gboy Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Quote A bantamweight clash between Pedro Munhoz and Jimmie Rivera has been removed from the UFC 258 card after someone involved in the bout tested positive for COVID-19. Изключвайки главната битка, която си е топ, останалите са супер зле. UFC никога не са правили толкова слаб кард, то LFA тая седмица ми е по-интересен, баси. Link to comment
neshev Posted February 12, 2021 Author Share Posted February 12, 2021 Факт, картата наистина е доста зле. Лично аз съм надъхан да видя какво ще направи Rodolfo Viera. Може би най-сериозното име от BJJ средите, от Roger Gracie насам. Но ME наистина е класен и е много интересна битка. По простата причина, че двамата били дългогодишни спаринг партньори и се знаят от-до. Тази динамика е винаги интересна. И тук на Woodley му се наложи да смени лагера, ще видим как му се отрази. Gilbert Burns е много опасен. На земя не мисля, че ще има сериозни проблеми и ще атакува Usman от всяка позиция. Което в същото време ще му отвори играта в стойка. Тъй че Usman може би ще се чувства сигурен единствено в клинча. Тъй че това може да се превърне в най-трудната битка за Марти. Все пак си мисля, че е доста класен и той ще диктува къде ще се проведе битката. Но нещо ми се чини доста, че тук ще спре царуването му. Но нека да видим. Link to comment
gboy Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Viera е интересен, определено един от най-добрите граплъри и ги събмитва отвсякъде. Там е работата, че опонентът му нещо не е много интересен - Антъни Ернандез. Холанд го уби за 40 секунди миналата година, 1-2 е в UFC и май го готвят за "всичко хубаво в бъдещите начинания". Ще ми е по-интересно да гледам Dhiego Lima и Belal Muhammad - и двамата са в серия от 3 победи в UFC и са на такива години, че няма за кога да се съвземат от загуба. Или сега, или никога - ще е на живот и смърт тоя мач. Който бие, би трябвало да получи добра среща следващия път. Link to comment
neshev Posted February 14, 2021 Author Share Posted February 14, 2021 И UFC са набили на 8k камерите, но на мен ми изглеждат доста джобърски. Все едно гледаш видео игра. Но, карай... ME беше доста странна битка. Бразилецът тръгна доста нахъсана и успя да прати Usman в нокдаун. Няма и минута по-късно му наби зверски ритник и отново, брадата на Usman издържа. Според мен, Burns го остави да диша прекалено много и в първия рунд беше на земята няколко минути, в които Usman успя да се възстанови напълно и да си промени тактиката. Винаги е много яко да гледаш в MMA как използват jab-овете ефективно. И Usman имаше красив jab тази битка, без абсолютно никакво телеграфиране и си влизаше без проблем. До такава степен, че Burns беше напълно неутрализиран и агресията му се притъпи. Страхотна победа, Usman е голям боец и аз не виждам кой ще го бие в тази дивизия. Но като цяло, малко хора го бръснат за слива. Отчасти, защото е скучноват и стилът му не е нищо невиждано. От друга страна, така и нямаше някаква вражда, която да зариби масовия фен. Виждам, че драпа за битка с Masvidal. Нормално, Masvidal е може би най-популярният боец в тази категория, но не виждам как ще му е конкурентен, дори и с пълен лагер. Ако успеят да уредят Colby и Edwards, това би било добра битка. Или пък такава със Stephen Thompson. Но нещо започна да изтънява дивизията. Chimaev можеше сериозно да разбърка сметките, но тая корона му еба майката и стопира инерцията. Link to comment
gboy Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Usman e няма такова животно. Щом човек като Бърнс го отнесе така, не виждам кой в тая дивизия има шанс срещу него. Започва да прилича на GSP, който просто беше добър във всичко и размазваше опонентите си с възможно най-неприятната за тях игра. Иначе не мисля, че дивизията е плитка, напротив. С изключение на 155 паундовата, то най-силните са именно 170 и 145. Фрашкано е с убийствено добри бойци, а вече колко от тях успяха да се хайпнат е друг въпрос. Пред Камару в момента стоят реваншите с Масвидал и с Колби -дали в тоя ред, или обратно, но в момента двамата са в достатъчно добри позиции за нещо подобно. Томпсън също изглеждаше звяр в последния си мач и е възможен опонент. Не мисля и че Бърнс е свършил, има доста път пред него. Леон Едуардс също е близо до титлата, ако вземе та се върне най-накрая в октагона. Освен това в тая дивизия има доста популярни ветерани, които да издигат по-младите. ------ Иначе много добро представяне на Белал Мухамед, който би трябвало да получи някой от топ 10 следващия път. А Виера беше потрес. Очевидно беше с две класи над опонента си, но дойде като на разходка, изобщо не се пазеше, изяде много тежък удар и това му обърна мача. Link to comment
xelzing Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Битката за петендентското място трябва да бъде Ковингтън срещу Едуардс. Според мен това са най-легитимните претенденти в дивизията на този етап. Едва ли на някой му се гледа отново Усман срещу Масвидал. Нека Масвидал направи 1-2 победи първо и тогава да получи нов тайтълшот. Колби даде най-сериозен отпор на Усман, затова смятам, че той заслуажва най-много от всички да се бие отново за титлата. Отборът на Масвидал сигурно многократно са отказвали да правят TUF срещу Ковингтън, но сега, след като Усман го предизвика, са склонни веднага да го направят срещу шампиона. Просто за мен Масвидал не заслужава толкова скоро да се бие пак за титлата, по-скоро бих предпочел да го видя срещу Стивън Томпсън или Леон Едуардс. [b]Thank you EDGE! [/b] Link to comment
Just a fan Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Дейна не е тъп и много добре осъзнава, че най-популярният боец в категорията е Масвидал и той не би могъл да се издигне до нов тайтъл шот с победи срещу топ хората в WW. Това е и причината да очаквам, че лятото или най-късно есента ще видим Усман-Масвидал 2. Ще приберат парите от завръщането на звезда в битка за титлата и ще си осигурят още един голям мач с негово участие в опит да го издигнат пак, в който той ще бъде унизен и закрит окончателно. Другият вариант е да наблегнат на безсмислените мачове тип "Baddest motherfuker", но Масвидал не е достатъчно голяма звезда, че да държи интереса висок в битки без истински залог за дълго време. Link to comment
neshev Posted February 16, 2021 Author Share Posted February 16, 2021 Струвето се пенсионира... отново. Добра кариера направи, но така и не се научи как да си използва размерите правилно. Имаше потенциал за шампион, но квот' такоа'. Позабавлява феновете. Link to comment
gboy Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 @neshev Нешка, моля те, пусни една тема за Люис срещу Бърнс утре. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.