Jump to content

Тютюнопушене


brayan_lotusrenault

Recommended Posts

brayan_lotusrenault

Здравейте, приятелЕ.

Понеже разглеждах необятния ни и прекрасен форум и не срещнах такава тема, реших да направя топик за тоя гаден навик, белким стане интересен разговор.

Въпроса ми е има ли в форума заклети пушачи като мен, кога пропушихте, колко цигари пафкате на ден, коя ви е любимата марка цигари, ако пък има някой ,който успешно се е справил и е отказал цигарите, нека сподели историята си с нас.

Аз пропуших сравнително късно, някъде преди 18-тия ми рожден ден, като в началото пушех по две цигари на ден.

Сравнително няколко месеца след това започнах да пуша червено Marlboro стотак и вече дотолкова обожавах да пуша постоянно, че въпросната кутия я изпушвах за 3-4 часа и след това почвах втора, което чак сега осъзнавам каква зверщина е, особено за 18-19 годишно чаве :D

По-късно минах на нещо крайно отвратително- Синя Карелия 100.

И единственото по гадно нещо от нея беше само контрабандната Карелия, която буквално гореше 1 час и от нея ти изтръпва цялата челюст, просто тоя тор беше в състояние да абортира бременна циганка.

Тогава и реших да направя опит колко време мога да издържа без цигара и рекорда ми е цели три дена, през които се опитвах всеки път, когато ми се допуши да изяждам по някое лукче.

И така резултатът беше изядени четири пакетчета с лукчета :D

Няма да обяснявам какво беше чувството и какъв душевен оргазъм изпитах при повторното запалване на цигара след тези мъчителни няколко дни, който е заклет пушач ще ме разбере.

Разбира се, след този период на алкохолизъм съчетан с напивания с ментеливи вина стил "Меча Кръв" и пушене минимимум по няколко кутии от гръцкия качак бях твърдо решен да ги намаля, щото тогава тъкмо завърших и беше крайно незадоволително за мен да харча по 10 лв. на ден само за цигари, понеже Карелията буквално освен най лайняната до ден днешен е и най евтината кутия цигари- "цели'' 5 лв.

Иначе нямам любима марка, но от известно време започнах да си пафкам тъмно син Rothmans стотак и купувам цигари през два три дни, за разлика от началния ми период, който описах преди малко, където на ден пушех минимум по няколко кутии.

За отказването-просто нямам такова желание, нито волята или психическата нагласа.

Просто обожавам, докато си пия кафенцето сутрин да ударя минимум 3-4 цигари, докато чакам някого да запаля или докато гледам някой футболен или боксов мач.

 

 

 • Upvote 1
 • Haha 2
 • Sad 1
 • Facepalm 1

tumblr_mt5clbqDxW1shmud4o1_400_zpspgav4j

Link to comment

Без да звуча цинично към потребителите, смятам пушенето за изключително глупав навик. Палил съм, като се черпим мога да изпуша и 1 кутия за вечерта, но като цяло не виждам смисъла от тая работа. Цигарите ти вредят на здравето, джоба и външния вид. Няма никаква кирия от тях. Изключително много мразя миризмата, която се носи от пушачите, цвета на зъбите им и т.н. Супер гнусен навик, ако някой ми обясни логично кое точно му е толкова якото да пушиш му правя евала. Научно е доказано, че никотина няма някакви адиктивни свойства като херцака примерно, така че навика си е чисто келешеене. 

 • Upvote 14
 • Like 1
 • Thanks 1
 • Haha 1
Link to comment

Това да си пушач ..........................................................  е по-лошо от това да си комуне.

 • Haha 7
Link to comment
brayan_lotusrenault

Ебаси мамата, няма ли някой в форума освен мене, да пуши като комин и да отсрами малко заклетите пушачи :D

 • Haha 1
 • Sad 1

tumblr_mt5clbqDxW1shmud4o1_400_zpspgav4j

Link to comment

Пуша синьо собрание и е доста качествена цигара. Иначе почнах на 14 и половин година ги пушех като пура и пушех по 2 цигари на ден. Истинското пушене дойде на 15, но пак пушех малко. Сега изкарвам с една кутия 2 дена почти и пак не пуша супер много. Най-голямо удоволствие носи, когато се нахраниш и да запалиш. Иначе мисля да ги спра по натам но не знам кога. За сега не ми пречи. 

 • Upvote 1
Link to comment
32 minutes ago, Farest said:

Иначе почнах на 14 


Демек цели 3 години, след като иба за пръв път??

 • Haha 5

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Наебал съм ги с 200 и съм им го вкарал.

Link to comment
6 minutes ago, Radox said:


Демек цели 3 години, след като иба за пръв път??

Ибах на прясно навършени 15 години и ме беше срам да се чува Шляп шЛяп. Ама втория път я изкъртих от ибане. Ибах като негър изнасилвач

 • Haha 1
 • Wank 3
 • Sad 1
Link to comment

Абе чувал съм, че ако си го закъсал много за цигара, може да свиеш и да пафкаш сушени конски фъшкии. Какво ще кажат експертите по въпроса?

Edited by Suffer-H
 • Upvote 1
 • Haha 6

Ф.Н.Н.В.Ф.З.В.В.П.Н.Б.Р.С.

Link to comment

По темата тютюнопушене мога да изпиша повече, от колкото е писано във всичките ви сезони на "Мафия" взети заедно.

 

За това съвсем накратко:

 

пуша отдавна, пробвал съм абсолютно всякакви цигари - леки, тежки, тънки, приятни, гадни, АРДА без филтър, АРДА с филтър,
Ротманс ПЛОЧКА и Дънхил ПЛОЧКА (няма ги много отдавна), Мелник 🤢, Филип Морис, Средец 🤢, Боро, Виктори, Парламент, всичките Карелии, Камел, Честърфилд, Уест, Картие, Хасково 🤢🤢🤢 (да, имаше такива цигари, много гнусни), Брукфилд-(24 или 25 цигари в кутия, щатски)...абе всякакви! 

 

Като келеш в гимназията всеки ден си взимах различни, а тогава (2005-2007) из София беше пълно с магазинчета, продаващи 
без бандерол вносни цигари, класи над българския булшит. Единствените чужди цигари, които се продаваха официално
бяха давидоф и карелия СЛИМС.

Най-големия ташак беше как униформени полицаи чакат с останалите хора на опашката за контрабандни цигари, продавачите подаваха кутията скрита в дланта, а ако купуваш стек ти го дават увит в черен плик.

Още тези години осъзнах че пушенето е глупост, нооооо......беше късно. 3-4 часа без цигара бяха достатъчни да се побъркам.
Бях зарибен, привикнал, всичко живо около мен пушеше, и се предадох на порока. Реших да остана пушач, и единственото
което можах да направя бе да ги намаля до под кутия на ден.

 

Така до 2013, когато успях да не пуша над 2 месеца, за което време буквално се преродих, и физически, и психически. За съжаление,
въпреки че се чувствах перфектно без цигари, започнах да паля по купони през уикендите.... Наивно си мислех, че мога да изпуша по 3-4 цигари в събота и да не паля през останалото време.

Успях да карам така около месец и накрая, естествено, пак станах фул тайм пушач.

 

Декември 2015 казах "КРАЙ!" - изхвърлих кутията и запалката. Преборих натрапчивостта първите седмици, удържах се няколко месеца, и ето че през 2016 година вече бях непушач. Най-трудно беше когато пия алкохол, но САМО ПЪРВИТЕ ДВА-ТРИ МЕСЕЦА. След това буквално
забравих какво е пушене. Не ми правеше впечатление когато някой пуши близо до мен.
Всичко само с воля, никакви никотинови дъвки, хапчета, ел. цигари и подобни боклуци, които изобщо не помагат.

Излишно е да изброявам ползите, усещането да пребориш тази гадост наистина е неописуемо! Радвах се на живота бе!

 

..................................

 

Каквото било - било, 2018 година, след поредица от гадни събития в живота ми, се завърнах в света на пушачите.

Ужас човек, този шибан навик се върна в живота ми с още по-голяма сила...
Най-тъпото нещо, което съм правил някога. Не си заслужаваше! :suicide:

 

От тогава пуша само тежки цигари, близо година и половина по две кутии на ден.... Започнах да се чувствам зле, ама много зле.
Удоволствието от пушенето, което помня от хлапак, вече го нямаше. Всичко е гнусен навик, една ужасна натрапчивост.

Взех мерки, намалих ги, дори 2020 г. имах много поредици (от два до три дни) без пушене.

Продължавам с опитите да ги махна, между другото - около тази нова година изкарах над една седмица чист, но..Ивановден, Йордановден :(

 

Нито ще упреквам, нито ще поучавам някой от вас за тютюнопушенето, всеки си има глава на раменете. Споделям личния си опит - знам
какво е да си пушач, знам какво е да си екс-пушач, знам и какво е да пропушиш след три години като екс-пушач.

 

Също така при всеки човек е различно - познавам хора, които обичат да пушат, казват "приятно ми е". Познавам и такива, които като видят
запалена цигара бягат в друго помещение. Познавам хора на по 60+ отказали цигарите от над 20 години. Познавам хора на 70+ пушещи цял живот.

 

В момента пафкам давидоф класик, защото са от малкото, които не миришат гадно. Успявам да държа под 10 на ден и съм твърдо решен
да откажа тази помия завинаги.

Edited by jobber91
 • Upvote 10
Link to comment
Rise of Thunder

Пушач съм от 10 години. Пуша Marlboro Fine Touch XL в момента, защото ме задоволяват като цена и качество (ако въобще можем да говорим за качество при българските цигари). Преди пушех Ротманс 100 тъмносиния, обаче след като една сутрин се събудих и кашлях около 20 минути, ги хвърлих на момента. Докога ще пуша ли? Казал съм си, че в момента, в който навърша 40 (ако доживея до тази възраст), ще ги хвърля завинаги. 

 • Upvote 2
Link to comment

Пуших около 10-11 години, като от 01.01.2020 не съм палил. Интересното е, че всички казват колко по-добре се чувстваш, дишаш по-добре, усещаш миризми, но аз вече за една година не намирам голяма разлика. Единствено качих около 2-3 килограма, а и до днес от време на време ми се иска да запаля.

Edited by Bastian
 • Upvote 3
 • Thanks 1
Link to comment
Jack Bauer

В гимназията не съм пушил изобщо, след това съм пушил от време на време по купони - като се напиеш и викаш дай една цигара да пробвам.

В университета нещо ми стана и започнах да си купувам и си пуших около 3 години. Никога не съм бил от мега зарибените пушачи, но една малка кутия на ден съм си я убивал.

 

След това в един момент просто реших да спра, защото осъзнах че от цигарите по-голяма простотия НЯМА. Наистина няма, това е просто един тъп навик. Ако кажем че алкохола или тревата те водят до някакъв момент на опиянение и се забавляваш повече, то при цигарите този ефект го няма, за разлика от това има следните негативи:

 

- Вредно е за здравето, колкото и да въртим локуми, това е безспорен факт

- Гадна миризма

- разход

-убива ти апетита,  а като ги спрeш ядеш повече и надебеляваш

 

Так това е в крайна сметка, наистина няма по тъп навик от цигарите. И не го казвам да обидя някой пушач, защото и аз самия съм бил такъв.

Edited by Jack Bauer
 • Upvote 6
 • Like 1

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
10 hours ago, Farest said:

Ама втория път я изкъртих от ибане. Ибах като негър изнасилвач

 

Ибахти Ибача.

 • Wank 1

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Наебал съм ги с 200 и съм им го вкарал.

Link to comment
The-Resident-Ev!L

Пуших 10 години не пуша от 6....

Единствения + който може да имаш като пушиш, е че не ядеш толкова много....

Edited by The-Resident-Ev!L
 • Upvote 2
Link to comment
Jack Bauer

Имам и едно любимо оправдание, което използват пушачите - имам проблеми/в сесия съм/ много съм изнервен на моменти и цигарите ме успокояват.

 

Просто кажете че нямате желание или воля да спрете, няма нищо срамно в това, но такива оправдания са просто смешни.

 • Upvote 7
 • Like 1

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
Lemmon-714
13 hours ago, Jack Bauer said:

Ако кажем че алкохола или тревата те водят до някакъв момент на опиянение и се забавляваш повече, то при цигарите този ефект го няма, за разлика от това има следните негативи:

 

- Вредно е за здравето, колкото и да въртим локуми, това е безспорен факт

- Гадна миризма

- разход

-убива ти апетита,  а като ги спрeш ядеш повече и надебеляваш

 

Так това е в крайна сметка, наистина няма по тъп навик от цигарите. И не го казвам да обидя някой пушач, защото и аз самия съм бил такъв.

 

По-точно не мога да го опиша.

 

Започнах да пуша редовно сравнително късно, чак 11-12ти клас, пробвала съм и преди това, но нищо сериозно. Пуших около 2 години и просто прецених че в дългосрочен план има само вреда от този навик. Реших, че няма смисъл да продължавам, казах си, че пуша една последна кутия и след нея няма да си купувам повече и така вече 3 години не пуша. Без книги за отказване на цигарите, лентички против пушене, бонбони, семинари на Юли Тонкин и.т.н. То реално за толкова кратко време не мога и да кажа, че съм развила зависимост, по-скоро беше лош навик, породен предимно от липсата на други занимания по това време, вероятно това е и причината да се откажа толкова лесно, но познавам и хора, които започнаха по същото време като мен и все още си пушат редовно, така че пак си е въпрос на воля.

 

Аз имам друг въпрос към бившите пушачи, случва ли ви се да сънувате, че пушите и ако да, чувствате ли облекчение, когато след това осъзнаете, че е било само сън?

 • Upvote 10
Link to comment
ЧОТУДЕ

@Lemmon-714, къде мога да те намеря и ако дойда с пръстен ще приемеш ли? Заклевам се, че интересът ми към убийци е само и единствено да гледам документални предавания за тях. Може да гледаме заедно. 😊

 • Like 1
 • Haha 6
 • Facepalm 1

signature.jpg.29946b3c224ddee66d0110c075d0d198.jpg

Link to comment
brayan_lotusrenault
4 hours ago, Jack Bauer said:

Имам и едно любимо оправдание, което използват пушачите - имам проблеми/в сесия съм/ много съм изнервен на моменти и цигарите ме успокояват.

Аз като човек, който наистина обича да си пафка мераклийската смея да твърдя ,че това с пушенето, когато си ядосан, под напрежение, изнервен или под стрес е страшна филмарщина и едва ли помага, нито съм го практикувал.

Както вече се спомена всичко е до волята, психиката и самият навик като цяло.

Например аз, докато чакам някой авер да се дооправи и да излезе най-естественото за мен е през тези 5-10 минути докато го чакам да запаля една цигара, просто не е дотолкова никотина и пристрастяването, колкото самият навик.

Аз както обожавам да паля, докато чакам някой, така някой друг обожава да пуши ,когато е под стрес или напрежение.

Всеки с странностите си :D

Edited by brayan_lotusrenault

tumblr_mt5clbqDxW1shmud4o1_400_zpspgav4j

Link to comment
ЧОТУДЕ

Ако сте от женски пол и четете това, спрете цигарите. Ако харесвате непушач, колкото и да се парфюмирате, ще се отврати. Ако сте от мъжки пол също спрете цигарите, рядко се парфюмирате и миришете на гомна. :)

Edited by ЧОТУДЕ
 • Upvote 3
 • Haha 4

signature.jpg.29946b3c224ddee66d0110c075d0d198.jpg

Link to comment
Jack Bauer
9 hours ago, Lemmon-714 said:

Аз имам друг въпрос към бившите пушачи, случва ли ви се да сънувате, че пушите и ако да, чувствате ли облекчение, когато след това осъзнаете, че е било само сън?

Честно казано не.

Ако трябва да съм откровен откакто ги спрях преди 7-8 години, ми се е случвало няколко пъти да запаля, последно на една сватба преди 3 години като се напих като животно. Аз лично не виждам нищо лошо в това ако на човек му си припуши, да си запали, стига да не доведе това до зарибяване. Случвало ми се е просто така да искам да го направя за навика, но вече след години на непушене, единствения ефект е че после ми е гадно.

 

А аз имам друг въпрос към настоящи и бивши пушачи - какъв е тоя мит, колко била яка цигарата след секс? То след това като цяло ти е яко, не знам хората за това ли го казват или по принцип усещат нещо по различно като запалят.

 • Upvote 1
 • Wank 1

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
Rise of Thunder

Каква е тая глупост? Никога не съм чувал за такова нещо. Точно след секс не е особено готино да запалиш цигара. 

 • Facepalm 1
Link to comment
natopor4en

Здравейте, приятеле.

Както знаете Топордяка обича да си пафка. Започнах редовно да пуша от 9ти клас. Разбира се тогава нямах лични средства и разполах с парите, които ми дават нашите като джобни. Купувахме си кутия на партията с някой авер. Или цигари на дребно. Ама тогава в сравнение със сега, цигарите бяха стотинки. Кутия Виктори ти беше 1,40лв. После ги увеличиха 1,60, после станаха 2,40, 2,70 и т.н. Като марки съм пушил различни. Не робувам на името, колкото на качеството. Преди и самият вкус, така да се каже, на цигарата беше различен. Много марки поради една или друга причина някак си успяха да развалят качеството на своите продукти. Като редовно пушене на марка съм минавал през Средец. Не помня каква беше разновидността. Емблемата им беше сива. Може би се е казвал Средец Силвър, или нещо такова. Развалиха ги. Минавал съм през добрата стара GD Горна Джумая. И тях ги развалиха. После бях на Виктори..... май се казваше Голд... или Уайт... не помня. Кутията беше със златист цвят. И понеже аз като пуша го правя в големи количества, на ден по кутия, понякога две си заминаваха. И покрай абит. балове малове, Слънчаци и т.н. просто усетих как в един момент се чувствам адски задръстен с тези цигари. И просто минах на нещо по-леко. Виктори Sky. Разликата между двете викторита е огромна, но бързо успях да се приспособя. Карах на SKy няколко години, докато и тях не ги развалиха. После минах на Виктори Силвър. Те си бяха харабе. Нито слаби, нито прекалено силни. НЯколко години бях на тях. Докато поради търговски схеми не бях принуден да търся други цигари. Кой кого бил закупил, какво били пребрандирали, спирали, пускали нови марки... ала бала... и Виктори Силвър започнаха да ги изтеглят от пазара. Кур бате, никъде не мога да си намеря Силвър. Кой обяснява, че Виктори щял изцяло да изчезне като бранд, а негов заместител щели да правят Ротманс. И новото Виктори Силвър щяло да бъде Ротманс нз си какъв.... и си викам аре заеби. Почнах да търся цигари, които се доближаваха до Силвъра и попаднах на Марлборо Голд. По качество и сила са едно към едно с Виктори Силвър. Просто намерих идеалният заместител. Може да се каже, че са мааааааааалко, ама почти осезаемо една мааааалка идея по-силни от Силвъра. И така, към момента съм на Боро Голд. Супер съм доволен от тях. 

 

През годините съм пушил, но не редовно и други. ММ, Вайсрой, ЕВА, КИНГ (колкого да ги пробвам), Арда (колкото да ги пробвам), Дънхил, Давидофф, ЛМ, Синьо Виктори (колкото да пробвам), тези Марлборо леките дето са в светлосини кутии, Собрани. Мога да кажа, че най-ужасните цигари, които съм пробвал са Виктори Синьо и Ориент Експрес. Там си е таковало мамата. Доста са хард. 

 

В днешно време имам чувството, че доста марки са си развалили качеството. Някак си се губи онзи добър стар аромат на цигара, а сега вони на кенеф. Особено при слимарките дето ги пушат жените. Не знам с какво ги обработват тея цигари, ама после якетата им смърдят буквално на лайна, на тор. Направо е ужасно. И то това са тея там Ева, Карелия и т.н.

 

През живота си съм отказвал сигарите три пъти. Първият път за месец. Вторият път за три месеца. Третият път за година и половина. Спрях ги, защото просто спряха да ми носят наслада и удоволствие, когато ги пуша. Просто ей така, от раз. Съответно от раз ги и пропуших отново. Ако трябва да се сравня сега и преди, то сега определено пуша по-малко. До голяма част влияние оказа и глобалната пандемия и предприетите мерки от последните 10 месеца. Като нося постоянно маска и през деня пуша вече доста по-рядко. Защото после не искам маската ми да смърди на цигари и така цял ден да ми е леш на носа. Като няма заведения, съответно и по-рядко излизам, съответно и по-рядко пуша. През лятото обаче на морето на ден заминаваха по кутия и половина, две. Така че, имам си своите възходи и спадове за пушене. Към момента на ден пуша не толкова много. По 4-5-6 цигари дневно. Което е огромен спад спрямо пушенето ми преди години. 

 

Лично аз като пушач съм ЗА забрана за пушене в затворени помещения. ДА, аз пуша, но и на мен ми е неприятно, когато цялото заведение е задимено и после целият смърдиш на цигарени димилки. Ако става въпрос за пушене, аз съм си олд скуул пушач и играч. Не ги тача тея модерни айкоси, електронни цигари и други подобни глупости. Къде смърдят още по-зле и от нормалната цигара. Тея цигари за айкос Хелиос, или както там се казват, еми те буквално смърдят на запалено сено с лайна. Омотано в хартия и запалено. Пълен леш. А за наргилетата дори не ми се говори. Такава смрад, ама такава смрад...... И замотава много повече от нормалната цигара. 

 

 

 • Upvote 3

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment

 

1 hour ago, Jack Bauer said:

А аз имам друг въпрос към настоящи и бивши пушачи - какъв е тоя мит, колко била яка цигарата след секс? То след това като цяло ти е яко, не знам хората за това ли го казват или по принцип усещат нещо по различно като запалят.

 

Е кво, дава ти благинка на душата докато в главата ти е ''бах на таз и пръснах путката, лек'', ''мали, къв ибач съм'' и тн. По същата логика и комбото хай-енд пура с вносен питиоз пак не е нещо кой знае кво ама хората го правят.

 

Почнах да пуша 10-11 клас, беше си баш от келешлък и не е било с идеята да бъда готин. Като хиперактивно дете-аутяга с ADHD ми действаше добре и не съм се оплаквал, но пък и никога не съм пушил повече от половин кутия на ден. 

 

През 2016, някъде около 3-4 курс намерих магазин на Гигадринкс в София и от тогава досега вейпинга ми е най-голямото хоби след про реслинга и шитпостенето в интернет. Кариерата ми на пушач приключи точно за седмица и от тогава досега съм cig free. Първоначално започнах да изпарявам 12мг никотинови течности, след около месец свалих на 6мг, след година и половина на 3, още същото лято на 1.5мг докато в момента от няколко години съм на 0. За разлика от миризливите катранени помии поне тук знам какво влиза в добровете ми, растителен глицерин + пропилен гликол и аромат. Бду, за незапознатите IQOS и всякакви темподобни лайна не са изпаряващи устройства и нямат голяма разлика от обикновеното тютюнопушене. Спрях коза, пия само бира, синтетики не барам от студентските ми години, така че поне един пророк мога да си позволя :D Само времето ще покаже кое кво е, засега няма случаи на хора пукнали от изпаряване и е научно доказано, че е на 95% по-безрведно от цигарите.

 

 

 • Upvote 2
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...