Jump to content

Мафия - EL PRESIDENTE! - Hype, роли и всичко останало


THE ENEMY

Recommended Posts

elprezofull.jpg

 

Ето че най-накрая и този сезон ще се случи, след като сигурно е най-бавеният и отлаган в историята.:D Много се радвам, че най-накрая поне този проект ще види бял свят, след като съм вложил някакво време и старание в него. Но най-важното за мен докато измислях концепцията, винаги е било как да го направя максимално лек и забавен за самите играчи. Надявам се да се е получило. При всички случаи, това е един добър експеримент за по-екстремен, изпълнен с екшъни и обрати сезон, с леко по-нестандартни концепция и роли. Нека да започнем с първия голям въпрос.

 

Кои Ще Участват?

нашите първи участници са:

@LightOne

@StoneColdFaN

@Prince10

@Jack Bauer

@Stun Damage

@neshev

@ЧОТУДЕ

@Triple H (HHH)

@Mariyan01

@kabakov

@Farest

@hacky

@Bobotsi

 

Както виждате, в ростера няма много зелени или червени никове (някои от тях отказаха), но като цяло и моето желание винаги е било да се направи един сезон с по-подценени имена, на чиято игра съм огромен фен. Смятам че по-голямата част от изброените са наистина много добри играчи, които тук получават своя шанс да изпъкнат. Вярвам в тях, това е причината да ги поканя изобщо за сезона и смятам, че са способни да ДОСТАВЯТ!

Реално имаме всякакъв тип играчи. Завръщащи се ветерани като Стън Демидж, който е от школата на Асен и на теория би трябвало да е пълен със стратегии и схеми как правилно да изиграе всяка една роля.

Имаме легенди като нешев и хаки, които са смятани за едни от най-добрите играчи в тази игра и влизат в ролята на Голиат.

Имаме хора като ЧОТУДЕ,  Принц10, Лайтуан, кабаков и бобоци, които са така наречените от мен ИЗГРЯВАЩИ ЗВЕЗДИ, които са готови да се изправят срещу легендите и да им покажат, че бъдещето е тяхно и жестоко да ги накажат.

Имаме опасния Господин Мафиота Мариян, както и Дон най-забавния играч и наш всеобщ любимец Фарест. Имаме подводните камъни и адски трудни за разгадаване играчи каквито всеки сезон могат да бъдат СтонКолд, Джак Бауер и Трите Хикса.

Абе имаме всички социални групи на форумното бвц събрани заедно, надъхани и в най-добрата си форма, готови да се изядат един друг! 
И всичко това в най-екстремната платформа която играта Мафия може да предостави на уважаемите зриители - ЕЛ фъкинг ПРЕЗИДЕНТЕ!:wank:

 

А сега да преминем към списъка с...

 

РОЛИ:

АГЕНТ НА ЦРУ (еквивалент на Мафиот) - Агентите на ЦРУ са пратени от своето правителство на малкия китен остров Тропико за да свалят режима на Ел Президенте. Някои вярват, че тяхната мисия е да донесат повече свобода и демокрация за гражданите на младата република, докато други ги обвиняват, че единствено искат да сменят ръководната фигура, за да могат да продават прескъпо американските си стоки на марионетни правителства, както и техните петролни компании да търсят нефт в региона. (Разузнаването не е единодушно по въпроса дали Агентите на ЦРУ разполагат наистина с устройство за блокиране, или това са само митове).

 

Олимпийски шампион по бокс (еквивалент на врачка) - Младият Ернесто е постигнал пълно чудо и в мизерните условия за тренировки на острова и конкуренцията от топ атлети от цял свят е успял да завоюва олимпийското злато в своята категория! Неговата мечта обаче е да стане про, но за целта трябва първо да избяга в добрата стара Америка, за което той вярва, че агентите на ЦРУ биха му съдействали. Неговата цел е да ги открие и да им помогне да свалят режима, а те в замяна да го отведат в САЩ след края на успешната мисия.

 

АГЕНТ НА ДС (еквивалент на Шериф) - Агентът на ДС е назначен с таен указ от изпълнителния орган на републиката. Неговото име е строго секретно и то е неизвестно дори за самия Ел Президенте, макар че неговата първа и най-важна мисия е да пази върховенството на режима. Като агент на тайните служби, той получава информация, че на острова са пристигнали вражески агенти и решава да открие кои точно са те. Всяка вечер той може да проучи досието на един от съмнителните жители, като по този начин със сигурност разбира дали той е обикновен член на правителството, или внедрен агент на ЦРУ.

 

АГЕНТ НА ДС ЗА БЕДНЯЦИ (еквивалент на шериф за бедняци неаполитанец) - При този вариант, тайния указ така и не пристига в бюрото за вътрешна сигурност, макар един млад и лоялен на режима агент, изпълнен с идеалите на нашия любим лидер, е напълно на мнение, че това е трябвало да се случи. Така той тръгва на собствена мисия, след като е приключило работното му време в участъка и нощите почва да следи жителите на острова които го съмняват. Младия агент все още няма нужните умения за да е изпечен като опитния ДС агент и не успява да разгадае напълно дали някой е от лошите или не, но поне успява да разгадае дали гражданинът който го съмнява има някаква специална мисия/роля в тази игра.

 

ЕЛ ПРЕЗИДЕНТЕ (еквивалент на Президент, но не точно) - Ел Президенте навремето е провел революция и е завоювал властта на острова, остановявайки диктатура и започвайки да трупа солидни банкови авоари в швейцарски банки, натрупани от разпродажбата на природните богатства на страната. При тези опасни времена, той решава да се дегизира и да се смеси с народа, за да не бъде разпознат от вражески агенти. При дневен вот, всеки има право да гласува срещу него, но всеки вот срещу него ще се окаже невалиден в края на дневната фаза. Точно така, Ел Президенте не може да бъде свален от власт с вот, това не ви е демокрация амигос! За сметка на това, ако нашия "любим" лидер бъде елиминиран през нощта, той може да избере свой наследник. Ако наследникът се окаже агент на ЦРУ, той не може да рискува да се разкрие, защото подръжниците на първия лидер ще го линчуват. Но пък получава правото да бъде това, което в нормалната игра на Мафия се нарича Кръстник.

 

Ловец на глави (еквивалент на ренегат) - Той е опитен наемен убиец, пенсиониран военен участвал навремето в революцията на Ел Президенте повече заради обещаните привилегии в новия режим, отколкото заради вяра, че той ще реши проблемите на страната. Слави се като най-смъртоносния боец, поради което Ел Президенте се обръща към него, наемайки го да намери и убие агентите на ЦРУ на острова. Ловецът на глави има право на едно единствено убийство в нощната фаза, по време на цялата игра. Ако с първото успее да убие агент на ЦРУ, мисията му автоматично е подновена за още едно, при което обаче ще трябва да изчака поне една нощна фаза преди отново да има право на изстрел (т.е. всяко успешно убийство на агент на ЦРУ му дава право на още едно.).

 

Ел Докторе (еквивалент на доктор) - Животът е пълен низ от изненади и историята на Ел Докторе е типичното доказателство за това! Всъщност той не е родом от островната държава, а е роден и израстнал в Маями, дете на кубински емигранти. Той решава да запише медицина в местен университет, но докато трае образованието му бива отвлечен в тайна мисия назначена лично от Ел Президенте! Все пак след революцията на острова повечето кадърни доктори или бягат, или умират, а все някой трябва да лекува нашия лидер. Ел Докторе така и не завършва напълно образованието си, но все пак разузнаването на Тропико счита, че то е достатъчно на фона на останалите алтернативи.

 

Фанатичен селянин (няма еквивалент) - Фанатичния селянин е представител на възрастното поколение. Той е пенсионер, без особено добро образование, но облъчен тотално от пропагандната машина (вестници, радио и телевизия) на Ел Президенте. От там той чува за тайната мисия на злите агенти на ЦРУ, които са дошли на острова за да му имплантират чип и да го превърнат в покорен роб на капитализма. Нашия човек обаче е твърдо решен никога да не допусне това да се случи и си построява собственоръчно бункер в който да се скрие. Бункера не е особено добре построен и може да се срути всеки момент, поради което реално може да се използва еднократно. Така този бункер спасява фанатичния селянин от всякакви атаки през само една нощна фаза по негов избор.

 

Милиционер (няма еквивалент) - Милиционера има право да не допусне един гражданин до урната през следващата дневна фаза. Ако този гражданин му е съмнителен, той го заявява в нощната фаза и така през следващия ден помага на Ел Президенте да остане на власт... в случай че не греши в преценката си.

 

Агент на КГБ (няма еквивалент) - На всички вече ни е ясно какъв е Ел Президенте, както и какви цели преследват ЦРУ на нашия остров. Но както много добре знаем от историята, където работят агентите на ЦРУ, там някъде са намесени и агенти на КГБ които се стремят да ги прецакат. И в случая от СССР са пратили свои агенти, които да осигуряват нужната помощ на режима на Ел Президенте. От СССР тайно пращат всякакъв тип помощ (еквивалент на предметите които бяха част от Мафия 7,5), като целта на агента е да я разпределя в помощ на силите на правителството. Агентът на КГБ ще бъде само един в играта. Водещия ще решава през коя нощна фаза и какъв предмет ше бъде раздаден, като агентът на КГБ ще взема отговорното решение на кого да го връчи, като единствено няма право да го ползва за себе си. Така той може да прати помощ както на гражданите, така и на мафиотите по погрешка. Има предмети които не могат да бъдат ползвани от определена фракция, ако агентът на КГБ прати такава, избрания човек само ще бъде информиран, че е получил item, но няма да има право да го ползва. Агентът на КГБ понякога няма да има информация какъв предмет праща, което няма чак такова значение, защото те всички са способни да помогнат много на гражданите. За достоверноста на предмета ще гарантира нотариуса към играта, който ще бъде разкрит след нейния край. Ето и списък с предметите:

----

1. Бронежилетка: Спасява те през една нощна фаза от играта. Важи само през нощната фаза в която е пратена от КГБ.

 

2. Фалшива лична карта: Дава ти право да гласуваш с два гласа вместо един през предстоящата дневната фаза.

 

3. Улика: Ако шерифът бъде убит рано, това ще се появи и ще е достъпно само за гражданите. Ще позволи на играча който го притежава, да бъде шериф само за една нощна фаза, т.е. да получи инфо за принадлежността само на един единствен играч.

 

4. Алиби: Еквивалент на ролята Принц/Кръстник, но е валидно само през една единствена дневна фаза. Може да се падне както на гражданин, така и на мафиот.

 

5. Снайпер: Дава ти правото на едно единствено убийство през нощната фаза.

 

*Номерата 3 и 5 могат да се падат само на мирни граждани. Останалите ще са достъпни и за мафията.

*Всички улики важат само за предстоящата нощна фаза, освен ако излишно не е упоменато друго при получаването и.

 

Нотариусът е лицето което ще удостоверява легитимноста на играта. Например честното и случайно разпределение на ролите, както и съдържанието на тайните items. Нотариусът не е роля в играта, а просто наблюдаващо лице.

 

В играта е възможно да има единствено и само още една роля, която ще бъде тайна и не е обявена в списъка. 

 

 

ВАЖНО ЗА ИГРАЧИТЕ:

Играта ще започне по план в Сряда 22:00. Това е часът в който ще започват и приключват фазите в нея. Възможно е да има и по-кратки вариации на фазите, за което ще бъдете информирани предварително, ако такова нещо се наложи.

 

Утре в 20:00, когато ще отключа темата, ще помоля всички играчи да бъдат налице за да се разпределят ролите, което ще стане чрез пост в темата от страна на всеки играч. Т.е. под който номер е постът ви, такава роля ще ви се падне според мястото и в предварителния списък който ще съхранява нотариуса. Точно както се разпределят ролите принципно последните сезони. Който напише първи пост, взима номер 1, който напише втория пост, взема роля номер две и така нататък... Ще ви дам време, но все пак гледайте да се поберете в този срок: От утре 20:00, когато ще дам началото, до сряда 20:00, защото смятам след това да започна да ви пращам ролите на ЛС.

 

Ако имате други въпроси, можете да ме питате на ЛС, или да изчакате до утре, когато ще отключа официално темата за да се запишете под номер за ролите в играта.

Link to comment

Vamos, El Tropico!

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

 - efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Link to comment

НОМЕР 2!

Предварително искам да кажа, че може в интервала 13-19 да съм по слабоактивен, защото се върнахме на присъствено обучение.

Link to comment

Охооо, приятел! Ел Голеадор е тук, виж го и той се смее, бате. Който не ме харесва да духа супата!

Link to comment
54 minutes ago, Farest said:

Искам да съм мафиот. 

Абра кадабра

Няма ли да си принца e чуек  :( 

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Благодаря на всички, ролите са вече разпределени. :beer:

Довечера очаквайте да получите ЛС-та след 20:00 и в 22:00 започваме.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...