Jump to content

UFC Fight Night "Ortega vs. Korean Zombie" - 17 октомври 2020


neshev

Recommended Posts

Quote

 

Due to contract issues, Ante Delija has been removed from his heavyweight matchup against Ciryl Gane this Saturday at #UFCFightIsland6

and the bout has been canceled.

 

Дейба, тоз мач най-много го чаках. :(

 

Link to comment

Добра карта са извадили.


ME спокойно може да е CO-ME на всеки един PPV card. Според мен Зомбито ще бие тук. На крака ми изглежда много по-надежден. Ortega има приличен striking, но защитата му не е нищо особено и често се подлъгва да влиза в размени, които не са добри за него. Мисля си, че Зомбито ще вземе нокаута в първите рундове още.

 

Ще ми е интересно какво ще направи Thomas Almeida. По едно време, този пич беше звяр и ги газеше наред. Даже се очакваше, че ще се добере до битка за титлата, но тогава му се случи Cody Garbrandt и нещата тръгнаха надолу. Ще го видим дали си е взел нужните бележки, все пак доста време го нямаше в клетката, заради контузията в окото. Все още е млад и мисля, че има шанс да си върне формата. Ще е интересна битка, защото и Martinez е бая агресивен.

В прелимките също има интересни неща. Mateuzs Gamrot прави дебют. LW дивизията е изродска в UFC и ми е трудно да повярвам, че някога ще стигне до титла, но го виждам като твърд top 10 боец. Вярно, че беше двоен шампион в KSW, но UFC е на друго ниво. Доста влизат уверено и са свикнали те да контролират нещата, но повечето бойци в UFC и грам не ги ебе къде си бил шампион и се съмнявам някой да му даде нужното уважение. Kutelaledze е един от спаринг партньорите на Chimaev и със сигурност не е случаен. На крака е доста експлозивен, но се съмнявам Gamrot да се подведе да търси размени. По-скоро ще търси да го свали на земя, където ще може да го контролира до решението. 

Link to comment
10 hours ago, neshev said:

Добра карта са извадили.


ME спокойно може да е CO-ME на всеки един PPV card. Според мен Зомбито ще бие тук. На крака ми изглежда много по-надежден. Ortega има приличен striking, но защитата му не е нищо особено и често се подлъгва да влиза в размени, които не са добри за него. Мисля си, че Зомбито ще вземе нокаута в първите рундове още.

 

Не мога да забравя бруталния КО който Ортега вкара на Франкин Едгар, който не беше нокаутиран илиндокаран до предаване до този момент. Така че въобще не отписвам Ортега в Stand-up, въпреки чв зомбито е много по-вероятния победител ако боя остане на крака.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Brian Ortega доста се е подобрил между битките. Тази две годишна пауза явно е била оползотворена, защото е изчистил доста от нещата, които му създава проблеми. Зомбито беше видимо неподготвен за този Ortega и изглеждаше крайно пасивен на моменти. Зомбито е кораво копеле, цяла битка пресираше, но не хвърляше почти никакви удари, което го направи лесна мишена. Лакътят във втория рунд също даде сериозно отражение, но като цяло битката ми се стори скучна. Ortega срещу Volkanovski ще е интересна битка определено. Volkanovski не изглеждаше непобедим последните битки, а Ortega видимо изглежда доста надъхан и добре подготвен. Зомбито може би ще го засилят към загубилия от Zabit и Yair Rodriguez.

 

Jimmy Crute определено ме надъхва. Винаги, когато има някой перспективен новак при тежките, това е събитие. Не е реално колко застаряваща дивизия е и как някакви хора, с 20 годишен опит, продължават да са фактор. Предполагам ще го пуснат вече на top 15 опонент, като Багата изглежда вероятен. 

EDIT: По някаква причина останах с впечатлението, че са HW-и. :lol:

 

Thomas Almeida се би прилично, но си личи, че надали ще го бъде отново да е сред претендентите. Жалко.

 

Очаквано, Gamrot се озори доста с грузинеца и съдиите дори не му дадоха победата. Чест прави Kutaleladze, че беше може би първият боец, който си казва, че е загубил битка, която съдиите са му отредили. :D 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...