Jump to content

UFC Fight Night "Overeem vs. Volkov" - 6 февруари 2021


neshev

Recommended Posts

Франки направо го застреляха. Рядко го нокаутират, но като го направят, винаги е брутално. И вече самата му брада не е това, което беше. Вярно, това коляно беше перфектно пласирано, но тук го нокаутира още във въздуха. Жалко, но това е MMA. Като се задържиш прекалено дълго, почват да те убиват. Честно казано се изненадах, че Франки искаше да се бие на крака. Имаше добър шанс да го свали. Sandhagen е изрод. Трябва да му дадат победителя от Aljo/Yan. Пък Франки мисля, че вече е показал всичко в този спорт, не виждам защо да продължава да се бие.

 

Overeem също беше размазан и като цяло беше тегава вечер за ветераните. Overeem ми изглежда доста объркан, нямаше отговор за нищо, а на крака беше тотално доминиран. Да се зачудиш как е станал шампион в K-1, след като в UFC често го бият в стойка. Но тогава беше назобан до козирката, а и MMA е различно животно с тези малки ръкавици. Добра победа за Volkov, според мен трябва да му уредят битка с Derrick Lewis, да видим дали ще успее да вземе реванш за загубата и евентуално да го пробват за титлата. Overeem е ясен. Пичът обича да се бие, а в HW много трудно гонят такива ветерани, защото дивизията е супер плитка.

 

Clay Guida и MIchael Johnson си беше баш Loser Leaves Town мач. :D Guida обаче се би на живот и смърт и успя да вземе решението убедително. MIchael Johnson очаквам да го уволнят. Пичът имаше стабилен потенциал да е твърд топ 10 боец, но е изключително непостоянен на моменти. 

 

Manel Kape е човек, на когото се възлагат доста надежди, но доста трудна битка като за дебют. И самият Kape ми изглеждаше доста нервен, реално подари решението със слабата активност първите два рунда.

 

Beneil Dariush за мен би чисто бразилеца, не виждам как може да му се даде битката. Битката беше супер, любимата ми от главната КАРТА. Dariush е доста забавен за гледане, но с този мърляв stand up, някой по-адекватен ще го нокаутира тежко. :lol:

Link to comment

Timur Valiev показа защо го смятат за проспект в дивизията. Руснакът има борба, дето съм сигурен, че ще озори всеки с нея. Друг е въпросът, че опонентът му беше 0-3 в UFC и е поредното доказателство, че локалните федерации не струват нищо пред конкуренцията в UFC. Шампиони, победи - все тая, отидеш ли при големите и си в абсолютно непознати води. Та Валиев ще е интересен опонент за много хора в 145 паундовата. 

 

Youssef Zalal изглежда приключи за голяма кариера. Беше набрал инерция, обаче сега записва втора загуба на прелимките и то от опонент като Seung Woo Choi, който нищо особено не е. Жалко, защото мароканецът в един момент изглеждаше като сериозен проспект. Не знам какво ще става с него от тук нататък, но върви към дълга кариера в прелимките.

Devonte Smith извади късмет тоя път, защото опонентът му отпадна и му намериха заместник в лицето на Джъстин Джейнс, който очевидно не беше на ниво. Дивонте го уби още в първия рунд, не знам изобщо как достигнаха до втори. Такава разлика в класите много рядко можеш да видиш в UFC, а истината е, че точно тези срещи издигат един боец, защото изглежда като животно. :D Но Смит има много да се доказва, че става за нещо, колкото и да е атлетичен. Очевидно да има умения, но ще минат години, преди някой да го погледне насериозно. Особено пък в LW дивизията. 

Добри прелимки имаше, доволен съм. Ode Osbourne спаси кожата с тежък нокаут, от другата страна пък кариерата на Жером Ривера според мен свърши. Просто при 0-3 в UFC не виждам кой ще го бави.

---------------

Огромна победа за Danilo Marques. Това момче изглежда като сериозен опонент за хората в 205 - двуметров е, мощен е, има много силни умения на земя - със сигурност ще е много интересен за гледане вбъдеще. Засега е 2-0 в UFC, сериозни опоненти победи, мисля, че следващия мач вече ще е срещу значимо име. Единственият му проблем е сериозната възраст, на 35 е и няма много време пред себе си. Годинка - две обаче ще ще му стигнат за нещо сериозно, защото LHW в момента е в окаяно състояние.

Beneil Dariush срещу Diego Ferreira за мен беше най-интересната среща от крада и е прав Дариуш, че е супер подигравка с двамата това. Какво правят в лоукарда на Fight Night такива бойци, то е смешно просто. Това е една от най-големите битки, които може да предложи LW дивизията в момента и трябваше да е голямо събитие. Мачът беше страхотен и си пролича, че са безумно силни и двамата. Дариуш за мене си спечели с 2-1, не виждам как е възможно някой да даде срещата на бразилеца, но всякакви идиотии сме виждали. Първите два рунда очевидно си бяха за Бенеил. 

Бени е един от най-добрите граплъри в ММА, има 6 поредни победи в UFC и ще е пълна гавра, ако от компанията продължават да го третират като пълнеж за FN или прелимките на PPV-тата. Снощи доста се нервеше на интервюто след боя и с право. Редно е да му осигурят вече сериозен мач и да го хайпнат като такъв (защото реално снощният беше огромен мач). Дан Хуукър, Пол Фелдер, Ал Якинта - някой от тези трябва да му е опонент. Ще е ташак иначе.

Франки Едгар му е време вече да окачва ръкавиците. Може би някой мач с друг ветеран за последно двайсет да му дадат, но толкова. Няма място с младите бойци вече в клетката. Любимец ми е, уникален боец, абсолютен hall-of-famer, но времето си казва думата. Снощи така му пръснаха каската, че едвам се изправи. Няма нужда да го гледаме как помитат пода с него.  

Много бих се радвал да го видя в една трилогия с Алдо и да оставя ръкавиците. Това е мачът и за двамата. 

ME срещата беше интересен сблъсък, но няма особено отношение към титлата, колкото и да се опитваха да го изкарат така. В момента HW e смешно плитка дивизия, обаче въпреки това не виждам как ще се доберат до тайтълшот нито Овърийм, нито Волков. Сега на първо четене са Миочич и Нгану, после шампионът ще се бие с победителя от Блейдс - Люис. Нещото, на което може да се надява Волков, е да го изправят на по-късен етап срещу победителя от Rozenstruik -  Ciryl Gane.

Вариант за него обаче е и загубилият от Блейдс - Люис, особено ако това е Люис (което е по-вероятното). А от там не съм сигурен, че ще може да спечели претендентско място, без значение дали ще победи. Та зор ще види много руснака, ако целта му е пояса.

Иначе снощи победата му беше впечатляваща, но нищо пък чак толкова WOW. Овърийм е легенда, ама си е изпял песента много отдавна. Просто кюфтетата в тежката не могат да бият и в това му състояние, та още записва победи. Иначе отдавна вече е бледа сянка на оня звяр, дето спечели К-1. 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...