Jump to content

"Сериозен ли си или ще се излагаш?" - 3 сезон


The Best

Recommended Posts

The Best

1427384545_BWC3.thumb.jpg.d7c00fc13ff547ebc0cac3df25d9c7ad.jpg

Време е третият сезон на форумната рубрика-игра ”Сериозен ли си или ще се излагаш?” да стартира. Вторият сезон беше вълнуващ и ни предостави възможност да проследим чутовната битка между две легенди – Райх и Loop, които дадоха всичко от себе си да спечелят играта. С малка разлика Loop успя да спечели втория сезон и се очакваше да защитава своята титла в този, но животът е непредвидим и никой не знае какво ще ангажира вниманието в конкретен момент. Ето, че той няма да участва и заради това шампионът от първи сезон влиза в надпреварата(това съм аз).

 

Очакванията ми за трети сезон са следните: Да бъде страшно оспорван, да бъде вълнуващ, да покажем и разкажем забавни и сериозни случки от живота си, да видим най-строгото и култово жури във форумна игра за момента, а може би и за вечни времена и да подобрим рекорда на предишните сезони на тази игра в раздел ”Рубрики” – за тема с най-много коментари и за най-преглеждана тема. Ще видим дали очакванията ми ще се сбъднат.

 

Пожелавам успех на всеки един от тях и още веднъж им благодаря, че решиха да се запишат за участие. Надявам се останалите съфорумци също да се забавляват. Ето ги и обновените правила:

Правила на играта и пояснения

1. ”Сериозност” и ”излагация” в играта – значение

 

А) Сериозност – ако гостът реши да бъде сериозен в даден кръг, той ще трябва да отговори на два сериозни въпроса, зададени от водещия. Те могат да бъдат от всякакво естество и гостът трябва да им отговори изчерпателно така, както смята за необходимо. Призовавам участниците да спазват добрия тон и да не прибягват до въпроси засягащи по какъвто и да е начин достойнството на другите.

 

Б) Излагация – при положение, че гостът избере да се излага, той ще бъде подложен на два провокативни въпроса от страна на водещия, а под такива се разбират най-вече теоритични въпроси от типа на ”Какво би направил ако”; ”В определена ситуация как би реагирал” и тн. Не се забранява и поставяне на предизвикателство в реалния живот, като например: ”Изгледай филм, който не одобряваш и опитай да изтъкнеш положителните му качества”; ”Отиди на мач на най-омразният ти отбор и опиши преживяното”; ”Опитай моята любима напитка/храна и дай мнение” и подобни, но нека се има предвид, че колкото по сложно замислено е предизвикателството спрямо гостът, толкова по голям е шансът той да откаже да го изпълни. Все пак това е една форумна игра и в нея няма парични награди или други привилегии, затова най-добре да не прекалявате с трудността.

 

- Водещият има право на три въпроса/провокации. Две от тях ще са според изборът на госта, а един задължително обратен на изборът му. С това се цели да се избегне евентуално хитреене и монотонност в играта.

 

2. Начин на провеждане – под формата на кръгове. В отделните кръгове всеки един от участниците ще се изправи срещу останалите и като гост, и като водещ. В края на играта ще се получи така, че всеки ще е бил и водещ, и гост на другите участници. Това предполага доста интересни и забавни моменти в играта, защото всеки ще има възможността да си върне на останалите за неудобните провокации и въпроси.

 

3. Играчите ще бъдат разделяни по двойки водещ-гост във всеки кръг. Методът за определяне на двойки няма да бъде усложняван излишно и е определен от редът на записване на играчите.

 

4. В играта съществуват три понятия: Водещи; Гости; Жури

 

А) Водещи: те трябва да измислят въпросите и провокациите, а общият им брой(на въпросите и провокациите) трябва да бъде 3. Първо те трябва да напишат лично съобщение на своя гост, което да гласи: ”Сериозен ли си или ще се излагаш?”(за да не се разводнява темата на играта). Това е задължително условие. Веднъж получил отговор на запитването(отново на лични, а не в темата), водещият подготвя въпросите/провокациите си, съобразно отговорът. Отговорът на главният въпрос в играта задължително трябва да бъде един от следните: ”Да, ще съм сериозен” или ”Не, ще се излагам”. В зависимост от изборът на госта, водещият ще определи своите въпроси и провокации в съотношение 2:1. Тоест ако гостът е избрал да е сериозен, въпросите ще са два, а провокацията една, а ако е решил да се излага – две провокации, един въпрос.

 

Б) Гости: това са хората, които трябва да отговарят на въпросите и провокациите от страна на водещите. Вече поясних, че водещият трябва да изпрати съобщение на госта си, а той от своя страна да му отговори. Ако гостът не отговори на съобщението на своя водещ, тогава ще загуби служебно. Внимание: гостите не са длъжни да изпълняват всички прищевки на своя домакин. Предизвикателства застрашаващи и унижаващи участниците са забранени. Същото важи и за просташки въпроси.

 

В) Жури: това е сравнително ново понятие в играта, въведено специално за вторият сезон, но като добра идея намерило своето продължение и в третия. То ще се състои от известни форумни потребители. Тяхната задача е да оценяват двойките водещи-гости с оценки по шестобалната система. Те трябва да бъдат независими и справедливи и да определят кой от конкретната двойка се е справил по добре. Не могат да дават еднакви оценки на водещия и гостът. Те трябва да са различни и поставени според това кой смятат, че се е представил по добре – този измислил интересните въпроси/провокации или човекът отговорил изчерпателно и интелигентно.

 

5. Как се формира оценката на даден играч? За да се избегне толериране или фаворизиране на даден играч или пък ощетяване в дадени моменти, било то осъзнато или несъзнателно, тази година оценките на всеки участник в играта ще бъдат формирани по-нов иновативен начин, целящ да намали тежестта на разликата в оценките и да постави не само участниците на равна нога, но и журиращите съдии, правейки всеки техен отзив изключително важен.

 

Каква е разликата? Помните миналия сезон, когато оценките се смятаха буквално и на всеки кръг участниците можеха да заработят до 30 точки в зависимост от дадените им оценки. Сега няма да бъде така. Ето как ще става оценяването и формирането на точковия актив:

  

В края на всеки кръг, когато всички водещи са задали своите въпроси и гостите им са отговорили, идва ред журито да даде своите оценки по шестобалната система в темата(от 2 до 6). Те ще бъдат прибавяни към актива на всеки играч по следния начин:

Двойка  Водещ - Гост

Съдия 1 – 6:5; Съдия 2- 5:6; Съдия 3 – 6:5; Съдия 4 – 4:3; Съдия 5 – 6:4; Съдия 6 – 4:5

Краен резултат: 4:2 за Водещия

Общо точки за играчите след края на кръга – 4 точки за водещия, две за госта.

 

Накратко, това означава, че всеки съдия дава по една точка във всеки двубой водещ-гост. Той я дава на човека, който е оценил с по-висока оценка(на когото представянето му се е понравило повече). Следователно ако загубилия все пак спечели одобрението на някои съдии, той може да прибави точки в актива си. Както в горния пример – две точки за загубилия претендент, защото двама членове на журито са му дали по-висока оценка от тази на неговия опонент.

 

Аз като своеобразен модератор в играта се заемам с математиката и ще смятам оценките на журито за всеки играч, като в края на играта ще предоставя подробна статистика за всеки кръг, за да видите как работи новата система, без да се затормозявате предварително. Разбира се, в края на всеки кръг ще бъде публикувано временно класиране с текущите точки на всеки участник.

 

6. Какво следва щом всеки се изправи срещу всеки в играта? Съставя се крайно класиране според точките на играчите. Ако разликата между първия и останалите участници в класирането е под пет точки, ще бъде направен допълнителен кръг, в който ще се реши всичко. Правилата за него ще бъдат обявени само ако до такъв се стигне. В първи сезон имаше допълнителен кръг, а във втори такъв не бе необходим. Всички зависи от развоя на събитията.

 

7. Какво печели победителят в играта? Самата игра. Той ще има право да избере правилата за следващия сезон на форумната игра(има правото да ги променя, да добавя и премахва правила и тн.), както и да се опита да запази титлата си. Негово право е и да избере първият си опонент в четвъртия сезон, като може да избира измежду всички съфорумци(но как ще убеди избраника си да участва, ще зависи само и единствено от него). Загубилите пък ще сформират журито в четвъртия сезон. 

 

Инициативата от моя страна да ви карам да изброявате нещата, които обичате и от които се страхувате/мразите беше подета за да може всеки един от вас да разбере нещо за останалите. Така ще имате жокер в случай, че се затруднявате да формулирате въпроси и предизвикателства.

 

Пожелавам на всеки успех и най-важното: да се забавлява с тази форумна игра.:beer:

 

Участници:

@ShiningWizard

@Metzgermeister

@Yulian

@The Pain

@The Best

@batistaheel

@iMMORTAL!   

@BAITO6O

 

ПП: Темата ще бъде заключена до полунощ, когато ще обявя програмата за първи кръг. Тогава официално записването за този сезон ще бъде прекратено.

 

Edited by The Best
 • Upvote 4
Link to post
The Best

Програма за 1 кръг в играта:

Водещ - Гост

@ShiningWizard - @Metzgermeister

@Yulian - @The Pain

@The Best - @batistaheel

@iMMORTAL! - @BAITO6O

 

Водещите могат вече да зададат на лично съобщение въпросът "Сериозен ли си или ще се излагаш?" на своите гости и според отговора им да формулират своите въпроси, провокации и предизвикателства. Имате три дни на разположение за тази задача.

 • Upvote 1
Link to post
HEIDENREICH
Quote

 

5. Как се формира оценката на даден играч? За да се избегне толериране или фаворизиране на даден играч или пък ощетяване в дадени моменти, било то осъзнато или несъзнателно, тази година оценките на всеки участник в играта ще бъдат формирани по-нов иновативен начин, целящ да намали тежестта на разликата в оценките и да постави не само участниците на равна нога, но и журиращите съдии, правейки всеки техен отзив изключително важен.

 

Каква е разликата? Помните миналия сезон, когато оценките се смятаха буквално и на всеки кръг участниците можеха да заработят до 30 точки в зависимост от дадените им оценки. Сега няма да бъде така. Ето как ще става оценяването и формирането на точковия актив:

  

В края на всеки кръг, когато всички водещи са задали своите въпроси и гостите им са отговорили, идва ред журито да даде своите оценки по шестобалната система в темата(от 2 до 6). Те ще бъдат прибавяни към актива на всеки играч по следния начин:

Двойка  Водещ - Гост

Съдия 1 – 6:5; Съдия 2- 5:6; Съдия 3 – 6:5; Съдия 4 – 4:3; Съдия 5 – 6:4; Съдия 6 – 4:5

Краен резултат: 4:2 за Водещия

Общо точки за играчите след края на кръга – 4 точки за водещия, две за госта.

 

Накратко, това означава, че всеки съдия дава по една точка във всеки двубой водещ-гост. Той я дава на човека, който е оценил с по-висока оценка(на когото представянето му се е понравило повече). Следователно ако загубилия все пак спечели одобрението на някои съдии, той може да прибави точки в актива си. Както в горния пример – две точки за загубилия претендент, защото двама членове на журито са му дали по-висока оценка от тази на неговия опонент.

 

Аз като своеобразен модератор в играта се заемам с математиката и ще смятам оценките на журито за всеки играч, като в края на играта ще предоставя подробна статистика за всеки кръг, за да видите как работи новата система, без да се затормозявате предварително. Разбира се, в края на всеки кръг ще бъде публикувано временно класиране с текущите точки на всеки участник.

 

Шибано нищо не разбрах. Върни старата система че ще ти надяна тупаниците. Ако не може да ебеш участниците в дупянцито къв е смисъла да си жури?

 • Upvote 1

 

Link to post
The Olimpic Hero

Странна ми е и на мен системата, ако изобщо съм я разбрал правилно.

 

Значи в двойка "Водещ-Гост" трябва да оценя дали водещият се е справил по-добре, като е задал добри въпроси или участникът е отговорил по-интересно, така ли да го разбирам. Аз си мисля, че в 95% от случаите винаги отговорите биха били по-интересни, а пък ако ще въпросът да е супер добре измислен. Не е ли така?

 • Upvote 1
 • Thanks 1

               

Link to post
2 hours ago, HEIDENREICH said:

Шибано нищо не разбрах. Върни старата система че ще ти надяна тупаниците. Ако не може да ебеш участниците в дупянцито къв е смисъла да си жури?

Аз също гласувам за това предложение от Райх. Журито се произнесе.

 • Upvote 2
Link to post
The Best
1 hour ago, The Olimpic Hero said:

Странна ми е и на мен системата, ако изобщо съм я разбрал правилно.

 

Значи в двойка "Водещ-Гост" трябва да оценя дали водещият се е справил по-добре, като е задал добри въпроси или участникът е отговорил по-интересно, така ли да го разбирам. Аз си мисля, че в 95% от случаите винаги отговорите биха били по-интересни, а пък ако ще въпросът да е супер добре измислен. Не е ли така?

Ами, да, но пак зависи от личната ти преценка. Може отговорите на даден гост да не ти харесат или да не си съгласен с неговите възгледи. Тогава можеш да го критикуваш и да му дадеш по-малка оценка. Понякога въпросите са доста по-добре изпипани от отговорите, а някога са много интересни и гостът отговаря завоалирано и не оползотворява добрия въпрос. Всичко зависи от твоята преценка.

 

@HEIDENREICH с шестима съдии предишната система няма да сработи. Изчакайте да минат няколко кръга и ще видите как работи новата система и колко усъвършенствана е тя.

 

 

В този кръг мой гост е @batistaheel и той реши да се излага! Започвам със сериозния въпрос:

1. През годините много хора са напускали този форум по една или друга причина. Има ли форумни потребители, които ти липсват и защо? Ще се радвам да ги изброиш и кажеш с какво те са оставили следа в съзнанието ти.

 

Ето какво съм подготвил като предизвикателства/провокации:

2. Знаем, че си голям фен на комиксите и разпалено коментираш филмите за супергерои в нашия форум. Ако имаш възможността да се прехвърлиш във вселената на един супергерой по твой избор, кой ще бъде той и каква роля би искал да заемеш в неговата вселена(да си въпросния герой, да си второстепенен персонаж, злодей или друг вид роля)?

 

3. Винс Макмеън те избира случайно сред милионите фенове на WWE и ти отправя страхотно предложение: Трябва да победиш кечист от настоящия ростер на федерацията в нережисиран мач без правила до туш. Ако го направиш, ще получиш един милион долара и няма да ти се налага никога повече да работиш през живота си. Ще се съгласиш ли с офертата на Винс и ако да, срещу кой би избрал да се изправиш(не можеш да избираш жени, деца, старци и джуджета, а активни кечисти)? Ако не, обясни защо би отхвърлил предложението му.

 

 

 • Upvote 5
Link to post
ShiningWizard

@Metzgermeister избра да е СЕРИОЗЕН

Въпроси:

1. Казваш, че не се ограничаваш с една конкретна ера при киното и телевизията, но повече клониш към утвърдените класики. Кои скорошни филми или сериали намираш за класики? 

2. Имаш ли любим музикален артист, който не изпълнява песни от твоите любими жанрове и кой е той?

Излагация

1. Имаш избор на две професии - да си учител в класна стая, която цари хаоса с чавета или техник на вятърна турбина. Коя избираш? 

 • Upvote 2
 • Thanks 1
Link to post
batistaheel
On 11/25/2020 at 2:02 PM, The Best said:

1. През годините много хора са напускали този форум по една или друга причина. Има ли форумни потребители, които ти липсват и защо? Ще се радвам да ги изброиш и кажеш с какво те са оставили следа в съзнанието ти.

 

Аз по принцип се чудя защо въобще потребители напускат форума. Кой по дяволите работи денонощно, че да няма време или кой в днешно време не ползва интернет? Време винаги се намира за почивка, не сме роботи, въпросът е защо тези хора неотделят време за форума. Какво толкова се е променило? Дори кеч да не гледаш, все нещо гледаш за развлечение, а в този форум почти всичко се обсъжда. Ето, къде е G, мамка му? Той е изключително ценен потребител, креативен, върне ли се, започват да валят интересните теми. Липсва ми parcaleste. Преди да стане злият модератор, когото всички мразят (включително и аз след като ме нагруби в шаутбокса, а бях след малкото му симпатизанти), той беше един ценен потребител с униакален начин на писане, с лек докачлив хумор. Липсва ми до някъде wascop с щурите му теми за контрол на ума и историите му за романса му с Аня. Липсва ми Lita_fan - една доста приятна събеседничка и много красива жена. :) Липсва ми Rocky Maivia - един от първите ми форумни приятели. Липсва ми Suffer-H с бруталните му ревюта-хранилка по Star Wars и огромното му чувство за хумор. На последно място ми липсва Теодор или още известен като Теди Чипса. Един от малкото хора с които съм общувал и извън пределите на форума и с който до ден днешен може да се каже, че сме приятели. Той още си влиза под друг никнейм, но вече е като призрак. Само никнеймът му е тук, нулева активност. С този човек веднъж заедно свалихме репутацията ch1kez magnet, просто защото Теди му имаше зъб. Беше култово яко забавно. Маниака репутацията му пада, но той не знае кой му цъка денонощно минуси, защото тогава дори модераторите не можеха да си видят репутацията. Само админи и единственият тогава акционер Socki. Бяха култови времена. :D 

 

On 11/25/2020 at 2:02 PM, The Best said:

2. Знаем, че си голям фен на комиксите и разпалено коментираш филмите за супергерои в нашия форум. Ако имаш възможността да се прехвърлиш във вселената на един супергерой по твой избор, кой ще бъде той и каква роля би искал да заемеш в неговата вселена(да си въпросния герой, да си второстепенен персонаж, злодей или друг вид роля)?

 

Тук грешиш, не съм голям фен на комиксите (реално такива съм чел само няколко), а на комиксовите адаптации - анимации или филми. Реално първият комиксов филм, който съм гледал е X-Men (2000). Може би съм гледал и други като по-малък, но не ги помня и не са ми направили такаво силно впечатление като филма за мутантите. Нямаше как в ума ми да не изникнат въпроси от сорта какво би станало ако хората еволюират и дали биха развили суперсили. Сега вече като по-възрастен невярвам, че ако хората еволюират в друг вид ще развият и суперсили. Това си е чиста фикция, невярвам това някога да стане, дори невярвам, че хората могат да еволюират повече от това. Мисля, че за хората лимитът е достигнат и оттук нататък могат просто да изчезнат, както са изчезнали динозаврите. Сега колкото до въпроса ти, както можеш да се досетиш бих искал да съм мутант от света на X-Men. Всякакви суперсили са готини, но бих искал да притежавам силата да мога да се телепортирам където си поискам. За това избирам Nightcrawler или Нощна сянка както го превеждат на български. С такава сила бих могъл да съм навсякъде по света и да мога да влизам навсякъде ей така само за секунди. Невероятно е какви „пакости“ може да се направят ако човек може да се телепортира, но няма да влизам в подробности, а ще ви оставя сами да си използвате въображението. 

 

On 11/25/2020 at 2:02 PM, The Best said:

3. Винс Макмеън те избира случайно сред милионите фенове на WWE и ти отправя страхотно предложение: Трябва да победиш кечист от настоящия ростер на федерацията в нережисиран мач без правила до туш. Ако го направиш, ще получиш един милион долара и няма да ти се налага никога повече да работиш през живота си. Ще се съгласиш ли с офертата на Винс и ако да, срещу кой би избрал да се изправиш(не можеш да избираш жени, деца, старци и джуджета, а активни кечисти)? Ако не, обясни защо би отхвърлил предложението му.

 

 

Не, няма да се съглася с предложението му. Какво е един милион долара в днешно време. Само половината ще отидат за да си купя една хубава къща на някой хубав плаж. Пък и честно казано не съм алчен за пари. Само парите няма да ме мотивират за да дадам всичко от себе си за да спечеля мача. Но ако освен някакви пари получа и за жена Саша Бенкс, това вече е сделка. Ако от WWE ме тренират и подготвят за мача ще избера да се изправя срещу Сет Ролинс и ако ще губя поне да е от любим кечист. Ако изцяло сам ще трябва да се подготвя за мача то тогава ще избера Сами Зейн за мой опонент. Тоя маниак никога не е стъпвал във фитнес зала и мисля, че това го прави опонентът, който бих имал някакъв шанс да победя. Аз не мога да се бия и срещу някой като Роман Рейнс не бих имал никакъв шанс. 

 • Upvote 1
 • Thanks 1
Link to post
Metzgermeister

Въпроси:

1. Казваш, че не се ограничаваш с една конкретна ера при киното и телевизията, но повече клониш към утвърдените класики. Кои скорошни филми или сериали намираш за класики? - да започна първо с това, че за мен "скорошен" е доста разтегливо понятие. В моите очи същинското ретро кино и телевизия са тези до 1980 година. 80-те години са ми по средата, защото лека-полека започват да навлизат примитивните дигитални ефекти, саундтраците зарязват бомбастичните оркестри за сметка на по-съвременна музика, изпълнена със синтезатори, а актьорската игра е вече не толкова театрална, но за сметка на това актьорите често мънкат и шепнат репликите си с лека гримаса на лицето си в опитите си да не преиграват :D  Тоест за мен всички филми и сериали, правени след 1990-а, са модерни - ерата на дигиталните ефекти вече е навлязла, театралните пърформанси вече са далеч в миналото, теми табу липсват, а героите се псуват като каруцари, освен ако филмът/ сериалът не е детско, но дори тогава някои сценаристи успяват да вкарат малко хумор за възрастни и да заобиколят цензурата по деликатен начин. Да, високата дефиниция и дигиталните носители през 90-те още са в зародиша си, но примерно докато гледах "Боен клуб", през цялото време си мислех, че това е един съвсем съвременен филм, ако ще и героите да не използват от омразните ми смартфони, просто защото още не са били изобретени. Бихте ли казали и за филми като "Матрицата" и "Титаник", че са ретро при всичките специални ефекти, които още изглеждат добре? Аз лично не бих.

 

За да дам по-конкретен отговор обаче, ще се придържам към последното десетилетие. От сериалите ща, не ща трябва да отлича "Игра на тронове" - едва ли има по-голямо явление в шоубизнеса през последните десет години от него. Не ми е любим и винаги съм го намирал за леко пошъл на моменти (както повечето продукции на НВО, които искат да наблъскат секс, насилие и псувни, просто защото могат, а не защото е нужно), но едно не мога да му отрека - не е нужно да си фен на фентъзи жанра, за да си чувал за него и дори да си го гледал и да ти харесва. Направен е така, че да задоволи потребностите както на тези, които искат да гледат магия и зрелищни битки, така и на любителите на сапунките, които ще оценят факта, че за развитието на всички персонажи, колкото и много да са те (на мен лично ми отнеха три сезона, за да им запомня имената на някои и да започне да ми пука за когото и да било освен за Тириън), е отделено достатъчно време. Не мога да отрека и че бюджетът също си казва своето - харесвам минималистични продукции от 60-те, но същевременно е хубаво, когато видиш как са изпипали всичко. "Breaking Bad" май ще вземе среброто, но за него не мога да говоря много, защото не съм го гледал, а и съм леко предубеден, защото Браян Кранстън за мен си остава бащата на Малкълм, у когото липсва какъвто и да е авторитет и ми е адски трудно да си го представя като умиращ от рак даскал, занимаващ се с наркотици. Тези два сериала обаче съм убеден, че още дълго ще пораждат миймове и разпалени дискусии в нета и след десетилетия още ще бъдат гледани масово и обичани.

 

При филмите е малко по-тегава работата, защото тези, които бих назовал, не съм ги гледал, а те са "50 нюанса сиво", "Жокера" и "Отмъстителите: Краят". Това, което прави един филм или сериал класика, за мен е това той да остави толкова голяма следа в популярната култура, че всеки да знае за съществуването му и/или кой актьор играе в него, без непременно да е фен. Примерно доста хора от по-възрастното поколение и такива, които не харесват "фантасмагории" знаят кои са Дарт Вейдър, граф Дракула и Чудовището на Франкенщайн чисто от обща култура, без да са изгледали нито един филм с тези трима герои. Иначе първият от трите филма, които изброих горе, си е доста емблематичен чисто като тематика; във втория имаме вече познат от десетилетия персонаж, но и актьор, който ни дава един нов негов прочит и получава Оскар за това, а третият е най-касовият филм за всички времена, който реално доказва, че филмите за супергерои очевидно вече не са нишов продукт, а са нещо, което масата би отишла да гледа.

 

2. Имаш ли любим музикален артист, който не изпълнява песни от твоите любими жанрове и кой е той? - принципно има две групи, които май почти никой не мрази и това са АББА и Куийн. Вторите са рок група, но първите не са, така че мога да посоча шведския квартет, но същевременно съм бесен марк на поп, диско и фънк музиката от 70-те и 80-те и им симпатизирам още от съвсем малък, като още навремето мислех, че поп музиката от 90-те е пълна помия и все още отстоявам това свое мнение и не мога да понасям радиа като NRJ и Фреш, дето дънят едни и същи втръснали хитове от въпросното десетилетие като "Coco Jumbo" :suicide: Особено ме радват също изпълнители като Депеш Мод и Пет Шоп Бойс. Обаче след като си казах, че 70-те и 80-те са ми слабост, ще се фокусирам на нещо по-съвременно, което ми е guilty pleasure и на теория не би трябвало изобщо да ми харесва.

 

Никога не съм харесвал нито Спайс Гърлс, нито Шугабейбс, камо ли пък нашата излагация, наречена Антибиотика и съм на мнение, че вокалните бой и гърл банди от 90-те удрят дъното и са толкова популярни повече заради сексапила и харизмата на участниците си, отколкото заради вокалните им данни и песните им. През 2006-а обаче бях опроверган. По него време почти целодневно телевизорът ми беше на украинския музикален канал Ентер Мюзик, който се концентрираше преди всичко на алтернативната музика и не чак толкова на поп и черно. Бях чувал как украинците хранят в чата и форума на канала (този форум, между другото, е и първият, в който съм членувал някога и ме амбицира да се науча на руски, като си пишех на развален такъв, но ме разбираха) някаква група, носеща звучното наименование ВИА Гра. Един ден по канала завъртяха песента "Обмани, но останься" и това взриви форума и чата, като зрителите масово хранеха канала, че са се продали. От любопитство реших да изслушам един път песента и останах повече от впечатлен:

 

Песента е атмосферична и мелодична балада, която повече бих сравнил с по-лиричната част от творчество на готик и симфо рок и метъл групи като Within Temptation и Найтуиш, отколкото с отвратителния репертоар на останалите гърл банди, а на припева направо настръхвах. Помня също така, че каналът имаше една рубрика "Entermail", която изпълняваше желанията на зрителите, като условието това да стане беше да изпратиш по бланката на сайта им кратко есе по темата на седмицата и накрая да упоменеш какво искаш да чуеш. Когато през 2006-а ми купиха компютър, ежеседмично пишех на развален руски есе по темите и към Коледа темата беше да предскажем какво ще се случи през бъдещата 2007-а. Аз реших да се изгавря и писах как фактът, че Ентер вече върти песни на ВИА Гра е предвестник на бъдещия апокалипсис, който ще доведе до множество самоубийства и покушение над папата, а програмният им директор ще бъде публично линчуван. Естествено, си поръчах тази песен и понеже първият ми Сони Ериксон не поддържаше Блутут и МП3-ки, ако исках да имам песен на телефона си, трябваше да я запиша от нейде, а от телевизора се получаваха по-хубави записи, отколкото от тонколоните, вързани към компа ми, пък и не бях чувал още за ЮТюб. Записах песента, но навън разни чавета гърмяха пиратки и точно на края на втори куплет се чува едно "Бум, бум, бум!" :D Не знам къде е този телефон сега, нито разполагам със записа, но когато чуя песента, и до ден-днешен винаги чувам пиратките точно на тази част от песента.

 

 

Впоследствие каналът завъртя и друг хит на ВИА Гра със заглавието "ЛМЛ", който беше по-раздвижен и припевът му беше като химн. Той затвърди доброто ми впечатление от групата - хубави песни и добре изпипани клипове. Един ден реших да се пообразовам и открих, че името на групата е каламбур и съкращението "ВИА" означава "Вокально-инструментальный ансамбл", а "Гра" на украински означава "свирня" и "игра", но същевременно остава и препратката към хапчетата виагра. Групата била дело на продуцента Константин Меладзе, който пише и композира всички песни на групата и участничките в нея нямат много пръст в творческия процес. Групата съществува от 2000 година и се оказва, че за 20-те си години на небосклона е сменила толкова много участнички, че те могат да си основат собствен град :D Повечето напускат или поради забременяване, или поради амбиции към солова кариера, макар и нито една от тях да не успява да постигне същата популярност след това. Уволнените са малцина, а последната промяна в състава е прясна от този месец с две нови учаснички. Рекордът за най-дълго време без промяна е цели пет години - от 2013 до 2018 г.

 

Интересното нещо, свързано с клипа на "Обмани, но останься", е, че в него участват мацката, изкарала най-малко време в групата и тази, която е била най-дълго. Каката по средата на thumbnail-a е Албина Джанабаева и стажът ѝ е общо 8 години и половина, а тази вдясно пък е Кристина Коц-Готлиб, изкарала по-малко от половин година поради липсата си на талант и арогантното си отношение, но затова пък представяла Украйна на конкурса "Мис Вселена". Отляво пък е Вера Брежнева, която пък е известна с това, че в момента е съпруга на Константин Меладзе :D На мен лично Албина ми е любимка - чисто като излъчване и физическа красота ме грабна още от първия път, а тембърът ѝ също не е зле - не се лигави, звучи почти тържествено и не прави излишни вокални мастурбации тип "Oh, yeah, yeah, baby!" Доста от феновете на групата я хейтят, че е рускиня (за нас украинците и руснаците са почти като един и същ народ, но всъщност се мразят помежду си), била зла, изглеждала като крокодил и била мискастната в групата поради липса на курвенско излъчване, но за мен периодът, в който тя е в състава, е най-добрият и зрял в историята му, а да не говорим, че по него време Меладзе доста често има навика да взима момичета без прилични вокални данни и Албина носи групата на раменете си.

 

Замисляйки се какво точно ме влече в тази група, то със сигурност не е само сексапилът на участничките през годините, защото музикални изпълнители, които денсят полуголи по клиповете си, не са нещо ново и не се изчерпват с ВИА Гра. Според мен, причината тази група да е толкова добра е талантът на Константин Меладзе, който е бивш член на прогресив рок група и определено знае как да напише една хубава композиция. Текстовете не са кой знае какво и изпълнени с дълбок смисъл, но поне не звучат написани от random word generator като при доста други групи. Не на последно място човекът не се страхува да експериментира - през годините момичетата му са пели рок, балади, синтпоп дискотечни хитове, детински bubblegum pop песни, джаз, песни с екзотични етно мотиви и дори такива с украинско фолклорно звучене в мюзикъли, в които се появяват в народни носии. Не може да се каже, че ВИА Гра бълва на конвейер албуми и залага повече на отделни хитове, особено в последните години, но качеството е за сметка на количеството и нито една тяхна песен песен не звучи като останалите. Текучеството на кадрите пък не смятам, че обезличава групата, защото тя е нещо като "Doctor Who" на поп музиката - всяка нова мацка влага нещо свежо от себе си, защото си има индивидуалност и специфичен глас, но и бившите участнички не биват забравяни, а под коментарите на клиповете им се вихрят дежурни дебати относно любими участнички и състави. Към комбинацията бих добавил и факта, че всичките им песни освен една са на руски, а този език ми харесва като звучене. През най-успешния си период между 2003 и 2007 година групата издава и англоезични версии на песните си, но слушайки ги, нещо не звучи наред - липсва магията и бих сравнил английските версии с тези на "Du hast" и "Engel" на Рамщайн.

 

Мога още да изпиша за тази своя любима група, но ще спра дотук и заключавам, че сигурно ми харесват толкова и заради екзотичността си - музиката им е комерсиална, но тук никой не ги знае и сме лишени от потенциално токсична фенбаза и това да ни ги навират в гърлата по медиите. Украинците, с които работих в Слънчака, се учудиха колко много харесвам ВИА Гра и че на телефона си имам повече техни песни, отколкото на Рамщайн, но пък и те повечето харесват нашата чалга и точно един ми беше казал, че го кефи как звучи различно и екзотично от това, което се ротира по техните радиа и клубове.

 

Излагация

1. Имаш избор на две професии - да си учител в класна стая, която цари хаоса с чавета или техник на вятърна турбина. Коя избираш? - изборът не е чак толкова труден, колкото сигурно би си помислил. При първата възможност поне знам с какво се захващам, докато при второто не знам какво се очаква от мен без справка с Гугъл :D Знам само, че съм сигурно най-непохватният човек, когото сигурно познавате и дори смяната на крушка не е нещо чак толкова елементарно за мен, та вятърната турбина сигурно ще я разваля още повече, ако я подхвана и най-много да се очистя.

 

Даскал не бих станал по принцип, но при избор между тези двете ще стана. Ще си имам обаче свой подход - едно време се дразнех на учителите, които наказваха целия клас заради поведението на двама-трима кавали и ще насърчавам индивидуализма. Който иска да не внимава, да не го прави, но ще си понесе последствията под формата на ниска оценка или забележка, като се издънят на контролно или изпитване, а тези, които внимават, а такива винаги има, ще бъдат поощрявани. Каквото отношение ми покажеш, такова ще получиш обратно. Даже сега си спомням как някои късаха нервите едно време на учителката по физика в гимназията и тя го взимаше навътре. Една съученичка хубаво ѝ каза: "Добре, де, госпожо, за толкова години не се ли научихте, че няма да млъкнат?" Тя обаче си знаеше своето: "Не, те трябва да млъкнат!" Естествено, шумните съученици замълчаваха само за секунда, но после продължаваха мухабета. Така че за мен един учител не бива да взима твърде навътре поведението на учениците си, освен ако не прекрачат границата - ако станат твърде шумни, следва да бъдат изгонени с отсъствие. Но пък и в последно време си давам сметка, че май по-шумните ученици се реализират по-лесно в живота - дори да не вземат висше образование, самият факт, че говорят по време на час означава не толкова, че им липсва дисциплина, колкото че са социални хора, а в доста обяви работодателите търсят именно "комуникативни и динамични личности". Тези, които пък слушкат и си мислят, че образованието ще им реши всички проблеми, често пият една студена вода, ако им липсват увереност, социални умения и връзки. Бих сложил и себе си в тази графа, защото двойкаджиите от випуска ми вече имат десет години трудов стаж, докато аз не мога да си намеря работа въпреки магистратурата си и вината за това си е изцяло моя и на вътрешните ми страхове. Така че излиза, че наистина на един учител не бива да му пука твърде много, стига ножът да не опре до кокала. Шибаните оценки в училище не означават нищо сами по себе си.

 

Edited by Metzgermeister
 • Upvote 2
 • Thanks 1

 

 

Link to post
iMMORTAL!

Моят гост, @BAITO6O избра да е сериозен.

 

1. Кой е последният филм, който успя да те накара да си кажеш "Баси мамата чуек, това не го очаквах, евала"?

2. Като човек, който не е запознат с футбол, кой син отбор обичаш от западната част на Лондон, и кое те накара да го заобичаш?

 

1. Споменаваш, че харесваш едното време, когато не си бил роден. Би ли казал кое е това време, и какво толкова ти харесва в него? 

 • Thanks 1

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to post
BAITO6O

1. Попринцип тоя ефект с филмите се получава спрямо това какви са ми очакваняита към филма. Иначе в съзнанието ми изкочи първо един не особено май известен филм " Дилъри на време ". Естествено до голяма степен останах с такова впечатление заради цялата ситуация през 2020 с Ковид и тнк и съответно начина по който стават нещата във филма. А там неща горе долу бяха по следният начин (копи от укито). 

В него се разказва за свят, в който хората спират да стареят на 25 години. Също така, има нова икономическа система, която използва времето като валута, и всеки човек има часовник на ръката си, който показва колко живот му остава. Повече няма да разказвам от филма, но ми хареса идеята му. Да можеше и по-добре да е, но идеята е беше интересна. Ама то в последните 3-4 месеца съм гледал много малко филми я има 10 я не.

При мен е на периоди мога за 4-5 месеца да съм гледал само 7-8 филма, но после за 1 месец може да изгледам 20-30.
Иначе примерно  за " Имало едно време в Холивуд" бях леко разочарован. Филма не е лош добър е, неща са добре представени, НО като имаш големи очаквания и ти се представи нещо което си го очаквал си казваш " Ми да беше ОК ".

Други филми на които съм си казвал " Баси мамата чуек, това не го очаквах, евала" са Форд срещу Ферари, защото съм фен на моторните спортови и в интересен на истината бях леко скептичен настроен към този филм, че ще бъде жестко насран, но за може щастие го бяха направили много добре.

Това е, мнго е гадно да имаш големи очаквания и накрая шнур. То така е и жените бе деба. 

 

2.  ОО са тука мога много напиша, но ето основните неща, че честно съм разправял и другите из интернет пространстовото за отбора и защо той.
Иначе фен съм на Челси. Като за тях чух и разбрах и видях към 2003/2004 и заради Фифа и тнк. Като по това време футболната ми култура не беше на високо ниво, но ддз Челси ми харесваше как звучи пък и играеха със син екип. После лека полека започнах да се интересувам повече от самата игра футбол и някъде 2006г. започнах и да се интересувам доста от футбол да играя да гледам и тнк. И за мое щастие този отбор пък се и оказа и шампион на Англия и ддз харесваше ми. Гледах им мачове интересувах се всичко както си му е реда. И от 2007г. и покрай идването им в София срещу Левски им станах верен фен. И така от вече 13-14г. След финала в Москва 2008 и загубената ШЛ исках да ги разлюба, но не стана. Първата футболна любов си остана и единствена. Иначе кое ме накара да ги заобичам честно казано нз, може би Петър Чех, Тери, Ашли Коул, Есиен, Лампард, Дрогба, Моуриньо.

Като цяло много страно беше залюбването му с Челси не беше рязко изведнъж, а бавно и постепенно. Радвам се че на ФИФА 2003 Челси ми хвана окото повече, че другият отбор беше Блекбърн (заради емблемата им). Не ми се мислеше ако им бях станал техен фен как щях се чувствам хаха.
Иначе ще си позволя да кажа една любопитна случка с отбора след която си казах " е човек то това беше почти невъзможно, невярвах".
На кратко през 2011/12 отбора се поема от нов млад треньор, който не се разбира със старите хиени. Отбора не върви добре, през февруари месец идват мачове в 1/8 ШЛ и първият мач срещу Наполи в Италия.  Очакванията не са добри, но Челси повеждат ( по спомен май МАТА вкара гола, че си казах ако не той см жив зян), но въпреки това губят мача с 3:1. Отбора се тресе и треньора се уволнява (нещо което си е типично за Челси). Като цяло няма никаква надежда и сезона просто трябва да се доиграе до края и това е. Е да ама не. Аз лично преди реванша в Лондон срещу Наполи, въобще не вярвах, че може нещо направим, просто защото отбора беше на дъното и надежда и лъч светлина нямаше. И да футболо чудо късмет и криво лято бият, допутват мача до продължения и продължават напред и за още по-голямо изненада даже взимат и печелят и ШЛ и ФА къп. Като пак да си призная на 1/2 срещу Барса, вторият мач на Камп Ноу след червеният картон на Джон Тери и повеждането на Барселона с 2:0 въобще не ми минаваше през главата, че може нещо направят. Е да ама пак го направиха. И така с голяма доза късмет и хъс се случва обратното на логиката. Пък и едно е да си фен на отбора и да го подкрепяш, друго е да знаеш положението му и да си реалист. Интересен урок си беше това в който логиакта бива победена.

 

3. Ха едното време. Първо трябва да се уточни кога съм роден. Мисля, че на повечето им е ясно, че съм млад човек, роден средата на 90те. Малко по-млад съм с 3-4г. от по-голямата часто т съсловието в BWC, но като цяло съм израстнал с хора дето са родени около 1990 и 1992.

Така сега са едното време. Айде ще разкрия една тайна. Ясно е, че когато се каже "ЕДНО ВРЕМЕ" голяма част от хората разбират преди 1989г. и тнк. Е да ама аз пък използвам тоя термин често да се леко присмивам на хората дето мрънкат за "ЕДНОТО ВРЕМЕ", сега добро лошо всеки си има мнение за него.

Иначе АЗ лично под "ЕДНОТО ВРЕМЕ" разбирам преди 89г. и след 89г. до когато съм роден. Сега за харесване на това време от моя страна, като не съм бил роден е нелепо се говори, НО за мен тия времена се били интересни ( без значение дали са добри или лоши). Интересни са били, както е интересно сега да живееш през 2020г. Дали лошо, дали добро това е не е типично време. Мисля, че няма смисъл да казвам, защо този период е интересен то е ясно, последствията са и до днес за добро или лошо (верно лошо ама кот такоа).
Айде пак ще разкрия една тайна. Двата типа крайни хора дето мрънкат, че е било ПО-ДОБРЕ преди и тия къде мрънкат обратното, че преди е било ПО-ЗЛЕ за мен са ПЪЛНИ ИДИОТИ. Всяко нещо си има и добрите и лошите неща и това си е напълно нормално. Всеки има различни приоритети един иска да яде банани друг пък иска да си живее нормално и спокойно. Но това е много дълга тема. Винаги съм смятал, че тия тъпи и олигофренски понятие като демокрация и комунизъм са пълна тъпотия и тия къде са фенове на едното или на друго си плачат са ликвидация, а да същото важи и за фашисти, либералисти, монархисти и всекви такива глупости. Любимо ми е да кажат ама сега си по-свобден ( което е донякъде само така), а дали си по-щаслив от това че си "свободен", но въпреки това неможеш да се възползваш от "свободата" поради други причини. Най-доброто нещо са един човек е той да се чувства часлив, без значение какви средства и методи се използват.

Ако можеше да ни програмират да сме винаги щасливи и да сме си тип топ щеше да е супер ама неможе дейба. Дано Бачи Билката Гейтс е решил с чипирането си аахах да ни програмира да сме щасливи, ама едва ли няма ползва "Света" от щасливи хора. В интересни времена живеем, което не лошо.

 

 • Upvote 1
 • Thanks 2
Link to post
The Best

В очакване сме @Yulian да влезе във форума и да се свърже със своя гост. Докато това стане факт имаме две опции - или журито да даде оценки на двойките, които вече приключиха със своите въпроси и отговори или да изчака докато и четвъртата двойка водещ-гост приключи със задачата. Даваме още един ден на Юлиян да зададе своите въпроси, а ако не успее в срок, то ще отложим срещата и ще преминем към втори кръг на играта.

Edited by The Best
 • Upvote 2
Link to post
BAITO6O

Пущете му таймера и ако не се яви до времето да лети към банановите острови при шебеците.

 

Spoiler

_________________59422a5e64ebf.thumb.jpg.8c6c2614fb0d3477032244d0740c7535.jpg

 

 

 • Haha 3
Link to post
neshev

Юлиянката май ти пя кур на играта, тъй че директно пускам звездите!


@ShiningWizard 6:5 @Metzgermeister - Сорка, Метзгер ама с тия фермани си вкарваш автогол. 

@Yulian - @The Pain

@The Best 4:5 @batistaheel - Доста слаби, неконтроверсиални въпроси. 

@iMMORTAL! 6:5 @BAITO6O - Поредният суърв в BWC. Бай ви Тошо е някакво чаве, което е чело за комунизма само в читанките. У Белене, приятел. :(

 

 

 • Upvote 3
 • Haha 1
Link to post
The Best

В очакване сме Юлиян да се появи, но засега неговата среща ще бъде отложена.  Нека и другите членове на уважаемото жури се произнесат за изиграните вече срещи.

@HEIDENREICH @Radox @The Olimpic Hero @hacky @Himler

Edited by The Best
 • Upvote 2
Link to post

ShiningWizard 4:6 Metzgermeister - Месаря се постара доста с тези изчерпателни отговори, нема как да не го оценя подобаващо.

 

The Best 5:4 batistaheel - "Водещият" на играта за мен се справи по-добре от турчето тук. Ако не си пооправи некадърния правопис в следващия кръг, ще му сецам дупарата.

 

iMMORTAL! 4:5 BAITO6O - "Бай ви Тошо е някакво чаве, което е чело за комунизма само в читанките". Доста култов цитат на колегата нешев, но аз ще дам шанс на Бай Тошко да изкупи греховете си в следващите кръгове. Също се постара тук с чаршафите, а за мен писането на дълги постове винаги трябва да се поощрява.

 

 • Upvote 3

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Наебал съм ги с 200 и съм им го вкарал.

Link to post
BAITO6O

Е вие това не го ли знаеехте бе хахахаха. Много често съм го намеквал и не съм го крил, малко гротесков образ.

Даже ако зависеше от мен исках съм по-млад с 3-4г., че да съм си още студент и курви бол. Иначе един от родителтие ми, да кажем е имал привилегии, като човек на "партията" и съм черпел информация от извора.

То това е целият замисъл на БАЙТОШО да не е това което се очаква.

Иначе имам въпорс към Бачи @The Bestса следващата врътка аз на Иморта ли ще му задавм въпроси или не, че ако е него ги мъдра.

Edited by BAITO6O
 • Upvote 1
Link to post
The Best

В следващия кръг ще задаваш въпроси на мен. Но нека първо журито се произнесе и едва след това ще публикувам програмата за следващия кръг.

 • Upvote 1
 • Sad 1
Link to post

The Best 4:5 batistaheel-Слаби въпроси бе Асене като изключим последният.Очаквах повече от теб и затова ще ти дам 4 за да се мотивираш.
Батистахийл не отговори по кой знае какъв начин, но въпросите не му позволяха нещо повече и затова му давам 5 за старанието.

 

ShiningWizard 4:6 Metzgermeister-Шининг и той като цяло не зададе кой знае какви въпроси ,но  бургаската легенда успя да открадне шоуто по начин само който той си може.

 

 

iMMORTAL! 3:6 BAITO6O-Е тук първите два въпроса бяха тотална повърня и затова е дам едва 3 на имoртал че да се стегне. На тошето се чудих дали да дам 5 или 6, но в крайна сметка ще му пиша отличен,защото с тези тъпи въпроси успя да изкара максимума

Edited by Himler
 • Upvote 4
 • Confused 1
Link to post
HEIDENREICH

Тегав старт за сезона, почти нищо забавно нямаше.Ще ви нашаря дупарите за да се стегнете, очаквам повече простотии и по-малко мишкуване. Както обещах още в края на предишния сезон аз ще съм хийла в журито, Radox , neshev, Olimpic и Himler ще ви се видят душици. За да няма сръдни - от сега ви казвам че много, много трудно ще давам 6 - трябва много да се постараете и да напишете нещо интересно. 

 

The Best 2;3 batistaheel - доста клиширани и скучни въпроси от @The Best , явно не само аз съм на това мнение. Сигурен съм че може повече и в следващия кръг ще се представи по-добре.  @batistaheel се представи една идея по-добре, но ми хареса само отговорът на първия му въпрос , другите бяха зле.

 

ShiningWizard 3:5 Metzgermeister-  от въпросите на Wizard-a ми хареса само последния за чаветата и турбината. За мое учудване легендата Metzgermeister изригна на обикновен музикален въпрос и направи ебем ти анализа на творчеството на украинските трътки. Безспорно най-силното представяне в този кръг .

 

iMMORTAL! 2:3 BAITO6O - нито един интересен въпрос, не даде възможност на съседа ми от Дружба да си излее душата. Отговорите също не бяха нещо кой знае какво, по мои наблюдения  но то на такива въпроси какво да кажеш. Нямаше провокативен въпрос, това също е минус.

 

Малко резнах всички участници с оценките и за това дето всички бяхте сериозни,  нито един не пое риска да се изложи и журито да му се смее с гъза си. 

 

 

Това е засега , предлагам на водещият ако Юлиан изобщо не се появи до утре , да го смени с друг участник и тази двойка да си изиграе кръга. Много се дразня на хора дето се махат от средата на сезона. Ще бъде престъпление ако точно The Pain не може да се включи.

 

 • Upvote 2

 

Link to post
The Best

@ЧОТУДЕ Ще дадем време на Юлиян до вторият ден на втория кръг да се включи в играта. Но ако не се появи - ще влезеш като негов заместник и ще те сложа на негово място в програмата. Отключвам за малко темата за записване. Там трябва да попълниш лексикона за участие.

 • Upvote 2
Link to post
BAITO6O

Ае ко да го чакаме тоя е. Да не сме некви курви, че да чакаме някого. НЕ СМЕ ли тука във великият форум BWC само и единствено тежки, здрави и изпечени АЛФА мъжкЕре. Да го чакаме като Лада от едното време, а нема нужда.

 • Like 1
 • Haha 1
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...