Jump to content

MAFIA 11 - Хайп + записване


Radox

Recommended Posts

MAFIA11

 

 

Дойде време за "ремикса" на легендарния девети сезон на Мафия, а именно - Сезон 11! Това ще бъде един традиционен сезон, който няма да претендира за грандиозността на Сезон 9, но ще бъде много по-стегнат и балансиран от него. Също така, единадесетият сезон на обичаната форумна игра ще се завърне към традиционния формат с 16 участника! 

 

Въпреки това, не си мислете, че в този сезон ще има по-малко параноя и страх от предишния ми такъв. Отново, пипалата на мафията са невидими. Отново, никой няма да е сигурен в нищо. Отново, до последния момент паниката ще витае във въздуха!

 

Преди да започна по същество за сезона, някои предпоставки:

 

- Enough продължава да се крие като путе и не пише нищо, макар че и аз, и други хора го тагнаха сума ти пъти, така че засега продължавам с моя сезон. Ако се появи и все пак настоява да си проведе точно сега неговия сезон, тази тема ще остане за по-късен етап.

 

- Сезон 9 единодушно и всепризнато беше най-непредсказуемия и параноичен, с най-интересни обрати и развръзки - никой не знаеше нищо, големите имена останаха до края, имаше скрюджобове и т.н. Въпреки това, отчитам някои леки недостатъци, които са следните: Имаше прекалено много участници. Не казвам, че беше толкова зле - все някой трябваше да направи експеримента с 20 човека и да види какво ще стане. Имаше и плюсове, имаше и минуси. Като плюс изтъквам това, че с толкова много хора в участниците се появи спокойствие, че сезонът ще е по-дълъг и те имаха време да мислят по-дългосрочни стратегии. Особено за мафиотите важи това. Като минус естествено прекалено големият хаос, трудните за следене мнения на всички и невероятно многото работа за мен при смятането на гласовете. Ето защо този сезон ще бъде със стандартните 16 участника.

 

- След огромния Сезон 9 и малкия Сезон 10, тук искам да се завърнем към корените на Мафия с балансиран брой участници.

 

- Грандиозните клипове, музики и графики бяха запазена марка само за Сезон 9. Този ще бъде с по-традиционни обявявания на дните, елиминациите и т.н. Същото важи и за синия цвят на гражданите - това беше само за мега сезона. Тук ще се завърне отново традиционният зелен цвят за този отбор.

 

- Много ме е яд за обърканото име на Prince10 с това на neshev при изписването на елиминацията на първия. Пак казвам, копирах съседното име от долу и със същия успех можеше примерно Socki да го пиша за елиминиран, това че и neshev беше мафиот беше чиста случайност и все пак се радвам, че реално не повлия на сезона по никакъв начин. Имаше обаче излишен спам покрай това, така че такива грешки през Сезон 11 няма да има!

 

- Признавам, че съвсем леко се месех в играта на някои играчи, но не съм им давал никакви подсказки или насоки, които могат да повлияят на сезона. Просто редовно питах всеки сигурен ли е в това, което е решил. Не исках прибързани действия. В този сезон искам да няма такива обсъждания по мой адрес, така че ще МЪЛЧА КАТО ПЪН през целия сезон.

 

- Онова, което обаче НЯМА да се промени спрямо Сезон 9, е стремежът ми към максимална неизвестност, параноя и посиране на участниците. Ще се постарая да вкарам такива роли, че всичко отново да си ебе путката майна!

 

- Както неведнъж съм казвал, идеалът ми за организация, баланс и т.н са Сезони 5 и 6, така че тук ще се стремя отново в пълна степен да се придържам към тях. Реално от тези сезони насам не е имало стандартен, класически сезон с 16 участника и без контроверсии, така че WE ARE BACK!

 

- Ролите в новия сезон реално са същите като в Сезон 9, но има съвсем леки промени в баланса им, така че няма да е зле да хвърлите едно око. Двойката Кмет/Телохранител отпада, като вместо нея като граждани с нощна комуникация се завръщат Близнаците. Тяхната роля обаче е преименувана на Масони, защото това е официалното название в английските форуми и мисля да се придържам към него. Бодигардът се завръща, но има лек бонус заради прецаканата си роля. Врачката се завръща към оригиналния вариант и не остава в играта, ако мафиотите бъдат елиминирани преди нея. Това беше параноизиращ бонус само за Сезон 9. 

 

- И тъй като много хора не бяха поканени в All Stars, а им се играеше и също така някои от самите участници в All Stars жадуват за мъст след загубата, сега е моментът да се запишете и да направите Сезон 11 тотална класика!

 

- Записването засега не е отворено. Тази тема е просто нещо като реклама за сезона. Нека мине малко умората и пренасищането от Сезон Х и тогава ще отворя слотовете.

 

 

 

И така ... в нашия  град, 16 объркани човека ще се опитат да стигнат до победата. Шестнадесет човека, които са готови на всичко, само и само за да се измъкнат живи от раздираното от корупция и престъпност селище. Ще успеят ли гражданите да запазят реда и благоденствието, които установиха след Мафия IX, или мафията ще успее да си отмъсти за позора, елиминирайки съпротивата им и установявайки хегемония над рекета, трафика на наркотици и отвличанията в огромния град? ДВСИЧКО ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ВАС, УЧАСТНИЦИТЕ! ДАЙТЕ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ!

 

 

ПРАВИЛА:

 

Spoiler

 

- В този сезон ще има 16 участника, като всичките места ще бъдат заети със свободно записване.

 

- Ролите са разпределени на случаен принцип. Методът на това разпределяне ще е аналогичен с използвания в сезони 6 и 9. Малко преди началото на записването за сезона ще бъдат изтеглени номерата от 1 до 16, като на всеки номер отговаря роля. Участниците ще получат роли по реда си на записване. Преди началото на записването ще бъде направен скрийншот с датата и часа, на който се вижда списъка с номерата на ролите. Този скрийншот ще бъде пуснат в темата след завършването на сезона като доказателство за прозрачността на жребия.

 

- За всеки ден от сезона ще има отделна тема, за да е по-лесно търсенето на информация и гласувания от предишните дни. След края на сезона, всички дни ще се обединят в една тема, за да не е претрупан разделът.

 

- Участниците се призовават да не дават реакции на постовете в темата за играта. Реално няма как да ги изключим напълно за целия форум само заради Мафия, но се въздържайте. Това важи с особена сила за вече елиминираните играчи. Уважавайте играта, за да ви уважава тя. Нищо не печелите с чийтване след като сте били елиминирани. Лъжете единствено себе си.

 

- Всяко писане относно сезона на което и да е друго място освен официалната тема, ще се наказва с незабавна дисквалификация от играта, без значение дали е повлияло или не на хода й. Дори най-малкото споменаване или избазикване в Скайп, Дискорд, Фейсбук, Инстаграм, Чатбокс, ICQ, ЛС във форума или пък други раздели на форума, ще ви изхвърли веднага щом разбера за него от играта.

 

- Всяко пускане на скрийншоти от комуникацията с водещия също ще бъде санкционирано с незабавна дисквалификация от играта, без значение дали скрийншотите са истински или редактирани с Фотошоп, Пейнт и др.

 

- Всяко опитване да се доказва дадена роля или чат с водещия по какъвто и да е начин, включително скрийншот, измисляне на несъществуващи в съобщенията цветове или емотикони, или каквито и да било иновативни опити за хитреене и създаване на интриги в сезона, също ще доведе до незабавна дисквалификация.

 

- Като се изключат горните три точки, имате право да пишете АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ДРУГО в темата за играта. Всякакви клипове, троления, лъжи, заблуди, басове, подвеждания и психоатаки са напълно позволени!

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

- В играта участват 2 отбора - Мирни граждани и МафиотиМафиотите се знаят помежду си, докато Гражданите нямат представа кой с каква роля е и с кого са в един отбор.


- В последните 60 мин. преди старта на играта всеки от 16-те участника ще получи ЛС, в което ще му бъде съобщено каква точно роля му се е паднала. Той ще трябва да потвърди в отговор до водещия, че е прочел и е наясно с ролята си.

 

- В съобщенията за ролите преди началото на сезона ще има само зелен цвят за гражданите и червен цвят за мафиотите! Няма да има абсолютно никакви други специални цветове, емотиконки, скрити знаци, подсказки и т.н. Няма да обсъждам нищо по хода на сезона с никой от участниците, така че ако някой пише в играта, че съм му пращал специални цветчета и др., или че съм му писал някакви допълнителни работи, го приемайте директно за чиста лъжа!  Иначе всеки има право да си пише каквото си иска в темата за играта.

 

- В играта има 2 редуващи се фази - ДЕН и НОЩ. Всяка от фазите ще продължава по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъде в 22:00 часа българско време.

 

- Всеки мафиот ще знае преди началото на Ден 1 кои са останалите мафиоти, но тайният чат между тях ще бъде отворен едва след края на Ден 1.

 

- В дневната фаза участват всички играчи и те могат да пишат свободно в темата за съответния ден. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който според него трябва да бъде елиминиран от играта. За елиминация са нужни минимум половината плюс един от гласовете на играчите.

 

- За да бъде елиминиран даден играч, е необходимо в 22:00 часа той да има поне минимално необходимия брой гласове за елиминация. Ако някой събере гласовете по-рано, това не води до елиминация, защото броят гласове може да се променя без ограничения до 22:00 часа.

 

- Не е задължително да има елиминиран участник в дадена дневна фаза. Ако никой не достигне необходимият за елиминация брой гласове до 22:00 часа, денят се счита за "нулев" и съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

 

- Всеки който гласува за даден играч има право да променя гласа си неограничен брой пъти за друг играч в рамките на фазата.

 

- Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Играч Х". Силно препоръчително е да се удебели името на човека, за когото се гласува. Вотове без удебелен шрифт правят възможни пропуски при отчитането им.

 

- Смяната на гласа за друг играч става по следния начин: "Сменям си гласа от Играч Х на Играч У".

 

- Желателно  е да гласуването да се изписва в края на мнението на отделен ред, защото това прави броенето на гласове много по-лесно и дава възможност за много по-чести ъпдейти на гласовете от страна на водещия.

 

- При елиминация (без значение дали е станала през деня или през нощта) ще бъде изписвано единствено дали убитият играч е бил Гражданин или Мафиот, но не и дали е имал специална роля. Изключения ще има за роли, които имат специални умения активиращи се след отпадане.

 

- Минималният брой мнения, които всеки участник е длъжен да пише във всяка дневна фаза е поне едно. Максимален брой няма. Ако даден играч не напише нито едно мнение в дадена дневна фаза, то той ще бъде дисквалифициран веднага след края й, без значение дали има специална роля или не.

 

- През нощната фаза темата за последния ден се заключва. Отборът на мафиотите има право да елиминира по един гражданин във всяка нощна фаза. Също така, гражданите със специални умения имат право да ги използват през нощната фаза.

 

- В нощната фаза Мафиотите имат право да комуникират помежду си и да обсъждат стратегията си в таен чат, който ще бъде създаден от водещия след края на Ден 1. Ако мафиот бъде елиминиран от играта, той бива премахнат от мафиотския чат до края на сезона. Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

 

- Краен срок за използване на всички специални умения през нощната фаза е 21:00 часа. Това дава на водещия 1 час да оправи различните интеракции между ролите и да подготви мнението си за края на фазата. Ако някой не изпрати своето отиграване на роля до 21:00 часа, се счита че той не е използвал ролята си в съответната нощ.

 

- Дневната и нощната ще се редуват, докато единият отбор не постигне условието си за победа:

   - За да спечелят играта, Мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

   - За да спечелят играта, Мафиотите трябва да изравнят броя на мирните граждани със своя.

 

- Всякакво редактиране на мнения в темата е абсолютно забранено! Ако някой играч иска да добави нещо, трябва да го прави в нов пост. Понякога ако бъдат пуснати две бързи поредни мнения от един човек, те ще се слеят в едно - това е позволено. Единственото, което е забранено, е едитването на мнения.

 

- Ако някой играч има каквито и да било въпроси за регламента на играта след началото на сезона, трябва да ги зададе на ЛС на водещия. Ако водещият прецени, че отговорът би могъл да повлияе на играта, той ще бъде пуснат в темата, за да могат всички да го видят, но няма да бъде съобщавано името на задалия въпроса човек.

 

 

 

 

 

РОЛИ:

 

Spoiler

Следва списък с всички роли в Сезон 11, които е възможно да се паднат. Нарочно уменията на ролите са написани възможно най-синтезирано, за да е лесно да се разберат и да си ги припомняте по-бързо по време на сезона. Само част от ролите в този списък наистина ще ги има в сезона. Може да ги има всичките, може да няма и нито една. Дори някоя роля да е описана супер-подробно и да има сериозни промени спрямо предишните сезони, няма никаква гаранция, че ще присъства в сезона. Също така напълно е възможно да има и двама играчи с еднакви роли. С две думи - всичко е възможно! 

 

ВАЖНО! В доста от ролите има леки промени в начина им на действие в сравнение с предишните сезони. В дните до официалното започване на сезона задължително ги прочетете внимателно, за да няма после неразбрали. Също така си преговорете и правилата (там няма кой знае колко промени, но все пак)...

 

 

 

ГРАЖДАНСКИ РОЛИ

 

 

1. Президент 

 

- Не може да бъде елиминиран от мафията през нощната фаза.

 

- Единственият вариант мафията да може да убие Президент през нощта е ако броят на гражданите е само с 1 повече от този на активните мафиоти, т.е. ако мафията трябва да елиминира само него за победата.

 

- Може да бъде убит по погрешка от Ловец или Ренегат, без значение в кой ден/нощ от играта се случва това.

 

- Може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване.

 


2. Шериф 

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия на лично съобщение за това дали един играч е Гражданин или Мафиот.

 

- При питане получава информация само дали играчът е Гражданин или Мафиот, но не и дали и каква специална роля има той. 

 

- Ако бъде блокиран или изпратен в тъмницата, няма да научи нищо.

 


3. Доктор 

 

- Има право през всяка нощна фаза да предпази от смърт един играч по свой избор. Този играч не може да бъде убит от мафията през съответната нощна фаза.

- Няма право да предпазва един и същ играч две поредни нощни фази. 

- Може да предпазва и себе си, но не и в две поредни нощни фази.

- Може да предпази мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде атакуван от Ренегат през съответната нощ, то той няма да бъде елиминиран и ще бъде спасен от доктора.4. Тъмничар 

 

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и да го прати в участъка за разпит. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран от мафията през съответната нощна фаза. Също така обаче, този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза (т.е. играчът бива и блокиран).

 

- Няма право да праща един и същ човек в тъмницата в две поредни нощи.

- Не може да праща себе си в тъмницата.

 

- Ако Тъмничар и Блокировач се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се анулират помежду си и никой не бива блокиран и съответно предпазен от елиминация.

 

 

5. Масон

 

- Играе в екип с друг Масон/Масони, като още преди началото на Ден 1 те се знаят помежду си и знаят, че са мирни граждани.


- Всяка нощна фаза, Масоните ще могат да си комуникират в общ таен чат, подобно на мафиотите, и да обсъждат стратегията си.

 

- Ролята е еквивалентна на Близнак от предишни сезони с тази разлика, че Масоните могат да са и повече от двама.

 


6. Принц 

 

- Не може да бъде елиминиран чрез гласуване през дневната фаза.

 

- Ако в 22:00 часа има нужния за елиминация брой гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.7. Ловец 

 

- Ако бъде убит, има правото да елиминира един играч по свой избор преди да отпадне. Това важи и ако бъде убит през нощта от мафията, и ако бъде убит чрез линч от гражданите през деня.

- Може да убие мафиот, но и гражданин по погрешка.

 

- Може да убие Кръстник, без значение дали има останали живи и други мафиоти освен него.

 

- Не може да бъде блокиран по никакъв начин. Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар - т.е. защита срещу изстрела на Ловеца няма.

- Ако не е сигурен, може да не използва полагащото му се убийство и да умре, без да елиминира никого.

- Ако остане 1v1 като последен оцелял Гражданин заедно с един последен Мафиот тогава играта се печели от мирните граждани.

 


 8. Ренегат 

 

- Има право на общо 3 убийства през нощните фази, които може да използва през която нощ пожелае.

 

- Може да убие мафиот, но и гражданин по погрешка.

 

- Може да убие Кръстник, дори ако има останали други живи мафиоти освен него.


- Може да бъде блокиран като всяка друга роля, при което един от опитите му ще бъде изхабен. Същото важи и ако се опита да убие играч, предпазен от Доктор или Тъмничар - мишената оцелява, но Ренегатът губи един от опитите си.

 

- Ако мафията реши да убие Ренегата през дадена нощна фаза, а той реши също да убие някой, Ренегатът умира, но успява да извърши и своето убийство.

 

- Ако Ренегатът се посочи взаимно с последния оцелял Мафиот през дадена нощна фаза, то и двамата умират, а играта се печели от Гражданите.

 

 

9. Адвокат 

 

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч, който в предстоящата дневна фаза ще бъде имунизиран срещу елиминация.


- Не може да защитава един и същ играч повече от веднъж през сезона.

- Не може да защитава себе си.

- Напълно е възможно да посочи Мафиот и да го спаси от елиминация през следващата дневна фаза.

- Ако посоченият от Адвоката играч събере нужните гласове, ще бъде обявено, че през съответния ден няма елиминиран играч. Няма да се уточнява дали е имало намеса на Адвокат или играчът е Принц или Кръстник.

 

 

10. Детектив 

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия дали даден играч има специално умение и върху кого го е използвал. Ролята комбинира Детектив и Следотърсач от сезони 5 и 6.

 

- Детективът ще получава информация единствено по един от следните 3 начина:

1. "Х има специално умение и тази нощ го използва върху У" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Блокировач)

2. "Х има специално умение, но тази нощ не го използва" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Тъмничар)

3. "Х няма специално умение"

 

- Няма да получава информация дали играчът е гражданин или мафиот.

 

- НОВО УМЕНИЕ. Може да провери и вече отпаднал играч, при което ще получи информация за пълната роля на починалия.

 

 

11. Бодигард

 

- Преди началото на сезона, ще му бъде зададено да пази един от гражданите. Защитеният играч няма да знае, че има Бодигард.

 

- Охраняваният от Бодигарда играч задължително е гражданин без специална роля. Тоест, не може например Докторът да си има Бодигард.

 

- Ако охраняваният играч бъде елиминиран по какъвто и да е начин (линч, мафия, ренегат), то Бодигардът ще отпадне вместо него.

 

- Ако в дадена нощна фаза Бодигардът бъде блокиран, а охраняваният играч бъде атакуван, то Бодигардът няма да може да го спаси и ще остане в играта вместо него.

 

- Бодигардът е имунизиран срещу първата директна нощна атака срещу себе си. Т.е. ако някой се опита да убие него през нощта, той оцелява първия път. След това вече ако някой реши да стреля по него, умира като обикновен гражданин.

 

 

12. Ангел 

 

- Ако бъде убит през нощната фаза от мафията, има право преди да умре, да "възкреси" и върне един вече елиминиран Гражданин в играта.

- Ако бъде линчуван през деня или убит от Ловец/Ренегат умението няма да се задейства.


- Играчът, който бъде възкресен, се завръща в играта на следващата сутрин, като запазва ролята и способностите, които е имал приживе.


- Ако Ангелът бъде убит през първата нощна фаза и през предходната дневна фаза не е имало елиминиран гражданин, то тогава и само тогава има право да възкреси себе си. Ако има поне един убит Гражданин, тогава Ангелът няма право да връща себе си в играта.


- Ако избере да възкреси убита Врачка, която все още не е била влязла в мафиотския чат, на Ангела ще му бъде съобщено това и той ще може да избере да възкреси друг загинал играч.

 

- Не може да бъде блокиран.

 

 


МАФИОТСКИ РОЛИ


1. Кръстник 

 

- Не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване, преди да бъдат елиминирани всички останали мафиоти.

- Може обаче да бъде убит през нощта от Ловец или Ренегат, дори да има и други все още живи мафиоти.

- Ако през деня събере нужните за елиминация гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.2. Блокировач 

 

- Има право през всяка нощна фаза да блокира един от Гражданите, при което той няма да може да използва специалното си умение.

- Има право да блокира максимум 5 пъти за целия сезон.

- Няма право да блокира един и същ играч в две поредни нощи.

- Ако бъде посочен от Тъмничар умението му ще бъде неутрализирано и посоченият от него играч няма да бъде блокиран, но въпреки това Блокировачът ще изхаби едно от блокиранията си.

- Ако Блокировач и Тъмничар се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се анулират помежду си и никой не е блокиран и съответно предпазен от елиминация.


 

3. Шпионин 

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита на ЛС водещия дали някой от Гражданите има специална роля.

 

- Има право да използва умението си максимум 5 пъти за целия сезон.

 

- При питане ще получи само информация "Х има роля" или "Х няма роля", но няма да разбере точната роля на Гражданина, ако той има такава.

 

- Ако провери Врачка, ще му бъде съобщено, че играчът няма специална роля.

 

- Ако бъде блокиран от Тъмничар, няма да разкрие нищо, но въпреки това ще изхаби една от проверките си.

 

- ВАЖНО! Играчът, който Шпионинът е проверил през дадена нощна фаза, не може да бъде убит от мафията през същата нощна фаза. Играчът обаче може да бъде блокиран от Блокировач в същата нощна фаза. По този начин, Шпионинът и Блокировачът могат да играят в тандем.

 

- НОВО УМЕНИЕ. Може да провери и вече отпаднал играч, при което ще получи информация за пълната роля на починалия.

 

4. Заглушител 

 

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и на следващата дневна фаза гласът на този играч няма да се зачита.

 

- Може да заглуши както гражданин, така и мафиот, с което да всее допълнителна дезориентация сред Гражданите.

 

- Не може да заглушава един и същ играч за две поредни дневни фази.

 

- Не може да използва умението си, ако в предстоящата дневна фаза оцелелите граждани са само с 1 или 2 повече от живите мафиоти!

 

 

5. Екзекутор

 

- Ролята комбинира Екзекутор и Двойно гласуващ от предишните сезони, но запазва анонимността на притежателя си. Тя дава право на играча да елиминира други участници през дневната фаза.

 

- Екзекуторът има право на два гласа през дневната фаза. Първият глас е явен, а вторият е скрит и се знае само от водещия. Двата гласа могат да се дават само за един и същи участник.

 

- Първият глас може да се дава и да се сменя свободно за когото Екзекуторът пожелае по стандартния начин през деня. Вторият глас обаче може да се дава само за участник, който е на един глас от нужния брой гласове за изгонване или ги е надвишил. Освен това, вторият глас може да се даде само след заключване на темата в края на деня в 22:00 часа. Този глас на практика елиминира участника от играта, освен ако не е Принц или предпазен от Адвокат.

 

- Вторият, екзекутиращ глас може да се дава само за човекът, за който Екзекуторът е дал и първия си глас. Тоест за да сработи екзекуцията, трябва да са изпълнени следните условия:

 

   1. Екзекуторът трябва да бъде вече на влака за нарочения човек с първия си глас 

   2. Нароченият човек трябва да има един точно с 1 глас по-малко от необходимите за елиминация

   3. Темата за съответния ден трябва да е заключена, т.е. денят да е приключил

 

Едва след като са изпълнени тези 3 условия, Екзекуторът има право да добави и решителният втори глас. Това става с изпращане на ЛС до водещия веднага след заключването на темата в 22:00 часа. В противен случай умението не бива използвано.  

 

- Вторият глас на Екзекутора бива отразен в общия брой и бива съобщено, че съответният играч е елиминиран. 

 

 

6. Врачка 

 

- Този играч e мафиот, но започва играта като Гражданин, като целта му е да разкрие всички Мафиоти в играта, за да се присъедини към тях. Докато търси мафиотите, той трябва да се опитва по всякакъв начин да им помага и да ги напътства.

 

- Може да спечели играта единствено с Мафията.

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия на ЛС дали един даден играч е мирен гражданин или мафиот. 


- Играта на Врачката протича на два етапа:

- ЕТАП 1 е в началото на играта, когато Врачката започва като гражданин. Тоест той ще знае, че всъщност е мафиот, но останалите мафиоти няма да знаят това и Врачката няма да е част от мафиотския чат. Ако Врачката бъде елиминиран през която и да е фаза (дневна или нощна) ще бъде изписано, че той е бил Мирен гражданин и ще отпадне от играта. На този етап Врачката няма право да гласува през нощната фаза за елиминация на играч.

- ЕТАП 2 започва в момента, в който Врачката успешно разбере самоличността на всички живи мафиоти в играта. Ако това се случи, то тогава той официално минава в отбора на мафиотите, бива добавен в мафиотския чат и може пълноправно да дискутира играта с тях и да гласува за убийствата през нощните фази. Също така вече на този етап ако Врачката отпадне ще си бъде обявен като Мафиот и неговата елиминация става задължителна за победа на гражданите.

- В началото на играта, Мафиотите изобщо не знаят дали в играта има Врачка и единственият начин да разберат, е ако той ги открие и се включи в чата им.

 

- Ако Врачката разбере самоличността на всички Мафиоти в края на дадена нощна фаза, то това ще бъде съобщено веднага на Мафиотите и през предстоящата дневна фаза те ще знаят кой е Врачката и ще могат да играят заедно с него.  Присъединяването на Врачката към мафиотския чат обаче ще стане чак след края на въпросната дневна фаза.
 

- Ако броят на мафиотите се изравни с броя на гражданите (в чието число влиза и Врачката) преди Врачката да е успял да разкрие всичките мафиоти, то мафията си печели играта сама, а Врачката нито губи, нито печели.

 

- Ако всички останали мафиоти бъдат елиминирани преди Врачката да е успял да ги намери, играта приключва с победа за Гражданите, а Врачката губи.

 

- Ако Мафията реши да стреля по Врачка през нощната фаза, тя разбира че той е мафиот и той се присъединява автоматично към техния чат. Нощта приключва без елиминиран участник.

 

 

- Ето два примера как Врачката може да се включи официално в отбора на мафиотите, ако в играта има например 3 мафиота и 1 Врачка.

 

1. Ако тримата мафиоти са живи и Врачката успешно ги разкрие и тримата през нощните фази, то той влиза в отбора им.

 

2. Ако Врачката до момента е разкрил имената само на 2 от тримата мафиоти, но неразкритият от него мафиот бъде елиминиран, то тогава Врачката автоматично знае самоличността на всички живи мафиоти, условието е изпълнено и той влиза в отбора им. Същото важи и ако остане само един жив мафиот и Врачката знае кой е той - следва присъединяване към него и двамата играят заедно до края на играта.

 

3. Мафията решава през дадена нощна фаза да убие Врачката. При опита за убийство той обаче им се разкрива и те го взимат в отбора си.

 

 

- Ако Врачката бъде преслушан от Шерифа, той ще бъде обявен за мафиот независимо в кой етап на играта се случи това.

 

- Проверките, които прави Врачката не могат да бъдат блокирани от Блокировач. Въпреки това, ако Блокировачът реши да блокира Врачка, ще изгуби един от опитите си.

 

- Проверките, които прави Врачката могат да бъдат блокирани от Тъмничар.

 

 

 

В сезона няма да има специални роли!

 

 

 

35izpu1.jpg

Link to comment

Абе кви са тия масони? :D Какво ти пука как се казвали в английски сайтове? Да се ебат англетата. Аз съм си за българското Близнаци. :D

 

Другото всичко звучи супер! Трябва да се изтрие срама от най-скучния сезон в историята. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Mason не се ли превежда ЗИДАРО-МАЗАЧ? :ph34r:

 

Предлагам сезонът да почне догодина, иначе пак половината играчи ще да AFK половината игра. ;)

 

Link to comment

Няма да са AFK ве - сега покрай празниците и КОРОНА КОШМАРА всички пак ще са си вкъщи :D

35izpu1.jpg

Link to comment

Вече е официално! ENOUGH потвърди, че засега няма да прави сезон! Това означава, че MAFIA 11 наближава със страшна сила! И не забравяйте - класическите 16 участника!!!

 

 

mafia-2-car-gun-suits-wallpaper-preview.jpg

35izpu1.jpg

Link to comment
The Olimpic Hero

Аз чакам ОМЕРТА. В Мафия се доказах, като най-великия играч за всички времена и нямам повече какво да ме мотивира. 

               

Link to comment

Според мен промотирай сезона като Ново начало, даже можеше да го оставиш за януари, който е най-шибания месец и на половината хора не им се ходи никъде, а другите са си изхарчили парите през декември. Опитай се да привлечеш нови участници, тъй като с едни и същи лица взима да доскучава. Виждам, че има няколко човека, които четат сезоните, но никога не участват. Ако си запомнил никовете ги покани. Покани и хора, които пишат по останалите теми, но не следят този раздел. Смятам, че някой като Metzgermeister например би бил много интересен участник. Не само ролите трябва да се обновяват, но и играчите. Иначе рискуваш да не събереш хора и труда да ти отиде по дяволите. Успех!

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment

Е няма как да привличам нови участници, без те да го искат. Всеки знае за играта Мафия. Всеки е влизал и е чел за какво става въпрос. Насила не може да бъде накаран никой да играе. Аз пускам напълно свободно записване, така че всеки който има желание за пръв път да тества Мафия, ще има възможността да го направи. Отделно в десети сезон хора като Jack Bauer, Bobotsi, kabakov и т.н, които са "млади и перспективни" играчи не можаха да участват и сега ще имат желание да се завърнат. Така че изобщо няма да е скучно според мене. А и така или иначе всеки път не се знае кои са мафиотите и кой от гражданите каква роля има, което никога не може да бъде изчерпано. Винаги ще я има параноята и мистерията.

35izpu1.jpg

Link to comment

Аз ще се запиша, но първите няколко дена няма да съм много активен, че ще ми правят ректална трансплантация и не знам ануса ми дали ще е възстановен дотогава. 

Link to comment

Аз ще се запиша в зависимост от обявните дати, ако ще е по празниците(коледа-нг) съм пас.

Link to comment

Между 1 и 6 декември смятам да започне. Като гледам затварят всичко пак като март, така че има предпоставщи да се получи един напрегнат, активен сезон с участието на ветераните в играта.

35izpu1.jpg

Link to comment

Обявявам записването за MAFIA11 за открито!

 

И ... веднага в стил Radox се натъкваме на първата изненада в този параноичен сезон, още преди да е започнал! Сезонът ще бъде със 17 човека, с един повече от предварително заплануваното! Защо? Какво по дяволите е решил извратеният Radox? Защо добавя още места? Всички тези отговори ще научите след края на MAFIA11!

 

Време е Мафия да се завърне в към класическите сезони 4,5,6 и т.н. след над половингодишно присъствие. Във времената на пандемия и кучи студ, всички ние ще си стоим в къщи. И какво по-хубаво оползотворяване на това време точно преди празниците от един криминален класически сезон на Мафия?

 

Сезонът ще започне веднага след като се съберат необходимите 17 човека. Искрено се надявам това да стане най-късно до 6-7.декември! Разчитам на вас, така че не се срамувайте, запишете се в най-изпипаният сезон в историята на форумната Мафия. Запишете се в параноичното продължение на великата MAFIA IX! Сезонът, който се опитва да изчисти всички грешки на предишните такива.

 

Време е за доста хора да вземат своя реванш! Млади надежди, които бяха елиминирани рано и не успяха да играят пълноценно в Сезон 9 като @Jack Bauer, @Bobotsi, @kabakov. Големи имена като @Socki@neshev, @The Olimpic Hero, @THE ENEMY. Ветерани като @Dudley, @Prince10, @hacky. Скрити лимонки като @prenti@Farest, @Himler, @Mariyan01, @ЧОТУДЕ. Комплексни, но все рано отпадащи играчи като @MJ23,@LightOne и @Price. Създателят на играта @baikiro. А защо не и легенди, които се обявиха за "прекалено заети да играят отново" като @Loop или пък @HEIDENREICH? Всеки от тези различни типове играчи е свободен да се запише за Сезона!

Кои от тях обаче ще съберат топките и няма да насерат да се изправят срещу мафията?

 

 

ВИЕ СТЕ НА ХОД! НЕ НАСИРАЙТЕ!

 

ВАЖНО! Това все още не е разпределение на роли, а просто записване кой ще играе. След това ще има писане на постове по ред на номерата за самото разпределение!

35izpu1.jpg

Link to comment

В предния сезон на Радокс бях доста неактивен, защото точно тогава бях на почивка, а и нямах много шанс за активиране защото ме изхвърлиха бързо. Но този път обещавам да компенсирам. Записвам се.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Смятах All Stars да ми е последното приключение с Мафията, но това затваряне по къщите ми обърка идеите. Бройте ме!

Link to comment
4 minutes ago, Price said:

Смятах All Stars да ми е последното приключение с Мафията, но това затваряне по къщите ми обърка идеите. Бройте ме!

 

Споко, ще е бързо и безболезнено и тоя път. :D

 

Записвам се и аз, барем се вдигне малко ЗВЕЗДНАТА МОЩ.*

*Няма да съм много активен, да знаете отсега! :blush:

Link to comment

Благодаря на Радокс, че ме отбеляза, но няма да мога да участвам. Баща ми не е много добре здравословно и няма как на този етап. Иначе ще следя играта, успех на всички 

Link to comment

Айде 9 места вече са запълнени! Остават само 8. Побързайте, защото ще се разпродадат като топъл хляб!

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...