Jump to content

UFC 256 "Figueiredo vs. Moreno" - 12 декември 2020


neshev

Recommended Posts

Супер PPV се получи. Закриха PPV годината подобаващо.

 

Figgy и Moreno направиха битката на годината. Една от големите истории тази година е възходът на Figueiredo, който спокойно може да бъде провъзгласен за боец на годината и успя да възроди интереса към flyweight-ите. Moreno беше повече от достоен боец и показа уникална издръжливост. Пое удари, които щяха да свалят бойци от bantam и дори featherweight. Въпреки това, не виждам как някой може да му даде петия рунд. Резонно отнеха точка на Figgy, заради ударът в слабините, трябва да почнат по-често да го наказват. Но за мен бразилецът спечели битката, макар че това е от редките случаи, в които надали има човек, който да се оплаче от идеята, че ще видим реванш. Този път с по-сериозен лагер и от двамата.

 

Charles Oliveira продължава да смазва и записа най-значимата си победа. Тотална доминация на земя, а и на крака изглеждаше по-добрият боец. Tony Ferguson изглежда не е същият боец вече, след войната с Gaethje, а и войните през годините и напредващата възраст. Жалко, много жалко за него, защото така и не получи title shot, а битката с Khabib беше урочасана. Oliveira направи нечовешки възход и е поредното доказателство, че никой в този спорт не трябва да бъде отписван. Съмнявам се Khabib да се върне за битка срещу него, тъй че логиката сочи, че ще се срещне срещу победителят от Conor-Poirier.

 

Kevin Holland записа ебахти нечовешкия нокаут. От такава позиция да нокаутираш някого, трябва да имаш нечовешка сила, дори и да е срещу Jacare, който вече не е това, което беше. MW дивизията взе да става интересна. Дори Adesanya да се качи перманентно, има доста добри битки, които могат да направят.

 

Ciryl Gane се затвърди като интересен проспект при тежките и успя да нокаутира вече обезверения JDS. Gane е стабилен боец, техничен и се движи добре. Все още ми изглежда рано за наистина топ бойците, но може би след 1-2 битки ще го пуснат на дълбокото. JDS вече е бледо копие на това, което беше. Много, много щети пое през кариерата си. Скоростта му я няма, брадата му е чуплива и няма какво да предложи като чели. Време е за пенсия, но се съмнявам, че JDS ще предприеме такъв ход.

Link to comment

Рафа Физиев с много голяма победа. Пичът сега е с три поредни в UFC, взе и Performance of the night. Очаквам следващия мач да е голям вече. 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...