Jump to content

Adesanya отива в LHW?

neshev

Recommended Posts

Явно враждата с Джонката му е влязла под кожата, защото пичът е решил да качва и Dana само това и чака. :D

Решил е да качва, защото срещу Джонката са големите пари според мен, a и няма изявен контендър в средната. Не е като да не ми се гледа реванш срещу Уитакър, но май е по-добре да поизчакат малко с него.

Сиреч, пак ще се задръстват дивизии. Едно време UFC имаше далеч по-стриктна политика в това отношение и си ми харесваше повече. Сега, още не са станали шампиони и почват да катерят и слизат в дивизиите. Адесаня има общо две защити, къде е тръгнал.

Уитакър няма да се бие или тренира докато жена му не роди в края на Януари. После един training camp и става че преди Март-Април Адесаня не трябва да се бие, а няма друг изявен contender. В момента няма и ясен претендент в 205. Тъпо е, този мач не мисля че е супер атрактивен, но е ясно че крайната цел е Адесня-Джоунс.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Да, Whittaker си личи, че не иска тази битка на този етап. 

В LHW също нещата не са цветущи от към претенденти.

Тъй че в тази битка има някакъв смисъл. Не е като в LW, където има един вагон претенденти. Ще бъде интересно дали Izzy ще може да качи достатъчно маса. Ако успее, смятам, че е твърд фаворит срещу поляка. 

Ще видим и Джонката как ще реагира. Той винаги е казвал, че веднъж тръгне ли за HW, няма вече връщане назад. Но пък враждата с Adesanya стана доста пиперлива. Няма да се изненадам, ако Jones абортира плановете за HW и тръгне да си връща трона в LHW. 

Тая седмица Сантош и Тешейра се бият в МЕ по безплатната телевизия. Супер преебавка е това и за двамата. Нормално беше някой от тях да отиде на тайтълшот. Тешейра е на 41 и намля 4 човека подред в дивизията, включително и Антъни Смит. Ако бие сега Сантош, ще бъде доста тъпо да го оставят на изчакване, за да може Изи и Блахович да си играят на шампиони. Адесаня няма и една победа в LHW, а отива на мач за титлата - каква е логиката. Погледнато реално не е и кой знае какъв доминантен шампион - има две защити всичко на всичко. Едната не беше и особено интересна за гледане. 

Вярно е, че в MW сега няма изявен претендент, ако Уитакър е отказал да се бие, но каквото е такова. Хамарсон тая година би Гастелъм, така че не виждам защо да не направи мач срещу Адесаня. Пък и Канониер в това отношение - със загуба или без, мачът им с Уитакър беше относително развностоен. 

Ако Блахович и Адесаня подпишат за битка, не мисля, че ще е скоро така или иначе. Ако Джоунс реши да се връща, работата е отишла, абсолютно се задръстват дивизиите за няма нищо. 

Adesanya е огромен талант. За такива хора, правилата не важат. :D

Иначе, споко, ако Izzy бие поляка и Jones, после отива директно при тежките.

Аз лично се кефя на такива ходове. Както и това, което правят с Chimaev в момента. Еми, ето така се правят звезди. С качване на категории, с legacy битки. И за мен Adesanya е боец, който има уменията да е champ-champ. 

26 minutes ago, neshev said:

Иначе, споко, ако Izzy бие поляка и Jones, после отива директно при тежките.

Аз лично се кефя на такива ходове. Както и това, което правят с Chimaev в момента. Еми, ето така се правят звезди. С качване на категории, с legacy битки. И за мен Adesanya е боец, който има уменията да е champ-champ. 

tenor.gif

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

On 11/1/2020 at 2:05 PM, neshev said:

Проблемът с тия superfights и пренебрегването на претенденти е, че в дългосрочен план бойците стават все по-предпазливи в избирането на опоненти и почват да се хитрят и да гледат да си изчакат момента. Точно както в бокса. 

Личи си, че все по-често започнаха да се подбират опоненти. Все повече бойци казват "о, аз няма да се бия, аз чакам за тайтълшот". Пресен пример е Къртис Блейдс, който попита "с кой да се бия, аз съм пред всички, няма какво да спечеля". Явно в неговите представи след Нгану е той. 

Същото и в момента с Чимаев - Якуинта не поиска да се бие с него, защото човекът чакал точните опоненти, за да се бие за титлата (не знам в кой свят живее).Колби и той отказваше опонент след опонент, защото знаеше, че е близо до тайтълшот.

Личи си, че Дайна още ги държи под контрол, но след всеки такъв мач и след всеки преебан (какъвто в случая може да се окаже Тешейра, ако бие), става все по-трудно. Все повече се възприемат като бизнесмени, а не като спортисти и с подобен мачмейкинг това само става по-релевантно. Трябва да си тъпанар, за де приемеш битката, която ти дадат, когато можеш да изчакаш и да получиш по някое време я тайтълшот, а contemder мач. 

А едно време хора като БиДжей и Лъдел бяха anywhere, anytime, anyone :( BJ Penn се биеше директно с Мачида и го болеше кОра. Искал е да се бие и с Ренди, ама Динята не дал. 

@gboy бойците поумняха, бе. Верно, че са си прости бойци, които си изкарват хляба с бой, но на много от тях им щрака под капачето. Ти искаш всички да са като Лидел дето няма нищо между ушите. :D

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

4 hours ago, gboy said:

Същото и в момента с Чимаев - Якуинта не поиска да се бие с него, защото човекът чакал точните опоненти, за да се бие за титлата (не знам в кой свят живее)

Аякуинта в WW ли е минал?

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

2 hours ago, Jack Bauer said:

Аякуинта в WW ли е минал?

Струва ми се, че Якуинта го говореше това, но може и да бъркам, може и Стивън Томпсън да беше. Знам, че аргументът беше нещо от сорта на "ако го бия, не печеля нищо, ще кажат, че съм спукал балона просто, а аз искам да се бия за титлата". 

@baikiro - точно там е работата. До един момент UFC се биеха в гърдите, че като не отказваш мачове и побеждаваш, тайтълшота ти идва. Това нещо се преустанови последно време и вече можеш да си се биеш колкото си щеш, но компанията ще си реши кой къде е в ранглистата. Това от своя страна води до ответната реакция и вече всеки гледа да си подбере хубаво опонентите, да откаже неприятните мачове и чака да му дойде неговото. 

Един Колби Ковингтън Дайната не можеше да го навие да се бие сума ти време. Накрая му дадоха лесен мач срещу Роби Уолър (колкото и да го харесвам, мина му времето) и това е. През другото време все си намираше оправдания. Лошото е, че това ще зачестява с времето, като от UFC се гаврят със собствените си ранглисти. 

Това са частни случаи. Накрая винаги пристават на UFC. И Colby се върна, и Masvidal, и Джонката. И Leon Edwards се правеше на играч, а сега се връща срещу Chimaev, който дори не е в топ 10. :D

UFC трудно ще стане като бокса. Там са тотално други филми, съвсем различна история. MMA е изчадие, на което Zuffa държат юздите здраво. И се вижда по време на пандемията кой кого. Моделът им става още по-железен. Който не иска, да не се бие. Какво ще правите? Къде ще отидете. Еми, няма къде. Няма къде за тия пари. И докато чакат, отдолу идва новото поколение борчета от Дагестан. Ако от 200 бойци, 3-4 бият отпор, кой го ебе в крайна сметка?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...