Jump to content

Mafia X: All-Stars


Socki

Recommended Posts

Здравейте приятели,

 

Време е за годишнината на Мафия в BWC и какъв по-добър начин да го отпразнуваме от това да съберем най-добрите и доказани играчи през последните 12 месеца в един All-Stars сезон, където да им гледаме сеира в рамките на (около) 1 седмица. Критериите естествено са субективни, а и няколко играча ми отказаха участие, но за щастие има пределно много форумни герои, които са показали завидни умения в играта по различни параграфи - добра социална игра, добра детективска игра, завидни мафиотски отигравания, атрактивни и забавни изказвания и изпълнения или пък просто са показали сериозно и отдадено отношение към играта в предишните си участия. А за някои се отнасят всички тези фактори накуп.

 

Ето го пълният списък с участници, които съм подбрал лично и всички те са ми потвърдили на 100% участие, така че този списък е краен. Ако някой от изброените тепърва се откаже тогава сезонът ще започне с 11 участника и т.н. и няма да се търсят резерви от тук нататък.

 

Участници в Mafia X: All-Stars

 

The Olimpic Hero

neshev

Radox

hacky

baikiro

Dudley

Prince10

LightOne

Price

MJ23

ЧОТУДЕ

Farest

 

 

Ето кратка статистика и описание на всички тези играчи и историята им в играта (само главните сезони са включени, а сезон 8 е пропуснат тъй като не се състоя):

 

The Olimpic Hero - Легенда не само на BWC, но и на Мафия. Първото си участие прави в сезон 2 с катастрофално гражданско представяне, но показва висока активност и силна социална игра. След това се реабилитира в сезон 3 като гражданин, където на практика залавя 3 от 4 мафиота. В сезон 5 прави едно от най-силните мафиотски представяние в историята на играта и печели сезона безапелационно. Като цяло супер аткрактивен и контроверсиален, сезон с Олимпик винаги обещава да е вълнуващ и интересен. Също така Olimpic реално има само една загуба в кариерата си и то още във вече далечения си дебют.

 

Сезон 1: Не участва

Сезон 2: Мирен Гражданин - загуба

Сезон 3: Мирен Гражданин - победа

Сезон 4: Водещ на играта

Сезон 5: Мафиот - Победа

Сезон 6: Мирен гражданин - победа

Сезон 7: Мирен Гражданин - победа

Сезон 9: Мирен Гражданин - победа

 

Статистика: 6 участия от 8 сезона - 5 победи, 1 загуба

 

neshev - Още една легенда на форума и доказано силен и непредсказуем играч. Въпреки, че има само 1 победа от 6 участия мястото му в този сезон е неоспоримо и заслужено. Винаги изключително труден за прочит с умение да слива гражданска и мафиотска игра перфектно и да играе почти идентично и в двете роли. Заради риска, който представлява neshev обикновено бива елиминиран през ранните нощни фази тъй като всява респект във всеки мафиот. През сезон 6 направи паметно изиграване на шерифската роля и осигури лесна победа за мирните граждани. Също така един от най-силните лидери в играта, neshev е винаги способен да контролира другите играчи, да ги насочва и да ги убеждава да го следват. Дали ще успее да го направи и тук в All-Stars? 

 

Сезон 1: Не участва

Сезон 2: Мирен Гражданин - загуба

Сезон 3: Мафиот - загуба

Сезон 4: Мирен гражданин - загуба

Сезон 5: Мирен гражданин - загуба

Сезон 6: Мирен гражданин - победа

Сезон 7: Не участва

Сезон 9: Мафиот - загуба
 

Статистика: 6 участия от 8 сезона - 1 победа, 5 загуби

 

Radox - Поредната легенда на форума, която дебютира в Мафия доста късно, но много бързо си заслужи мястото в All-Stars, въпреки че има само 3 участия. Техническо погледнато Radox не е губил сезон до момента. Той първи имаше възможност да развие ролята на Врачката и показа на какво е способна, въпреки че не успя да спечели, а след това достигна лесна победа във второто си участие. Напук на очакванията спрямо форумната си персона Radox показва високо ниво на отдаденост и сериозност към играта и дори организира най-големият сезон до момента. От Radox може да се очаква всичко и ще бъде интересно завръщането му в играта като участник след близо 5 месеца.

 

Сезон 1-4: Не участва

Сезон 5: Мафиот (Врачка) - нито загуби, нито спечели

Сезон 6: Мирен Гражданин - победа
Сезон 7: Мирен Гражданин - победа

Сезон 9: Водещ на играта

 

Статистика: 3 участия от 8 сезона -  2 победи, 0 загуби, 1 "равенство"
 

hacky - Един от най-старите и редовни играчи в Мафия, който също така е непобеден в редовните сезони на Мафия. Отделно, от всички участници в All-Stars е единствен, който успешно е печелил като мафиот повече от веднъж. hacky определено има доста различен стил от повечето играчи и е тотална енигма за почти всички. Изключително труден за прочит, но дали най-сетне в All-Stars останалите ще успеят да го разгадаят?

 

Сезон 1: Не участва

Сезон 2: Мафиот - победа

Сезон 3: Мирен Гражданин - победа

Сезон 4: Не участва

Сезон 5: Мафиот - победа

Сезон 6: Мирен Гражданин - победа

Сезон 7: Мирен Гражданин - победа

Сезон 9: Мирен Гражданин - победа

 

Статистика: 6 участия от 8 сезона - 6 победи, 0 загуби
 

baikiro Човекът, който въведе играта в BWC. Някой изобщо вярвал ли е, че може да има сезон наречен All-Stars, който да има за цел да празнува годишнината на тази велика игра и нейният дефакто създател във форума да не участва? Няма начин (макар че едвам се нави). Преди 1 година на 14.11 baikiro стартира този форумен феномен, който макар и с вариращи нива на популярност все още е тук и ни забавлява година по-късно. Като играч baikiro е доказал, че е непредвидим и е влагал няколко различни стратегии в различните си участия. Интересното при него е, че е бил мафиот цели ТРИ пъти от общо 5 участия като играч. Също така е първият играч в историята, който се е падал с контроверсиалната роля на Врачка цели ДВА пъти. За жалост губи играта и в двата случая след ранни отпадания, в които няма голям шанс да покаже на какво е способна ролята. Какво ли ни е подготвил този път?

 

Сезон 1: Водещ на играта

Сезон 2: Водещ на играта

Сезон 3: Мафиот (врачка) - загуба

Сезон 4: Мирен гражданин - загуба

Сезон 5: Мафиот - победа

Сезон 6: Не участва

Сезон 7: Сериен убиец - загуба

Сезон 9: Мафиот (врачка) - загуба

 

Статистика: 5 участия от 8 сезона - 1 победа, 4 загуби
 

DudleyОще известен като "вечният мирен гражданин". Това технически не е вярно тъй като е бил мафиот, но Дъдли има репутация на един от най-стабилните и силни играчи в ролята на мирен гражданин в историята на играта. Прави дебюта си в сезон 3 и от тогава е неизменна част от всеки официален сезон на играта. Човек с доказано много силна интуиция, който винаги се бори до последния дъх за победата. Нямаше начин да не получи покана за All-Stars, защото е доказал, че е огромна опасност за всеки мафиот. Дали ще се падне отново като мирен гражданин или най-сетне ще успее да блесне като мафиот в годишнината на играта?

 

Сезон 1: Не участва

Сезон 2: Не участва

Сезон 3: Мирен гражданин - победа

Сезон 4: Мирен гражданин - загуба

Сезон 5: Мирен гражданин - загуба

Сезон 6: Мирен гражданин - победа

Сезон 7: Мафиот - загуба

Сезон 9: Мирен гражданин - победа
 

Статистика: 6 участия от 8 сезона - 3 победи, 3 загуби

Prince10
Човек с огромен потенциал в Мафия, който продължава да се развива и сега има страхотната възможност да блесне на голямата сцена. Фен на Survivor и на рисковите изпълнения Prince10 е показвал, че е изключително атрактивен играч със силна социална игра. Винаги е способен на забавно промо, с което да раздвижи всяка дневна фаза. Предимно е играл като гражданин, но в най-скорошния сезон се падна мафиот и се представи стабилно.  Нямам търпение да видя какво е подготвил за този сезон.

 

Сезон 1: Не участва

Сезон 2: Не участва

Сезон 3: Мирен гражданин - победа

Сезон 4: Мирен гражданин - загуба

Сезон 5: Мирен гражданин - загуба

Сезон 6: Мирен гражданин - победа

Сезон 7: Не участва

Сезон 9: Мафиот - загуба

Статистика: 5 участия от 8 сезона - 2 победи, 3 загуби

LightOne
Много интересен участник, който се появи на сцената сравнително скоро с дебют чак в сезон 7. Въпреки, че има само 2 участия показа изключително забавна и атрактивна игра и аз лично нямам търпение да видя какво ще покаже в All-Stars. 

 

Сезони 1-6: Не участва

Сезон 7: Мирен гражданин - победа

Сезон 9: Мирен гражданин - победа

 

Статистика: 2 участия от 8 сезона - 2 победи, 0 загуби
 

Price - Още един сравнително нов играч, който си спечели покана за All-Stars заради сериозното и отдадено отношение към играта в двете си участия. Влага доста труд в мненията си и реших, че искам да му дам шанс, защото има доста потенциал тук и какъв по-добър момент да изгрее една нова Мафия звезда?

 

Сезони 1-6: Не участва

Сезон 7: Мирен гражданин - победа

Сезон 9: Мирен гражданин - победа
 

Статистика: 2 участия от 8 сезона - 2 победи, 0 загуби
 

MJ23 - Още една енигма на Мафия в BWC. На базата на долната статистика може да ви се стори странна поканата му, но MJ23 е доказано добър играч. Реално тук си позволих да поканя играч, който е блестял и в "страничните" сезони вместо да гледам резултатите му само в главните такива. Изключително потаен и труден за разчитане MJ23 се обажда рядко, но винаги го прави на място. Много хитър и пресметлив и страшно опасен мафиот. Като гражданин също е труден за прочит, което му гарантира дълготрайност тъй като мафията рядко би го премахнала именно по тази причина. Дойде ли и неговият момент за истинска слава в официален сезон?

 

Сезон 1: Не участва

Сезон 2: Мирен гражданин - загуба

Сезон 3: Не участва

Сезон 4: Мирен гражданин - загуба

Сезон 5: Не участва

Сезон 6: Мирен гражданин - победа

Сезон 7: Не участва

Сезон 9: Мафиот - загуба

 

Статистика: 4 участия от 8 сезона - 1 победа, 3 загуби
 

ЧОТУДЕ - Още една млада и перспективна звезда в Мафия пространството. ЧОТУДЕ дебютира в сезон 6, но блесна най-вече в сезон 9 с играта си като Врачка и беше доста близо до това да сътвори един от най-култовите обрати в историята на играта. Като цяло винаги интересен за следене и способен на доста непредвидими изпълнения. Също така доказал, че следи внимателно всеки сезон, в който играе и влага усилие в стратегията и постовете си. 

 

Сезони 1-5: Не участва

Сезон 6: Мирен гражданин - победа

Сезон 7: Мирен Гражданин - победа

Сезон 9: Мафиот - загуба
 

Статистика: 3 участия от 8 сезона - 2 победи, 1 загуба
 

Farest Този избор може да шокира някои хора, но за мен Farest е най-близо до определението "най-забавен играч" в Мафия. Също така е един от най-редовните участници в играта откакто дебютира в сезон 3. С течение на сезоните Farest ми доказа, че не е просто трол, а е имал някои действително забавни включвания както и сериозни постове и когато го пожелае наистина може да играе играта и да доставя забавление за неутралния зрител. Сигурен съм, че Фарест ще бъде централна фигура и в този сезон и само мога да се чудя какви ли простотии е подготвил?

 

Сезон 1: Не участва

Сезон 2: Не участва

Сезон 3: Мирен гражданин - победа

Сезон 4: Мирен гражданин - загуба

Сезон 5: Мирен гражданин - загуба

Сезон 6: Мафиот - загуба

Сезон 7: Мирен гражданин - победа

Сезон 9: Мирен гражданин - победа

 

Статистика: 6 участия от 8 сезона - 3 победи, 3 загуби

 

Правила на Mafia X: All-Stars:

 

Нищо различно няма в правилата, така че ще ги копирам от старите си сезони.

 

1. В играта участват два отбора - Мирни Граждани и Мафиоти.

2. Всички играчи и специални роли ще бъдат разпределени на случаен принцип преди началото на сезона. Написал съм на notepad номерата от 1 до 12 и съответната роля. Всеки участник в сезона ще напише коментар в темата и спрямо реда на коментара ще бъде определена ролята му от списъка. Ще представя screenshot като доказателство след края на сезона.

- Ще пиша лично съобщение на всеки играч, в което да ви съобщя точно каква е ролята ви в играта в последните минути преди началото на сезона.

- При елиминация няма да бъде оповестявано дали играча е имал специална роля. Всичко ще бъде разкрито след края на сезона.

3. Има две фази - дневна и нощна фаза и всяка от тях ще продължи по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъде в 22:00 часа българско време.

4. В дневната фаза участват всички играчи и те могат да пишат свободно в темата. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който да бъде елиминиран от играта. 

- Не е задължително да има елиминиран в дадена дневна фаза. За елиминация са нужни над 50% от гласовете на играчите и ако мнозинство не бъде постигнато преди края на фазата денят се счита за "нулев" и съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

- Дори даден играч да събере необходимите гласове за елиминация фазата няма да приключи докато не стане 22:00 часа.

- Всеки който гласува за даден играч има право да си промени гласа за друг играч в рамките на фазата. Няма ограничение на броят пъти, в които можете да си сменяте гласа.

- Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Играч А". Тоест трябва ясно и точно с удебелен текст да се вижда името на човека, за когото гласувате. Ако си сменяте гласа го правите по същия начин: "Сменям си гласа от Играч А на Играч Б".  Желателно е, когато гласувате да го правите на отделен ред, за да е по-лесно броенето на гласове.

- Няма максимална граница на мненията, които може да пишете през дневната фаза.

- Минималният брой мнения, който се очаква да пишете във всяка дневна фаза е 1.

- Ако даден играч не е написал нито едно мнение в две поредни дневни фази той ще бъде автоматично елиминиран от играта независимо дали е гражданин/мафиот и независимо дали има специална роля или не.

5. През нощната фаза темата се заключва и никой няма право да пише в нея. В тази фаза мафиотите имат право да комуникират помежду си в таен чат, който ще бъде създаден от мен и да обсъждат тактиката си. Също така те ще могат да изгонят един играч в тази фаза.

- Ако мафиот бъде елиминиран от играта той ще бъде премахван от мафиотския чат перманентно.

- Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

6. Мирните граждани не знаят кои са останалите мирни граждани. Мафиотите, които са доста по-малко на брой от гражданите, ще знаят самоличността на колегите си мафиоти от самото начало.

7. Двете фази ще се редуват докато единият отбор не постигне условието си за победа:

- За да спечелят играта, мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

- За да спечелят играта, мафиотите трябва да изравнят своя брой с този на мирните граждани.

8. Всякакво редактиране на мнения в темата е абсолютно забранено! Четете си мненията преди да ги пуснете. Ако искате да добавите нещо го правете в нов пост. Понякога ако пуснете две бързи поредни мнения те ще се слеят в едно - това е ок и няма проблем. Само не редактирайте.

9. Ако бъдете елиминирани нямате право да пишете в темата! Също така нямате право да обсъждате играта в други теми и платформи като Чатбокс, Мирк, Дискорд и т.н. Това важи и докато сте активни в играта преди да отпаднете. Ясно е, че няма как да ви следя, но сериозно апелирам към сериозност и уважение към останалите играчи. След като отпаднете сериозно ви призовавам да не коментирате играта с никой друг. Дори ако сте двама отпаднали играчи не си пишете по тази тема докато не свърши сезона. 

- Всякакво следене на чужди профили е също забранено. Ако сте мафиот и се притеснявате, че някой може да ви види че сте активни в личен чат през нощната фаза ето какво правех аз в мафиотските си сезони - ползвах плъгина Auto-Refresh. Безплатен е и отваряте един таб в главната страница на BWC който да се рефрешва на всеки 10-15 секунди и след това отваряте нов таб с мафиотския чат. По този начин ако някой иска да види къде сте активни постоянно ще пише, че сте на главната страница на форума. Друг вариант е да се логвате в BWC анонимно. Това не знам дали е необходимо все още с новия форум, но все пак го включвам.

10. Ако имате каквито и да било въпроси за правилата и като цяло регламента след началото на сезона ми ги задавайте на лично съобщение. Ако преценя, че отговора ще повлияе на играта ще го обявя в темата, за да го видят всички. Ако пък ме питате разни глупости от рода на кои са мафиотите просто ще ви игнорирам. Ще гледам участието ми да е минимално.

 

11. Краен срок за ползване на специални умения е 21:00 през нощната фаза. Това ми дава време да направя нужните подготовки и да напиша поста си за началото на предстоящата дневна фаза.

 

Роли в Mafia X: All-Stars:

 

Ролите са също такива, каквито ги познавате. Естествено общия брой роли надвишава броят участници, така че е ясно, че няма да ги има всички. Вие си преценявате кои роли ги има и кои не. Също така няма да уточнявам дали в сезона има тайна роля, която никога не е присъствала в Мафия или не. Възможно е да има, възможно е и да няма.

 

 

1. Шериф - Мирен гражданин. През всяка нощна фаза има право да ме пита на лично съобщение за това дали ЕДИН даден играч е мирен гражданин или мафиот и аз ще му давам тази информация. Това умение може да се използва през всяка нощна фаза без ограничения.

- Ще разбере само дали даден играч е гражданин или мафиот. Ако този играч има специална роля аз няма да разкривам тази информация на шерифа.

 
2. Доктор - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да предпази един играч по свой избор. Този играч не може да бъде убит от мафията през съответната нощна фаза.

- Няма право да предпазва един и същ играч две поредни нощни фази. 
- Може да предпазва себе си, но горното правило важи.
- Може да предпази мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде посочен като жертва на друго специално умение през нощната фаза то той НЯМА да бъде елиминиран и ще бъде спасен от доктора.
 

3. Тъмничар - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да посочи един играч и да го прати в тъмницата. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран от мафията през съответната нощна фаза. Също така този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза.

- Не може да праща себе си в тъмницата.
- Няма право да праща един и същ човек в тъмницата две поредни нощи.
 

4. Принц - Мирен Гражданин. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване.

- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.

 
5. Кръстник - Мафиот. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза преди да бъдат елиминирани всички останалите мафиоти.

- Може да бъде убит през нощта от Ловец или Ренегат.
- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.

 
6. Блокировач на роли (Role blocker) - Мафиот. Всяка нощна фаза има право да блокира един играч и да му попречи да използва специалното си умение.

- Няма право да блокира един и същ играч в две поредни нощни фази.

- Има право да ползва умението си общо 3 пъти през сезона.
- Ако бъде посочен от Тъмничар умението му ще бъде анулирано и посоченият от него играч няма да бъде блокиран.
- Ако блокировач и тъмничар се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се изключват взаимно и никой не е блокиран или предпазен от елиминация.

 
7. Ловец - Мирен гражданин. Ако бъде убит през нощната фаза от мафията има право да елиминира един играч по свой избор преди да отпадне.

- Може да убие мафиот или дори гражданин по погрешка.
- Може да убие Кръстник.
- Ако бъде блокиран няма да убие никого.

- Ако умението му се активира не е длъжен да го ползва.
- Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.
- Ако остане като последен оцелял мирен гражданин заедно с един последен мафиот тогава играта се печели от мирните граждани. 

 
8. ВИП - Мирен гражданин, който играе в комбина с Бодигарда. Тези две роли са еквивалент на Кмет/Телохранител от сезон 9.

 

- Двамата имат таен чат, в който могат да си комуникират през нощната фаза подобно на мафиотите.

- Те ще знаят своята самоличност от самото начало на играта. 

- Ако ВИП-а бъде убит, през която и да е фаза то вместо него от играта ще отпадне неговият Бодигард.

 
9. Бодигард - Мирен гражданин, който играе в комбина с ВИП-а.

- Ако ВИП-а бъде елиминиран, през която и да е фаза то неговият Бодигард отпада вместо него.

- Ако бодигарда бъде блокиран и ВИП-а бъде елиминиран тогава Бодигардът ще оцелее, а ВИП-ът ще отпадне. 

- Ако ВИП бъде спасен от доктор/тъмничар и бъде стрелян от мафията в същото време то тогава нито един от двамата няма да отпадне.

 

10. Врачка - Мафиот. Всяка нощна фаза има право да ме пита на лично съобщение дали ЕДИН даден играч е мирен гражданин или мафиот. Това умение може да бъде използвано без ограничения. Тази роля има две фази:

- Първата фаза е в началото на играта, когато врачката започва като мирен гражданин. Тоест този играч ще знае, че всъщност е мафиот, но останалите мафиоти няма да знаят това и врачката няма да е част от мафиотския чат. Ако врачката бъде елиминирана през която и да е фаза то аз ще обявя, че играчът е бил мирен гражданин и толкова. На този етап врачката няма право да гласува през нощната фаза за елиминация на играч.
- Втората фаза се достига в момента, в който врачката успешно разбере самоличността на 100% от живите мафиоти в играта. Ако това се случи то тогава този играч официално минава в отбора на мафиотите, ще бъде добавен в мафиотския чат и ще може пълноправно да дискутира играта с тях и да гласува за елиминация. Също така на този етап ако врачката отпадне ще бъде обявена като мафиот и нейната елиминация става задължителна за победа на гражданите.
- Ето няколко примера как врачката може да се включи официално в отбора на мафиотите: В играта има 3 мафиота и врачка. Ако тримата мафиоти са живи и врачката успешно ги разкрие през нощната фаза то тя влиза в отбора им. Ако врачката знае самоличността на 2 от 3 мафиоти, но третия мафиот бъде елиминиран то тогава врачката автоматично знае самоличността на 100% от живите мафиоти, условието е изпълнено и тя влиза в отбора им. Същото важи и ако остане 1 жив мафиот и врачката знае кой е той.
- Мафиотите няма изобщо да знаят дали в играта има врачка и е напълно възможно да я елиминират през нощната фаза. Единственият начин да разберат е ако тя ги разкрие и се включи в чата им.
- Ако всички мафиоти бъдат елиминирани преди врачката да е влязла официално в отбора им то тогава гражданите печелят и няма нужда да я елиминират.
- Ако врачката бъде преслушана от шерифа ще бъде обявена за мафиот независимо в коя фаза на играта се случи това.

- Врачката не може да бъде блокирана от Блокировач, но може да е блокирана от Тъмничар.

 
11. Детектив - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да ме пита дали даден играч има специална роля и върху кого е била използвана. 

- Детективът ще получава информация единствено по един от следните 3 начина:

1. "Х има специално умение и тази нощ го използва върху У" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Блокировач)

2. "Х има специално умение, но тази нощ не го използва" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Тъмничар)

3. "Х няма специално умение"

 

- Няма да получава информация дали играчът е гражданин или мафиот.


  

12. Адвокат - Мирен Гражданин. През всяка нощна фаза има право да ми пише и да посочи един играч. Ако на следващата дневна фаза посоченият играч събере нужните гласове за елиминация то той няма да бъде елиминиран.

- Не може да посочва един и същ играч повече от веднъж през сезона.
- Не може да посочва себе си.
- Напълно е възможно да посочи мафиот и да го спаси от елиминация през следващата дневна фаза.
- Ако посоченият играч събере нужните гласове то аз просто ще кажа, че няма елиминиран. Няма да се уточнява дали е имало намеса на Адвокат или играчът е Принц/Кръстник.

 
13. Ренегат - Мирен Гражданин. Има право на едно единствено убийство през ЕДНА нощна фаза.

- Няма специално условие, което да активира това умение и то може да бъде използвано по всяко време, но е еднократно.
- Може да бъде блокиран като всяка друга роля.
- Може да убие както мафиот така и гражданин.
- Не може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.
 

 

14. Ангел - Мирен Гражданин. Ако бъде убит от мафията през нощната фаза има право да върне в играта вече елиминиран играч в началото на идната дневна фаза.
 

- Ако бъде линчуван от гражданите през деня или убит от Ловец/Ренегат умението няма да се задейства.

- Играчът, който бъде възкресен, се завръща в играта на следващата сутрин, като обикновен мирен гражданин без роля. Ако например Шериф бъде върнат в играта то той запазва информацията, която е имал и може да я ползва, но не може да ползва умението си от там нататък.

- Ако Ангелът бъде убит през първата нощна фаза и през предходната дневна фаза не е имало елиминиран гражданин, то тогава и само тогава има право да възкреси себе си. Ако има поне един убит Гражданин, тогава Ангелът няма право да връща себе си в играта.

- Може да върне по погрешка убита Врачка, която още не е била влязла в мафиотския чат. Тази врачка се завръща отново като мафиот и ще може да продължи да търси своите спътници. 

- Не може да бъде блокиран.

 

 

15Заглушител  - Мафиот. Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и на следващата дневна фаза гласът на този играч няма да се зачита.

 

- Може да заглуши както гражданин, така и мафиот, с което да всее допълнителна дезориентация сред Гражданите.

- Не може да заглушава един и същ играч за две поредни дневни фази.

- Не може да използва умението си, ако в предстоящата дневна фаза оцелелите граждани са само с 1 повече от живите мафиоти!

 

 

 

Официалното начало на сезонът ще е в Събота (14.11) точно в 22:00 часа и първата дневна фаза ще продължи 24 часа както винаги. Вече съм изготвил списък с ролите, които ще присъстват в сезона и тъй като играчите бяха предварително подбрани и поканени от мен, по-късно ще отворя темата и ще помоля всеки от тях да напише ЕДНО мнение в темата. Няма значение какво е мнението и колко дълго/кратко е. Целта е всеки участник да си пасне на ролята спрямо предварителния ми списък и след сезона ще представя screenshot. След като всички 12 участника напишат по едно мнение тези мнения ще бъдат изтрити и темата ще бъде заключена до началото на сезона в събота, защото тази тема ще бъде използвана за целия сезон на All-Stars. Ако имате някакви други коментари по сезона може да ги пишете в общата тема за Мафия в раздела. След като All-Stars приключи ще отворя темата за свободно коментиране от всички, но дотогава ще могат да пишат само участниците и аз, за да е максимално компактна и подредена.

635682_orig.jpg

Link to comment

MAFIA X: "ALL-STARS" започва.... СЕГА!

 

 

НАЧАЛО НА ДЕН 1!

 

Участници в сезона:

@hacky @neshev @baikiro @The Olimpic Hero @LightOne @Dudley @Radox @Price @ЧОТУДЕ @MJ23 @Farest @Prince10
 

За елиминация са необходими 7 гласа. Краен срок за гласуване е Неделя (15.11) в 22:00 часа.

635682_orig.jpg

Link to comment

Звезден, бейби! Всичко хубаво, ама жалко, че жокерите ми се изчерпаха от предните сезони. В този сезон очаквайте само очаквани неща от мен.

Надявам се да допринеса поне с малко за откриването на тазиседмичните impostors. Обикновено те са все в залата за електричеството. Оглеждайте всички шахти! Те са сред нас!...  Oh, wait, това беше друга игра...

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

 - efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Link to comment
1 minute ago, LightOne said:

Звезден, бейби! Всичко хубаво, ама жалко, че жокерите ми се изчерпаха от предните сезони. В този сезон очаквайте само очаквани неща от мен.

Надявам се да допринеса поне с малко за откриването на тазиседмичните impostors. Обикновено те са все в залата за електричеството. Оглеждайте всички шахти! Те са сред нас!...  Oh, wait, това беше друга игра...

Не знаех, че други от форума играят, може би трябва да пуснем тема да си сформираме една форумна игра.

Link to comment

Мислех, че няма да имам покана за сезона, но ето ме тук! Благодаря на Соки за поканата!

 

Иии  така е време е играта да започне!

 

За да не губим време ще видя в бъдещето, че този ден ще съм на пангара както винаги после някой ще каже, че това във всеки сезон се случва и ще махнем друг. Казвам го това за да не губим половин ден в глупости

Link to comment
The Olimpic Hero

Здравейте, момчета. Реално за този сезон съм надъхан от доста време насам. Първо, защото водещ е Socki, второ защото ми се играе сезон с 12 човека, където всеки ден да е напрегнато и трето, защото няма да има джобери. Жалко обаче, че THE ENEMY, The Best и Loop отказаха участие. Най-много ще ми липсва THE ENEMY, признавам си. :( Играеше ми се с най-добрите сред най-добрите или с най-атрактивните възможни играчи. Въпреки това, резервите, които Socki е вкарал, изглеждат обещаващо. Даже и един Farest е някакъв вид атракция. Все пак човекът е от по-забавните играчи.

 

Сега, изобщо не ме ебе как ще изглежда този пост. Принципно до преди някъде 2 месеца смятах да играя много стратегически и да опитам някаква по-роботска тактика, независимо дали се падна мирен гражданин или мафиот. Случиха ми се обаче някои случки в живота с една жена, в която се влюбих, и в момента съм в тотална, тотална депресия. Ако искате ми вярвайте, ако искате недейте, все ми е едно. Точно поради тази причина реших да вляза в сезона тотално откачено и единствената ми цел ще е да се забавлявам и да играя по начин, който единствено може да ми донесе разпускане. Нищо друго не искам, искам да разпусна с All-Stars сезона, искам да избягам леко от реалността.

 

Дали това поразително не ви прилича на началото на мафиотския ми Сезон 5? Да, може би прилича, но изобщо не ме ебе. Нека Шерифът ме провери още в Нощ 1 и след това да играем заедно с него.

 

А дали пък аз не съм самият Шериф?

 

Дали пък нямам някаква гражданска роля и с този пост да целя да си изградя някакъв по-мафиотски вид, тоест идеята да ми е Мафията да ме държи и да не ме убива? Ако пък иска, може Мафията да се опита да ме убие в Нощ 1. А дали пък целта не ми е точно Мафията да стреля по мен в Нощ 1?

 

Шах, шах играе ли ви се? Това беше редовният лаф на един екземпляр от бургаския к-с "Славейков". Кварталният луд, който винаги повтаряше тази реплика, когато срещне някой човек. Не знам защо ми се запази в главата тази малоумна реплика, но е подходяща за настоящия ми пост.

 

Та, шах, шах играе ли ви се?

 

Много са въпросите, нека всеки да си отговори, както си иска на тях. И призовавам всички играчи, нека си направим шоуто. Не играйте роботски, искам луд сезон. Искам луди отигравания, искам луди изпълнения, искам безумни и немислими неща в този сезон.

               

Link to comment

А аз пък директно почвам с очевидните неща.

 

Не бих позволил Olimpic отново да ни разиграва като путки с такива постове! Досега НЯМА сезон, в който той да не почва с чаршаф как му спрял тока, как е в тотална параноя и не знае какво става, как му се преебала клавиатурата, как бил се влюбил и т.н.  Според мен идеята на МАФИОТА Olimpic тук е да ни обърка още повече и до края на сезона да се чудим какво се случва и дали казва истината. Проблемът обаче е, че сезонът е кратък и за нула време ще ни опукат и ще спечелим, ако почнем да изчакваме, за да "съберем повече информация за Олимпик"...

 

Поради изброените причини, аз няма да бавя Olimpic изобщо, ако се стигне до негово поставяне на пангара. Дръжте си очите отворени за този човек до края на сезона, ако е още в играта, ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВИ ОТСЕГА.

 

И недейте да ми излизате с изтърканите до болка доводи, че постът му е "прекалено очевиден, за да е толкова тъп мафиот и така да се издаде"...

35izpu1.jpg

Link to comment
The Olimpic Hero

Ми дай да играем като роботи или пък да почна с gif като neshev? Кефи ли те поста му?

               

Link to comment
2 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Ми дай да играем като роботи или пък да почна с gif като neshev? Кефи ли те поста му?

 

the sopranos smile GIF

Link to comment

Е човекът просто си е репостнал аватара ве? Чилва, релаксира. Какво лошо има в това? Какво лошо по шибаните дяволите има в това ве??

35izpu1.jpg

Link to comment
The Olimpic Hero
Just now, Radox said:

Е човекът просто си е репостнал аватара ве? Чилва, релаксира. Какво лошо има в това? Какво лошо по шибаните дяволите има в това ве??

 

Не знам, човек. Не ме радват подобни постове, в които не се казва, каквото и да било. Не обичам спотайващите се и страхливи играчи. Не, че neshev е такъв, но от началния му пост мога ли да получа информация, не мога.

 

А ти много бърза заявка правиш, за да ме бутнеш под влака. Дали пък твоя пост след моя не е прекалено очевиден, за да е мафиотски? Веднага да хвърлиш някой под влака, не знам, не знам.

               

Link to comment
21 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Не знам, човек. Не ме радват подобни постове, в които не се казва, каквото и да било. Не обичам спотайващите се и страхливи играчи. Не, че neshev е такъв, но от началния му пост мога ли да получа информация, не мога.

 

 

Зарове хвърлят ли ти се? :ph34r:

Link to comment

Малко ми е шантаво, че The Enemy го няма, пък аз съм част от сезона, но явно си има причина за това.

За сезона - единствената ми стратегия е, че няма да имам стратегия и просто ще изказвам мнение за това, което виждам от другите участници в темата, нищо повече, нищо по малко. Не съм по контроверсиите, не съм по засуканите филми, праволинейна игра ще играя. 

Какво ми прави впечатление до момента - постът на Олимпик. Съдейки по това, което знам за него от форумния му образ, не си представям че Олимпик по време на някаква любовна драма, в събота вечер ще разцъква Мафия в BWC. По скоро бих си го представил на някоя маса, с бутилка уиски и тем подобни сцени. Така че веднага това ми заприличва на част от някаква забавна и лежерна игра, която той вероятно би изиграл като мафиот, без особено да си го слага на сърце. От друга страна обаче ми се струва леко невъзможно, тъй като вероятно Нешев (с когото доколкото знам са в приятелски отношения) веднага би хванал лъжата и едва ли ще проработи такава тактика. С филмец започваме, харесва ми. 

По скоро съм съгласен с поста на Радокс и евентуално бих подкрепил подобен вот, вместо цял сезон да се чудим дали не ни върти на пръстче Олимпик. Има го обаче и притеснението да не загубим добър гражданин само заради прекомерно филмиране. Ще видим..

Link to comment

Олимпик, миналия сезон като те нямаше цял ден в една от дневните фази да не те беше отвлякла Наталия Симеонова с буса на Море от любов?

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment

Ще се радвам Нешев и Олимпик да са мафиоти този сезон! Досега това не се е случвало. А и е съвсем възможно този сезон. Може Соки да е пуснал бомбата не се знае. 

Link to comment
17 minutes ago, Price said:

Малко ми е шантаво, че The Enemy го няма, пък аз съм част от сезона, но явно си има причина за това.

За сезона - единствената ми стратегия е, че няма да имам стратегия и просто ще изказвам мнение за това, което виждам от другите участници в темата, нищо повече, нищо по малко. Не съм по контроверсиите, не съм по засуканите филми, праволинейна игра ще играя. 

Какво ми прави впечатление до момента - постът на Олимпик. Съдейки по това, което знам за него от форумния му образ, не си представям че Олимпик по време на някаква любовна драма, в събота вечер ще разцъква Мафия в BWC. По скоро бих си го представил на някоя маса, с бутилка уиски и тем подобни сцени. Така че веднага това ми заприличва на част от някаква забавна и лежерна игра, която той вероятно би изиграл като мафиот, без особено да си го слага на сърце. От друга страна обаче ми се струва леко невъзможно, тъй като вероятно Нешев (с когото доколкото знам са в приятелски отношения) веднага би хванал лъжата и едва ли ще проработи такава тактика. С филмец започваме, харесва ми. 

По скоро съм съгласен с поста на Радокс и евентуално бих подкрепил подобен вот, вместо цял сезон да се чудим дали не ни върти на пръстче Олимпик. Има го обаче и притеснението да не загубим добър гражданин само заради прекомерно филмиране. Ще видим..

Мен пък ме притеснява това да не е някакъв знак към някой от останалите играчи, с който се познават. В миналия сезон, когато беше изгонен MJ23, това се случи, защото никой не се усъмни в отговора на Райх, само че това се случи, тъй като е приятел на някои от играчите. Ако беше някой друг съм почти сигурен, че щеше да бъде изгонен, ако се беше разкрил като Политик (да не говорим, ако беше Фарест :D). Райх после беше казал, че са говорили преди време как ако бил цитирал еди коя си книга това значи, че е гражданин. Та, от тази гледна точка тези играчи, които не се познаваме с никого сме малко прецакани. Дано не е някакъв знак това... Филмите почват отначало. :D

От началото*

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment

Аз ще съм последния човек, който ще тръгне да защитава Олимпик, но е вярно това за любовната му драма. Беше ми споделил за това преди няколко седмици. Това, че казва истината за това не значи, че не е мафиот, де. Когато си мафиот е хубаво да казваш възможно най-много истини. Дали не използва тази истина сега както използва истината за бирите със Соки в началото на 5-ти сезон?

 

Олимпик е хлъзгав играч и няма да се очудя сега да казва това за да спечели доверието на мен и на още някой, който знае, че казва истината. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
1 hour ago, baikiro said:

Аз ще съм последния човек, който ще тръгне да защитава Олимпик, но е вярно това за любовната му драма. Беше ми споделил за това преди няколко седмици.

 

Това е част от ВЕЛИКАТА МУ МАФИОТСКА игра, с която те е подготвял месеци напредИ за да го използва в сезона. :happy:

 

Време е да отворя КАРТАТА на сезона. :rolleyes:

 

neshev                  
Olimpic                  
Radox                  
hacky                  
baikiro                  
Dudley                  
Prince10                  
LightOne                  
Price                  
MJ23                  
ЧОТУДЕ                  
Farest                  

 

Тука съм вкарвал и междинни сезони, без Зомби-извращението на Киро, където нямаше нормална дистрибуция.

 

С ясната уговорка, че в някои от сезоните не имало РАНДУМ ГЕНЕРАТОР.

 

Olimpic е ОЗРЯЛ за бране. Ясно е. Няма какво толкова да се филмирате за началния му пост, защото той е писан предварително или поне е обмислян предварително и той щеше да го напише без значение дали е гражданин или мафиот. 

 

За моята игра най-добре е Olimpic да си ходи възможно най-бързо, защото надали ще играем заедно, без значение какъв е. Но и на мен ми се играе шах и бих му дал един Ден реверанс. Пък после да видим.


Само да вметна тук, че тези интеракции с Radox ми дойдоха леко фалшиви на мен и, ако един от двамата се окаже мафиот, другият не трябва да е автоматично изчистен. Говорейки за Radox, той е единственият, който никога не е бил чист мафиот. Тъй че и него не бих гласувал днес. Нека да поиграе човека.

 

baikiro, с оглед на това, че три поредни сезона е мафиот/врачка, би било голяма хуйня, ако отново е мафиот. Възможно е, но съм с една идея по-склонен да вярвам, че този път ще е Гражданин. Както сега съм с една идея по-склонен да вярвам, че Olimpic ще е мафиот. THE NUMBERS DON'T LIE!

 

И тримата са потенциални варианти за Шерифа и тримата са потенциални варианти да бъдат държани от Мафията в играта, тъй че не смятам, че да гоним, когото и да е от тях в Ден 1, е ходът.

 

Днес предполагам, че ще гласувам за някой, който на първо място ми е подозрителен, но и такъв, който ако все пак се окаже гражданин, да не е чак такава загуба. 

Link to comment

Аз не виждам какво значение има дали олимпиц казва истината за жената или не. Както той сам е казвал много пъти всичко в тази игра може да се тълкува по различни начини и всичко е част от играта. 

В случая тъй като не виждам защо ни споделя тази информация смятам, че е паст от доста по-голям стратегия, примерно ако някой ден се скатава, то това може да му е основата за оправданието, също може да го споделя, за да спечели някакви симпатии и да избегне гласуване против него. Но това е ход който може да направи и като мафиот и като гражданин, с идеята да се задържи по-дълго.

 

Пп - Нешев, да махаш тази карта. Аз съм непобедим!

Link to comment
4 minutes ago, hacky said:

Пп - Нешев, да махаш тази карта. Аз съм непобедим!

 

Червеното е кога си играл мафиот, тъп. :D

Link to comment

На мене пък още с първия си пост и Price ми стана доста подозрителен. Същото се отнася и за ЧОТУДЕ. Няма логика още с първото си мнение в сезона да се разтягат чак такива локуми и е възможно тия варианти, които мислено разиграват пред нас, да са за да ни омотаят още повече в догадки. Присъединявам и двамата към Олимпик в групата на съмнителните ми хора!

35izpu1.jpg

Link to comment

Тая седмица одъртявам, чуквам топли 28 годинки, така че няколко дни ще бъда не особено активен и пиян. Картата на Нешката веднага издава, че съм мирен гражданин. Вижте, че никога в историята няма случай на "две червени подред". Поне при мен и тоя път е така. Приятен сезон на всички.

 

Link to comment

Евала на нешев, че винаги търси нови неща и начини за откриване на мафиоти. Сега е извадил така наречения generator pattern. Единствения проблем е, че като всичко в България и той не е като хората, защото доста водещи използваха РАНДУМ генератора, а не нормалния. :D

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...