Jump to content

NJPW WRESTLE KINGDOM 15 - 4 и 5 януари 2021


nWoHulkster

Recommended Posts

geVleJS.jpg


NJPW "WRESTLE KINGDOM 15 IN TOKYO DOME"
January 4, 2021
Tokyo Dome


IWGP Heavyweight Title & IWGP Intercontinental Title Match

IYu2og8.jpg
Tetsuya Naito (c) vs. Kota Ibushi

1UjBqVw.jpg
Kazuchika Okada vs. Will Ospreay

4t6T3je.jpg
Hiroshi Tanahashi vs. Great-O-Khan

IWGP US Heavyweight Title Right to Challenge Contract
DjuBMUL.jpg
KENTA (c) vs. Satoshi Kojima

IWGP Tag Team Title Match
xSDw2C4.jpg
Dangerous Tekkers (Taichi & Zack Sabre Jr.) (c) vs. Guerrilas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa)

BOSJ 27 winner vs. Super J-Cup winner 2020
6vwPBGU.jpg
Hiromu Takahashi vs. El Phantasmo

21 Man KOPW 2021 Advance Contendership New Japan Rambo
???
---------------------------------------------------------------------------------------


NJPW "WRESTLE KINGDOM 15 IN TOKYO DOME"
January 5, 2021
Tokyo Dome


IWGP Heavyweight Title & IWGP Intercontinental Title Match
cv4eX77.jpg
[winner of Naito vs. Ibushi] vs. Jay White

 

IWGP Jr. Heavyweight Title Match
Pw0Dy5h.jpg
Taiji Ishimori (c) vs. [winner of Hiromu Takahashi vs. El Phantasmo]

hrjYin3.jpg
SANADA vs. EVIL

NEVER Openweight Title Match
GRdWOWf.jpg

Shingo Takagi (c) vs. Jeff Cobb

IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title Match
wXfbd2Y.jpg
El Desperado & Yoshinobu Kanemaru (c) vs. Ryusuke Taguchi & Master Wato

4-Way For KOPW 2021
32sxrYr.jpg
? vs. ? vs. ? vs. ?

STARDOM Offer Match
PEdRBzk.jpg
Mayu Iwatani & Tam Nakano vs. Giulia & Syuri

STARDOM Offer Match
MktSRQ2.jpg
Saya Kamitani, Azumi & Utami Hayashishita vs. Maika, Natsupoi & Himeka

 

 

Link to comment
  • 1 month later...

Съмнява ме това да са напълно окончателните card-ове, тъй като няма как да не поставят липсващите имена в някакви отборни мачове. Все пак като цяло се очертава добро шоу. Не звучи като нещо изключително впечатляващо спрямо предишни години, но има немалко добре изглеждащи срещи. Naito и Ibushi най-вероятно ще откраднат шоуто, но дано само не прекалят с паданията по глава, защото не е добре. Перфектен момент също за Ibushi най-сетне да спечели титлата. Ospreay/Okada ще бъде повече от интересен сблъсък, надявам се, че наистина ще видим мач от калибъра на Wrestle Kingdom от двамата. Очевидно се опитват да издигнат Ospreay със стейбъла му, не знам за какво точно го готвят, но един run с IC титлата би бил много добър точно в момента. Относно Okada, очаквам да направят голям момент със завръщането на Rainmaker-а му и най-вероятно ще спечели мача. Tanahashi с постен мач тази година. Прекалено малко съм гледал O'Khan, но по принцип преди екскурзията ми изглеждаше талантлив чисто като умения на ринга. Не знам дали ще се свърже добре с публиката в Tokyo Dome. Крайно време е да strip-нат Moxley от US титлата, ако така и няма да прави появи в скоро време.

 

От втората вечер, силно се надявам да не направят простотия от сорта на еднодневен reign на Ibushi. Иначе може да се получи стабилен мач между него и White. Потенциално Hiromu/Ishimori също ще бъде силно. Sanada и Evil така и още не ги виждам като main event материал. Не помага и това, че NJPW проточват понякога много мачовете като времетраене, а точно при тях сякаш това не работи добре. Cobb очаквам да вземе титлата от Shingo, който дано все пак бъде издигнат след шоуто, тъй като продължава да се представя чудесно на ринга.

Link to comment
  • 2 weeks later...
The Olimpic Hero

Има един марк, който единствен остана от BWC да гледа тея шибани жълтури. Него можеш да питаш. @Smegmaсе казва.

               

Link to comment
1 hour ago, gboy said:

Някой гледа ли го вече? Малцер даде ли 10 звезди на някой от мачовете?

 

Аз ще го гледам, ама друг път, че сега съм зает! 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
1 minute ago, baikiro said:

 

Аз ще го гледам, ама друг път, че сега съм зает! 

 

До седмица чакам пълен анализ на двете вечери + звездички, иначе си бан!

 

Link to comment
Just now, neshev said:

 

До седмица чакам пълен анализ на двете вечери + звездички, иначе си бан!

 

 

:( Ами да, някой път трябва да си държа устата затворена... 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Гледах шоуто на живо и мога да кажа, че оставам повече от доволен от видяното. С оглед на условията в момента NJPW се справиха достатъчно добре, но искрено ми се иска шоуто отново да си бъде в един ден. Разбирам идеята им зад провеждането на double card-а, но така шоутата отделно се получават по-слабо, тъй като хубавите мачове са пръснати в две вечери.

 

Големият момент за вечерта определено беше коронясването на Kota Ibushi. Брутален край на Wrestle Kingdom, в който дори самият Ibushi беше в шок, че е спечелил. Моментът, в който Naito му връчи двете титли - също толкова блестящ. Аз лично се радвам изключително много, че се издигна на върха на компанията, печелейки два поредни пъти G1 Climax турнира, а сега и закривайки WK. Определено беше нужно разнообразие в битката за златото и Ibushi е просто перфектният човек, който в момента да бъде шампион. Относно самия мач, не беше чак на нивото на миналогодишните main event-и, но все пак си беше страхотен. Много хора очакваха някакво масово чупене на вратове, обаче както написах и в горния си коментар, не е нужно да се поемат излишно опасни bump-ове, за да се направи добър мач особено когато един от двамата отново ще се бие на втория ден. Отново, достоен главен сблъсък, с много добро представяне и от двамата. Задължително Ibushi трябва да запази утре.

 

Okada срещу Ospreay - получиха значително повече време от очакваното (повече и от главния мач) и успяха да направят също толкова добра среща. Тръгнаха много добре и задържаха нивото на мача до края, който очаквано беше изпълнен с много силни обрати и контри на топ ходовете им. Хареса ми как Ospreay се биеше като легитимен heavyweight, почти не използва въздушния си арсенал и въобще стоеше на място в двубоя. Определено mark-нах накрая, Okada отново изкара Sitout Tombstone-а, а и най-сетне забоде Rainmaker. Не мисля, че имаше как отново да загуби в Tokyo Dome, но Ospreay излезе много силен от мача и ми е интересно какво предстои. А също - готини attires и от двамата.

 

Tanahashi и O'Khan със солиден мач, без да е нещо толкова впечатляващо. Видимо са готови да вложат ресурс в развитието и издигането на втория, но е нормално да не победи Tanahashi. Бих искал да видя представянето му срещу хора като Suzuki и Ishii, срещу които биха се получили много добри неща. Tanahashi, макар и на 44, все още е един от най-добрите в това, което прави, няма спор.

 

Няма какво толкова да се каже по останалото. Kojima и Kenta изнесоха приятен мач, с правилния победител и вече е време отново да се защитава US поясът. Относно отборните титли, Zack и Taichi са ми много симпатичен отбор, дано скоро отново да станат шампиони. Hiromu/Phantasmo беше силен opener, но утре очаквам да видя по-доброто от Hiromu в мача му с Ishimori.

 

Като цяло една доста добра първа вечер от Wrestle Kingdom 15, с два чудесни финални мача. Надявам се, че утре ще имам възможност да коментирам и второто шоу.

Link to comment

Cobb/Ishii ми беше любим мач от G1. Май и тук откраднаха вечерта, ебахти готиния slug fest. Ако има някой който искам да се нареди до Okada, Ibushi, Naito, Tana и компания това е Shingo Takagi. Страшно много ми напомня на Cesaro. Slimy маняк, който обаче е супер здравото добиче. Един от по-добрите big man мачове в последните години. 

 

Така и не видяхме платена реклама от ТК и компания. Да пада reign-ът на короначан и да пускат Omega/Ibushi в препълнена MSG 😎

 

 

Link to comment

Не успях да гледам цялото шоу на живо поради ангажименти и хванах само последните два мача, но не мога да се сдържа да не коментирам, докато още всичко ми е прясно... КАКЪВ MAIN EVENT! Нямам представа какво мислят другите фенове, на някои може да им е бил дълъг, но за мен всичко беше изключително, защото бях инвестиран на максимум. Ibushi отново се би като тоталния babyface. Още от предната вечер презентираха момента му много добре, но усетих, че са запазили нещо и за днес - така и беше. Създадоха нереална драма, буквално съм подскачал от стола последните 10 минути и всеки eдин kick-out, всяко едно измъкване ме държа на тръни, даже и ref bump-ът беше перфектно изпипан. Хареса ми как White по-скоро доминираше в началото, беше си изградил много добра стратегия и нонстоп целеше да разглоби целия mid-section на Ibushi. Неговият отговор също се получи добре, а моментите, в които едва не размаза White, бяха просто holy shit. Макар и тотално да mark-нах на Ibushi, не по-малко заслужава да се отдаде и на Jay. Въпреки че често е разочаровал, когато са го поставяли в подобни позиции, тази вечер видях най-доброто от него и се надявам и занапред да е само така. Отново, просто уникален main event, неочаквано за мен задмина главния мач от първата вечер с цялата предадена емоция и история, която разказаха двамата. Дано Ibushi остане перманентно сред топ хората на New Japan, защото просто е най-добрият в момента.

Hiromu срещу Ishimori беше страхотен сблъсък, наистина се изкефих много. Още помня колко добър беше мачът им от 2018 и този път също оставам предоволен. Имаше всичко, което може да се очаква от мач за junior титлата - spot-ове, напрежение, драма. Hiromu още от завръщането си през 2017 ми е един от любимите кечисти за гледане, има уникален арсенал, умее да се сработва с всякакъв тип кечисти, просто перфектен шампион.

 

Sanada - Evil беше добре. Може би highlight-ът бяха bump-овете, които отнесе Dick Togo. :D Очаквам тази година Sanada също да получи царуване с голяма титла, примерно, един стабилен reign с IC-то много би го издигнал. Evil ми харесваше повече през 2016-2017, когато го пускаха в 10-15 минутни NEVER style мачове. Не мисля, че покрива необходимото ниво, за да стои постоянно в главните мачове. Sanada не е лош, способен е на много, но все още нещо му липсва.

 

Shingo - Cobb беше третият наистина много, много добър мач за вечерта. Прекрасна hoss битка между двамата. Shingo е ясен - може би в момента е в топ 3 кечистите на компанията, но останах изненадан колко добре се представи и Jeff Cobb. В доста мачове не успява наистина да ме спечели, но ето тук успя. Мислех, че ще заложат на него да вземе титлата, но нямам нищо против като фен на Shingo да продължавам да го гледам като шампион.

 

Ще отбележа и junior tag мача. Нищо особено като мач, но ми беше много приятен за гледане. Добре се сработиха.

 

Общо взето, втората вечер наистина ми разби всякакви очаквания. Главният мач определено ще бъде в топ мачовете ми за годината, а отделно, в card-а присъстваха още две срещи на много, много високо ниво. Добра работа от NJPW.

Link to comment

Преди да направя своя анализ на шоуто, пускам резултатите от Нощ 2, ако има някой фен като мен, който с трепет цяла нощ ги чакаше. 

 

 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

ДЪЛГООЧАКВАНОТО РЕВЮ НА WRESTLE KINGDOM CLIMAX 13

 

Нощ 1:

IWGP United States Heavyweight Title Shot Briefcase: TAKERU (Кобаяши :) ) vs. Kojima (Хидео Коджима) *** 3/4

Здраво меле между двама много корави бойци. Моят фаворит от Лонг Айлънд - Кобаяши еба майката на този Коджима. Очаквано дъртият педерунгел загуби и като истински японски марк, не спрях да викам от радост 4 мин. Много съм развълнуван за предстоящия мач на Кобаяши и Честнът. Дано го изяде. (no pun intended)

 

Kazuchika Omega vs. Will Ospreay **** 9/10

Изключително интригуващ двубой. Тези 40 мин минаха неусетно, а аз бях прилепен към телевизора като с лепило. Каручка показа защо е сред най-добрите пуро майстори и хора като Ледения и Скалата бледнеят пред геният му.  Оспри летя като отвързан, но това не бе достатъчно да сломи бойният дух на ООКААДАА. Мача бе препълнен с напрегнати моменти от които ми настръхнаха космите на краката.

- TOMBSTONEEEEEE......1.....2....Omega оцелява

- Ще пласира ли Оспри своят финишър....контра...RAINMAAAAAKEER! Окада пак е господарят на света!

 

И стигаме до основното събитие IWGP Heavyweight & Intercontinental Championships: Tetsuya Naito  vs. Kotka Iztarbushi  4.87 *

Сблъсък преливащ от тестостерон. Двамата най-здрави мъжкари в източното полукълбо мерят сили по между си. От 10 години си мечтая за подобно нещо. Получи се страхотен мач изпълнен с много обрати. Стисках палци на Наруто, но Котарака го избуши накрая :(. Все пак имаше взаимен момент на РЕСПЕКТ. Ето това са големите имена, и да печелиш, и да губиш - винаги отдаваш уважение към опонента. Кога ще видите подобно нещо на запад!? Никога! Затова японският кеч е велик!

 

Нощ 2:

След невероятният ден 1, не спах цяла нощ в очакване на новата порция кеч с марка ЯПОНИЯ! Предварително получих резултатите от хората на Русо в страната на изгряващото слънце и постнах веднага тук!

 

NEVER Openweight Championship: Shingo Takagi  vs. Jeff Cobb **** 78/89

Още една мъжка битка. Въпреки габаритите си, Джанго и Кобе показаха, че са атлети от световна класа и изнесоха невероятен спектакъл радващ очите на млади и стари. 

 

IWGP Jr. Heavyweight Championship: Taiji Ishimori  vs. Hiromi Takanishi *****

Двама от най-добрите младши кечисти направиха един от мачовете на вечерта! Летене, подскоци, премятания, кълба, падания на врат всичко това присъстваше на макс. Нямах идея кой ще спечели. След онова обратно цукахари на Ишимори реших че играта приключва, но Такахаши Хирому показа воля и взе много сладка победа. Нямаше какво повече да искам.

 

 

IWGP Heavyweight & Intercontinental Championships: Kotaraka Iztarbushi  vs. Nikolai Kirov (Jay Beliq) ******..(6 звезди и 2 спътника)

Това е! Това е мач който се вижда веднъж в живота! Това явление, бих го нарекъл, просто не се повтаря. Ще пускам този мач и на внуците си, само за да видят какъв късмет сме имали да го гледаме в реално време. Драмата....драмата бе по-голяма от тази в произведдение на Шекспир. Невероятна история интерпретираща живота по един нов начин. Не са създадени достатъчно думи за да опишат на какво станах свидетел. Заради еуфорията не си спомням всичките 50 мин, но дори това което видях бе достатъчно да ми покаже, че това е мачът на века! Честита победа на Ибандури, бих писал още, но съм зает да си го гледам на repeat.  

 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Няма да задълбочавам с коментара си, пък и мина бая време от евентите, така че ще я карам накратко.

 

Страстта ми към кеча от началото на 2020 година изчезна рязко. Имаше периоди, в които имах интерес да следя WWE, рядко и AEW, но общо взето нещата не бяха същите. Човек от форума ме подсети, че все пак Wrestle Kingdom се задава, та реших, тъй като и без това часовете ми бяха скучни, да си пусна стриймчето на плейстейшъна и изгледах и двата дни. В момента поглеждам какво се случва из федерациите благодарение именно на този Wrestle Kingdom. Имаше интересни мачове. Не им знаех историите, но искрено се забавлявах, докато гледах. Щом и мач на Jay White харесах, значи положението е добре. :beer::D 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...