Jump to content

NJPW Wrestling Dontaku - 3 & 4 май 2021


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

XZWW8iX.jpg


NJPW "WRESTLING DONTAKU 2021"
May 3, 2021
Fukuoka International Center

1. Hiroyoshi Tenzan, Toru Yano, Ryusuke Taguchi & Master Wato vs. EVIL, Yujiro Takahashi, Taiji Ishimori & Dick Togo
2. Kazuchika Okada, SHO & YOH vs. Minoru Suzuki, El Desperado & Yoshinobu Kanemaru
3. Tetsuya Naito, SANADA, Shingo Takagi & BUSHI vs. Will Ospreay, Great-O-Khan, Jeff Cobb & Aaron Henare
4. Special Singles Match: Zack Sabre Jr. vs. Tanga Loa
5. Iron Finger From Hell Contest Ladder Match: Taichi vs. Tama Tonga
6. NEVER Openweight Title: Hiroshi Tanahashi (c) vs. Jay White

+

NJPW "WRESTLING DONTAKU 2021"
May 4, 2021
Fukuoka International Center

1. Taichi, Zack Sabre Jr. & DOUKI vs. Tama Tonga, Tanga Loa & Jado
2. Kazuchika Okada & SHO vs. Minoru Suzuki & Yoshinobu Kanemaru
3. Tetsuya Naito, SANADA & BUSHI vs. Great-O-Khan, Jeff Cobb & Aaron Henare
4. Hiroshi Tanahashi, Hiroyoshi Tenzan, Toru Yano, Ryusuke Taguchi & Master Wato vs. EVIL, Jay White, KENTA, Yujiro Takahashi & Taiji Ishimori
5. IWGP Jr. Heavyweight Title: El Desperado (c) vs. YOH
6. IWGP World Heavyweight Title: Will Ospreay (c) vs. Shingo Takagi

Победителят от Ospreay vs. Shingo ще се бие с Okada на 29-ти май в Tokyo Dome (NJPW Wrestle Grand Slam)
 

Link to comment

Все още отказвам да приема насериозно новата титла, дори и Винс не е способен на такава изродщина. От най-добре изглеждаща титла в цялата индустрия до аниме играчка...

 

Ospreay има потенциал за интересен хийл run като топ gaijin, но за момента ми идва прекалено goofy като образ и доста под нивото на Jay White, Omega и AJ. Ако изобщо ще има crossover angle с AEW предполагам OKADAWINSLOL в края на май е неизбежно.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Изгледах два мача сериозно, тъй като другото много не ме интересуваше. Hiroshi Tanahashi и Jay White направиха добър двубой, но въобще не бе нужно да е толкова дълъг. С лекота можеше да е по-къс. Определено разводниха нещата с тая дължина и не бих го оприличил като топ сблъсък. Ospreay и Takagi се размазаха обаче. За мен си е за пет звезди. Добър storytelling, както и се очакваше. Shingo рано или късно трябва да получи по-сериозен push, прекалено е подценен. Ospreay пък започва силно царуването си с новата титла.

Link to comment
Rainmaker

Двата главни мача наистина бяха страхотни, но и аз се съгласявам, че няма нужда всеки main event да продължава по 40 минути. Обезателно обаче двубоите предложиха страшно много като кеч, няма спор. Jay започва все повече да ме радва, напипал е точната формула как да структурира срещите си и дори и в по-дълги такива като с Tanahashi или с Ibushi от Wrestle Kingdom успява да се справи много добре. Финалните минути безспорно бяха топ highlight-ът на мача с всичката драма в тях. Вижда се, че опитват да издигнат NEVER титлата с последните шампиони, но все си мисля, че можеше IC поясът да не се премахва. Shingo и Ospreay както винаги се раздадоха като за последно, невероятен мач с някои наистина спиращи дъха серии и моменти. Може би за последните две години именно това са двамата най-силни performer-и в New Japan освен Ibushi. Много ме изненада решението отпреди месец Ospreay да вземе световната титла, тъй като очаквах след всичкото ѝ преследване Ibushi да получи по-дълъг reign. Но все пак е похвално, че опитват да издигнат нова кръв в main event сцената. Оттук насетне ми е много интересно дали Ospreay ще победи Okada в Tokyo Dome. Shingo е абсолютен звяр, ще бъде истински грях да не бъде допуснат отново в борбата за титлата, тъй като има и уменията, и харизмата за main eventer. Отсега го виждам като потенциален G1 финалист.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...