Jump to content

Hacky & Radox представят ... MAFIA XII


Radox

Recommended Posts

MAFIAXII
by hacky & Radox

 

 

 

С hacky сме надъхани ЗДРАВО да направим възможно най-култов сезон и се надяваме с двама водещи да има още по-малко грешки и всичко да протече перфектно! Ще се опитаме този път балансът да е още по-добър от почти перфектния Сезон 11 и легендарния мегасезон 9 и всички да са доволни и да се получи едно вълнуващо, напрегнато и параноично издание на Мафия! Дано някои хора като THE ENEMY, Olimpic и Prince10 спрат да се правят на обидени и  да се запишат, за да стане тоталният купон!

 

В сезона решихме отново да има 17 участника! Защо? Ще разберете след неговия край!

 

В немалко от ролите има промени на базата на дискусиите за баланса в последните два сезона, така че ги прочетете отново!

 

Ролите, които ще участват в сезона, са избрани от hacky. Даже като видях какво е решил ми се приигра и на мен в сезона. Бих го оставил даже сам да го води, но в момента "леко" ме мързи да мисля и да пиша, а и няма да имам много време през януари, така че и този път ще стоя зад кулисите, за да гледам сеир. В следващия сезон обаче, без значение кой го води, се МЯТАМ като участник!

 

Това ще ми бъде последният сезон на като водещ за дооооста време напред, че се поизморих от писане на постове и смятане на гласове, но се надявам, че с моите 3 сезона ще допринеса доста за тестването и разучаването на ролите в играта и опитът ми ще послужи на бъдещите водещи в определянето на това колко и кои роли да слагат в сезоните си.

 

Как ще са разпределени задачите ни:

1. Аз ще изпратя ЛС-тата с това на кой каква роля му се е паднала преди началото на сезона.

2. hacky ще пуска темите за нов ден в началото на всяка дневна фаза в 22:00

3. hacky ще смята и ъпдейтва гласовете през дневните фази

4. Аз ще пускам крайният пост в края на всяка дневна фаза в 22:00

5. И двамата водещи ще бъдем в мафиотския чат и ще следим какво става

6. Всеки гражданин със специална роля, която може да се използва през нощта, ще участва в чат и с двамата водещи, където ще ни пише върху кого иска да я използва.

 

 

 

ПРАВИЛА В СЕЗОН 12:

 

- В този сезон ще има 17 участника, като всичките места ще бъдат заети със свободно записване.

 

- Ролите са разпределени на случаен принцип. Методът на това разпределяне ще е аналогичен с използвания в сезони 6, 9 и 11. Малко преди началото на записването за сезона ще бъдат изтеглени номерата от 1 до 17, като на всеки номер ще отговаря роля. Участниците ще получат роли по реда си на записване. Преди началото на записването ще бъде направен скрийншот с датата и часа, на който се вижда списъка с номерата на ролите. Този скрийншот ще бъде пуснат в темата след завършването на сезона като доказателство за прозрачността на жребия.

 

- За всеки ден от сезона ще има отделна тема, за да е по-лесно търсенето на информация и гласувания от предишните дни. След края на сезона, всички дни ще се обединят в една тема, за да не е претрупан разделът.

 

- Участниците се призовават да не дават реакции на постовете в темата за играта. Реално няма как да ги изключим напълно за целия форум само заради Мафия, но се въздържайте. Това важи с особена сила за вече елиминираните играчи. Уважавайте играта, за да ви уважава тя. Нищо не печелите с чийтване след като сте били елиминирани. Лъжете единствено себе си.

 

- Всяко писане относно сезона на което и да е друго място освен официалната тема, ще се наказва с незабавна дисквалификация от играта, без значение дали е повлияло или не на хода й. Дори най-малкото споменаване или избазикване в Скайп, Дискорд, Фейсбук, Инстаграм, Чатбокс, ICQ, ЛС във форума или пък други раздели на форума, ще ви изхвърли веднага щом разбера за него от играта.

 

- Всяко пускане на скрийншоти от комуникацията с водещия също ще бъде санкционирано с незабавна дисквалификация от играта, без значение дали скрийншотите са истински или редактирани с Фотошоп, Пейнт и др.

 

- Всяко опитване да се доказва дадена роля или чат с водещия по какъвто и да е начин, включително скрийншот, измисляне на несъществуващи в съобщенията цветове или емотикони, или каквито и да било иновативни опити за хитреене и създаване на интриги в сезона, също ще доведе до незабавна дисквалификация.

 

- Като се изключат горните три точки, имате право да пишете АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ДРУГО в темата за играта. Всякакви клипове, троления, лъжи, заблуди, басове, подвеждания и психоатаки са напълно позволени!

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

- В играта участват 2 отбора - Мирни граждани и МафиотиМафиотите се знаят помежду си, докато Гражданите нямат представа кой с каква роля е и с кого са в един отбор.


- В последните 60 мин. преди старта на играта всеки от 17-те участника ще получи ЛС, в което ще му бъде съобщено каква точно роля му се е паднала. Той ще трябва да потвърди в отговор до водещия, че е прочел и е наясно с ролята си.

 

- В съобщенията за ролите преди началото на сезона ще има само зелен цвят за гражданите и червен цвят за мафиотите! Няма да има абсолютно никакви други специални цветове, емотиконки, скрити знаци, подсказки и т.н. Няма да обсъждам нищо по хода на сезона с никой от участниците, така че ако някой пише в играта, че съм му пращал специални цветчета и др., или че съм му писал някакви допълнителни работи, го приемайте директно за чиста лъжа!  Иначе всеки има право да си пише каквото си иска в темата за играта.

 

- В играта има 2 редуващи се фази - ДЕН и НОЩ. Всяка от фазите ще продължава по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъде в 22:00 часа българско време.

 

- Всеки мафиот ще знае преди началото на Ден 1 кои са останалите мафиоти, но тайният чат между тях ще бъде отворен едва след края на Ден 1.

 

- В дневната фаза участват всички играчи и те могат да пишат свободно в темата за съответния ден. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който според него трябва да бъде елиминиран от играта. За елиминация са нужни минимум половината плюс един от гласовете на играчите.

 

- За да бъде елиминиран даден играч, е необходимо в 22:00 часа той да има поне минимално необходимия брой гласове за елиминация. Ако някой събере гласовете по-рано, това не води до елиминация, защото броят гласове може да се променя без ограничения до 22:00 часа.

 

- Не е задължително да има елиминиран участник в дадена дневна фаза. Ако никой не достигне необходимият за елиминация брой гласове до 22:00 часа, денят се счита за "нулев" и съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

 

- Всеки който гласува за даден играч има право да променя гласа си неограничен брой пъти за друг играч в рамките на фазата.

 

- Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Играч Х". Силно препоръчително е да се удебели името на човека, за когото се гласува. Вотове без удебелен шрифт правят възможни пропуски при отчитането им.

 

- Смяната на гласа за друг играч става по следния начин: "Сменям си гласа от Играч Х на Играч У".

 

- Желателно  е да гласуването да се изписва в края на мнението на отделен ред, защото това прави броенето на гласове много по-лесно и дава възможност за много по-чести ъпдейти на гласовете от страна на водещия.

 

- При елиминация (без значение дали е станала през деня или през нощта) ще бъде изписвано единствено дали убитият играч е бил Гражданин или Мафиот, но не и дали е имал специална роля. Изключения ще има за роли, които имат специални умения активиращи се след отпадане.

 

- Минималният брой мнения, които всеки участник е длъжен да пише във всяка дневна фаза е поне едно. Максимален брой няма. Ако даден играч не напише нито едно мнение в дадена дневна фаза, то той ще бъде дисквалифициран веднага след края й, без значение дали има специална роля или не.

 

- През нощната фаза темата за последния ден се заключва. Отборът на мафиотите има право да елиминира по един гражданин във всяка нощна фаза. Също така, гражданите със специални умения имат право да ги използват през нощната фаза.

 

- В нощната фаза Мафиотите имат право да комуникират помежду си и да обсъждат стратегията си в таен чат, който ще бъде създаден от водещия след края на Ден 1. Ако мафиот бъде елиминиран от играта, той бива премахнат от мафиотския чат до края на сезона. Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

 

- Краен срок за използване на всички специални умения през нощната фаза е 21:00 часа. Това дава на водещия 1 час да оправи различните интеракции между ролите и да подготви мнението си за края на фазата. Ако някой не изпрати своето отиграване на роля до 21:00 часа, се счита че той не е използвал ролята си в съответната нощ.

 

- Дневната и нощната ще се редуват, докато единият отбор не постигне условието си за победа:

   - За да спечелят играта, Мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

   - За да спечелят играта, Мафиотите трябва да изравнят броя на мирните граждани със своя.

 

- Всякакво редактиране на мнения в темата е абсолютно забранено! Ако някой играч иска да добави нещо, трябва да го прави в нов пост. Понякога ако бъдат пуснати две бързи поредни мнения от един човек, те ще се слеят в едно - това е позволено. Единственото, което е забранено, е едитването на мнения.

 

- Ако някой играч има каквито и да било въпроси за регламента на играта след началото на сезона, трябва да ги зададе на ЛС на водещия. Ако водещият прецени, че отговорът би могъл да повлияе на играта, той ще бъде пуснат в темата, за да могат всички да го видят, но няма да бъде съобщавано името на задалия въпроса човек.

 

 

 

РОЛИ В СЕЗОН 12:

 

Следва списък с всички роли в Сезон XII, които е възможно да се паднат. Нарочно уменията на ролите са написани възможно най-синтезирано, за да е лесно да се разберат и да си ги припомняте по-бързо по време на сезона. Само част от ролите в този списък наистина ще ги има в сезона. Може да ги има всичките, може да няма и нито една. Дори някоя роля да е описана супер-подробно и да има сериозни промени спрямо предишните сезони, няма никаква гаранция, че ще присъства в сезона. Също така напълно е възможно да има и двама играчи с еднакви роли. С две думи - всичко е възможно! 

 

ВАЖНО! В няколко от ролите има леки промени в начина им на действие в сравнение с предишните сезони. В дните до официалното започване на сезона задължително ги прочетете внимателно, за да няма после неразбрали. Също така си преговорете и правилата (там няма кой знае колко промени, но все пак)...

 

И така, ето кои са персонажите, които ще се борят за ПОБЕДАТА:

 

 

 

ГРАЖДАНСКИ РОЛИ

 

(1) ПРЕЗИДЕНТЪТ 

 

- Не може да бъде елиминиран от мафията през нощната фаза.

 

- Единственият вариант мафията да може да убие Президент през нощта е ако броят на гражданите е само с 1 повече от този на живите мафиоти - тоест ако мафията трябва да елиминира само него за победата.

 

- Може да бъде убит по погрешка през нощта от Ловец или Ренегат.

 

- Може да бъде елиминиран през дневната фаза по стандартния начин чрез гласуване.

 


(2) ШЕРИФЪТ 

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия на лично съобщение за това дали един играч е Гражданин или Мафиот.

 

- При питане получава информация само дали играчът е Гражданин или Мафиот, но не и дали и каква специална роля има той. 

 

- Ако бъде блокиран или изпратен в тъмницата, няма да научи нищо.

 


(3) ДОКТОРЪТ 

 

- Има право през всяка нощна фаза да предпази от смърт един играч по свой избор. Този играч не може да бъде убит от мафията през съответната нощна фаза.

- Няма право да предпазва един и същ играч две поредни нощни фази. 

- Може да предпазва и себе си, но не и в две поредни нощни фази.

- Може да предпази мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде атакуван от Ренегат през съответната нощ, то той няма да бъде елиминиран и ще бъде спасен от доктора.

 


(4) ТЪМНИЧАРЯТ

 

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и да го прати в участъка за разпит. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран от мафията през съответната нощна фаза. Също така обаче, този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза (т.е. играчът бива и блокиран).

 

- Няма право да праща един и същ човек в тъмницата в две поредни нощи.

- Не може да праща себе си в тъмницата.

 

- Ако Тъмничар и Блокировач се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се анулират помежду си и никой не бива блокиран и съответно предпазен от елиминация.

 

 

(5) МАСОНЪТ

 

- Играе в екип с друг Масон/Масони, като още преди началото на Ден 1 те се знаят помежду си и знаят, че са мирни граждани.


- Всяка нощна фаза, Масоните ще могат да си комуникират в общ таен чат, подобно на мафиотите, и да обсъждат стратегията си.

 

- Ролята е еквивалентна на Близнак от предишни сезони с тази разлика, че Масоните могат да са и повече от двама.

 


(6) ПРИНЦЪТ 

 

- Не може да бъде елиминиран чрез гласуване през дневната фаза.

 

- Ако в 22:00 часа има нужния за елиминация брой гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.

 

 

 (7) РЕНЕГАТЪТ

 

- Има право на общо 3 убийства през нощните фази, които може да използва през която нощ пожелае.

 

- Може да убие мафиот, но и гражданин по погрешка.

 

- Не може да убие Кръстник, преди да са елиминирани всички останали мафиоти.


- Може да бъде блокиран като всяка друга роля, при което един от опитите му ще бъде изхабен.

 

- Не може да убие играч, предпазен от Доктор или Тъмничар - ако стреля по такъв играч, Ренегатът губи един от опитите си.

 

- Ако мафията реши да убие Ренегата през дадена нощна фаза, а той е решил да стреля в същата фаза, Ренегатът умира, но успява да извърши и своето убийство.

 

- Ако Ренегатът се посочи взаимно с последния оцелял Мафиот през дадена нощна фаза, то и двамата умират, а играта се печели от Гражданите.

 

 

(8) ЛОВЕЦЪТ

 

- Ако бъде убит, има правото да елиминира един играч по свой избор преди да отпадне. Това важи без значение дали е елиминиран от гражданите през деня или от мафията през нощта.

- Може да убие мафиот, но и гражданин по погрешка.

 

- Може да убие Кръстник, без значение дали има останали живи и други мафиоти освен него.

 

- Може да бъде блокиран като всяка друга роля, при което няма да елиминира никого при отпадането си.

 

- Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.

- Ако не е сигурен, може да не използва полагащото му се убийство и да отпадне, без да елиминира никого.

- Ако остане като последен оцелял Гражданин заедно с един последен Мафиот, играта се печели от мирните граждани.

 

 

(9) АДВОКАТЪТ 

 

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч, който в предстоящата дневна фаза ще бъде имунизиран срещу елиминация.


- Не може да защитава един и същ играч повече от веднъж през сезона.

- Не може да защитава себе си.

- Напълно е възможно да посочи Мафиот и да го спаси от елиминация през следващата дневна фаза.

- Ако посоченият от Адвоката играч събере нужните гласове, ще бъде обявено, че през съответния ден няма елиминиран играч. Няма да се уточнява дали е имало намеса на Адвокат или играчът е Принц/Кръстник.

 

 

(10) ДЕТЕКТИВЪТ 

 

- Има право през всяка нощна фаза да проверява дали даден играч има специално умение и върху кого го е използвал. Ролята комбинира Детектив и Следотърсач от сезони 5 и 6.

 

- Детективът ще получава информация единствено по един от следните 4 начина:

1. "Х има специално умение и тази нощ го използва върху У" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Блокировач, както и при проверка на Масони участващи в общ чат)

2. "Х има специално умение, но тази нощ не го използва" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Тъмничар)

3. "Х има специално умение" (Изписва се при пасивни роли, които не могат да се употребяват върху други играчи през нощната фаза - Принц, Президент, Бодигард, Кръстник, Екзекутор и Врачка, която вече е влязла в мафиотския чат) 

4. "Х няма специално умение"

 

- Няма да получава информация дали играчът е гражданин или мафиот.

 

- Допълнително умение: Може да провери и вече отпаднал играч, при което ще получи информация за пълната роля на починалия.

 

 

(11) БОДИГАРДЪТ

 

- Преди началото на сезона, ще му бъде зададено да пази един от гражданите. Защитеният играч няма да знае, че има Бодигард.

 

- Охраняваният от Бодигарда играч задължително е гражданин без специална роля. Тоест, не може например Докторът да си има Бодигард.

 

- Ако охраняваният играч бъде елиминиран по какъвто и да е начин през деня или през нощта, Бодигардът ще отпадне вместо него.

 

- Ако обаче в дадена нощна фаза Бодигардът бъде блокиран, а охраняваният играч бъде атакуван, то Бодигардът няма да може да го спаси и ще остане в играта вместо него.

 

- Бодигардът е имунизиран срещу първата директна нощна атака срещу себе си. Тоест ако мафията се опита да убие него през нощта, той оцелява първия път. След това ако в следваща фаза мафията реши отново да стреля по него, умира като обикновен гражданин.

 

 

(12) АНГЕЛЪТ

 

- Ако бъде убит през нощната фаза от мафията, има право преди да умре, да "възкреси" и върне един вече елиминиран Гражданин в играта.

- Ако бъде линчуван през деня или убит от Ловец/Ренегат умението няма да се задейства.


- Играчът, който бъде възкресен, се завръща в играта на следващата сутрин, като обикновен гражданин без роля, но всякаква информация, която е имал по време на "предишния си живот" може да бъде използвана.


- Ако Ангелът бъде убит през първата нощна фаза и през предходната дневна фаза не е имало елиминиран гражданин, то тогава и само тогава има право да възкреси себе си. Ако има поне един убит Гражданин, тогава Ангелът няма право да връща себе си в играта.


- Ако избере да възкреси убита Врачка, която все още не е била влязла в мафиотския чат, на Ангела ще му бъде съобщено това и той ще може да избере да възкреси друг загинал играч.

 

- Не може да бъде блокиран.

 

 


МАФИОТСКИ РОЛИ

 

(1) КРЪСТНИКЪТ

 

- Не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване, преди да бъдат елиминирани всички останали мафиоти.

- Може обаче да бъде убит през нощта от Ловец, дори да има и други все още живи мафиоти.

- Ако през деня събере нужните за елиминация гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.(2) БЛОКИРОВАЧЪТ 

 

- Има право през всяка нощна фаза да блокира един от Гражданите, при което той няма да може да използва специалното си умение.

- Има право да блокира максимум 5 пъти за целия сезон.

- Няма право да блокира един и същ играч в две поредни нощи.

- Ако бъде посочен от Тъмничар умението му ще бъде неутрализирано и посоченият от него играч няма да бъде блокиран, но въпреки това Блокировачът ще изхаби едно от блокиранията си.

- Ако Блокировач и Тъмничар се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се анулират помежду си и никой не е блокиран и съответно предпазен от елиминация.


 

(3) ШПИОНИНЪТ

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита на ЛС водещия дали някой от Гражданите има специална роля.

 

- Има право да използва умението си максимум 5 пъти за целия сезон.

 

- При питане ще получи само информация "Х има роля" или "Х няма роля", но няма да разбере точната роля на Гражданина, ако той има такава.

 

- Ако провери Врачка, ще му бъде съобщено, че играчът няма специална роля.

 

- Ако бъде блокиран от Тъмничар, няма да разкрие нищо, но въпреки това ще изхаби една от проверките си.

 

- ВАЖНО! Играчът, който Шпионинът е проверил през дадена нощна фаза, не може да бъде убит от мафията през същата нощна фаза. Играчът обаче може да бъде блокиран от Блокировач в същата нощна фаза. По този начин, Шпионинът и Блокировачът могат да играят в тандем.

 

- Допълнително умение: Може да провери и вече отпаднал играч, при което ще получи информация за пълната роля на починалия.

 

(4) ЗАГЛУШИТЕЛЯТ 

 

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и на следващата дневна фаза гласът на този играч няма да се зачита.

 

- Може да заглуши както гражданин, така и мафиот, с което да всее допълнителна дезориентация сред Гражданите.

 

- Не може да заглушава един и същ играч за две поредни дневни фази.

 

- Не може да използва умението си, ако в предстоящата дневна фаза оцелелите граждани са само с 1 или 2 повече от живите мафиоти!

 

 

(5) ЕКЗЕКУТОРЪТ

 

- Ролята комбинира Екзекутор и Двойно гласуващ от предишни сезони, но запазва анонимността на притежателя си. Тя дава право на играча да елиминира други участници през дневната фаза.

 

- Екзекуторът има право на два гласа в дневните фази. Първият глас е явен, а вторият е скрит и се знае само от водещия. Двата гласа могат да се дават само за един и същи участник.

 

- Първият глас може да се дава и да се сменя свободно за когото Екзекуторът пожелае по стандартния начин през деня. Вторият глас обаче може да се дава само за участник, който е на един глас от нужния брой гласове за изгонване или ги е надвишил.

 

- Вторият глас на Екзекутора елиминира веднага съответния участник и слага край на текущата дневна фаза, освен ако мишената не е Принц или предпазен от Адвокат. В такъв случай това бива съобщено на Екзекутора.

 

- Вторият, екзекутиращ глас може да се дава само за човекът, за който Екзекуторът е дал и първия си глас. Тоест за да сработи екзекуцията, трябва да са изпълнени следните условия:

 

   1. Екзекуторът трябва да бъде вече на влака за нарочения човек с първия си глас 

   2. Нароченият човек трябва да има 1 глас по-малко от необходимите за елиминация или повече

 

Едва след като са изпълнени тези 2 условия, Екзекуторът има право да добави и решителният втори глас. Това става с изпращане на ЛС до водещия, в което се посочва, че той възнамерява да екзекутира съответния участник, който е "на пангара".  

 

- Вторият глас на Екзекутора бива отразен в общия брой и бива съобщено, че съответният играч е елиминиран. Веднага започва следващата нощна фаза.

 

 

(6) ВРАЧКАТА

 

- Този играч e мафиот, но започва играта като Гражданин, като целта му е да открие всички Мафиоти в играта, за да се присъедини към тях. Докато търси мафиотите, той трябва да се опитва по всякакъв начин да им помага и да ги напътства.

 

- Може да спечели играта единствено с Мафията.

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия на ЛС дали един даден играч е мирен гражданин или мафиот (подобно на Шерифа). 


- Играта на Врачката протича на два етапа:

- ЕТАП 1 е в началото на играта, когато Врачката започва като Гражданин. Тоест той ще знае, че всъщност е мафиот, но останалите мафиоти няма да знаят това и Врачката няма да е част от мафиотския чат. Ако Врачката бъде елиминиран през която и да е фаза (дневна или нощна) ще бъде изписано, че той е бил Мирен гражданин и ще отпадне от играта. На този етап Врачката няма право да гласува през нощната фаза за елиминация на играч.

- ЕТАП 2 започва в момента, в който Врачката успешно разбере самоличността на всички живи мафиоти в играта. Ако това се случи, то тогава той официално минава в отбора на мафиотите, бива добавен в мафиотския чат и може пълноправно да дискутира играта с тях и да гласува за убийствата през нощните фази. Също така вече на този етап ако Врачката отпадне ще си бъде обявен като Мафиот и неговата елиминация става задължителна за победа на гражданите.

- В началото на играта, Мафиотите изобщо не знаят дали в играта има Врачка и единственият начин да разберат, е ако той ги открие и се включи в чата им.

 

- Ако Врачката разбере самоличността на всички Мафиоти в дадена нощна фаза, то това ще бъде съобщено веднага на Мафиотите и през предстоящата дневна фаза те ще знаят кой е Врачката и ще могат да играят заедно с него.  Присъединяването на Врачката към мафиотския чат обаче ще стане чак след края на въпросната дневна фаза.
 

- Ако броят на мафиотите се изравни с броя на гражданите (в чието число влиза и Врачката) преди Врачката да е успял да разкрие всичките мафиоти, то мафията си печели играта сама, а Врачката нито губи, нито печели.

 

- Ако всички останали мафиоти бъдат елиминирани преди Врачката да е успял да ги намери, играта приключва с победа за Гражданите, а Врачката губи, независимо че е още жив.

 

- Ако Мафиотите решат да елиминират Врачка през нощната фаза, те разкриват, че и той е мафиот и Врачката се присъединява автоматично към техния чат. Нощта приключва без елиминиран участник.

 

 

- Ето трите варианта как Врачката може да се включи официално в отбора на мафиотите, ако в играта има например 3 мафиота и 1 Врачка.

 

1. Ако тримата мафиоти са живи и Врачката успешно ги разкрие и тримата през нощните фази, то той влиза в отбора им.

 

2. Ако Врачката до момента е разкрил имената само на 2 от тримата мафиоти, но неразкритият от него мафиот бъде елиминиран, то тогава Врачката автоматично знае самоличността на всички живи мафиоти, условието е изпълнено и той влиза в отбора им. Същото важи и ако остане само един жив мафиот и Врачката знае кой е той - следва присъединяване към него и двамата играят заедно до края на играта.

 

3. Мафията решава през дадена нощна фаза да убие Врачката. При опита за убийство той обаче бива разкрит и го взима в отбора си.

 

 

- Ако Врачката бъде преслушан от Шериф, ще му бъде съобщено, че Врачката е мафиот независимо дали той вече е влязъл в мафиотския чат или не.

 

- Ако Врачката бъде елиминиран след като е бил преслушан от Шериф, ще бъде изписано, че е отпаднал Мафиот, а не Мирен гражданин!

 

- Ако Врачката бъде елиминиран без да е бил преслушан от Шериф и без да се е присъединил кът мафиотския чат, ще бъде изписано, че е отпаднал Мирен гражданин!

 

- Проверките, които прави Врачката могат да бъдат блокирани от Тъмничар, но не могат да бъдат блокирани от Блокировач (за да не може той несъзнателно да пречи той на собствения си отбор). Въпреки това, ако Блокировачът реши да блокира Врачка, ще изгуби един от опитите си. 

 

 

НЕУТРАЛНИ РОЛИ

 

(1) ПОЛИТИКЪТ

 

- Не е асоцииран с нито един от двата отбора в играта и играе единствено за себе си.

 

- За да спечели играта, трябва просто да оцелее до нейния край, при което печели заедно с победилия отбор.

 

- Ако бъде елиминиран в който и да е Ден/Нощ, губи играта без значение кой отбор спечели накрая.

 

- Преди началото на сезона не знае кои от играчите са Граждани и кои Мафиоти.

 

- Ако бъде проверен от Шериф, той не получава никаква информация.

 

- Ако бъде проверен от Врачка, той получава информация, че Политикът е Мирен гражданин.
 


 

(2) ПСИХОПАТЪТ

 

- Не е асоцииран с нито един от двата отбора в играта и играе единствено за себе си.

 

- За да спечели играта, трябва да бъде последният оцелял в сезона участник и всички Граждани и Мафиоти да са елиминирани.

 

- Преди началото на сезона не знае кои от играчите са Граждани и кои Мафиоти.

 

- През всяка нощна фаза трябва задължително да убива един от останалите участници.

 

- Ако бъде проверен от Шериф или Врачка, ще им бъде съобщено, че той е Психопат.

 

- Ако в дадена нощна фаза бъде блокиран от Блокировач или Тъмничар, не убива никого в съответната фаза.

 

- Не може да убие играч, предпазен от Доктор/Тъмничар, нито Президент или Кръстник.

 

 

 

 

 

 

 

Официално обявяваме ЗАПИСВАНЕТО за участие в сезона за открито. Засега планираната стартова дата е 2 ЯНУАРИ 2021 в 22:00, но първо искаме да се съберат 17 желаещи да участват, да видим кога ще са свободни те, и тогава ще доуточним окончателната дата. Тегленето на номерата за ролите ще се осъществи по-късно, сега това е само заявка за участие.

 

 

И така ... ИМАТ ЛИ ТОПКИТЕ да се впуснете в Mafia XII ???

35izpu1.jpg

Link to comment

Бихте ли пуснали сезона около Коледа, ако има достатъчно надъхани, защото примерно аз сигурно няма да мога януари?

Link to comment

Ако има 17 човека, които са навити да играят по празниците, може и по-рано да е, да.

35izpu1.jpg

Link to comment

По принцип консултирахме избраните роли и имаше леки корекции от първоначалния списък, предполагам като сме двама ще успеем да доставим един балансиран и честен сезон.

Link to comment
2 minutes ago, hacky said:

По принцип консултирахме избраните роли и имаше леки корекции от първоначалния списък, предполагам като сме двама ще успеем да доставим един балансиран и честен сезон.

 

Не и за загубилите. :)

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Разбирам, че и друго желаещи тръпнат да се запишат в най-добрия сезон на мафия до сега!

@ЧОТУДЕ видях в друга тема, че яко ти се играе, скачай в кюпа!

Link to comment
2 minutes ago, hacky said:

Разбирам, че и друго желаещи тръпнат да се запишат в най-добрия сезон на мафия до сега!

@ЧОТУДЕ видях в друга тема, че яко ти се играе, скачай в кюпа!

 

Интересното е, че за да кажат кога искат да се проведе сезона гласуваха над 20 човека, а досега за цял час само 1 записал се :D

 

Иначе това ще е добър сезон, да - но чак най-добрия няма да е - това беше 9-ти :(

35izpu1.jpg

Link to comment

Здравейте,

след множеството запитвания, които получавам на ЛС реших да изясня ситуацията си, а тя остава непроменена.

Играчът с главно "И" се оттегли от Мафия като непобеден и няма да прави завръщане.

Успех на всички!

Link to comment
3 minutes ago, OyeaH said:

Здравейте,

след множеството запитвания, които получавам на ЛС реших да изясня ситуацията си, а тя остава непроменена.

Играчът с главно "И" се оттегли от Мафия като непобеден и няма да прави завръщане.

Успех на всички!

 

Мерси, няма защо. :)

Link to comment

Играчът с малко "и" от Али Експрес се записва.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

 - efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Link to comment

Записвам се, ще бъде интересно.

Според мен ако Психопатът играе той има горе-долу нулев шанс за победа, но пък може и да греша. За мен няма значение кога ще почне сезона, и по празниците съм ок

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Неутралните роли бяха включени само, за да се създаде допълнителна параноя в играчите, че има и неутрални, реално няма да има никой участник с неутрална роля. Реших да го обявя, че много участници могат да се откажат заради тях. 

@Dudley влизай в играта. :D

Link to comment
3 minutes ago, neshev said:

Не насирайте, приятели, а ме правете ПСИХОТО и да ги еба на ред! 

 

Rambo GIF by memecandy

Ти не си ли ренегата?

Link to comment
6 minutes ago, neshev said:

Не насирайте, приятели, а ме правете ПСИХОТО и да ги еба на ред! 

 

Не насираме, наистина нямаше да ги има :D

3 minutes ago, hacky said:

Ти не си ли ренегата?

 

Той е, ама Бобката Сикскилер му сипа сол у револвера тоя път :( 

35izpu1.jpg

Link to comment

Давам ви един съвет - пуснете записването на 3-4 януари и почнете сезона около 10-12. Според мен ще е най удачният вариант . 

Link to comment

Сезона няма да започне докато не се съберат хората, ако трябва ще чакаме един месец записване. Предстои най-добрия сезон на мафия!

Link to comment
2 hours ago, hacky said:

Разбирам, че и друго желаещи тръпнат да се запишат в най-добрия сезон на мафия до сега!

@ЧОТУДЕ видях в друга тема, че яко ти се играе, скачай в кюпа!

Аз ще се запиша, само ако играем по празниците. И върнете психопата, и го сложете на номер 9!!!

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment
5 minutes ago, ЧОТУДЕ said:

Аз ще се запиша, само ако играем по празниците. И върнете психопата, и го сложете на номер 9!!!


Чакаме снимки от софрата, ГОСПОДИН МАФИОТЕ. :rolleyes:

Link to comment
5 minutes ago, ЧОТУДЕ said:

Аз ще се запиша, само ако играем по празниците. И върнете психопата, и го сложете на номер 9!!!

 

Ам чуек, ако са съберат до ПРАЗНИЦИТЕ още 13 човека, го мятаме да :D

 

Тоя път няма да се отказваме, ако трябва ще се чака 1 месец, докато се навиете да играете 16-17 човека :D

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...