Jump to content

Adesanya отива в LHW?


neshev

Recommended Posts

Решил е да качва, защото срещу Джонката са големите пари според мен, a и няма изявен контендър в средната. Не е като да не ми се гледа реванш срещу Уитакър, но май е по-добре да поизчакат малко с него.

Link to comment

Сиреч, пак ще се задръстват дивизии. Едно време UFC имаше далеч по-стриктна политика в това отношение и си ми харесваше повече. Сега, още не са станали шампиони и почват да катерят и слизат в дивизиите. Адесаня има общо две защити, къде е тръгнал.

 

Link to comment

Уитакър няма да се бие или тренира докато жена му не роди в края на Януари. После един training camp и става че преди Март-Април Адесаня не трябва да се бие, а няма друг изявен contender. В момента няма и ясен претендент в 205. Тъпо е, този мач не мисля че е супер атрактивен, но е ясно че крайната цел е Адесня-Джоунс.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Да, Whittaker си личи, че не иска тази битка на този етап. 

В LHW също нещата не са цветущи от към претенденти.


Тъй че в тази битка има някакъв смисъл. Не е като в LW, където има един вагон претенденти. Ще бъде интересно дали Izzy ще може да качи достатъчно маса. Ако успее, смятам, че е твърд фаворит срещу поляка. 

Ще видим и Джонката как ще реагира. Той винаги е казвал, че веднъж тръгне ли за HW, няма вече връщане назад. Но пък враждата с Adesanya стана доста пиперлива. Няма да се изненадам, ако Jones абортира плановете за HW и тръгне да си връща трона в LHW. 

 

 

Link to comment

Тая седмица Сантош и Тешейра се бият в МЕ по безплатната телевизия. Супер преебавка е това и за двамата. Нормално беше някой от тях да отиде на тайтълшот. Тешейра е на 41 и намля 4 човека подред в дивизията, включително и Антъни Смит. Ако бие сега Сантош, ще бъде доста тъпо да го оставят на изчакване, за да може Изи и Блахович да си играят на шампиони. Адесаня няма и една победа в LHW, а отива на мач за титлата - каква е логиката. Погледнато реално не е и кой знае какъв доминантен шампион - има две защити всичко на всичко. Едната не беше и особено интересна за гледане. 

Вярно е, че в MW сега няма изявен претендент, ако Уитакър е отказал да се бие, но каквото е такова. Хамарсон тая година би Гастелъм, така че не виждам защо да не направи мач срещу Адесаня. Пък и Канониер в това отношение - със загуба или без, мачът им с Уитакър беше относително развностоен. 

Ако Блахович и Адесаня подпишат за битка, не мисля, че ще е скоро така или иначе. Ако Джоунс реши да се връща, работата е отишла, абсолютно се задръстват дивизиите за няма нищо. 

 

Link to comment

Adesanya е огромен талант. За такива хора, правилата не важат. :D

 

Иначе, споко, ако Izzy бие поляка и Jones, после отива директно при тежките.

 

Аз лично се кефя на такива ходове. Както и това, което правят с Chimaev в момента. Еми, ето така се правят звезди. С качване на категории, с legacy битки. И за мен Adesanya е боец, който има уменията да е champ-champ. 

 

 

Link to comment
26 minutes ago, neshev said:

Adesanya е огромен талант. За такива хора, правилата не важат. :D

 

Иначе, споко, ако Izzy бие поляка и Jones, после отива директно при тежките.

 

Аз лично се кефя на такива ходове. Както и това, което правят с Chimaev в момента. Еми, ето така се правят звезди. С качване на категории, с legacy битки. И за мен Adesanya е боец, който има уменията да е champ-champ. 

 

 

 

 

tenor.gif

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
On 11/1/2020 at 2:05 PM, neshev said:

Adesanya е огромен талант. За такива хора, правилата не важат. :D

 

 

Проблемът с тия superfights и пренебрегването на претенденти е, че в дългосрочен план бойците стават все по-предпазливи в избирането на опоненти и почват да се хитрят и да гледат да си изчакат момента. Точно както в бокса. 

Личи си, че все по-често започнаха да се подбират опоненти. Все повече бойци казват "о, аз няма да се бия, аз чакам за тайтълшот". Пресен пример е Къртис Блейдс, който попита "с кой да се бия, аз съм пред всички, няма какво да спечеля". Явно в неговите представи след Нгану е той. 

Същото и в момента с Чимаев - Якуинта не поиска да се бие с него, защото човекът чакал точните опоненти, за да се бие за титлата (не знам в кой свят живее).Колби и той отказваше опонент след опонент, защото знаеше, че е близо до тайтълшот.

Личи си, че Дайна още ги държи под контрол, но след всеки такъв мач и след всеки преебан (какъвто в случая може да се окаже Тешейра, ако бие), става все по-трудно. Все повече се възприемат като бизнесмени, а не като спортисти и с подобен мачмейкинг това само става по-релевантно. Трябва да си тъпанар, за де приемеш битката, която ти дадат, когато можеш да изчакаш и да получиш по някое време я тайтълшот, а contemder мач. 

А едно време хора като БиДжей и Лъдел бяха anywhere, anytime, anyone :( BJ Penn се биеше директно с Мачида и го болеше кОра. Искал е да се бие и с Ренди, ама Динята не дал. 

 

Link to comment

@gboy бойците поумняха, бе. Верно, че са си прости бойци, които си изкарват хляба с бой, но на много от тях им щрака под капачето. Ти искаш всички да са като Лидел дето няма нищо между ушите. :D

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
4 hours ago, gboy said:

Същото и в момента с Чимаев - Якуинта не поиска да се бие с него, защото човекът чакал точните опоненти, за да се бие за титлата (не знам в кой свят живее)

Аякуинта в WW ли е минал?

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
2 hours ago, Jack Bauer said:

Аякуинта в WW ли е минал?

 

Струва ми се, че Якуинта го говореше това, но може и да бъркам, може и Стивън Томпсън да беше. Знам, че аргументът беше нещо от сорта на "ако го бия, не печеля нищо, ще кажат, че съм спукал балона просто, а аз искам да се бия за титлата". 

@baikiro - точно там е работата. До един момент UFC се биеха в гърдите, че като не отказваш мачове и побеждаваш, тайтълшота ти идва. Това нещо се преустанови последно време и вече можеш да си се биеш колкото си щеш, но компанията ще си реши кой къде е в ранглистата. Това от своя страна води до ответната реакция и вече всеки гледа да си подбере хубаво опонентите, да откаже неприятните мачове и чака да му дойде неговото. 

Един Колби Ковингтън Дайната не можеше да го навие да се бие сума ти време. Накрая му дадоха лесен мач срещу Роби Уолър (колкото и да го харесвам, мина му времето) и това е. През другото време все си намираше оправдания. Лошото е, че това ще зачестява с времето, като от UFC се гаврят със собствените си ранглисти. 

 

Link to comment

Това са частни случаи. Накрая винаги пристават на UFC. И Colby се върна, и Masvidal, и Джонката. И Leon Edwards се правеше на играч, а сега се връща срещу Chimaev, който дори не е в топ 10. :D

 

UFC трудно ще стане като бокса. Там са тотално други филми, съвсем различна история. MMA е изчадие, на което Zuffa държат юздите здраво. И се вижда по време на пандемията кой кого. Моделът им става още по-железен. Който не иска, да не се бие. Какво ще правите? Къде ще отидете. Еми, няма къде. Няма къде за тия пари. И докато чакат, отдолу идва новото поколение борчета от Дагестан. Ако от 200 бойци, 3-4 бият отпор, кой го ебе в крайна сметка?

Edited by neshev
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...