Jump to content

UFC 261 "Usman vs. Masvidal 2" - 24 април 2021


neshev

Recommended Posts

Очаквам и трите шампиона да запазят, затова ще направя едно палаво залогче 

Link to comment

И петте мача в МЕ очаквам да доставят

 

Smith го ибандуриха предимно миналата година, но направи завръщане в последния си мач, обикновено се бие с хъс, та ще се гледа.

 

Weidman - Hall и двамата за мен са по принцип бойци с потенциал, но отдавна не на топа на дивизията. Weidman след сума загуби записа една победа и вече си мисли че ще завладява пак дивизията, а Hall има победи над двама анонимници + престарял Силва. Очаква победа за Hall, Weidman си имаше своето време, но май сега му е време за пенсия ако падне позорно.

 

Валентина мачка

Китайката също очаквам да бие, макар че Роуз не е за отписване. Просто мисля че Weili има страшно много потенциал, който даже е неразгърнат още.

При Усман и Масвидал ще е интересно, но мисля че Усман ще спечели като нищо, просто е много завършен боец отвсякъде - страйкинг, борба, кардио, сила. Въпреки всичко, Масвидал е страшно надъхано копеле и си е взел поуките от последния мач, не е изключено да има upset. Който и да спечели следва мач с Колби, което и в двата варинта ще е зрелище.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Ще съм изненадан ако някой от шампионите загуби титлитата си. 

Мисля, че Камару ще приключи Масвидал до 3ти рунд. Не оспорвам качествата на Масвидал, но не го виждам да окаже сериозна съпротива. 

Същото си мисля и за женските мачове. Двете шампионки са с класи над съперничките си! Да, Роуз е име, тя има победи над топ състезателки, има сърце, хъс и всичко необходимо да е една от най-най, но китайката е МАШИНА. Залагам на победа във 2-3ти рунд за шампионката. 1 към 1 си мисля и за мача между Шевченко и Андраде. Разликата между двете е голяма и ще стискам палци за блондинката. 

В общи линии ако и 3те шампиона влязат концентрирани без да си подценяват съперниците това трябва да са eaZy money! 

 

Link to comment

Добра карта е събрал Динята и съм надъхан за битки през истинска публика.

 

Masvidal получава шанс отново, единствено защото първата битка направи добри продажби и Masvidal си остава един от най-популярните им бойци. Но чисто от към интрига, съмнявам се да видим различен завършек, въпреки че Masvidal тук ще има пълен лагер. Според мен тук ще се справи по-добре, защото ще е натрениран и Usman напоследък има афинитет към битките на крака, но на Masvidal ще му трябва нокаут тук, а Usman има добра защита и желязна брада, тъй че очаквам да си вземе решението.

 

Женките са ясни, по-скоро са за пълнеж там, макар че не са лоши битки.

 

Rose си навлече доста критика заради "USA vs. muh communism", но в клетката няма да има особено значение. Очаквам близка битка, но китайката налага жестоко темпо и хвърля доста удари, които се възнаграждават от съдиите и смятам, че ще вземе близко решение. Shevchenko също очаквам да бие, чисто като техника и сила на ударите, според мен е въпрос на време да нацели Andrade с нещо голямо и тотално да промени хода на битката.

 

Ако Weidman беше в пика си, щеше да овършее Hall, но в момента ми се струва доста дроп. Брадата му е под въпрос, както и кардиото му. Дори да има успех с борбата, все някога Hall ще му намери брадата и ще го довърши.

Link to comment

Съмнява ме Усман да се хвърли в стойка. Аз си мислех, че щеше да го направи в първата битка с оглед на факта, че Хорхе беше без камп и трябваше да сваля много кила само за 6 дни, но щом тогава не посмя не мисля, че ще го направи сега. Ако го направи според мен далеч не е без шансове, но логиката сочи, че предимството би било в полза на Масвидал.

Link to comment

Иска ми се да напиша, че ППВто ми хареса супер много, но сърце не ми дава заради контузията на Уайдман :( Какво нещо е живота.. Преди няколко години и спечели един от мачовете на живота си по същия начин срещу Силва. Дано се възстанови ако ме бързо то поне напълно (и физически и психически). 

Камару и Шевченко си взеха мачовете както очаквах,  но се изненадах от победата на Роуз. Масвидал го виждам в битка извън UFC за 2 чувала с пари. За Валентина.. Иска ми се мач с Нунес! 

 

Link to comment

Usman продължава да впечатлява. Да нокаутираш чисто Masvidal е нещо, което досега не се е случвало в UFC. Според мен, Masvidal доста подцени силата на Usman и въобще striking-а му. Опитваше се да парира jab-а, но в същото време контрираше с доста бавно кроше и Usman правилно разчете, че това го отваря чист за overhand-а. И самият нокаут доста напомни на H-бомбата на Hendo, където с цялата си тежест буквално падаше върху опонента. Masvidal реално не е конкурентен на Usman, но пое загубата мъжката и не се оправдаваше, което винаги е достойно. Usman е огромен боец, започва доста да натиска редица постижения и ще се намърда в дискусиите за GOAT. Colby е логичното продължение, но мисля че този Usman ще успее да го бие, без да има каквито и да е съображения.

 

Наистина доста иронично Weidman да падне така, но тялото му вече е доста чупливо. Дано успее да се възстанови, но надали някога ще бъде същият и не виждам как ще запише победа в UFC отново.

 

Rose с доста красив нокаут. Китайката въобще не очакваше, че ритникът ще се качи в главата и. Нямаше как да отреагира в тази ситуация. Rose е леджит отвсякъде и може да се каже, че е най-добрият strawweight в историята. Изглежда ще има шанс да вземе реванш от Carla Esparza в следващата битка.

 

Shevchenko с тотална доминация. И в борбата, и в страйкинга, лично аз искам да видя трета битка с Nunes, друга битка не смятам, че може да заинтригува когото и да е било.

Link to comment

Usman e великан. По-перфектен и чист КО от това е трудно да се постигне. Масвидал много говореше преди боя и беше толкова уверен че чак аз му повярвах че ще спечели :D. Първия рунд даде индикации че доста се е подготвил, но се видя че Усман е наистина завършен боец отвсякъде - Борба, бокс, кардио, сила, дотук не е показал никаква слабост. Колби е единственият който стоеше като равен с него в октагона, та нямам търпение да видим този мач отново.

 

Наистина мислих че китайата ще спечели, но Роуз влезе суепр изненадващо с брутален КО. Очаквам да направят незабавен реванш, въпреки че Йоана се опитва да се бута. Аз лично искам Йоана да вземе поне една победа преди да я видим отново в мач за титлата.

Валенита - без коментар, доминантна победа, и на мен би ми се искало да видим мач с Нунес, но не го виждам да се случи скоро - Нунес ще защитава през Август срещу Pena, а ако ако Миша междувременно спечели завъщането си, акто нищо ще направят този реванш, дивизията е супер плитка. Междувременно Валентина най-вероятно ще защитава срещу Calderwood. Реалистично, ако в някоя дивизия не изплува ново голям име, следващата година може и да видим Шевченко-Нунес 3.

 

Уайдман приключи. Надявам се, за негово добро. След такава контузия не вярвам да се върне в близката година, а вече годините му изтичат.

Антъни Смит ще си остане добър gatekeeper в дивизията.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Брутална вечер беше и тотално outclass-нати всичките надежди на Китай.

 

Усман е най-добрият p4p боец в момента и може да се окаже много скоро претендент за GOAT. Абсолютна класа, доминант в една от най-зверските дивизии и мачкащ всичко наред. Прилича на подобрена версия на GSP. Разбира се, ще му трябват още няколко победи, за да влезе в тази категория, но не виждам към момента кой ще му се опре. По-важното е, че има добри бойци, с които да става шоуто. И Колби, и Масвидал са много популярни сред феновете и битките с тях се следят със зверски интерес. Каквото и да си говорим никой не е успял да се прослави с победи над никому неизвестни опоненти (както е случаят с Димитриъс Джонсън). Камару пише история в момента, радвам се, че съм му съвременник.

 

Горе долу същото може да се каже и са Валентина, която изглежда нереално добра във всяко едно отношение. Трябва да има трилогия с лъвицата, това е мачЪТ при жените.

 

Уайдман и Крут излязоха с брутални контузии, особено първия. С Уайдман мисля, че всичко приключи - на тия години с така изпотрошен крак, от тук нататък няма накъде. Да не говорим, че то праймът си му мина отдавна със или без подобно счупване. 

 

Антъни Смит изглеждаше много добре с тоя jab. Не мисля, че вече ще се добере до тайтълшот, но е далеч от свършил. Много народ ще бере ядове с него и в действителност ще се оформи като добър gatekeeper.

 

---------------

 

Много важна и значима победа в прелимките за 'All in' Allen - момчето е супер талант в средна категория и беше в страхотна серия от 3-0 в UFC, а преди това имаше още 4 поредни победи. За съжаление миналата година беше upset-нат от Шон Стрикланд и това доста навреди на кариерата му. Така че имаше нужда от нещо впечатляващо тая вечер и той го направи - много красив събмишън и майсторско изпълнение. Опонентът му също беше добър боец, така че това не беше нагласен мач за ребилдване. Алън има много какво да покаже занапред и се надявам следващият му мач да е срещу някой като Бъкли или Импа-та.

 

Страхотен дебют и на Пат Сабатини, шампионът на Cage Fury. Вторият му мач ще го чакам с голям интерес. 

 

--------------

 

И стигаме до Китай :D където срамът е огромен тая вечер. Значи, покрай Уейли Жанг бяха набутали един куп проспекти на китайците и освен всичко друго Дайната им беше подбрал опоненти, които не бяха нищо особено. Обикновено повечето бойци в първият им мач ги изправят срещу някой звяр, който да им набие канчетата, но тук им бяха намерели разни лоукардари, които си бяха на път да ги изгонят. И въпреки това азиатците загубиха всичките си срещи.  Включително някой си Zhu Rong, който се водеше ебаси таланта.

 

Пичът го раздаваше елитен боец, чупи стойки в октагона, правеше се на интересен и накрая загуби по точки от едно мексиканче, което си плачеше за уволнение. 

Преди това пък Джеф Молина - идващ от миналогодишните DWCS - направо префасонира някакъв друг китаец, който в един момент просто стоеше и поемаше удари без да мърда. :huh: 

 

И за финал шампионката им падна след брутален headkick от нищото и тотално затвърди лошата вечер. 

 

Общо четирима участници и четири загуби.  

Като цяло азиатците (не само Китай) са гола вода в ММА, което вероятно може да се обясни с много фактори, включително и силната традиция на местните бойни изкуства, която изглежда задушава развитието на спорта.  Предполагам не допринася много и фактът, че са си доста затворени и рядко техни хора излизат по чужди галавечери. На локално ниво никой не е успял да се развие достатъчно, освен може би ония изроди от Дагестан, но тяхното "локално ниво" не е много локално. И борбата, и боксът им са стари школи, да не говорим, че бойното самбо си е чист ММА с малко по-различни правила. 
 

Та с две думи, кофти вечер за китайския ММА и със сигурност доста загуби за UFC на тоя пазар. 

 

Link to comment

Зверска вечер, прекрасно съвпадна с връщането на феновете!

Две доста ужасни контузии, и докато това на Wiedman съм го виждал с паяка, Crute въобще не разбрах как и какво му се случи. Изглеждаше супер freaky не можещ да си контролира крака.

 

Китайката ми направи ужасно лошо впечатление как прие загубата, след двете силни победи май летеше твърде високо. Ако е по-предпазлива всъщност мисля, че би си взела третата битка с Rose, ще видим как ще се получат нещата. Мисля че и това е единствената интересна категория при жените.

Усман и Нгану не виждам кой ще ги спре скоро. Разчистиха си дивизиите и са страшно много класи над всички останали.  Всичко във вечерта беше интересно, рядко се среща толко сполучлив event и особено с връщането на публиката UFC-то си спечелиха още доста фенове.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...