Jump to content

AEW Grand Slam (Dynamite & Rampage) - 22 & 24 септември 2021

nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

AEW обявиха, че на 22-ри септември (сряда) ще излъчат епизод на Dynamite от Arthur Ashe Stadium в Ню Йорк. Стадионът е с капацитет от 23,771 зрители, но разбира се предстои да видим дали ще могат да използват целия капацитет. Шоуто ще се казва AEW Dynamite Grand Slam и ще е първото кеч шоу въобще на стадиона, както и първото шоу на AEW на стадион.

Стадионът:
r0WaqMU.jpg

Официален постер за шоуто:
T10I6Wp.jpg

• 1 month later...
nWoHulkster

Вчера започна официалната продажба на билети за шоуто. От над 17,000 билети пуснати за продажба вече над 15,000 билета са продадени. Рекордна публика за AEW досега.

• 3 weeks later...
nWoHulkster

В случай, че някой се чуди: вече са продадени над 17,000 билета и остават още само около 1,600 непродадени, така че това шоу със сигурност ще е най-голямата публика в историята на AEW.  Така де, освен ако тъпия Ковид не осере нещата. Освен това, най-голямата non-WWE кеч публика в САЩ от 22 години насам (юли 1999, да бъдем точни).

• 1 month later...

Пуснаха още малко билети. Към момента са продадени около 18,500 и остават още 1,000, така че очакват се над 19 хиляди зрители. 👍

И Тонката подобаващо наблъска картата. :beer:

nWtYxnr.jpg
+ Jon Moxley & Eddie Kingston vs. Minoru Suzuki & Lance Archer.

Абсолютно PPV карта.

Колкото и на смарковете да не им се иска в главния мач трябва да има намеса/прекъсване и да се види само малко от това на което са способни. И Full Gear след това ще пръсне панаира.

Сега като нагласиха финалния set-up, пуснаха нови места. Ако продадат останалите 1,500 билета, на шоуто ще има над 20,000 зрители. 👍

Не виждам как ще вкарат толкова много мачове в 2 часа плюс рекламите, наблъскан е кард-а, но единия обявен отборен мач можеше да го оставят за другата седмица.

Стискаме палци Блак да остане непобеден, или поне да завърши с DQ.

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

John Green, Looking For Alaska

За да не пускам нова тема, промених заглавието да е тематично с останалите. Коментирайте тазседмичното шоу тук направо. 🍻

23 minutes ago, HeaDMaKeR™ said:

Не виждам как ще вкарат толкова много мачове в 2 часа плюс рекламите, наблъскан е кард-а, но единия обявен отборен мач можеше да го оставят за другата седмица.

Мачовете, които съм споменал горе са мачовете за live Dynamite-та + специалния 2-hour Rampage (който ще бъде записан днес на стадиона), т.е. общо четири часа ефирно време. Между другото, добавиха и още няколко мача.

18 minutes ago, neshev said:

За да не пускам нова тема, промених заглавието да е тематично с останалите. Коментирайте тазседмичното шоу тук направо. 🍻

Добра идея, ама малко ще edit-на заглавието и аз. :)

Между другото, сега се подсещам да спомена. Едно време като цъках EWR винаги наименовах главното ми ежегодно PPV GrandSlam. Ето един пример: цък. Фактът, че най-голямото шоу в историята на AEW ще се казва така, а и че NJPW имaха Grand Slam шоу в Tokyo Dome по-рано тази година, ми стопля mark-ската душичка. :D

The Road to Grand Slam. Стабилен хайп.

Добро промо, ако въобще може да се нарече промо. Просто един от най-добрите talker-и в кеча говори от сърце.

Опенингът определено беше най-добрият сблъсък в историята на това шоу. На Даниел Браян материята му е ясна от дълги години, той просто знае какво да направи и кога да го направи. Кени Омега си е Кени Омега, макар и понякога лигавщините му да са ми излишни, таланта му измежду въжетата е извънземен. 30-минутна класика, която нямаше слаб момент. Знаем, че публиката в Ню Йорк обича този спорт и те отново ни го доказаха с реакциите си по време на мача - те уважиха двамата атлети и видимо се насладиха на изнесеното от тях представление, а не беше от онези пресилени и на моменти изкуствени реакции, които сме свикнали да виждаме в AEW. Финалът - повече от правилен. Забележете, че не изчакаха последните секунди, за да има неуспешен опит за туш/предаване, а лимита свърши, когато Браян и Омега си разменяха тукати, пържоли, ритници. Така се прави! Реваншът - Задължително IRON-MAN MATCH!

CM Punk разчупи леда с много правилно изказване - "Как е възможно да надминеш откриващия мач!?" И наистина, след като видях този сблъсък бях една идея по-малко надъхан за това, което ни предстои. Иначе Фил Бруукс отново е истински на микрофона. Той знае какво се коментира в кеч средите, следи мнението на феновете и не се страхува да адресира съответните теми. Справи се прекрасно, когато говориш от сърце и мислиш нещата, които изричаш, си личи. Той съчета много добре това, че трябва да бъде "ядосан" с настоящата си история, което много ми хареса. Нямам търпение за битката му срещу Пауърхаус Хобс, който е сравнително зелен и иначе едва ли бих имал голям интерес към негов сблъсък, ако човекът срещу когото се изправяше не се казва CM Punk.

МЖФ и Браян Пилман младши изнесоха един класически кеч мач. Изявен хийл, изявен фейс, горила мениджър за хийла, симпатично момиче мениджър за фейса. Публиката осъзнаваше ролите на двамата състезатели и правилно реагираше на всичко. Приятен кеч двубой, тук повече отделях внимание на Пилман младши, защото има потенциала да бъде един много силен бейбифейс и определено ми хареса как стои на ринга в подобен, важен мач. МЖФ е ясен на всички ни, ако всичко е както трябва, той ще е бъдещето на този бизнес. Очакван победител и лично за мен - по очакван начин. След загубата от Джерико, Максуел трябва да се връща обратно в релси и победа чрез предаване е отличен начин да го направи.

Коуди, моят любимец в компанията, беше освиркван като за световно... Защо бе, хора?! Благодарение на този човек се случва тази магия. Не е готино вече да освиркваш някого, защото е големият шеф. Стига глупости. Какво толкова е направил?! На когото трябваше да "легне", той го стори. Да, вярно е, че последните му вражди бяха леко глуповати, но чак такова сране по човека отговорен за съществуването на AEW, е меко казано обидно. Ако съм на негово място - задрасквам всички планове, обръщам се хийл и час по-скоро взимам световната титла, въпреки клаузата от мача с Джерико още в ранната фаза на компанията. Ще им дам причина да ме освиркват. Иначе, мачът... Малкото случаи, в които останах разочарован от продукция на Коуди Роудс. Нещо нескопосана ми се стори цялата работа.

Ще си призная - останалото не съм го гледал. Огромен фен съм на FTR, но нямам желание да ги гледам срещу Стинг и Алин. Женският кеч никога няма да ме влече дотолкова, че да гледам мач на Руби Сохо, а Брит Бейкър ми е интересна само на микрофона.

Като цяло не следя рейтинги, бизнес сделки и тем подобни. Тези неща не ме интересуват. Интересува ме това, което виждам на малкия екран, а това което AEW показва за мен е най-доброто на пазара в момента. Не се е случвало отдавна да чакам епизод на кеч шоу с нетърпение. А в петък ни очаква и Rampage, където ще има още "must see" срещи. Велики времена да си кеч фен!

Марк на годината (2017); (2018).

The Olimpic Hero

Разбира се, че беше много добро шоу. Нямаше как да е иначе с тази страхотна карта и 20-хилядна публика. Все пак нещо ми липсваше, тук AEW заложиха само на мачове и шоуто им беше тип "PPV турнир" + едно единствено промо на ринга на CM Punk. Някак си исках и някакъв по-голям момент/сегмент/дебют/развитие/започване на нова голяма история.

Bryan Danielson и Kenny Omega направиха страхотен, страхотен 30-минутен мач, като финалът с равенство беше очакван и правилен. Бих дал ****1/2 и този мач беше най-доброто нещо от шоуто. Наистина беше трудно след това да се постигне нещо повече. Точно и заради това, както казах и по-горе, исках и някакъв голям сегмент.

CM Punk изнесе добро промо, изглеждаше надъхан и адресира това, което и аз, и някои други фенове сякаш ни липсва в него. Все още не сме видяли истинския CM Punk, който прави контроверсиални промота. Засега се занимава единствено с младите таланти. Това обаче не ни е достатъчно. Надяваме се скоро да видим повече от Punk.

MJF vs. Brian Pillman Jr. беше ОК Тв мач, но сякаш не отговори на сравнително добрия build-up. Аз очаквах една идея повече и малко повече драма, но все пак правилният човек спечели. Може би самият Pillman все още е леко зелен.

Malakai Black vs. Cody Rhodes беше леко странен мач, може би най-вече заради реакцията на публиката, която яко освиркваше златното момче на AEW Cody. По-скоро се радвам, че Black спечели, точно заради публиката.

Sting и Darby Allin vs. FTR - Този мач беше точно това, което трябваше да бъде. Не много дълъг и приятна победа за babyface-овете, макар и FTR да са много добър отбор.

Britt Baker vs. Ruby Soho - Добър мейн ивент, Докторката трябваше да спечели и го направи. Рано ѝ е на Ruby Soho за титли. Все пак това вероятно бе най-добрият ѝ мач, откакто е в AEW.

Много добро шоу с чист букинг и със страхотна публика, но за трети път ще кажа, липсваше ми големия момент, като за подобно шоу в New York. 8/10

Bryan - Reigns & Bryan - Omega са най-добрите ТВ мачове тази година, дали ще име нещо по-добро от тях, да се надяваме да, но силно се съмнявам.Иначе AEW удариха джакпота с тези специални големи ТВ издания, винаги доставят и им се получава.Аз нямам толкова интерес към федерацията и след споредично, но последно време гледам по-сериозно и ми допада.

Добро решение Блак да остане непобеден, за мен той както и в WWE, така и тук си е world champion material, въпреки силната конкуренция от Bryan, Punk, Hangman Page и т.н.

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

John Green, Looking For Alaska

The Olimpic Hero
1 minute ago, HeaDMaKeR™ said:

Bryan - Reigns & Bryan - Omega са най-добрите ТВ мачове тази година, дали ще име нещо по-добро от тях, да се надяваме да, но силно се съмнявам

Аз слагам тук и Seth Rollins vs. Edge от SmackDown в MSG.

Епизода беше страхотен, това беше ясно още като се разбраха мачовете.

Основната разлика от продукта, който обикновено сме свикнали да получаваме от WWE е, че там цялото шоу се билдва около един сегмент в края, а всичко друго освен главната история е просто един filler. Образите на мидкардърите са базирани на това кой е по-малоумен от другия. Разбира се, това не е вярно винаги, само преди няколко седмици видяхме страхотен Смакдаун.

При AEW не е така и по-скоро около всичките интересни истории има и такива филъри. Това за момента е така заради набраната инерция и интереса към новите звезди, които или са стари известни кучета мейн ивентъри, за които публиката дава всичко да ги види или пък са нови лица, които тотално не са получили шанса си при Винс.

Та, покрай великия мач между Браян и Омега, промото на любимия ми кечист, най-добрия хийл в момента MJF, надъхани жени, нямам абсолютно никакъв проблем да гледам неща, които за мен са филъри от типа на младия Пилман, ФТР срещу Стинг и не толкова интересни истории.

Дари в най-запалените си години трудно съм гледал цял RAW без скипване, а AEW за момента успява да ми задържи вниманието за цяло шоу, без значение дали ще е ППВ или Дайнъмайт.

The Olimpic Hero

А, ето да добавя още нещо към това, което исках от шоуто. Няколко минути промо за MJF след мача му с Brian Pillman Jr. Не трябва да се губят такива моменти, най-добрият ти heel с микрофона, отделно сравнително млад и изгряващ кечист, си длъжен да му дадеш сегмент пред тази публика.

29 minutes ago, Suffer-H said:

Излязоха ли вече звездичките на Мелцър, че от 3 дни не съм спал...

Гледах ги в нета вчера. Сега не мога да ги намеря, но на браян и омега даде петица.

5 hours ago, Hachiko said:

Гледах ги в нета вчера. Сега не мога да ги намеря, но на браян и омега даде петица.

А дали е онанирал по време на мача им? 

• 2 weeks later...

Понеже се търси под вол и теле в какво AEW побеждава WWE и се хвалят със статистики и гледания, ето ги рейтингите на Rampage в последно време:

08.20 - 1,129,000
08.27 - 740,000
09.03 - 696,000
09.10 - 670,000
09.17 - 642,000
09.24 - 639,500

Лесно е да привлечеш аудитория за дадено шоу, но задържането е съвсем различно нещо. Пънк към момента играе лоша шега на AEW. 

Рампейдж са късно петък, ако не греша, така че рейтингите са нормални. Не вярвам да са очаквали Рампейдж да прави рейтинга на Динамита. 

jlny.gif

• 2 weeks later...
On 9/25/2021 at 6:41 PM, Chicky Ricky said:

А дали е онанирал по време на мача им? 

за него незнам, но аз да. 

В петък/събота сутрин пак. Денилсон срещу Сузуки.

53 minutes ago, DjiDjo said:

за него незнам, но аз да. 

В петък/събота сутрин пак. Денилсон срещу Сузуки.

Този японец наистина ли се е кръстил като Сузуки Витара? 

On 10/13/2021 at 8:31 PM, Chicky Ricky said:

Този японец наистина ли се е кръстил като Сузуки Витара? 

Не, SUV-та са кръстени на него.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...