Jump to content

AEW Revolution - 7 март 2021


nWoHulkster

Recommended Posts

All Elite Wrestling (AEW)

"Revolution"
March 7, 2021
Jacksonville, FL
Daily's Place


Exploding Barbed Wire Death Match for the AEW World Championship
yDsD8JV.jpg
Kenny Omega (c) (w/ Don Callis) vs. Jon Moxley

AEW World Tag Team Championship Match
joa8v0l.jpg
The Young Bucks (Nick Jackson & Matt Jackson) (c) vs. MJF & Chris Jericho (w/ Wardlow)

Street Fight
XDhNJ2V.jpg
Ricky Starks & Brian Cage (w/ Taz) vs. Sting & Darby Allin

Face of the Revolution Ladder Match for a future TNT Title shot
9l1Gs94.jpg
Penta El Zero M vs. Lance Archer vs. Cody Rhodes vs. Max Caster vs. Scorpio Sky vs. vs. a mystery opponent

Big Money Match
(winner gets the loser's 2021 first-quarter earnings)
ScyCxso.jpg
Matt Hardy vs. Hangman Page

AEW Women's World Championship Match
fyQZKkS.jpg
Hikaru Shida (c) vs. Ryo Mizunami

UC4ImQZ.jpg
Miro & Kip Sabian (w/ Penelope Ford) vs. Chuck Taylor & Orange Cassidy

Casino Tag Team Royale for a future AEW World Tag Team Title shot
eAkaa7o.jpg
Bear Country (Bear Boulder & Bear Bronson) vs. Alex Reynolds & John Silver vs. Evil Uno & Stu Grayson vs. Santana & Ortiz vs. The Butcher &The Blade vs. Private Party (Isiah Kassidy & Marq Quen) vs. Top Flight (Darius Martin & Daunte Martin) vs. PAC & Rey Fenix vs. The Varsity Blonds (Griff Garrison & Brian Pillman Jr.) vs. The Sydal Brothers (Matt Sydal & Mike Sydal) vs. SoCal Uncensored (Frankie Kazarian & Christopher Daniels) vs. The Natural Nightmares (Dustin Rhodes & QT Marshall) vs. Chaos Project (Luther & Serpentico) vs. Gunn Club (Austin Gunn & Colten Gunn) vs. Alan Angels & Preston Vance) vs. vs. The Pretty Picture (Peter Avalon & Cezar Bononi) vs. Jurassic Express (Jungle Boy & Luchasaurus)

q5UyNTC.jpg
Paul Wight makes an announcement regarding AEW's next major signing

Preshow Match
Tgg2DxP.jpg
Thunder Rosa & Riho vs. Dr. Britt Baker DMD & Rebel

 

Link to comment
nWoHulkster

Kenny Omega обяви правилата на Exploding Barbed Wire Death Match-а:


-3 sides of the ring ropes wrapped in barbed wire.
-contact with barbed wire triggers explosives on corresponding side.
-‘Triple Hell’ (3 zones on the floor wired to explosives)
-30 minute countdown timer until all explosives in and around the ring detonate.


Hj5jZ5f.jpg

Link to comment

Голям хуй, че решиха да е в Неделя, но явно са насрали от стакнатата карта на UFC-то.

 

Като цяло интересът ми е върху Deathmatch-а. Изглежда като пълен батак и, ако решат да го пуснат на живо, има потенциал да гледаме сериозни кавалщини. По сходна причина имам интерес и към завръщането на Sting. Явно няма да е cinematic мач и пичът е готов да поема bump-ове, което ми изглежда като кофти идея, с оглед на това, че пичът се пенсионира точно заради ебан гръбнак. Двете изненади също будят интерес у мен, макар че не се надъхвам за наистина голямо активно име. Вероятно и двамата ще са някакви застаряващи легенди. И като по чудо, имам интерес и към мачът на Младите Елени, мисля че изградиха враждата добре с MJF/Jericho.

 

Другото е леко ялово. Matt Hardy не искам да го гледам на PPV. Нито пък безличните японки. Нито да гледам бай Миро как sell-ва на MEMЕ кечисти. И по-добри карти сме гледали от тях. Доста натискат с gimmick мачове, като наблюденията ми са, че го правят, защото често build-овете не са достатъчно добри и затова им трябват стипулации да вдигнат интереса. 

Link to comment
nWoHulkster

Като оставим дебюта на "Hall of Fame worthy" кечиста настрана, най-надъхан съм за главния мач. Минаха 20 години оттогава, но все още ясно си спомням колко бях изумен като гледах exploding deatchmatch за първи път. Уникална японска атракция си беше. Пердах, кръв, големи експлозии, 30-40 хиляди фенове на стадиона... Тук последният елемент ще липсва, а той е доста важен за атмосферата в този тип мачове. Едно е пълен стадион, друго е амфитеатър с 1,300 фена. Много е важно и как ще са направени самите ескплозии - дали ще изглеждат внушително или просто като някакви фойерверки. Ще видим. Дано да се получи добре. Така или иначе удобрявам този експеримент. Американският кеч никога не е виждал такъв мач. Не е нещо, което може да се прави често, но за еднократна атракция е супер идея.

Имам интерес и към street fight-a. Stinger mark съм си и искам да видя как ще се получат нещата с него. Build-ът имаше няколко добри момента, но като цяло беше доста провлачен. Мачът обаче има потенциал да се получи добре, ако го направят както трябва, т.е. младоците да правят ключовите неща и да вършат болшинството от работата, а Sting да се включва на правилните моменти.

Мачът за отборните титли и ladder мачът би трябвало да са добри. Ethan Page или Mike Bailey ми се струват като възможни варианти за mystery кечиста, но може да е и някой друг. Не очаквам да е голямо име, но очаквам да е сравнително познато лице (за хората, които следят кеча като цяло).

Останалите мачове не ме надъхват особено. Нямам интерес към двата женски мача (и цялата женска дивизия като цяло, която си остава доста недоразвита откъм образи). Hardy vs. Hangman е окей, но не е нещо, което чакам с интерес. Единственото нещо, което искам да видя в мача на Miro е как "The Best Man" мачка опонентите му с лекота. Всичко друго ще е разочароващо. Отборният battle royale звучи като голям clusterfuck и има супер много filler отбори.

Като цяло, на хартия това е може би най-слабия AEW PPV card досега. Не ги помня всичките чак толкова добре, така че може и да се бъркам, но нямам спомен друг да е бил по-слаб. Не казвам, че card-ът е лош, но определено е имало и по-добри. Да видим какво ще направят.

Link to comment
nWoHulkster

Сега видях, че са го пуснали в YouTube. Countdown to Revolution TV special-a:

 


Кефи ме как IMPACT са им дали архивни кадри със Sting от TNA. 👍

Link to comment

 Това е да направиш супер якото шоу, което има всичко и за всекиго по нещо. Яки мачове, истории, изненади, дебюти и цялостно моменти, за които да говорят хората следващите дни и да се вдигне шум около компанията и накрая драма, очакване за нещо голямо, всеки бяга за живота си, такъв истински момент с Еди Кингстън и ти сгафваш всичко това с пародийните фойерверки на Гилбърг? На Коуди при излизането му беше с повече пайро... Целият мач, където се унищожиха двамата и цялото перфектно шоу заминаха по дяволите заради този завършек на шоуто, макар и след мача. Както казва Винс "хората винаги помнят само краят". Така че, каквото и да беше шоуто, никой няма коментира лудите мачове и изненади, а тази аматьорщина, за която ще ги подиграват не знам докога.. Че и двама от най-истинските им персонажи Кингстън и Моксли го селнаха като пълни идиоти все едно някой ги е взривил...

 

Ако е имало съображения за сигурност да не правят бруталните експлозии от Япония преди 20 години, защото са в амфитеатър, да бяха изместили този мач на стадиона, където има достатъчно място да се направи всичко да изглежда истинско и брутално, но да е безопасно. Или поне просто да бяха пуснали много пушек, който да създаде илюзия. Ако не, просто да беше Barbed Wire Massacre мач без експлозии, пак щеше е брутално, но когато търсиш да направиш нещо шокиращо, което не е виждано извън Япония и дори там преди повече от 20 години, направи го като хората да говорят всички затова, вместо да обиждаш феновете си, че са идиоти с такова нещо. Да всички знаем, че не е наистина, но нали трябва поне да изглежда донякъде така... 

Поне да се посмеем с тоя едит малко. :D

[img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img]
I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling!

Link to comment
nWoHulkster

Най-новите попълнения към AEW са:

UIiVEG6.jpg
HREktPd.jpg

Пичовe, една стъпка по-близо сме до dream мача Christian Cage & Brian Cage vs. Hangman Page & Ethan Page in a steel cage with special guest referee Diamond Dallas Page. Book it, TK! :P

 

Link to comment

Като турнир не лош, но с този край... Нямам идея как ще се измъкнат, освен CM Punk ако не се появи и не каже, че е прецакал бомбата. 😀 Харди и Каубоя на мен ми беше леко скучен. Филмарският мач на Стинг беше екстра, победата на Skorpio Sky и дебюта на Ethan Page също, main eventa като мач супер, но финала... 

jlny.gif

Link to comment

Ебахти малоумния финиш. :rofl: И най-култово беше самата реакция на Kingston и Moxley, които sell-ваха сякаш са взривили атомна бомба на ринга. Тотален дроп. Жалко, жалко за King, който тъкмо обърна face и можеше да е епичен момент, ако го бяха изиграли правилно, ама курец. Някакви анемични искри, все едно са запалили бенгалски огън, два три взрива извън ринга и някакъв жалък пушек. Аве, аматьорска работа. Като не могат, защо се мъчат. Пък самият мач не беше лош, раздадоха се, но просто язък, че им сраха накрая по такъв начин и ще се помни само това.

 

За сметка на това, cinematic мачът със Sting доста ми хареса. Това е оптималното. Защитиха Sting, даже на момента мисля, че имаше и дубльор. Darby отново се размаза като куче и атмосферата беше яка. Не ми допадна много, че Sting тушира Ricky Starks, ама куряга. Това е подходът и бих гледал още такива мачове.

 

Christian Cage. :lol: Евала, добре го изигра. Пушнаха го здраво на RR, беше в четворката и си отиде в AEW като пич. Дебютът му беше тотален леш. Излиза, подписва и хайпват някаква тениска - outwork every one. :D Абе, дайте ми микрофон, направете някакъв angle, да се конфронтира с някого, някаква контроверсия. Слабо, много слабо. Иначе какво да кажа. Пичът е на години вече. Поредният маняк, който отива там да одруса златната кокошка, докато още снася яйца. Как ли се чувстват всичките момчета зад кулисите, които ги къпеха с евтини приказки как те са бъдещето, как нямало да се разчита на WWE reject-и. :D Дори не е TNA 2.0, защото пак TNA ги взимаха, когато още го можеха. AEW обират някакви пичове, които гонят 50-те. Живи и здрави, както се казва. 

 

Другото от шоуто не ми беше и грам интересно. Японките бяха тотален skip. Buck-овете правят blood feud с MJF и Jericho, но мачът е пак някаква гимнастика. Cody и компания се бият за BRASS RING-а. 🤦‍♂️  Ethan Page винаги ми е бил голяма лигня. Тия простотии, които ги правеше накрая в Impact... Толкова му е акълът и усещам, че ще си наебе кариерата окончателно в dub-a. Отборният battle royal тоталка, колко факани отбори, пълни с джобъри имат тия. :wacko: Руската няма как да ми е по-безинтересен. Hangman vs. Matt Hardy беше просто ОК. 

Реално Стингера и компания откраднаха шоуто. Финалът беше нелеп, но ще видим дали въобще ще успеят да се измъкнат от ситуацията и как ще го обяснят. Гледам Тонката вече филмира как било нарочно, ама явно се надцениха жестоко. Трябваше или да ФЕЙД ТУ БЛЯКНАТ или King да не sell-ва и Omega да излезе на рампата и да ги изтроли. Само така можеха да спасят нещата. 

Link to comment

Не бях гледал турнир на AEW от All Out и ми беше интересно какво се е случва с компанията. Такава грешка пак няма да направя. Цялото шоу беше пълен ташак, толкова скучно и cringe на турнир не съм се чувствал от много време. Първите 2 часа се биха всякакви подчовеци и аутисти, няма какво да ги коментирам.

 

Крисчън аз лично не го очаквах. Мисля че има повече хляб в евентуално завръщане в WWE и някаква история с Edge, но и тук ще пасне. Самият му дебют не беше нищо особено. Излезна, разписа се и си тръгна. Айде ако не участва в мач, поне едно промо да беше направил. Ефектно щеше да се получи и ако откриваше PPV-то, а не да се появява по средата на шоуто, без контекст.

 

На Стинг и емо джуджето мача беше добър. Въпреки че и там го има лекото разочарование. Толкова хайп че Стинг се завръща, а накрая дори не беше пред публиката. :lol:

 

 

ME-та бе някаква абоминация. Никога не съм бил фен на толкова hardcore кеч. Размазаха се от бой, но не разказаха никаква история и не предадоха емоцията която трябваше да има една такава вражда.

Финиша беше пълен дроп, много джобърско изпълнение.

 

Като цяло турнира беше неприятен за гледане и много лъхаше на аматьорщина. 

Link to comment
nWoHulkster

Bucks vs. Jericho & MJF беше добър мач, обаче не пасваше на историята. Пребиват баща ти и ти какво правиш? Първо, на последния епизод на Dynamite търпеливо правиш промо на ринга вместо веднага да скочиш да пребиеш злодеите и после на PPV-то се биеш като в обикновен мач. Просто това беше недоизмислено и пропиляна възможност за нещо по-дълбоко като история от просто поредния мач. Жалко.

MJF трябва да разкара сините гащи. Правят го да изглежда като midcarder, ако не и по-надолу.

Battle royale-ът се получи по-интересен за гледане отколкото очаквах. Не беше нещо кой знае колко особено, но ми хареса. Очаквано Jungle Boy, Fenix и PAC бяха Хората в мача. И тримата радват и заслужават по-големи роли.

Не гледах женския мач (нито пък другия от preshow-то). Повтарям се за вече не знам кой път, но все още не са ми дали добра причина да ми пука за 90% от жените в компанията. Само с мачове не става. Трябват повече промота и истории също.

Мачкай, Миро! Добре ги смазваше. Агресията му на ринга кефи. Загатна се, че не му пука за Penelope, така че може би краят на дружбата му със Sabian се задава. А дано!

Hangman vs. Hardy беше окей. С изключение на John Silver, Dark Order са ми напълно безинтересни.

Ladder мачът имаше добри моменти, но като цяло не беше нищо особено. Безличен дебют за Ethan Page. Не се запомни с нищо. Да видим къде ще се впише в този доста голям roster, който имат в момента.

Харесвам Christian Cage и реално не съм го гледал откакто се махна от TNA преди 13 години (Бахти! 13 години! Смятай колко бързо тече времето.), така че ми е интересно да го гледам отново. Обаче, леко може би сами си вкараха автогол като хайпваха дебюта му по този начин и част от феновете се бяха надъхали, че ще идва някое по-голямо име. Винаги е по-добре да доставиш повече от очакванията, а не под тях. Аз лично очаквах Angle и бях позитивно изненадан, че беше Christian, а не Angle. Не заради друго, а защото предполагам, че Christian има повече газ в резервоара, така да се каже, и може да предложи повече на ринга и микрофона. Самият дебют беше... WTF?! Трябваше поне кратко промо, било то и само няколко изречения.

Street fight-ът ми беше любимото нещо от шоуто и един по-добрите кинематични мачове от последните години. Добра атмосфера, яки spot-ове и ефективно използване на Sting. Само финалът беше ала-бала. Трябваше нещо по-внушително. Това беше прекалено обикновено.

Главният мач ми хареса. Добър кървав въргал. Ескплозиите на ринга бяха добри.

Финалът обаче... Holy shit! Един от най-големите гафове от бая време насам. Много добър замисъл с Kingston и Moxley (макар че идеята беше взета директно от мач на Onita), но "експлозията" беше смехотворна и прецака всичко добро от преди нея. Огромна греда.

Като цяло, едно от най-слабите PPV-та на AEW. Не беше лошо, но не знам дали бих го нарекъл и добро. Прилично ми звучи като подходяща дума да го опиша. Така или иначе нямах големи очаквания и затова не може да се каже, че съм разочарован. Получих шоу горе-долу на нивото, което очаквах.
 

Link to comment

Това накрая беше саботаж, измислен от Винсънт МакМеън, направен от неговия агент под прикритие в AEW Пол Уайт!
Стария не може да се примири, че има конкуренция на такова ниво, а Уайт в момента му донася всичко до което се докопа, като сценарии!
Вън 200 килограмовата торба със сп€рма и л@йна от AEW!!!

 

Link to comment
nWoHulkster

Мълвата е, че PPV-то е направило около 125,000 покупки (рекорд за AEW) и е докарало над 5 милиона долара приход, което го прави най-доходоносното non-WWE американско кеч PPV от 1999 насам.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...