Jump to content

Най-добрите кечисти във видеоигрите


ShiningWizard

Recommended Posts

ShiningWizard

 

 

a_winner_is_you20110724-22047-1nd3wif.jpg.2fc6dd097057c15fc2d86a85d61404d6.jpg

 

Кечът и видеоигрите са много близки сфери, които често имат кросоувъри през годините. Феновете знаят, че някои кечисти базират персоната си или костюмите си на познати 2D и 3D герои. Кени Омега например кръщава финишърът си One Winged Angel като препратка към героят Сефайроф от Финал Фентъзи игрите и няколкократно е излизал с костюми базирани на герои като Akuma от Стрийт Файтър и Санс от Ъндъртейл. Няма как да не забравим и видеоигрите по спортното забавление като множеството WWE игри, Fire Pro поредицата,Rumble Roses, Def Jam и други. Всяка една от тях е уникална, като ни предоставя различни подходи към светът на кеча. Те също имат място в историята на гейминга, като една от първите по рода си игри от този вид, Pro Wrestling за NES с прословутото неграмотно написано послание „A WINNER IS YOU”. Някои от бойните системи в популярните екшън игри също така обичат да вкарват и кеч хватки като част от арсенала на главният герой, за да изглежда по-забавен. Несъмнено комбинацията между тези два свята ни предложи и куп яки персонажи, които все още се появяват на екраните ни и ни забавляват. В този лист няма да говорим за истинските кечисти, които присъстват във видеоигри като Роди Пайпър в Сейнтс Роу 4, ще говорим за най-лудите кечисти, които съществуват в световете на популярни гейм поредици, отделни от кеч жанра. Затова отпадат Slam Masters и Def Jam игрите, които въпреки  са невероятни и заслужават специално отразяване.

 

Zangief, R.Mika, Hugo, El Fuerte (Street Fighter Series)

 

Започваме с първият и може би най-популярният пример и това е Зангийф от поредицата Street Fighter. Патриотичният руски великан е една голяма стена от мускулна маса, която премазва противниците си с лекота, но въпреки това е много земна личност извън бойното поле. Героят на Съветска Русия често участва в кеч мачове за различни федерации по света, в Стрийт Файтър 2 след загубата му във вторият World Warrior турнир, той подписва с най-голямата кеч организация във вселената на играта, за да се докаже, че легендата на „Червеният Циклон“ все още е жива и слави съвеският съюз със своят сила и богат арсенал от невероятни хватки като въртящ пайлдрайвър, двоен лариат, атомен суплекс, летящ пауърбомб и други. Зангийф е  вдъхновен от истински кечист и съветски борец в свободен стил подвизавал се под името Виктор Зангиев, който по времето на разработката на Стрийт Файтър 2 той е бил активен в голямата японска кеч федерация New Japan Pro Wrestling. Други посочени вдъхновения за дизйна на Зангийф са Dr Death Steve Williams и Салман Хашимиков. Зангийф остава един от най-колоритните герои на файтинг поредицата на Капком и във вселената той е голямо влияние за героинята Rainbow Mika, която също е кечистка и признава червения циклон като учител. Последно показана в Street Fighter V, тя е едно от лицата на вселенската федерация Iwashigahama Japan Women's Pro-Wrestling. Mika е маскиран кечист, подобен на лучадорите, но движенията и са подобни на кечистите в Америка като Peach Gator, който е Stunner-ът на Ледения Стийв Остин и Daydream Headlock, който е Cutter или по-познат като RKO, популяризиран от DDP и Randy Orton. Rainbow Mika не е единственият лучадор в света на Street Fighter, четвъртата главна игра ни запозна с Ел Фуерте, който изуми играчи с плеядата си от високо летящи хватки.

Освен изброените, няма как да не пропуснем и един от най-високите герои в поредицата Хюго, който се появява като боец както в Стрийт Файтър II:2Nd Impact , Ultra Street Fighter IV и  Street Fighter X Tekken така и в играта, от която произлиза Файнъл Файт. Той е изцяло базиран на известният кечист Андре Гиганта.

 

Mike Haggar (Final Fight)

 

Файнъл Файт, който споменахме преди малко е домът и на друг популярен герой, който се подвизава като кечист и това е Майк Хагар (Mike Haggar). Той е бил кечист за голям период от време в Слам Мастърс игрите като ментор на Биф Сламкович и Гънлок и съотборник на Александър Дъ Грейтър като сформират отбора "Knuckle Busters". Във Файнъл Файт той сменя кеча за офиса като кмет на Метро Сити. След като гамените от бандата Мад Гиър отвличат дъщеря му Джесика в първата Файнъл Файт, той се съюзява с Коди Травърс и Гай, за да ги победят. Въпреки обстановката в 3-те игри от beat em up поредицата, Хагар използва кеч хватките си срещу престъпниците като въртящ пайлдрайвър, двоен лариат и  giant swing.

 

Killbane & Angel De La Muerte (Saints Row)

 

Абстрахираме се малко от светът на файтинг игрите и преминаваме на екшън игрите в отворен свят пълен с гангстери и комерсиалност. Saints Row винаги е имала много препратки към света на кеча и дори Роди Пайпър беше част от историята на четвъртата игра от поредицата, но в Saints Row: The Third разбираме, че лучадорите въртят мръсни бизнеси и са част от престъпният ъндърграунд на Стийлпорт с техния бос Килбейн. Маскираният кечист е част от синдикатът с другите лидери на престъпни банди и е един от главните злодеи на Saints Row:The Third. Главният герой, за да се справи срещу него, се обръща към враг номер 1 на „Бродещият Апокалипсис“  наречен Анхел Де Ла Муерте, чиято маска му бива махната от агресивният лучадор по време на мач. В една от мисиите главният герой и Анхел се изправят 2в1 срещу Килбейн в кеч двубой на събитието Мърдърброул 31 и печелят мача. След него протагонистът има опцията да премахне маската на лучадора, което по традиция е унижаващо за такива кечисти. Дори накрая, когато трябва да избереш между това да спасиш Шонди или да убиеш Килбейн, ако си махнал маската, това е било достатъчно да го съсипе и прогони от Стийлпорт.

 

Juan Aguacete (Guacamelee)

 

Преминаваме на по-добрият поне като характер лучадор и това е фермерът Хуан Агуасате от Metroidvania играта Guacamelee! След като зъл чаро демон напада мексиканското селце Санта Лучита и отвлича любимата на Хуан, той се опитва да го спре но умира. В света на мъртвите той се запознава с лучадора Тостада, която му дава мистична маска, която го превръща в силен кечист и го връща при живите. Хуан, по-силен от всякога, се изправя срещу силите на злото, за да спре планът на демона в едно голямо и героично приключение. Историята му е подобна на много други ъндърдог истории в кеча, които са вдъхновителни и помагат много за изграждането на един малък образ в голям и силен. Именно затова Хуан е в този лист

 

Bass Armstrong & Tina Armstrong (Dead Or Alive)

 

Връщаме се в жанра на файтинг игрите като отразяваме Bass Armstrong от поредицата Dead Or Alive. Той е бил  непобедим световен шампион по кеч във вселената и след смъртта на жена му, той решава да тренира дъщеря си Тина, за да стане като него. Тя има кариера в кеча, но желанието и за по-луксозен живот и популярност я кара да се включи в първия Dead Or Alive турнир. След като разбира истинските намерения на дъщеря си, Bass няколкократно се опитва да я спре, но тя го побеждава в повечето от Dead Or Alive турнирите. Интересен факт, дизайнът на Bass Armstrong е вдъхновен от не кой да е, а Хълк Хоугън, когато е в лошият си образ като Холивуд Хълк Хоугън. Друг интересен факт, Кевин Наш, който е партньор на Хоугън в повечето от времето си в WCW играе Bass Armstrong в игралния филм по Dead Or Alive.

 

King (I&II), Armour King (I&II), Jaycee, Craig Marduk (Tekken)

 

Файтинг френчайзът, който има най-интересните кечисти като образи без съмнение е Текен. Кечът е също така и отделен боен стил в игрите, който го практикуват няколко героя. Първият сигурно най-познат на феновете е Кинг. Той е образ силно вдъхновен от японската кеч персона Тайгър Маск. Подобно на реалния си еквивалент, Кинг има две версии – Кинг 1 и Кинг 2. Първият е бил сирак, който е бил много пристрастен към уличният бой и само с това се занимавал. След брутално сбиване, младият Кинг е бил силно ранен и припада в манастир, където заживява нов живот като свещеник. Той създава сиропиталище, но последват финансови проблеми, което го кара да се върне в света на бойните спортове, но този път взима участия в кеч двубои като маскиран лучадор с маска на ягуар. По същото време е имал и друг кечист с подобна маска наречен Армър Кинг, който става негов съперник. След загуба от „Звяра свещеник“, Армър получава контузия на окото си, което го вади от състезание. Кинг 1 разбира за турнира „Kings Of The Iron Fist”, в който победителят печели голяма парична награда. Кечистът вижда това като вариант да събере повече средства за сиропиталището и се включва в него. Там среща заветният си враг Армър Кинг и го побеждава. В последствие те стават приятели и спаринг партньори В края на турнира Кинг свършва на трето място и от печалбата продължава да финансира сиропиталището, но с времето то пак среща финансови проблеми и смъртта на едно от сирачетата докарва кечистът в тежка депресия и алкохолизъм. Благодарение на подкрепата от новият му приятел Армър Кинг, героят тренира усилено за следващият  Kings Of The Iron Fist” турнир и взима участие, но не го печели. Въпреки това той продължава да държи цялото сиропиталище на гърба си, но в Текен 3 той бива убит от главният злодей Оугър. Този потресаващ момент поставя съдбата на дома под въпрос, но едно от сираците решава да продължи легендата на великата лучадор персона и така се появява Кинг 2 в света на Текен. Под менторството на Армър Кинг, той има силна кариера като кечист, но също така участва и в турнирите „Kings Of The Iron Fist”, като в Текен 3 иска да отмъсти на Оугър. В Текен 4, Кинг 2 разбира, че менторът му е бил убит в сериозно меле в бар и виновникът е Крег Мардък. Кинг му плаща гаранцията при едно условие – да се бие с него в следващият „Kings Of The Iron Fist” турнир, където го побеждава, но Мардък се нуждае от сериозна лекарска помощ. Кинг иска да го убие в болницата, но решава да го пощади след като осъзнава, че прави голяма грешка. Въпреки това вражадата им продължава, но след няколко двубоя в полза на Кинг, двамата сформират отбор и дори печелят титли в кеч шампионати, както се вижда в края на Текен 5.

 

В Текен 6 се разбира, че мистериозен познат човек напада Мардък, който по-късно се разбира, че е всъщност братът на Армър Кинг – Армър Кинг 2. В Текен 7 след изключително кървав двубой между мъстителния брат и Крег, двамата са с тежки травми и в болница. Кинг 2 продължава да се бие в турнира  Kings Of The Iron Fist“ за паричната награда, за да спонсорира сиропиталището поради опасностите, които носи войната между G Corporation и Mishima Zaibatsu. След като Мардък се възстановява от сериозния побой, той иска да убие тежко пострадалият Армър Кинг 2 за стореното, но Кинг 2 го спира като му напомня за случилото се в Текен 4 и предлага вместо фатален край да имат един последен кеч мач с братя на ментора му, в който загубилият трябва да спре да се бие за добро.

 

В Tekken Tag Tournament 2 може да се играе и като кечистка, която се подвизава като Jaycee. Зад дегизировката стои Джулия Чанг, която комбинира кеч стила с движения от китайски бойни изкуства. Като говорим за бойния стил на героите, всички вариации на Кинг и Армър Кинг имат сходни движения популяризирани от кеча. Суплекси, Пауърбомби, ДДТ-та, Надгробни камъни, лариати, събмишъни и други. Без съмнение Кинг има едни от най-агресивните комбинации от кеч хватки като Rolling Death Cradle, в който героят непрестанно въргаля опонента си на земята, като така счупва много части от тялото на противника и сваля голяма част от кръвта на опонента в играта.

 Best Death Cradle GIFs | Gfycat

 

Преди да стане кечист, Крег Мардък е бил борец в стил Вале Тудо, което включва смесица от различни бойни изкуства като Муай Тай, Самбо и Джудо. Затова той използва както кеч хватки, така и движения от вале тудото. Според някои фенове той е силно вдъхновен от кечистите Голдбърг и Нейтън Джоунс , но стилът му включва някои движения популяризирани от кечиста и ММА боец Казуши Сакураба, като ползва неговия Mongolian Chop.

 

Заключение:

Както виждате, кечът и видеоигрите са една неочаквано добра комбинация и чрез някои заглавия гейм дизайнерите се възползват от културата на квадратния кръг, за да представят едни много вълнуващи образи. Едни се бият за чест, други остават верни на персоната си и пазят кейфейб. Естествено, листата сигурно липсва някои имена, а и може да видим и нови кечисти като гейм персонажи с течение на времето, но съм изброил някои от най-колоритните и популярни кеч образи във видеоигрите извън жанра свързан със спортното забавление. Представете си ако можехме да си направим цяла федерация с такива персонажи, щеше да е невероятно, не мислите ли?  

 

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО ВАРИАНТ НА ЛИСТА СЪВСЕМ СКОРО!

ezgif.com-resize(3).gif.5d6ad4c6410d26d5e42b598bf33521f8.gif

Link to comment
Chicky Ricky
On 7/7/2021 at 7:02 PM, ShiningWizard said:

 

 

a_winner_is_you20110724-22047-1nd3wif.jpg.2fc6dd097057c15fc2d86a85d61404d6.jpg

 

Кечът и видеоигрите са много близки сфери, които често имат кросоувъри през годините. Феновете знаят, че някои кечисти базират персоната си или костюмите си на познати 2D и 3D герои. Кени Омега например кръщава финишърът си One Winged Angel като препратка към героят Сефайроф от Финал Фентъзи игрите и няколкократно е излизал с костюми базирани на герои като Akuma от Стрийт Файтър и Санс от Ъндъртейл. Няма как да не забравим и видеоигрите по спортното забавление като множеството WWE игри, Fire Pro поредицата,Rumble Roses, Def Jam и други. Всяка една от тях е уникална, като ни предоставя различни подходи към светът на кеча. Те също имат място в историята на гейминга, като една от първите по рода си игри от този вид, Pro Wrestling за NES с прословутото неграмотно написано послание „A WINNER IS YOU”. Някои от бойните системи в популярните екшън игри също така обичат да вкарват и кеч хватки като част от арсенала на главният герой, за да изглежда по-забавен. Несъмнено комбинацията между тези два свята ни предложи и куп яки персонажи, които все още се появяват на екраните ни и ни забавляват. В този лист няма да говорим за истинските кечисти, които присъстват във видеоигри като Роди Пайпър в Сейнтс Роу 4, ще говорим за най-лудите кечисти, които съществуват в световете на популярни гейм поредици, отделни от кеч жанра. Затова отпадат Slam Masters и Def Jam игрите, които въпреки  са невероятни и заслужават специално отразяване.

 

Zangief, R.Mika, Hugo, El Fuerte (Street Fighter Series)

 

Започваме с първият и може би най-популярният пример и това е Зангийф от поредицата Street Fighter. Патриотичният руски великан е една голяма стена от мускулна маса, която премазва противниците си с лекота, но въпреки това е много земна личност извън бойното поле. Героят на Съветска Русия често участва в кеч мачове за различни федерации по света, в Стрийт Файтър 2 след загубата му във вторият World Warrior турнир, той подписва с най-голямата кеч организация във вселената на играта, за да се докаже, че легендата на „Червеният Циклон“ все още е жива и слави съвеският съюз със своят сила и богат арсенал от невероятни хватки като въртящ пайлдрайвър, двоен лариат, атомен суплекс, летящ пауърбомб и други. Зангийф е  вдъхновен от истински кечист и съветски борец в свободен стил подвизавал се под името Виктор Зангиев, който по времето на разработката на Стрийт Файтър 2 той е бил активен в голямата японска кеч федерация New Japan Pro Wrestling. Други посочени вдъхновения за дизйна на Зангийф са Dr Death Steve Williams и Салман Хашимиков. Зангийф остава един от най-колоритните герои на файтинг поредицата на Капком и във вселената той е голямо влияние за героинята Rainbow Mika, която също е кечистка и признава червения циклон като учител. Последно показана в Street Fighter V, тя е едно от лицата на вселенската федерация Iwashigahama Japan Women's Pro-Wrestling. Mika е маскиран кечист, подобен на лучадорите, но движенията и са подобни на кечистите в Америка като Peach Gator, който е Stunner-ът на Ледения Стийв Остин и Daydream Headlock, който е Cutter или по-познат като RKO, популяризиран от DDP и Randy Orton. Rainbow Mika не е единственият лучадор в света на Street Fighter, четвъртата главна игра ни запозна с Ел Фуерте, който изуми играчи с плеядата си от високо летящи хватки.

Освен изброените, няма как да не пропуснем и един от най-високите герои в поредицата Хюго, който се появява като боец както в Стрийт Файтър II:2Nd Impact , Ultra Street Fighter IV и  Street Fighter X Tekken така и в играта, от която произлиза Файнъл Файт. Той е изцяло базиран на известният кечист Андре Гиганта.

 

Mike Haggar (Final Fight)

 

Файнъл Файт, който споменахме преди малко е домът и на друг популярен герой, който се подвизава като кечист и това е Майк Хагар (Mike Haggar). Той е бил кечист за голям период от време в Слам Мастърс игрите като ментор на Биф Сламкович и Гънлок и съотборник на Александър Дъ Грейтър като сформират отбора "Knuckle Busters". Във Файнъл Файт той сменя кеча за офиса като кмет на Метро Сити. След като гамените от бандата Мад Гиър отвличат дъщеря му Джесика в първата Файнъл Файт, той се съюзява с Коди Травърс и Гай, за да ги победят. Въпреки обстановката в 3-те игри от beat em up поредицата, Хагар използва кеч хватките си срещу престъпниците като въртящ пайлдрайвър, двоен лариат и  giant swing.

 

Killbane & Angel De La Muerte (Saints Row)

 

Абстрахираме се малко от светът на файтинг игрите и преминаваме на екшън игрите в отворен свят пълен с гангстери и комерсиалност. Saints Row винаги е имала много препратки към света на кеча и дори Роди Пайпър беше част от историята на четвъртата игра от поредицата, но в Saints Row: The Third разбираме, че лучадорите въртят мръсни бизнеси и са част от престъпният ъндърграунд на Стийлпорт с техния бос Килбейн. Маскираният кечист е част от синдикатът с другите лидери на престъпни банди и е един от главните злодеи на Saints Row:The Third. Главният герой, за да се справи срещу него, се обръща към враг номер 1 на „Бродещият Апокалипсис“  наречен Анхел Де Ла Муерте, чиято маска му бива махната от агресивният лучадор по време на мач. В една от мисиите главният герой и Анхел се изправят 2в1 срещу Килбейн в кеч двубой на събитието Мърдърброул 31 и печелят мача. След него протагонистът има опцията да премахне маската на лучадора, което по традиция е унижаващо за такива кечисти. Дори накрая, когато трябва да избереш между това да спасиш Шонди или да убиеш Килбейн, ако си махнал маската, това е било достатъчно да го съсипе и прогони от Стийлпорт.

 

Juan Aguacete (Guacamelee)

 

Преминаваме на по-добрият поне като характер лучадор и това е фермерът Хуан Агуасате от Metroidvania играта Guacamelee! След като зъл чаро демон напада мексиканското селце Санта Лучита и отвлича любимата на Хуан, той се опитва да го спре но умира. В света на мъртвите той се запознава с лучадора Тостада, която му дава мистична маска, която го превръща в силен кечист и го връща при живите. Хуан, по-силен от всякога, се изправя срещу силите на злото, за да спре планът на демона в едно голямо и героично приключение. Историята му е подобна на много други ъндърдог истории в кеча, които са вдъхновителни и помагат много за изграждането на един малък образ в голям и силен. Именно затова Хуан е в този лист

 

Bass Armstrong & Tina Armstrong (Dead Or Alive)

 

Връщаме се в жанра на файтинг игрите като отразяваме Bass Armstrong от поредицата Dead Or Alive. Той е бил  непобедим световен шампион по кеч във вселената и след смъртта на жена му, той решава да тренира дъщеря си Тина, за да стане като него. Тя има кариера в кеча, но желанието и за по-луксозен живот и популярност я кара да се включи в първия Dead Or Alive турнир. След като разбира истинските намерения на дъщеря си, Bass няколкократно се опитва да я спре, но тя го побеждава в повечето от Dead Or Alive турнирите. Интересен факт, дизайнът на Bass Armstrong е вдъхновен от не кой да е, а Хълк Хоугън, когато е в лошият си образ като Холивуд Хълк Хоугън. Друг интересен факт, Кевин Наш, който е партньор на Хоугън в повечето от времето си в WCW играе Bass Armstrong в игралния филм по Dead Or Alive.

 

King (I&II), Armour King (I&II), Jaycee, Craig Marduk (Tekken)

 

Файтинг френчайзът, който има най-интересните кечисти като образи без съмнение е Текен. Кечът е също така и отделен боен стил в игрите, който го практикуват няколко героя. Първият сигурно най-познат на феновете е Кинг. Той е образ силно вдъхновен от японската кеч персона Тайгър Маск. Подобно на реалния си еквивалент, Кинг има две версии – Кинг 1 и Кинг 2. Първият е бил сирак, който е бил много пристрастен към уличният бой и само с това се занимавал. След брутално сбиване, младият Кинг е бил силно ранен и припада в манастир, където заживява нов живот като свещеник. Той създава сиропиталище, но последват финансови проблеми, което го кара да се върне в света на бойните спортове, но този път взима участия в кеч двубои като маскиран лучадор с маска на ягуар. По същото време е имал и друг кечист с подобна маска наречен Армър Кинг, който става негов съперник. След загуба от „Звяра свещеник“, Армър получава контузия на окото си, което го вади от състезание. Кинг 1 разбира за турнира „Kings Of The Iron Fist”, в който победителят печели голяма парична награда. Кечистът вижда това като вариант да събере повече средства за сиропиталището и се включва в него. Там среща заветният си враг Армър Кинг и го побеждава. В последствие те стават приятели и спаринг партньори В края на турнира Кинг свършва на трето място и от печалбата продължава да финансира сиропиталището, но с времето то пак среща финансови проблеми и смъртта на едно от сирачетата докарва кечистът в тежка депресия и алкохолизъм. Благодарение на подкрепата от новият му приятел Армър Кинг, героят тренира усилено за следващият  Kings Of The Iron Fist” турнир и взима участие, но не го печели. Въпреки това той продължава да държи цялото сиропиталище на гърба си, но в Текен 3 той бива убит от главният злодей Оугър. Този потресаващ момент поставя съдбата на дома под въпрос, но едно от сираците решава да продължи легендата на великата лучадор персона и така се появява Кинг 2 в света на Текен. Под менторството на Армър Кинг, той има силна кариера като кечист, но също така участва и в турнирите „Kings Of The Iron Fist”, като в Текен 3 иска да отмъсти на Оугър. В Текен 4, Кинг 2 разбира, че менторът му е бил убит в сериозно меле в бар и виновникът е Крег Мардък. Кинг му плаща гаранцията при едно условие – да се бие с него в следващият „Kings Of The Iron Fist” турнир, където го побеждава, но Мардък се нуждае от сериозна лекарска помощ. Кинг иска да го убие в болницата, но решава да го пощади след като осъзнава, че прави голяма грешка. Въпреки това вражадата им продължава, но след няколко двубоя в полза на Кинг, двамата сформират отбор и дори печелят титли в кеч шампионати, както се вижда в края на Текен 5.

 

В Текен 6 се разбира, че мистериозен познат човек напада Мардък, който по-късно се разбира, че е всъщност братът на Армър Кинг – Армър Кинг 2. В Текен 7 след изключително кървав двубой между мъстителния брат и Крег, двамата са с тежки травми и в болница. Кинг 2 продължава да се бие в турнира  Kings Of The Iron Fist“ за паричната награда, за да спонсорира сиропиталището поради опасностите, които носи войната между G Corporation и Mishima Zaibatsu. След като Мардък се възстановява от сериозния побой, той иска да убие тежко пострадалият Армър Кинг 2 за стореното, но Кинг 2 го спира като му напомня за случилото се в Текен 4 и предлага вместо фатален край да имат един последен кеч мач с братя на ментора му, в който загубилият трябва да спре да се бие за добро.

 

В Tekken Tag Tournament 2 може да се играе и като кечистка, която се подвизава като Jaycee. Зад дегизировката стои Джулия Чанг, която комбинира кеч стила с движения от китайски бойни изкуства. Като говорим за бойния стил на героите, всички вариации на Кинг и Армър Кинг имат сходни движения популяризирани от кеча. Суплекси, Пауърбомби, ДДТ-та, Надгробни камъни, лариати, събмишъни и други. Без съмнение Кинг има едни от най-агресивните комбинации от кеч хватки като Rolling Death Cradle, в който героят непрестанно въргаля опонента си на земята, като така счупва много части от тялото на противника и сваля голяма част от кръвта на опонента в играта.

 Best Death Cradle GIFs | Gfycat

 

Преди да стане кечист, Крег Мардък е бил борец в стил Вале Тудо, което включва смесица от различни бойни изкуства като Муай Тай, Самбо и Джудо. Затова той използва както кеч хватки, така и движения от вале тудото. Според някои фенове той е силно вдъхновен от кечистите Голдбърг и Нейтън Джоунс , но стилът му включва някои движения популяризирани от кечиста и ММА боец Казуши Сакураба, като ползва неговия Mongolian Chop.

 

Заключение:

Както виждате, кечът и видеоигрите са една неочаквано добра комбинация и чрез някои заглавия гейм дизайнерите се възползват от културата на квадратния кръг, за да представят едни много вълнуващи образи. Едни се бият за чест, други остават верни на персоната си и пазят кейфейб. Естествено, листата сигурно липсва някои имена, а и може да видим и нови кечисти като гейм персонажи с течение на времето, но съм изброил някои от най-колоритните и популярни кеч образи във видеоигрите извън жанра свързан със спортното забавление. Представете си ако можехме да си направим цяла федерация с такива персонажи, щеше да е невероятно, не мислите ли?  

 

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО ВАРИАНТ НА ЛИСТА СЪВСЕМ СКОРО!

Devil Jin мисля, че и той правеше кеч хватки.

Link to comment
ShiningWizard

Те доста правят, но не са специално с боен стил кеч. Браян Фюри прави подобно ДДТ като Моксли. 

ezgif.com-resize(3).gif.5d6ad4c6410d26d5e42b598bf33521f8.gif

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...