Jump to content

UFC 260 "Miocic vs. Ngannou" - 27 март 2021

neshev

Recommended Posts

И аз съм за Миочич и ще е голям майтап, ако пак победи. Дайна ще си блъска главата в бюрото долу :D . Последния път се отнесоха отвратително със Стипе, като го третираха едва ли не като формалност, все едно че беше там само за да отнесе нокаута от Нгану. Хубаво го опердаши тогава, надявам се и сега да се повтори. Истината обаче е, че по всяка вероятност ще има смяна на шампиона, просто ЕГН-то си казва думата, а и със сигруност тоя път Франсис няма да влезе толкова наивно в мача. 

Тайрън Уудли последно време ми изглежда като свършил със спорта. Дано да ме опровергае, ама ми се струва, че върви към приключване. 

Иначе Кама Уърти, след като се видя, че не става за издигане на таланти, гледам че от UFC са решили да го ползват за уволнения вече :D 

For the second time in as many bookings, William Knight vs. Alonzo Menifield has been canceled.

Due to COVID-19 protocols, Knight (9-1 MMA, 1-0 UFC) has been removed from UFC 260 and will be replaced by promotional newcomer and LFA light heavyweight champion Fabio Cherant, the promotion announced Wednesday.

Динята в момента не мисля, че го ебе кой ще бие. Който и да е опонентът на Jones, ще изкара доста кинти. И двете битки могат да се промотират с лекота. Ако Miocic бие, ще го хайпват като най-великият при тежките, ако Ngannou бие, особено с нокаут, ще го нашарят на всички клипове.

И Miocic, и Ngannou, са яко позитивни персонажи. Особено Ngannou има доста ненормална житейска история и някак си е успял. Няма да се изненадам, ако в даден момент я пресъздадат на големия екран. Та, в този ред на мисли, една победа на Ngannou ще е АПОГЕЯТ на житейската му история, и лично аз му симпатизирам.

За самата битка, не виждам много какво се е променило от първата. Може би ключовото е, че Ngannou тренира с Usman и е затегнал борбата. Но Miocic е по-добрият, по-техничният и по-класният боец, тъй че за мен той е фаворитът. Макар че няма как да си сигурен като имаш боец като Ngannou. Един удар и ИТС ОУЛ ОУВААА. 

And new...

Тотално нов Ngannou, показа подобрения в борбата, беше доста по търпелив и изчакваше подходящия момент да нанесе бомбата.

Динята със сигурноат е многo доволен в момента :D

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Стана ми жал за Стипе, защото ми е много симпатичен на и извън ринга. НГАНУ Е ПРОСТО МАШИНА, ЗВЯР.. Няма кой да го бутне в близкото бъдеще. Сигурен съм, че който и да се изправи срещу него ще напълни гащите още преди кантара.. Джоунс не го виждам как ще се противопостави на това животно. 

Уудли... gg no re. Време е да се откаже. 4 поредни загуби, в коиро не показа и капка хъс, спортна злоба.

HEIDENREICH

Много хубав нокаут. ММА спецовете да кажат дали съм прав,  но ми се стори че доста си е подобрил техниката. Не знам другият маймун Усман ли го е научил, ама не размяташе балтии както обикновено , даже серията дето вкара беше по учебник.

Ебаси какво стана -неграта обраха коланите в 3 категории. Как е тръгнало всеки шампион ще е чушкопек, добре че при леките не се е появило някое назобено негро.

При жените няма такава опасност , не виждам кой може да бие лезбо бразилката. :( 

Със сигурност не съм спец, но не мисля, че имаше голямо подобрение в техниката му, тя по начало далеч не е лоша. Просто щом излезе срещу някой, който е на по-ниско ниво, особено ако този някой е страйкър като Жаирзиньо, Нгану излиза да скъси дистанцията и да го заколя с първото докосване. Срещу Стипе това нямаше как да мине, затова нямали темпото и хаосът беше една идея по-контролиран.

1 hour ago, HEIDENREICH said:

Ебаси какво стана -неграта обраха коланите в 3 категории. Как е тръгнало всеки шампион ще е чушкопек, добре че при леките не се е появило някое назобено негро.

При жените няма такава опасност , не виждам кой може да бие лезбо бразилката. :( 

Даже в 4, Sterling взе колана в BW на предното PPV с дисквалификация.. За Нунес и аз не мисля че има кой да я бие в момента, ама няма и опасност да я бие някоя негърка, щото няма добри жени негърки в момента :D 

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Силен ME се получи с доволен победител. :beer:

Впечатлението ми е, че Miocic подцени ситуацията. Може би очакваше същият Ngannou от предишната им битка, с малко по-подобрена борба. Но този път Ngannou беше доста по-търпелив, не се впускаше в излишни размени и си изпълняваше тактиката. И вече като спря повалянето и му взе гърба, Miocic осъзна, че ще бере ядове в тази битка. Miocic не е лош тактически, но и не е боец, който може да прави нужните промени в хода на битката. И мисля, че вторият рунд си пролича, когато мислеше, че е наранил Ngannou и тръгна със свален гард да го довършва, но се нахендри на брутален check hook, който щеше да нокаутира болшинството от HW-и на място. Miocic е супер издържливо добиче и може да поема удари. Но дори и той не успя да се възстанови след 3-4 чисти тупалки в брадата. :D По-силна победа нямаше как да иска. Тотално доминира Miocic във всеки аспект и го приключи с внушителен нокаут. UFC най-накрая имат правилния шампион в HW. Честито на Динята. :lol:

Надиграването с Джонката вече е започнало гледам, но това е битка с предрешен край и сме я гледали доста пъти през годините. Dana ще изкара, че Jones не иска битката и бяга от Ngannou, а междувременно Ngannou ще запише още няколко нокаута и Джонката ще става все по-незначим. Дано успеят да се договорят, защото това ще е доста интересна битка. Около Ngannou има все още доста въпросителни и съм сигурен, че Джонката ще може да експлоатира доста от пропуските му. Това е битка, която евентуално ще го бетонира като най-великият за всички времена, дори с всичките му изцепки през годините. Но без пари няма да се бие, то е ясно. 

Франсис тоя път внимаваше много и си постигна неговото. Очакваше се, че няма втори път да повтори грешките си и да влезе така надменно срещу Стипе. Иначе точно преди първият опит за тейкдаун от страна на Миочич, Нгану го удари с такава тупалка, дето в 90 на 100 от случаите щеше да приключи мача. Просто много даяни Стипето, уникално здрава глава има. 

Общо взето, преломният момент беше тейкдауна - като се видя, че не само няма да се получи, но и няма да мине безнаказано, мачът вече изглеждаше съвсем друг. 

От тук нататък пазарлъците с Джоунс ще са на ниво, но се надявам Динята някак да го сглоби тоя мач, защото това е сблъсъкът, от който UFC имат нужда в момента.

------------------

Тайрън Уудли определено трябва да окачва ръкавиците вече. Дайна го мрази и в червата и няма никакво намерение да го ребилдва, нито да се съобразява със сегашната му форма. Ще го хвърля на кучетата докато може. 4 загуби са твърде много, а и не само - той реално беше прегазван във всеки един от тия мачове. Не виждам причина да продължава да си скапва здравето.  

Шон Омайли е няма такова леке и пак ще го изяде, ако продължава да се лигави така. Има страхотни умения, но е страшен филмар и това ще му изяде главата. Може ли да си изтървеш нокаута, за да чупиш стойки? :unsure::unsure:Пълен дебил. Добре, че все пак Уайт му беше намерил достатъчно удобен опонент, та въпреки тия глупости блесна накрая. Отделно, че Дайна се беше ухили до уши при тая победа - явно много си държи на Suga. 

Khama се изложи тоя път, явно вече му дойдоха повечко годинките и битките. Пак успя да направи не лошо представяне, като се вземат предвид обстоятелствата. Следващият му мач ще е в прелимките и вероятно ще е за разкарване.

От прелимките - много тъпо за Fabio Cherant. Беше тотално outclass-нат от Alonzo Menifield. Очакваше се да загуби заради малкото време за подготовка (реално нямаше такова) и фактът, че е срещу много сериозен боец, но чак такава излагация дойде в повече. Базисни неща са да спреш с опитите за гилотина в момента, в който ти минат side control, не е сериозно да ги прави професионалист човек. 

Още преди бях писал, че според мен Cherant няма нужната класа за нещо сериозно в UFC , но като шампион за LFA очаквах повечко. Ще го видим във втората битка, когато вече ще може да се подготви. Вярвам, че все ще успее да вземе някоя и друга победа в UFC.

Иначе много се радвам за Omar Morales, който се върна на победният път. Тоя пич е страхотен боец и не беше много честно от страна на Дайна да му убива така хайпа, като го пуска на звяр като Джига Чикадзе. Снощи с добра победа и очаквам като цяло добри неща от него в близко бъдеще, преди да се пенсионира (щото пичът е на 35 вече). 

Много им е мерак, като станат звезди, да ги пускат да си ходят, ама няма как. Десет години UFC го промотират, не могат да го оставят току ей така. Дайна ще му стисне топките пак и ще си влезе в Октагона ;) 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...