Jump to content

AEW Dynamite - 25 август 2021


neshev

Recommended Posts

Vintage AEW. Когато има моментум и buzz около теб, вместо да се възползваш от тях ти правиш точно обратното. :D Кому са нужни Dark и Elevation при положение, че толкова много хора които нямат място по TNT в крайна сметка редовно се появяват на Dynamite...

 

Един от основните проблеми на феда през годините беше, че спамеха едни и същи мачове до откат. 50/50 букинг, почти всеки втори мач завършва с DQ или roll up, rematch следващата седмица. AEW гледат да са различни, но с Matt Hardy през 2021 срещу OC в 15~ минутен мач, Brock Anderson и Shotty Lee в мейн ивента, Billy Gunn и синовете му, QT Marshall не знам дали ще стане. Не знам дали може да се търси някаква златна среда и средно положение, но за такова монументно и важно шоу можеха да изкочат и с далеч по-стакнат card.

 

Голям фен съм на Jamie Hayer още от дните й като шампион на Stardom, но дори и по време на нейният мач пригласяха CM Punk chant-ове. Останах с кофти чувството, че подобно на Rampage и тук половината шоу беше филър за него.

 

Като плюс мога да отчета единствено build up-a на Malakai, който продължава да е абсолютен бруталяга. 

 

На този етап прогнозата ми е милион и половина максимум като изобщо няма да ме изненада ако е нещо от сорта на милион и сто-двеста. А бях се надъхвал за победа над RAW :( 

Link to comment

Напълно съгласен с горното мнение.

 

Миналия месец въртяха тематични шоута всяка седмица, нагрухани с големи мачове, които кулминираха с дебюта на Punk.

 

И сега, когато Punk най-накрая дебютира, решиха да се застрелят сами в крака с това шоу, което на 90% плява. Необяснимо за мен.

 

Говорейки за самия Punk, очаквах да го ползват повече. Това ме дразни и в WWE, когато се завърне някого го ползват само в един segment, вместо да го градят по време на цялото шоу. Като контрол върху публиката е на много високо ниво. Самото съдържание не беше нищо особено. Punk може много повече от към образ, засега виждам един физически крехък ветеран, който иска да се докаже срещу младите пушки.

 

Трябва и да се отбележи явното намекване, че Daniel Bryan ще дебютира съвсем скоро.

Link to comment

CM Punk тийзна Браян и AJ 😍

Има много хора, които трябва да бъдат освободени, просто няма време за всичко на Dynamite & Rampage, че даже и претупват интервюта и сегменти.

Също - може ли да спрем този сегмент, който се случва в абсолютно всяко едно шоу. Някой ще бъде интевюиран или ще говори на ринга, бам, прекъснат е и влизат във въргал. Поне му оставете 3-4 приказки да каже. Отделно подредбата на мачовете ми е странна. Гласиш таг тийм турнира като нещо голямо - сложи го МЕ. Липсата на заплетени истории и забавни сегменти може и да се компенсира с прекрасен про реслинг, но това не беше достатъчно.
 

Link to comment

Промото на Пънк много приличаше на това от миналата седмица: Дарби, ти си много корав, защото падаш по врат, но аз съм по-добър, защото съм CM PUNK. Самият Пънк го изнесе много добре и връзката му с публиката е много силна, най-силната в историята на компанията. 

 

Няма да се правя на експерт, но според мен имаше и по-добри начини да си направи първата поява на Динамита. Например можеше да се срещнат лице в лице с Дарби и да разменят приказки, все пак турнира е другата седмица. Донякъде разбирам защо е избегната пряката им конфронтация. Все пак емо джуджака в сравнение с Пънк ще изглежда много немощен на микрофона.

 

Останалата част от шоуто не съм я гледал, съдейки по коментарите е била повърня. Vintage AEW.

Link to comment

Да, Пънк не е стереотипът за това как големите клечки в бизнеса искат да изглежда един топ кечист. Какво обаче го прави истински специален и различен от всеки друг за нимаващ се с кеч, който "има сърце", защото сърце имат хиляди хора в този бранш. Отличава го трудът който е хвърлил, но не просто да понася някакви спотове и да е Тери Фънк уанаби ванила. Пънк има edgy визия, прилича на рок звезда, или дори на отрепка, но по готиния начин. Харизматично копелее е и има най-добрите промо умения. С какво точно Дарби Алин прилича на него? Пънк е човек който е изнасял словестни конфронтации с хора като Джерико, Сина и Скалата и е изглеждал абсолютно адекватен и на тяхното ниво. Сега си представете Скалата и Дарби Алин на един ринг, импровизирана конфронтация един срещу друг? Ха ха ха!

 

Иначе безспорно Пънк е big deal, изключителен оратор, уникално умение да манипулира публиката и тя да му се подчинява. Със сигурност е най-харизматичната звезда на AEW. Жалко, че имат прекалено консерватиен подход що се отнася до изграждане на вражди/истории. Няма нищо edgy в това да се изправиш срещу друг кечист, защото "много те кефи". Ако наистина е така, дай му враждата която ще го издигне до следващото ниво, разкажи ни интересна история, бъди неговия враг, за който на публиката ще и пука дали ще бъде победен. Вместо това в момента ни пробутват сторилайн, в който двете най-добри приятелки които си купуват противозачатъчни заедно, са решили да се кечят по приятелски, за да изразят колко много се обичат и уважават. С подобни неща убивате кеча и продавате неговия разчленен труп на публиката, докато я лъжете, че вие сте спасителите. Байкиро, надявам се да ме гледаш гордо отнякъде, ти беше прав "Кур за смарковете!".:wank:

Link to comment
The Olimpic Hero
Quote

Punk’s AEW debut on AEW Rampage last Friday drew 1.129 million viewers (with a peak over 1.4 million for three minutes of Punk’s promo) and a 0.53 rating in the 18-49 demo.

 

Last night's AEW Dynamite averaged 1.172 million viewers on TNT, up 20.2 percent from last week. It's the third-highest viewership total in the history of the show.

 

The episode featured CM Punk's first appearance on Dynamite following his AEW debut on last Friday's Rampage.

In the 18-49 demo, Dynamite drew a 0.48 rating, up 37.1 percent from the previous week. That was the show's highest demo number since its premiere in October 2019.

 

Dynamite led the cable charts in the 18-49 demo by a significant margin, topping second-place Real Housewives by 12.5 percent. In fact, Dynamite was fourth overall on television behind three shows on the main broadcast networks.

 

The overall audience was up 1.7 percent from Friday's Rampage show, but Dynamite was down 9.4 percent from Rampage in the 18-49 demo. So, the Friday show skewed a lot younger.

 

Общо взето този рейтинг доказва и моето твърдение, което ще изложа, а именно това, което сте отбелязали и вие в предните постове. CM Punk изглежда като много по-голяма звезда от всички останали, просто излиза и те залепя за екрана. Когато обаче излязат останалите, хайде изключвам Jericho, си казваш: "Ебати, тези са абсолютни мишоци, спрямо CM Punk".  Харизмата на CM Punk е на друго ниво. Даже шибаният им шампион Kenny Omega няма нищо общо с усещането за голяма звезда. Колкото и титли да му дадат, ако ще да носи и 10 пояса, не притежава това, което има човек от калибъра на CM Punk. Ясно, че Kenny Omega е много добър кечист, но за съжаление не е нищо повече от това. Съгласен съм и с всичко останало, което сте казали. Съжалявам, но имаше някакви маняци, които буквално не съм ги чувал. В Dark Order примерно шефът им се кара с някакъв безличник, на който не знам името. В женската дивизия пък усещане за нещо повече докарва само готината пичка Britt Baker, останалите са тотално неразпознаваеми. Мач на това шоу пък имаха Cezar Bononi, JD Drake, and Ryan Nemeth. Кои също сте вие?

 

AEW се напълни с ужасно много на брой кечисти, като буквално половината не са за ТВ екран. Нека се съсредоточат върху хората с харизма и върху по-големите имена с промо умения. Няма лошо да изграждат Darby Allin, MJF и примерно Hangman Page, но имам чувството, че ръководството на AEW иска да сложи на екран буквално всеки един човек от ростера, всеки един анонимник. Да, за самите кечисти може да е добре, но така продуктът се разводнява. Примерно аз самият предпочитам да гледам много повече от CM Punk, както и @neshev е споменал, нека около този човек се върти цялото шоу, а не само да е в един сегмент.

               

Link to comment

Факт е, че през attitude ерата, Austin беше във всеки втори сегмент и постоянно говореха за него. Вярно, други времена бяха, но така се третират големите звезди. В момента, всеки гледа да си пази звездите и да не ги показват често, но този подход е грешен, ако AEW искат да използват инерцията.

 

Другото, което беше необяснимо е как Darby е в някакъв безсмислен 6 man tag и имаха някакъв brawl с Daniel Garcia. Безумно е да води паралелна вражда, когато Punk трябва да е цел #1.

 

Според мен, когато Punk бие Darby, веднага трябва да се премести върху Moxley, като могат да извъртят, че Moxley е дошъл преди него и си е сложил задника на пангара, а Punk е дошъл на готово да му открадне блясъка. И вече ще могат евентуално да изкарат някоя кървава програма, достойна за двете им най-големи имена.

Link to comment
The Olimpic Hero

Moxley, Jericho, Daniel Bryan, с тези хора CM Punk трябва да има програми, хайде и с MJF и Hangman Page (Пияница vs. Straight Edge) в един момент. Всъщност може и с Kenny Omega, чисто и просто, за да му вземе световната титла, защото CM Punk трябва да бъде световен шампион на AEW в този момент. Най-популярното име и най-големият babyface трябва да е шампион на федерацията, просто, логично и ясно. Аз знам защо AEW не вкарват тези хора веднага в картинката за световната титла, за да кажат: "Ами вижте, ние сме по-различни от WWE и, когато подпишем някой, не го вкарваме веднага в мейн ивента". Ами в случая не е правилно. CM Punk и след месец Daniel Bryan трябва да бъдат в най-основните програми за световната титла. Така се прави, а не обратното. Все едно сега Brock Lesnar като се върна в WWE и да го бяха вкарали някъде в mid-carda. Или пък Скалата да се върне и да не враждува с Roman Reigns. Няма такъв филм и не трябва да има. Най-големите ти звезди трябва да са и в най-големите програми. Това продава билети, тениски, PPV-та и качва ТВ рейтинги.

               

Link to comment

Да ама така всичките ти кечисти изглеждат като пълни балъци и накрая никой не ще да ги гледа. Леснар ефекта не е добър пример, защото точно той доведе до това, че всички в основния ростър на WWE мязат на тотални жалкари и просто не си струва да ги гледаш. Сиреч никой не го ебе за седмичните шоута.

 

Да не говорим как спада морала в съблекалнята и че в един момент на всеки му е през кура и просто е там колкото да си вземе парите. 

 

Пънк е огромна звезда, но ако неделята отнесе Дарби Алън като кьорав делфин шамандура, просто ще си серат на всичко, което градиха досега. А ако вземе скоро титлине на Кени Омега, да не говорим. Това ще е гавра с всички - от първия джобър в шоуто, до последния фен в залата. 

 

Пънк и Кени си е дрийм сблъсък и трябва да бъде граден като такъв, в който двамата да са 50-50. Същото се отнася и за Пънк-Моксли.  

 

----------

 

Иначе шоуто беше много приятно и продължавам да съм марк на AEW. Нищо не скипвам, макара да зяпам полузаспал нощем. Мачовете имат смисъл, развлекателни са и имат добър баланс между разказване на история и атлетични умения. Ориндж Касиди - Мат Харди например беше идеален ТВ мач с всички глупости в него. Хем не съм фен и на двамата. Даже женската дивизия ме кефи, дето през годините винаги съм скипвал женският кеч. 

 

Промото на Пънк откровено казано беше тъпотия, но то се и очакваше, няма какво друго да каже. Затова предпочитах да започне вражда с някой от ранга на MJF, където да се захапят здравата heel - babyface, но карай. И така става. 

 

Link to comment
The Olimpic Hero
34 minutes ago, gboy said:

Да ама така всичките ти кечисти изглеждат като пълни балъци и накрая никой не ще да ги гледа. Леснар ефекта не е добър пример, защото точно той доведе до това, че всички в основния ростър на WWE мязат на тотални жалкари и просто не си струва да ги гледаш. Сиреч никой не го ебе за седмичните шоута.

 

Да не говорим как спада морала в съблекалнята и че в един момент на всеки му е през кура и просто е там колкото да си вземе парите. 

 

Пънк е огромна звезда, но ако неделята отнесе Дарби Алън като кьорав делфин шамандура, просто ще си серат на всичко, което градиха досега. А ако вземе скоро титлине на Кени Омега, да не говорим. Това ще е гавра с всички - от първия джобър в шоуто, до последния фен в залата. 

 

Човек, никой не ти казва да не пушват млади таланти. Нека го правят - MJF, Darby Allin, Hangman Page, Jungle Boy ако щеш, но да не прекаляват. Не може 30-40 минути от шоуто ти да е пълно с имена, които средностатистическият зрител не е чувал. А логиката ти за Kenny Omega е абсурдна. Kayfabe CM Punk е много по-силен кечист, по-известен, по-харизматичен, по-добър с микрофона от Kenny Omega, The Best in the World и т.н, кое не ти е ясно? Кой според теб да вземе титлата от Omega, разбира се, че CM Punk е най-подходящият човек. Колкото до Darby, там е ясно. Ще имат мач, в който Darby ще има доста офанзива, но CM Punk ще си го бие чисто, освен ако няма намеса, водеща до нова история на Punk. Най-вероятното обаче е, че Punk бие чисто и след мача си стискат ръцете/прегръщат се с Darby.

               

Link to comment

Днешно време всички са твърде soft. Ако това се толерира, с времето със сигурност ще има проблеми в съблекалнята. А фактите са, че най-интересните хора трябва да са в МЕ. Нима някой твърди, че Пънк не се е трудил за името което е постигнал и импакта който има в момента върху аудиторията? Нима някой твърди, че идвайки в AEW, той не помага ужасно много на компанията? Нека младоците бекстейдж да се учат от него, да имат възможност да тренират заедно, ако е възможно да им преподава и как да изнасят промота, това би било полезното за тях, както и за компанията. Но да получават фалшиви награди, които не са заслужили, каквато в момента е някой да е по-високо в картата от него (или да е по ТВ когато не е готов), това няма да помогне на никого в long term.

 

И ефектът Леснър за който говориш, по-скоро има отношение към това, че WWE не се справи със задачата да изгради своята следваща голяма млада звезда, на която да си струва Брок да джоби за да я издигне. Все още не са изпуснали влака, но определено се забавиха. Факт е, че при AEW поне за момента се вижда по-ясен план кои са смелчаците върху които искат да градят бъдещето си.

Link to comment

При WWE е необяснимо защо не изграждат по-сериозно млади звезди, защото при тях няма почти никакъв риск. Всичко им е бетонирано и на екран могат да се развихрят, но не го правят.


Докато AEW тепърва се утвърждават и затова имат нужда от цялото подкрепление възможно. Ако ставаше само с Darby-та, Sammy-та, Джунгла Момче-та, нямаше да подписват на килограм всеки, който има някакво име от WCW и WWE. Това е възможност веднъж на милион. Съмнявам се друг милиардер да тръгне да прави кеч компания и това може би ще си остане единствената възможност да се удари WWE по-сериозно. И като подпишеш Punk идеята не е да го спукаш от джобене и да издигаш млади кечисти, които е доста вероятно да бъдат ошушкани от WWE, а идеята е да го ползваш за да си вдигнеш реномето, да вдигнеш рейтингите, с което и ТВ сделките, да разпродаваш големи зали, с които да създадеш оптиката, че си конкурентен на WWE, и да избиеш договора му от артикули и прочие. И вече като се успокоят нещата, като истерията намалее, тогава ползваш Punk за се отърка някой друг. Някой, който си преценил, че ще ти е лоялен, а няма да дезертира като мишка при първата възможност. 

Link to comment

Тия рейтинги нищо не са... когато ТИТАНИЕЛ Браян се завърне, зрителите ще надхвърлят 1.5 милиона! Предсказах!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...