted November 5, 2021 WEEK 5: Daniel Zellhuber - The golden boy е вече в UFC. Не почня дали писах за него, но това беше един от най-големите таланти извън организацияти и блестеше с добри изяви за крехката си възраст. В DWCS също показа, че е много сериозен проспект и Дайна го взе след успеха му над непобедения Лукаш Алмейда. Златното момче съм го гледал в Lux (малка ММА организация) и съм супер надъхан за неговия дебют. Наистина е много талантлив и уникално добър атлет. Дано само да не му изиграе лоша шега, че влиза толкова малък в клетката. Засега е 12 - 0 , но съм убден, че ще яде тупаници в UFC при батковците и като нищо може да влезе в кофти серия. Дано му подберат адекватни опоненти, а не който дойде. WEEK 6: Fernie Garcia - за това момче съм писал и преди в темите за малките организации, много добър боец и се радвам, че вече е част от UFC. Страхотен страйкинг има, много тежки ръце и се бие с акъл, така че очаквам от него добри неща в клетката. Genaro Valdеz и Patrik White направиха един от мачовете на годината. Първият рунд беше уникален, като се млатеха все едно са на телевизионна игра. Във втория Вадез го нокаутира. Истината е, че и двамата заебаха всякаква техника и се биха като улични батки пред дискотека, което е забавно, но не съм много сигурен доколко това ще помогне срещу читави състезатели. Мексиканеца го взеха в UFC, но нямам никаква представа какво мога да очаквам от него. Има прилична борба и е много сърцат, но ако ще се бие така, няма да мръдне по-нагоре от прелимките и то от ранните. При всички положения, ако ще прави такива мачове, бих го гледал навскъде и по всяко време Що се отнася до Патрик Уайт - пичът дойде като огромен ъндърдог и явно си знаеше, че няма много шансове. Затова от първата секунда се хвърли на размени и се би докато не припадна, за което заслужава само уважение. Не знам какво следва от тук нататък за него, на ако ми попадне, бих му гледал мачовете по кенефните федерацийки. Joseph Holmes - беше много странно решение за мен, че това момче не го взеха след като победи по такъв начин. Ugly man го следя от известно време в LFA и за мен си има всички умения за UFC, като дори мисля, че би имал известен успех в организацията. Супер висок е, атлетичен и има много силни умения на земя. Защо Дайна реши да не го взима - идея нямам. Интересното е, че ще се бие на следващата галавечер на CFFC и въпросната галавечер ще е част от предаването Lookin for a fight, където ще има възможност още веднъж да се покаже пред Дайна, така че мисля, че от там вече ще го вземат (ако бие де). Още повече, че Уайт го обяви тоя мач в шоуто и го хайпна здраво, така че може и да е за добро всичко това. Малко повече екранно време и слаб опонент не вредят. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.