Jump to content

LFA 108: Fremd vs. Rodrigues

gboy

Recommended Posts

LFA108.jpg?1620156885

LFA108.thumb.jpg.527c1671b36b0d65f661bb2b0412ba55.jpg

Пускам отделна тема, защото следва много, много силна галавечер на LFA, която си заслужава вниманието.

LFA направиха турнир между четирима бойци за своята MW титла и на 21 май ще му е финалът.

Josh Fremd е един от сериозните проспекти и сред най-добрите бойци извън UFC и Белатор. 7-1 като статс, човекът е още на 27 години и показва много добри неща в клетката. Последните му три мача са в LFA и са нокаути в първия рунд. На полуфиналите на въпросния турнир се би с Бруно Оливейра (който е относително сериозно име) и го закова с един удар.

Gregory Rodrigues също е много интересен боец, бразилец на 29 със статистика 8-3. Наскоро имаше мач на DWCS, но там загуби от Джордан Уйлямс. След това се върна в LFA, където спечели полуфинала с Al Matavao (също идващ от загуба на DWCS).

За мен Джош Фремд е фаворит, а и определено има по-интересна кариера, изглежда като истински проспект. Не е губил от 2018-та, а и там е с десижън. Освен това е по-млад, няма сериозни загуби и прочее. При Родригез обаче го има другото - той е на ръба в момента. Ако вземе титлата, е въпрос на време да отиде в сериозна организация и да направи някаква сносна кариера. Ако загуби, от тук нататък е доста вероятно да си затвори вратите за голяма организация и да си остане ветеран в локални и кенефни шоута. Така че със сигурност ще се бие на смърт, защото му е последна възможност. 

Комейнивента също е интересен, като и двамата бойци се водят таланти. Rodney Kealohi е  с четири поредни нокаута, а Mark Climaco е 5-0 в кариерата си, а е едва на 23. 

Родригес е новият шампион на LFA, след като снощи нокаутира в първия рунд Джош Фремд. :beer:

Много силна галавечер беше, като доста от мачовете завършиха зрелищно. Mark Climaco вече е 6-0 и изглежда сред най-обещаващите таланти при 125 паундовите. Много сериозна победа за него срещу друго обещаващо име. Не блести с атрактивни отигравания, обаче е кораво копеле и си взима рундовете. А и още е много малък - на 23 е, тепърва има да израства като боец.

mark-climaco.jpg?1621633491

Tyler Ray - Wolverine успя да си спечели мача, но не блесна особено. Според мен зор ще види, за да достигне елита въпреки добрата серия от победи. Опонентът му си взе първия рунд, а и вторият беше 50-50. Победа за статса, но по-добре да не я приема като такава. 

tyler-ray.jpg?1621633843

МЕ, макар и много кратък, беше зрелищен бой, в който Джош Фремд направи всичко възможно да се задържи в мача, след като беше разклатен при една размяна, но не успя. Много тежки удари отнесе и накрая падна. Въпреки това все още мисля, че човекът е сред най-интересните бойци извън големите федерации, които можеш да гледаш. Освен това е още на 27 и има време да се ребилдне. Мисля, че рано или късно ще стигне до елита, на всеки се случва да загуби.

LFA108-weigh-750.jpg

За Родригес това си беше последният влак, който можеше да хване, и той го направи. Не случайно беше толкова щастлив след победата, защото знаеше, че това му отваря широко вратите към UFC и Белатор. Пък там вече ще има няколко мача, в които да се докаже. Не мисля, че ще стигне много далеч, но определено има потенциал да бъде мидкард атракция и в двете компании.

Gregory Rodrigues вече е част от UFC - извикан е на пожар, за да се бие следващата седмица в UFC FN: Rozenstruik vs. Sakai.

Опонент на бразилеца ще е Душко Тодорович. Сърбинът е с 10-1 статс, но загубата му е точно в последния му мач, където загуби от Punahele Soriano (двамата влязоха като непобедени). Така че срещата ще е интересна, като се има предвид, че залогът за двамата е огромен. 

Радвам се за Родригез, защото човекът със зъби и нокти се добра да шанса си. Дано да му тръгне кариера и да запише победи в UFC - това променя живота на един боец и определено му помага в "старините". 

Последният му двубой с Fremd беше супер хайпван като за събитие извън голяма федерация, макар цялата светлина да беше насочена към опонента му. То не бяха подкасти, влогове и какво ли не. Така че със сигурност е с добър старт, ще видим. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...