Jump to content

AEW Dynamite - 8 септември 2021


neshev

Recommended Posts

The Olimpic Hero

Приятно шоу се получи. Не беше нещо супер феноменално, но като цяло нямаше крайно негледаеми неща, каквито примерно има в седмичните шоута на WWE. Всъщност единствените, които са ми крайно антипатични, са Dark Order. Съставени са от тотално generic кечисти без никаква харизма. В това шоу иначе обърнах внимание и на сегменти/кечисти/формации/стейбъли, които по принцип скипвам. Това най-вече заради враждата на CM Punk, за добро или лошо реших да се запозная с кои хора ще враждува. Ще си кажа мнението за тях по-надолу в поста.

 

Malakai Black vs. Dustin Rhodes беше ОК мач, но чисто тук аз не съм фен на подобни откривания на седмични шоута с мач, особено след PPV с големи дебюти. Аз бих открил с Daniel Bryan vs. The Elite/Adam Cole. Тоест тук съм фен на WWE формулата, а именно откриване с промо. Malakai Black има сравнително запомнящ се ентранс, но през 2021 подобни образи са много трудни за букване. Ще видим дали ще успеят AEW в задачата си, а същото важи и за Bray Wyatt, защото вярвам, че и той скоро ще пристигне в AEW.  Дали пък Cody няма да нанесе първата загуба на Black? Не е лишено от логика, все пак доброто в кеча на най-големите шоута би трябвало да побеждава (kayfabe). Мачът им е на супершоуто на стадиона на US Open в New York.

 

Miro и Eddie Kingston ще продължат враждата си. Аз лично нямам нищо против, това е една добра mid-card вражда.

 

Сегментът на CM Punk - Засега CM Punk го играе нещо като хайпващ публиката човек. Спомена примерно всички събития от All Out, сякаш да ни ги припомни. Това беше леко в стил WWE. От друга страна пък звучи, като човек, който не е скриптиран и казва това, което му хрумне на момента. Тоест със смесени чувства съм от цялата тази работа. Вече за бъдещата му вражда не съм особено надъхан. Някакви кечисти, които не ги бях чувал до този момент. Направих си труда да ги проуча, единият бил синче на Taz, другият, който имаше мач след това, ми се видя адски, адски некадърно негро. Hobbs или там както се казва. Много скучен мач предостави, с нищо не ми направи впечатление. Най-общо казано - бавен, скучен и сравнително некадърен негър. Ако CM Punk ще има мач с този, заеби... Иначе главният в този стейбъл бил Ricky Starks. Също нямам идея кой е, впоследствие ще видим дали става за нещо. Обаче цялостната идея Punk да враждува с тази група, не знам, скептично настроен съм. Хайде с Darby Allin да кажем, че беше ОК, но ако ще ми се бие само с някакви супер неизвестни Punk, не знам, не знам.

 

Dan Lambert ми напомня на Zeb Colter, като промо.

 

MJF за мен лично направи топ сегментът на вечерта. Как нахрани публиката и семейството на Brian Pillman, злато, просто злато. Това е най-добрият heel в AEW, безспорно. Нека световният шампион Kenny Omega да гледа и да се учи как се изнася heel промо, реално MJF е на светлинни години над Omega в този аспект. Има няколко човека в целия кеч бизнес, които може би  единствено са на нивото на MJF в момента - The Miz, EC3 и Eli Drake(LA Knight). От конкретния сегмент бе сравнително издигнат и Brian Pillman Jr, такова внимание до този момент в кариерата си може би не беше получавал.

 

Jamie Hayter vs. Ruby Soho - Очаквах малко повече от този мач. Всъщност най-запомнящото се в Ruby засега, е страхотният ѝ theme song, донякъде очаквано де. Както казах, харесах радостта ѝ на пресконференцията след All Out, но ще ѝ трябва нещо повече, за да изглежда, като звезда.

 

Shawn Spears and FTR vs Dark Order - Тук вече скипвах, признавам си. Dark Order са ми буквално непоносими за гледане. Нито един от групата не притежава харизма, нулево излъчване, нулева тръпка към този ужасен в момента стейбъл. Разиграват сега някакви противоречия в групата им, много мирише на идване на лидер-обединител в лицето на Bray Wyatt.

 

Sammy Guevara винаги ми е забавен в сегменти си. Надявам се да получи някакъв по-голям пуш в скоро време. Тоест да го кажа така, харесвам го много повече от любимците на Tony Khan Darby Allin и Jungle Boy.

 

The Elite w. Adam Cole и Bryan Danielson - В heel групировката сила беше Adam Cole, който автоматично се превърна в най-добрия с микрофона, спрямо Kenny Omega и Young Bucks. Радва Cole и в него виждам и харизма. Допадна ми как нареди Tony Schiavone. Знаете, не съм голям фен на Kenny Omega. Надявам се Daniel Bryan да му вземе титлата. Някои ще кажат, че е рано, но мен не ме ебе. Daniel Bryan е по-добрият и по-завършен кечист, просто и ясно.

 

Jon Moxley vs. Minoru Suzuki - ОК беше мачът, но сякаш твърде кратък. Имаше си добрите моменти де, най-вече след разкървавяването на Suzuki Точно тогава мачът се превърна в добър, но за съжаление свърши почти веднага.

 

Добър епизод на Dynamite, 7.8/10.

               

Link to comment

Епизодът е бил гледан от 1,319,000 зрители (средно), т.е. вторият най-гледан епизод в историята на шоуто (след дебютния).

 

За първи път в историята на шоуто Dynamite е бил гледан от повече зрители в ключовото демо (18-49 годишни) в сравнение с епизода на RAW от същата седмица. Разликата между двете шоута е много малка (681,000 vs. 678,000), но е налице.

Най-гледаната част от шоуто е била частта с The Elite/Cole/Danielson - 1,453,000 зрители (средно).

Link to comment

Предсказах! Дойде НАЙ-ГОЛЕМИЯ и резултатите са налице! Сега като закрият и NXT, АЕW Dynamite ще е новото доминантно кеч шоу в Щатите! 

Link to comment

Този, който е отговорен за прекъзването на Казе ни Нере-то преди Сузуки да се качи на ринга е най-големия хийл в AEW. Страйк 1 за тях. Май ще превърнат цялия гаф в angle, щото по социалните медии се говори за реакция от Сузуки-Гун, които не са доволни. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...