Jump to content

Професионален ДАРТС

LightOne

Recommended Posts

2 minutes ago, Lag4 said:

Дартсът може и да има някои прилики с кеча, но не е задължително всеки да в някакъв образ. Може просто да харесваме "срамежливия добряк". :)

За жалост и в кеча вече са на мода такива. Нали хипофизния Даниел Браян и жината Ей Гей Стил го играят точно такива. :D

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

И мен ме кефи дартсът, макар и да не съм гледал чак толкова, колкото вас. Стрелбата с лък от стрелковите спортове ми е по на сърце, че съм се и занимавал с това, и още ми е някакво уикенд хоби понякога*. Единствено има нещо, което винаги ме дразни на подсъзнателно ниво. Знам къде е логиката в това, но мамка му - центърът трябва да е най-целеното нещо!!! Да, да, знам... тройната 20-ка е по-трудна и по-наказваща при грешка.

Понеже сигурно не съм единственият, дето е гледал и му е харесвало докато гледа дартс, но без да е супер напред с материала и да следи - пускайте тук в тази тема информация когато ще има някой интересен мач/турнир... да се включваме да гледаме и ние по-лаиците.

Можете да дадете съвет и къде в София има готини електронни дартсове, в смисъл като да отидеш с компания да играете. Едно време знаех на 2 места до НДК, ама поне едното със сигурност е аут от картинката вече, а сега с вируса хептем.

* - Да не отвличам темата за дартса, но с оглед това, че явно тук се гледат и странни спортове - някой ако е фен на лъкове, стреля/стрелял е, или има мерак да се зариби, добре дошъл е да водим дискусии било на ЛС, било в отделна тема. Да си кажа, че знам ли... изненадвам се от интересите на форума (приятно).

The Olimpic Hero

Това е универсалният стрийм за гледане на дартс. Винаги, когато се излъчва нещо по телевизията, го има на този линк:

https://goldenarrowschannel.info/stream1.html

В момента има Световна Купа по дартс или единственото състезание, при което играят национални отбори срещу национални отбори. По двама от всяка страна образуват отбор и играят срещу останалите нации. Интересно и забавно е, има мачове по двойки.

Тъкмо излизат да играят Уелс и ще можете да видите нацепената, анаболна батка Gerwyn Price.

България участва ли в тази Световна купа? Също така как по-точно се класират държавите за нея? Има някакви квалификации като във футбола ли? 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

The Olimpic Hero
4 hours ago, baikiro said:

България участва ли в тази Световна купа? Също така как по-точно се класират държавите за нея? Има някакви квалификации като във футбола ли? 

Не, България не участва. Просто нашият дартс е на много по-ниско ниво. Дефакто нямаме достъп изобщо до турнири на PDC,  а даже и на по-големите турнири на BDO нямаме играчи. Участваме единствено в по-малки турнири на BDO по съседни държави - Румъния, Турция, Сърбия. Имаме един много добър играч - Мирослав Петров "Чочо", който играе 80 средно, но съм му гледал мачове и с 90 средно. И вече имаме още 4-5 играчи, които играят в рамките на 70 средно.

Като цяло обаче е ужасно трудно да пробиеш на международната сцена. Първо, че трябва да минеш през BDO, а там наградните фондове са адски малки. Примерно пътуваш за Румъния, не влизаш в парите, а даже и да влезеш взимаш примерно 100 евро. Дето се вика не можеш си избиеш разходите за пътуването, хотел, храна... 

Буквално трябва да печелиш турнири, за да вървиш нагоре в ранглистата, а тук говорим за регуларна игра 85+ средно. И това за BDO. За PDC стандартът е немислим и конкуренцията нечовешка. В Холандия примерно дартсът е нещо като национален спорт. Та така...

Изненадващо или не, Уелс спечели Световната купа.

Шотландия много изгуби от липсата и на двата им най-добри състезатели - Wright и Anderson, за което бяха и лесна плячка по пътя на Анаболката.

За мен поне още от първия ден Уелс ми бяха основните фаворити, след като и Clayton беше в подем от Европейското. Радвам се, че Белгия и Германия успяха да се промъкнат до полуфиналите, но им трябваше по-добра кондиция, за да постигнат повече. Определено се изненадох, че точно тандемът на Cross и Smith изведе Англия на финал от 2016г, но и те не бяха достатъчно високо препятствие за шампионите.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Rise of Thunder

Заглеждал съм се като са давали по Нова Спорт. Не съм се интересувал кой е добър и кой не е. Ако погледам малко по - обстойно, може и да му стана голям фен. 

• 2 weeks later...

Grand Slam 2020 турнира се оказа изключително интересно състезание. Нароиха се сумати драматични мачове - като се почне от това как бат‘ Пешо Райта отпадна само заради лудата математика на един лег в групите, през загубите на Анаболката и Ван Гервен, през бруталния полуфинал на Уейд, който спечели, след като през цялото време изоставаше до последното хвърляне и накрая изненадващата победа на новобранеца Жозе де Соуса, който май ще ми се превърне във втори любимец. Пичът дойде от нищото тази година и веднага се наложи като силен и опасен противник, а и имам слабост към Португалия.

Наред е Световното първенство, за което се надявам да бъде отново великолепно преживяване. За надеждите спомагат, че в момента няма непобедими играчи, Ван Гервен тази година е дроп, новобранците избухват, младежите се надъхват - всичко е възможно, ако ти спори играта.  Не смея да давам каквито и да е прогнози даже за финалната 4-рка, какво остава за шампион. Ван Гервен, Прайс, Райт, Майкъл Смит, ван Ден Берг, Аспинал, Соуса, Клейтън - ми изглеждат като имената, които имат най-големи шансове да избухнат, къде с формата си, къде с класата си.

Edited by LightOne

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

The Olimpic Hero

Мен лично ме дразни тази португалска чичка. Бях за психопата, социопата, страдащия от биполярно разстройство, приличащ на сериен убиец Джеймс Уейд. Това за биполярносто разстройсто е вярно между другото. Уейд, ако някои не знаят историята му, дълги години бе на второ място в световната ранглиста в една част от периода на доминацията на Phil Taylor (2008-2012). Уейд може и да се нарече най-силният и успял играч, който е печелил почти всичко, но не и световна титла. Та Уейд си е легенда на дартса, макар и все още да е сравнително млад за играта (37-годишен). Жалко, че на финала игра сравнително слабо или може би просто Де Соуса в случая бе по-добрият в конкретния мач.

Колкото до Световното, което започва на 15 март и се говори, че е вероятно да е с публика, макар и 30% от капацитета на залата, наистина е доста непредвидимо тази година. Въпреки това, все пак това е най-големият турнир за годината, където изненади много рядко стават, последната такава бе Rob Cross. Та очаквам на финал да играят двама от тримата най-големи в момента - Gerwyn Price, Peter Wright и Michael van Gerwen. MVG, макар и да отпадна от Simon Whitlock на Grand Slam of Darts, сякаш показа наченки на възвръщане на формата си и всъщност по-важното - желание за победи и надъханост. MVG - Price финал си пожелавам аз.

• 3 weeks later...
The Olimpic Hero

Днес започна Световното първенство! Кофтито е, че днес има публика, а от 16 до 23 декември няма да има. На 23 декември ще решават дали да има от 24 нататък...

https://goldenarrowschannel.info/stream1.html?fbclid=IwAR1EcSsHb6SWyif2Dp1v6WDqk64V2LpeNLahPjJTDLhd9oHM5gq2RUYP9N4

Сайта в който го стриймват лайв май падна, някой да има линк за друг стрийм, че единствените които намирам са с коментар на немски/холандски, пък английските коментатори са си най-готини.... 

The Olimpic Hero
30 minutes ago, haliaba said:

Сайта в който го стриймват лайв май падна, някой да има линк за друг стрийм, че единствените които намирам са с коментар на немски/холандски, пък английските коментатори са си най-готини.... 

Ето още един стрийм на английски: http://www.hesgoal.com/news/70016/Darts_World_Championship.html

@haliaba Както писах и в първия пост, просто си пусни търсачката на Youtube за live darts. Винаги има лайф стрийм в оригинал, досега не са ме разочаровали.

Иначе идвам да Ви представя действащия световен шампион в пълния му блясък снощи.

30203-peter-wright-dyes-beard-and-eyebro

Сигурно дълбоко сте се впечатлили колко е сериозен дартса като спорт, щом това му е световният шампион. #cartoonnerawwf #bookit :D 

• Wank 1

• 2 weeks later...

Сто прайс тей, сНешанке. 😭

Кошмарен става тоя шампионат. И Пешо, и Роб Крос и Аспиналката отпаднаха рано.

Добре, че е Мафия да ме разсейва от мъките.  😆

Слагайте милионите и червените куфарчета на Де Соуса или Ван Ден Берг, това е ТЯХНАТА ГОДИНА! Ван ден Берг е готов да разкрие ментето МВГ скоро!

The Olimpic Hero
3 minutes ago, MJ23 said:

Слагайте милионите и червените куфарчета на Де Соуса или Ван Ден Берг, това е ТЯХНАТА ГОДИНА! Ван ден Берг е готов да разкрие ментето МВГ скоро!

Недей. Сериозно, ако ще слагаш нещо, 2.50 за MVG е value. Вчера игра A играта си, срещу която буквално нито един играч няма шанс. Противникът му игра със 100 средно и въпреки това не взе и сет, защото MVG поддържаше почти през целия мач около 110 средно. Та за мен лично MVG ще стане световен шампион безпроблемно. Това 2.50 си е за апартамент.

5 hours ago, LightOne said:

Сто прайс тей, сНешанке. 😭

Кошмарен става тоя шампионат. И Пешо, и Роб Крос и Аспиналката отпаднаха рано.

Добре, че е Мафия да ме разсейва от мъките.  😆

Аспиналката не е отпаднал (все още, че Ван дер Ворт го натиска нещо 😁

Уф, моя грешка, беше на път да дропне и аз си го записах за загуба поради някаква причина. 🙄

Дейба, проклех го. 😢

И все пак не мисля, че Ван Гервен ще успее. Може ли да дропиш най-неуверениа си сезон от десетилетие и да ми ставаш световен шампион накрая...  що да не ... #форматаевременна #класатаевечна