Jump to content

UFC Fight Night "Brunson vs. Till" - 4 септември 2021

neshev

Recommended Posts

kurzasmarkovete

Тук Тил трябва да вземе победата, 1-4 в последните му 5 срещи. Ще видим как е след контузията. Брънсън ми е леко бавен и e вече на години, но има възможност да го въргаля да земята. Победителят най - вероятно ще го гледаме срещу Ветори/Коста. Интересен ME ще е, дано ливърпулският дългуч спечели, доста по - интересен персонаж е и e само на 28.

https://www.instagram.com/p/CTS6QByMakx/

Голям трол е горилата. :D В мача му срещу Whittaker го видяхме много подобрен, откъм удари и пазене на дистанция, така че се надявам да ауткласне Brunson и да се качи нагоре в дивизията, има какво да покаже и в октагона, и извън него, човека си е шоумен от всякъде, пък и с тоя акцент пръска просто. Who does the Gorilla want next? FOOO*KIN EVERYONE AND ANYONE I DON'T CARE!

Така и не разбрах защо водят Дарън Тил го водят фаворит за тоя мач :unsure: Останах много изненадан, когато разбрах, че Брънсън бил ъндърдог-а в боя. Трябваше да метна някой лев, ама реших, че нещо съм изпуснал. За мене британецът е супер надценен, да не говорим, че е в отвратителен период и го мачкат здраво последните години. Та той в последните си четири мача имаше само една победа и то сплит над Гастелъм.

Дерик Брънсон не го остави да диша три рунда - много ме кефи това животно. Все го гласят да пада, а той от три години мачка наред де що има проспекти. След 5-0 наистина си заслужи реванша с Адесаня. Може и да не му го даде Динята, ама ако има справедливост трябва да се бие за титла. 

Том Аспинал с жесток нокаут - наистина е безумно бърз за тежка категория. Един от малкото читави тежкари. Според мен има сериозно бъдеще пред него. Ако го оставят да се издигне като хората, ще е екстра. 

Modestas Bukauskas отива към "всичко хубаво за в бъдеще" - трета загуба, брутална контузия и го пишем "свършил" и тоя талант. 

Голямата звезда определено беше Пади тая вечер. Това момче има потенциал за следващото голямо нещо, ще го видим вече колко може да се бие. Но откъм бръщолевене го докарва :D

Другото, което трябва да се отбележи, е, че Джак Шор продължава да мачка в UFC - вече е 4 - 0. А и преди това разпиляваше всичко живо в Cage Warriors, където беше и шампион. 

Добра галавечер, нищо че нямаше големи звезди. 

Paddy-то има доста слаба защита, брадата му виси във въздуха и е въпрос на време някой да му набие някоя зверска контра по средата. Иначе е образ, няма спор.

Rountree вкара ебахти мазните ритници. Специално тази техника е доста контроверсиална, но според мен е техника като техника. Ако е направена правилно, може да ебе майката, но това важи за почти всички техники в MMA. Както всичко, има начини да бъде контрирана и да бъде ескплоатирана, защото ако пропуснеш с този ритник, се оставяш уязвим за контри.

Според мен доста хора смятаха Till за фаворит, защото Derek Brunson е вечният gatekeeper. Тук обаче, Till подходи доста несериозно. Опитваше се да вкара една и съща комбинация цяла битка, а това не затрудни Derek Brunson, който му разчете тайминга доста бързо и си вкарваше левачката и постоянно заплашваше с поваляне. И на земя, класата беше голяма. Добра победа на Bruson, заслужи си title shot-а, но според мен Izzy ще го бие сравнително лесно.

Aspinall и мен ме кефи доста. Изключително бърз за размерите си и ще е top 5 боец съвсем скоро. Даже ми харесва, че го издигат бавно. Обикновено ги сърби доста да ги мятат на убийците рано-рано. :D

Аз не мога да разбера защо толкова хора подценяват Брънсън. Това е един страхотен боец, просто винаги е някакви крачка под най-топ хората в дивизията. за 9 години в UFC има 14 победи и 6 загуби. Само да изредя кои са загубите му:

• Yoel Romero - трикратен претендент за световната титла и физически ИЗРУД
  • Roberш Whitakker - Бивш световен шампион
  • Anderson Silva - GOAT-a в дивизията, на всичкото отгоре това беше мач за който много хора, включително и аз смятат че Брънсън беше ограбен с решението
  • Адесяня - текущия шампион, непобеден в дивизията
  • Jacare x2 - Джакаре винаги е бил един от най-добрите MW просто никога не получи мача си за титлата.

Та да, смятам че Брънсън е страхотен боец, не казвам че ще бие Изи, но определоно трябва да му се даде шанс, то реално кой остава след мача с Уитакър, всички други идват от загуба или имат стрийк от 1 победа в най-добрия случай. Със сигурност Брънсън е човекът. Иначе тотална доминация над Тил, който определно много хора харесват защото е харизматичен тип, и определно ако отиде на върха на дивизията може и да дроува, но последните години изявите му са трагични, не разбирам целия хайп около него.

Падито направи луд мач, мислех че ще ляга след като отнесе една здрава тупалка, ама някак издържа и направи добър финиш. Иначе като го слушаш само е пълен селтак, но има потевциала за звезда само да продължи с подобни изяви.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...