Jump to content

Revolution Pro Wrestling, 19 септември - Лондон


DjiDjo

Recommended Posts

Здравейте, този уикенд се провежда едно от 3 те PPV-та за годината на британската Рев Про и реших да ви запозная накратко с част от таланта и мач картата. 
 

Мач за първи претендент за титлата по двойки :
Image

 

* Young Guns - са нов изграващ отбор, като едното от момчетата прави шумни чоп-ове, които напомнят много на Валтър а другия по-атлетичен. Като цяло са си от школотата на британския стронг стил.
* Дъг Уиламс е легенда на английския кеч и прекарал известни години в  Ring of Honor (2002 - 2007, 2015) и TNA. 

 

Image

 

* Yota Tsuji е young lion изпратен на екзкурзия в Англия.

* Mark Haskins беше един от най-важните кечисти когато изгряваше другата английска компания - Progress и беше директно прихванат от WWE NXT/ NXT UK и беше част от последните релийзнати. 

 

 

Image

 

*Shota 'Shoota' Umino e друг young lion то NJPW с огромен потенциал, който вече реализира и на последните шоута, на които бях се държи като готов кечист за голяма сцена, а не анонимен young lion, така че се очаква скоро или да се върне в Япония или в Щаите в 'Стронг' дивизията им, където евентуално да може да се върне при съотборника си в екипа Death Riders - Jon Moxley, който му да де и прякора Shooter. 

 

* Dan Moloney - е кечист на WWE NXT UK, имах късмета да го гледаем последните години, колко много се разви. Една от бъдещите звезди на английския кеч и редовно участва в мачовете на вечертта - агресивен, пауърхауз. 

 

Image

 

 

*Aussie Open - Mark Davies & Kyle Fletcher ( Aussie Arrow) са австралийски таг тийм, който от няколко години се подвизава в Англия, и като сингъл, така и като таг тийм. Марк дейвис ми е малко посредствен, но Кайл Флечър е доста атрактивен хай-флайър, който не се страхува и да участва в brawl мачове, държи се като доста опитен, нищо че още е само на 22.

*Destination Everywhere - OJMO, Connor Mills: са шампионите на RevPro. Mickael Oku - OJMO изгря на кеч сцената още като тинейнджър и се издигна много бързо по мач картите на всички британски компании. Вече има редица брутални мачове с хора като Пак и Уил Оспрей, El Phantasamo, Jushin Thunder Liger итн.  Има много добра комуникация с тълпата и успява да грабне вниманието, natural  babyface. За съжаление покрай MeToo движението в англисийския кеч (което доведе и до краха в Прогресс) бяха лийкнати негови чатове, където прави хомофобски шеги и някакви други тъпотии, с което беше кенсълнат от почти всички компании... 

 

Image

 

*Gisele Shaw - за последните няколко гидини е номиниращата жена във всички компании в Англия, изключително добра на ринга и много харизматична. Въпрос на време е накоя Американска компания да я прилапа, още повече, че е от Канада. 

* Hyan - до съвсем скоро таг тийм партньор и помощник на Джизел, така че този мач има доста предисторич и лична драма. 

 

Image

 

* Ricky Knight  Jr - Племенник на Paige, трениран от родителите й, и носи името на дядо си. Още е в ранните си 20, а вече носи титлите на няколко компании в Англия.

* Will Ospreay - без сънение най-голямата звезда на английския кеч за последното десетилетие. Kenny Omega се хвали, че е best bout machine, но не съм сигурен дали средния рейтинг на мачовете на Оспрей не е по-висок. Въпреки че беше контузен през 2020та, успя да събере най-много 5* мачове по схемата на Мелцър. Преди 2 години премина в хевиуейт дивизиите на редица компании, печелейки техните титли. Може един от най-атрактивните in-ring performer-ери в света в момента. В момента се премести от Япония в Щатите, където е част от Strong девизията на NJPW, и слуховете са, че скоро ще се появи и в AEW.

 

 

Link to comment

Добавиха още един мач, Майкъл Оку ще защитава и титлата си в лека категория, освен тази по двойки:
Image

Крис Риджуей е ветеран в на инди сцената в Англия и беше част от Pro Wrestling NOAH в япония. 
Роби Екс е един от най-добрите хай флаяри в Англия, но за съжалие така и не си намери интересен гимик.

Link to comment

Кратък репорт:

 

Залата беше солд оутната (около 1200 места), но заради безкрайните опашки към бара постоянно имаше дупки по местата и много правостоящи. Като цяло опашката за бира съществуваше за повече от 4 часа, ужасна организация.

 

Самото събитие започна с 4те отбора, които трябва да излъчат първи претенденд за титлата по 2ки. Така и не разбрах правилата за мача, защото имаше отбори, които правиха нормално тагване а други, които влизаха и излизаха, когато си решат. Беше добър подгряващ мач, в който имаше всякакви стилове. Young Guns уж са хийлове, но цялата публика викаше за тях и в крайна сметка очаквано спечелиха.

Winner: Young Guns

 

Shota Umino vs Dan Malooney беше доста добър мач, и беше класически кеч, без излишни неща. Дан направи един доста опасен Pile Driver ,и изтърси Шота буквално на глава, която се огъна настрани при сблъсъка със земята, и публиката си пое доста дълбоко въздух, докато Шота не мръдна да покаже, че е ок. Мача приключи със Шота контрирайки пауърслам с Deathrider(finisher-a на Моклси в njpw), което най-вероятно намигва за бъдещо евентуално събиране на 2мата.

Winner: Shota Umino

 

 Следващия мач беше за титлата в лека категория. Michael Oku vs Robbie X vs Chris Ridgeway. Ако не беше бруталния мейн евент, това за мен беше мача на вечертта. 3мата имат доста различни стилове, Майкъл Оку не получаваше реакциите, на които е свикнал, защото беше cancel-нат от почти всички компании заради това, че е използвал думата faggot в прайвът група във фейсбук.. 
Относно самия мач, Роби Екс  е адски новативен и акробатичен. Човеке спира пин фол с running shooting star press, просто защото може.. Проблема е че с години стои с гиммик, който не работи и не е харизматичен. 
Chris RIdgeway направи страхотно представяне. Ритниците му отекваха в цялата зала и се чуваха по силно от чоповете на Валтер. Не знам дали използва някаква по странна кора на ботушите си, но се чуваше адски силно сблсъсъка на кожата от ботуша с кожата на кечиста. Стила му е много подобен на Шибата - много страйкове и субмишъни. Мача приключи с Роби Екс правейки топ роуп twisted swanton flip something и после Майкъл Оку фрог сплаш за да запази титлата.

Winner: Michael Oku

 

Mark Haskins vs Yota Tsuji беше безкрайно дълъг, за това което е. Ветерана Хаскинс искаше да научи Тсужи на урок, но 30 минути му обработваше коляното и лакета, с исключително бавно и методично темпо и накрая Тсужи направи къмбек и победи. Доста скучен мач. Фолоаут от мача беше че шефа на една от най-успените heel фракции в Англия - The Legion (предното поколение беше Great-O-Khan и Rampage Brown), a сега се опита да рекрютне Тсужи за партньор на Chris Rirdway, но той го нападна.

Winner: Yota Tsuji.

 

Последва почивка от 15 минути.

По средата на предния мач реших, че е време да се наредя на опашката за още били, чакането продължи около 35 минути.

 

Giselle Shaw vs Hyan (2 от 3)

2те са дългогодишни приятелки и фейсове, та повреме на мача Джизел търнна хийл. Още в началото успя да заключи арм брейкър и да спечели първата точка. В последствие Хаян (за която публиката викаше през цялото време) ускори доста темпото 2те си резмениха редица атрактивни движение, включително springboard cutter/stunner, death valley driver и тн., като евентуално Хаян успя да спечели точка. След рестартирането Хаян продължи да доминира, но Джизел успя да конрира и да заключи още един арм брейкър запазвайки титлата си. След мача направи промо, в което обясни че 2те си остават приятелки, че Хаян напуска UK утре и че днес има рожден ден,  И Хаян се сбогува и благодари на публиката в Англия за последнитег 2-3 години.  Беше мило и нужно промо и от 2те, които бяха интеръптнати от някаква мацка, която ги напердаши да развали драмата и очевидно ще е новия претендент.

Winner: Giselle Shaw

 

Destination everywhere(c) vs Aussi Open
Мача всъщност е и за таг тийм титлите на Австралия, така че всеки отбор излезе с колани.

Първо с негативите -> Майкъл Оку определно не е това, което беше преди година в лицето на публиката. Мен лично не ме бърка, но хората очевидно са решили да го кенсълнат.  

Съотборника му Connor Mills е станал още по-хилав и изглежда малко като Marko Stunt с плитки. 

Aussie Open от друга страна и като виция, и като техника и особено като реакция бяха ТОП. Изключителен отбор, 2мата дса доста различни, но и 2мата еднакво способни и харизматични на ринга. През цялото време публиката скандираше за тях, въпреки че уж трябваше да са хийлове. Очаквано спечелиха и всички бяха щастливи. 

 

Main event:

Will Ospreay vs RKJ.

На предния High Stakes евент преди 2 години Will Ospreay победи Zack Saber Jr в може би най-добрия мач, който съм  гледал наживо (5* по схемата на чичо Мелтцър). 

Не съм гледал RKJ повече от 2-3 пъти, но не бях сигурен дали ще е готов за мач с Оспрей за Unified British Champion. Определно беше повече от готов. Оспрей не отстъпва на никой друг по работа по време на мача и според мен (и не само) е наравно с топ кечистите като Ray Fenix, Okada, Omega, Shingo Takagi и тн. след поредния brawl около бариерите, Уил се наддигна с кървясало чело (предполагам блейд джоб), което даде допълнително цвят на мача. 5 минути по късно буквално счупи носа на RKJ с поредица от ритници в лицето, което беше леко притеснително с оглед на това, че трябваше да се повъртят по земята да спре кръвта. Имаше много интересни моменти. Изкараха 2 маси, като едната беше счупена с рефера, който беше изритан по погрешка извън ринга и се преземи върху нея, което доведе до това, че нямаше кой да признае туша на RKJ, който продължи поне 8 секунди според броенето на публиката. Дойде 2ри рефер, след още малко побой RKJ се опита да тушира Оспрей отново, но реши да се направи на мъжкар и го наддигна на 3. Последва и нов brawl около ринга, по време на който Ospreay направи oscutter ( springboard cutter) ползвайки бариерата и заби главата на RKJ в голия под отвън. Никой не искаше мача да свършва, но в крайна сметка Оспрей надделя, кято контрира поредната атака на RKJ с изненадващ hidden blade и запази титлата си. Фолаута на мача беше интересен, защото Оспрей продължи да рита RKJ, появи се Shota Umino (с дънкено яке на DeathRiders отново напомняйки за Моксли), който нападна Уил. Веднага след това дотъчаха Young Guns, които са в една група с Оспрей последните няколко месеца. 3мата започнаха да нападат Umino, докато не дотърчаха новите таг тийм шампиони Aussie Open, които отново бяха много добре посрещнати от публиката. В средата на ринга застанаха Shota Umino, с Aussie Open от 2те му страни и Оспрей с Young Guns, публиката очакваше поредното сбиване, но вместо това, Aussie Open сритаха Shota, След това заедно с Will Ospreay нападнаха и Young Guns. Оспрей им даде тениски на United Empire (фракцията, която той създеде в NJPW). 3мата натрупаха телата на Shota, Young Guns и RKJ  на една купчина и всеки накичен с по 2-3 титли затвориха шоуто.

 

 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...