The Best Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 Вие играете Върколак с примес от Вещиците от Салем. Като роли и позициониране. Мафията се играе или в класически вариант(12-16 играчи с трима-четирима мафиоти без роли и граждани само с доктор и шериф) или всичко коз(всеки играч е с роля, но повечето са с фишек роля, която общо взето не дава кой знае какво предимство, но занимава играча и през нощните фази, било активно или косвено). "You think I'm crazy, but I've lost my senses... The world will finally learn the truth! You... you wouldn't understand cause you don't know who I am I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹♀️ Link to comment
OyeaH Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 On 12/4/2020 at 10:13 PM, OyeaH said: Здравейте! Време е и за най-запомнящия се дебют. Всеки ментак може да играе мафиот, сега ще ви покажа как се играе перфектната гражданска игра! Пък ако мафията насере и се опита да ме махне през нощта... Ще съм праволинеен и логичен, всеки ход ще е изпипан и до 5ти ден гражданите ще сме спечелили! Разочарован съм от липсата на уважение към моята персона. Поради тази причина отменям ПЪЛНИЯ АНАЛИЗ на сезона. Оттеглям се от Мафия като непобеден Играч, който ДОСТАВИ. Link to comment
neshev Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 4 minutes ago, OyeaH said: Оттеглям се от Мафия като непобеден Играч, който ДОСТАВИ. Освен да те поканя в Омерта. Чувам, че доста бивши Мафия играчи избират Омерта като следващата им дестинация. Link to comment
The Olimpic Hero Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 9 minutes ago, The Best said: Мафията се играе или в класически вариант(12-16 играчи с трима-четирима мафиоти без роли и граждани само с доктор и шериф) Е то реално нещо подобно беше All-Stars сезонът на Socki, както и 2-и сезон на baikiro. Единствено мафиотите имаха и блокер. Обаче, както казах и по-рано през деня, за мен блокерът е задължителна роля, дава много повече живец на играта и стратегическо надиграване. Асене, би ли играл в следващи сезони. Според мен балансите и в мои сезони, както и в тези на neshev, baikiro и Socki биха били в пъти по-нормални. Реално аз много искам отново да играя в сезон с теб, чисто от култова гледна точка ти си един от най-колоритните играчи. Поради всичко, случило се по време и след игрите, в момента най-много искам да играя в сезон с The Best, THE ENEMY, Radox и Dudley. Би било доста голяма забава да играем в един сезон. Та да прави neshev сезон и да играем всичките. Link to comment
The Best Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 Засега съм пас за тази Мафия. Може би след десетина сезона ще ми се доиграе пак или още по-нататък. За мен се получава еднообразно всеки сезон. Чета ви и ми прави впечатление, че се губи идеята зад играта. Тук все едно играем Върколак на крек + едно шише ракия - дневната фаза е пълна с цинизми и тролни, а нощната се решава според това кой от отборите е получил по-читави роли. Ти понеже каза, че имаш добър прочит в играта, пробвай да играеш в някой англоезичен форум една игра на Мафия да видиш за какви работи водещият директно премахва играчи. Тук с чуждестранен хост сезонът ще свърши за два-три дни и 70% от играчите ще бъдат елиминирани от водещия Разбирам защо ви харесва и защо издържа актуална толкова време тук играта, но за мен надиграването трябва да включва стратегия и блъфове, които не трябва задължително да са свързани с ролите. "You think I'm crazy, but I've lost my senses... The world will finally learn the truth! You... you wouldn't understand cause you don't know who I am I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹♀️ Link to comment
hacky Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Кой го ебе дали това, което играем е истинска мафия, Салем или Върколак, не виждам какъв е филма и защо трябва да се придържаме към нещо класическо, с повече роли става много по интересно. Ако ще да се казва и ОМЕРТА. За мен най НЕ балансирания сезон до сега беше този на U_THINK_U_KNOW_ME, там бях от победителите да, но сезона си беше яко небалансиран. Link to comment
baikiro Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 За мен сезона на ИНСТИТУЦИЯТА беше добре балансиран, там проблема беше друг. Самият водещ промени развоя на сезона, после пък явно гузен реши да компенсира другата страна и стана пълен буламач. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
hacky Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 19 minutes ago, baikiro said: За мен сезона на ИНСТИТУЦИЯТА беше добре балансиран, там проблема беше друг. Самият водещ промени развоя на сезона, после пък явно гузен реши да компенсира другата страна и стана пълен буламач. 2ма ловци в общ чат? Link to comment
baikiro Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 10 minutes ago, hacky said: 2ма ловци в общ чат? Затова нямаше шериф. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
hacky Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 6 minutes ago, baikiro said: Затова нямаше шериф. Между другото от 11 сезона до сега май шерифа е бил ефективен само в 2-3 ако не ме лъже паметта. Но интересното в играта е, че не знаеш кога една роля ще се окаже високоефективна, помня като беше останал дъдли мафиот и ние с доктора, а аз тъмничар го разигравахме. Сега и в тоя сезон когато Радокс ми даде детеквит казах, че е ебати тъпата роля. Реално една от най-непотребните роли за мен е АДВОКАТ. Link to comment
Radox Posted December 15, 2020 Author Share Posted December 15, 2020 Аз не знам защо в този форум ролята на ловеца така се превъзнася. Това всъщност е една доста шибана роля, която е много трудна, активира се само ако те убият и при грешен изстрел може да ебе путката майна на отбора ти двойно. Не знам как така и при трите пъти, когато е ползвана, мафията решава да убие притежателя й, а той пък да нацели мафиот. Нереален късмет е това. Ако някога пак я има се съмнявям да върже за четвърти път. Link to comment
hacky Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Just now, Radox said: Аз не знам защо в този форум ролята на ловеца така се превъзнася. Това всъщност е една доста шибана роля, която е много трудна, активира се само ако те убият и при грешен изстрел може да ебе путката майна на отбора ти двойно. Не знам как така и при трите пъти, когато е ползвана, мафията решава да убие притежателя й, а той пък да нацели мафиот. Нереален късмет е това. Ако някога пак я има се съмнявям да върже за четвърти път. Когато бяха 2 ловеца в общ чат и можеха да комуникират помежду си, то се скъси списака с възможни мафиоти и беше по-лесно да ударят, иначе съм съгласен, особенно ако уцелят ловец в първите 2 дена да си изпозлва умението е доста опасно. Link to comment
baikiro Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 9 minutes ago, Radox said: Аз не знам защо в този форум ролята на ловеца така се превъзнася. Това всъщност е една доста шибана роля, която е много трудна, активира се само ако те убият и при грешен изстрел може да ебе путката майна на отбора ти двойно. Не знам как така и при трите пъти, когато е ползвана, мафията решава да убие притежателя й, а той пък да нацели мафиот. Нереален късмет е това. Ако някога пак я има се съмнявям да върже за четвърти път. Не точно, Олимпик може да каже най-добре какви глупости са ставали в този чат на ловци по време на 3ти сезон. До колкото помня оригинално ловеца принц10 е щял да застреля гражданин преди на сцената да излезе водещия. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
Radox Posted December 15, 2020 Author Share Posted December 15, 2020 1 minute ago, baikiro said: Не точно, Олимпик може да каже най-добре какви глупости са ставали в този чат на ловци по време на 3ти сезон. До колкото помня оригинално ловеца принц10 е щял да застреля гражданин преди на сцената да излезе водещия. 😂 Май е време някой да ми разясни какви култажи са ставали в тоя Сезон 3, че тогава още не следях Мафия. Link to comment
hacky Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 1 minute ago, Radox said: 😂 Май е време някой да ми разясни какви култажи са ставали в тоя Сезон 3, че тогава още не следях Мафия. Друг култаж е, че водещия постояно сменяше часа за дневната фаза и в една от фазите, докато обсъждахме в полседните минути кой ще махаме, както знаеш винаги накрая се решава, той заключи темата и каза деня приключва. Накрая водещия насра и напусна, а нешев довърши сезона. Link to comment
MJ23 Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Това че гражданите са набъкани с роли може да вкара и топ параноя. Никой не е виновен, че Бест и кабаков така елементарно се издадоха. И докато кабаков си го признава, то Беста тук ни вкарва теории как играта била тъпа, което е абсурдно. Още по - абсурдно е изказването как съотборниците му били "джобъри". Ми на фона на него Соки е като Хълк Хоуган. Абсурдни неща, ако имаше една врачка или още един мафиот както имах ролята на президент така щях да съм на пангара следващия ден най вероятно, за да давам обяснения дали не съм точно аз врачката. Link to comment
Radox Posted December 15, 2020 Author Share Posted December 15, 2020 3 minutes ago, MJ23 said: Това че гражданите са набъкани с роли може да вкара и топ параноя. Никой не е виновен, че Бест и кабаков така елементарно се издадоха. И докато кабаков си го признава, то Беста тук ни вкарва теории как играта била тъпа, което е абсурдно. Още по - абсурдно е изказването как съотборниците му били "джобъри". Ми на фона на него Соки е като Хълк Хоуган. Абсурдни неща, ако имаше една врачка или още един мафиот както имах ролята на президент така щях да съм на пангара следващия ден най вероятно, за да давам обяснения дали не съм точно аз врачката. Е Кръстник с 5 мафиота щеше вече да е посиране. Аз даже се съмнявах дали мафията не е прекалено нагрухана с 4 мафиота и Кръстник, а то какво стана... Просто уникален малшанс за тях и нереален късмет за гражданите. Мафията беше бая силна и да ми се твърди тука, че "при тези роли от 100 игри гражданите щели да спечелят поне 90 пъти" естествено са пълни абсурди. Но пък култовото развитие на този сезон си му отрежда място в историята, едва ли ще се повтори такъв развой скоро И пак казвам - ако байкиро и хаки не си бяха изиграли толкова добре ролите, на гражданите щеше да им е много, много трудно. Link to comment
neshev Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Забравихте Сезон 6, където ебахме мафиотите в четири поредни дни. Link to comment
Prince10 Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Аз продължавам да твърдя, че е глупаво да се отнема от победата на един отбор. Мафията била такава, гражданите били такива... това го слушаме всеки сезон. Досега не съм чул някой да каже ,,евала, бяхте по-добри", а само обвинения, че загубилите са играли ужасно. Най-нормалното нещо е докато не се хване първия мафиот, мафията да шляпа гражданите, а при намирането му нещата да се обърнат, защото се хваща логиката им на игра. Това може да се промени с добра предварителна стратегия, но това не значи, че гражданите са изкарали късмет. В Сезон 3, бяхме в общ чат с Олимпик и водещия. През нощта, в която мафиотите ме отстраниха, аз бях решил да стрелям по hacky. Реших да е той, без да съм чел дните наново, На другия ден изчетох всичко и реших да сменя на neshev, но не го написах веднага, просто не бях сигурен в решението си. Тогава U think, позволи на мен и Olimpic да комуникираме (преди това бяхме в общ чат, но нямахме право да пишем). Казах на Олимпик, че смятам да сменя на neshev, попитах го какво мисли по въпроса и той се съгласи с мен. Дори и без разрешението на водещия, ходът щеше да е същия. Link to comment
Radox Posted December 15, 2020 Author Share Posted December 15, 2020 Just now, Prince10 said: Аз продължавам да твърдя, че е глупаво да се отнема от победата на един отбор. Мафията била такава, гражданите били такива... това го слушаме всеки сезон. Досега не съм чул някой да каже ,,евала, бяхте по-добри", а само обвинения, че загубилите са играли ужасно. Най-нормалното нещо е докато не се хване първия мафиот, мафията да шляпа гражданите, а при намирането му нещата да се обърнат, защото се хваща логиката им на игра. Това може да се промени с добра предварителна стратегия, но това не значи, че гражданите са изкарали късмет. В Сезон 3, бяхме в общ чат с Олимпик и водещия. През нощта, в която мафиотите ме отстраниха, аз бях решил да стрелям по hacky. Реших да е той, без да съм чел дните наново, На другия ден изчетох всичко и реших да сменя на neshev, но не го написах веднага, просто не бях сигурен в решението си. Тогава U think, позволи на мен и Olimpic да комуникираме (преди това бяхме в общ чат, но нямахме право да пишем). Казах на Олимпик, че смятам да сменя на neshev, попитах го какво мисли по въпроса и той се съгласи с мен. Дори и без разрешението на водещия, ходът щеше да е същия. Да не забравиш да гласуваш кога искаш да е Сезон 12! Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.