Jump to content

UFC Fight Night "Moraes vs. Sandhagen" - 11 октомври 2020


Recommended Posts

Тоя път има много интересни мачове по карда.

MARKUS PEREZ vs DRICUS DU PLESSIS - Маркус очевидно е средна ръка боец за UFC, като мачовете му се редуват победа - загуба. В това отношение не е особено атрактивен, но за Du Plessis това е отдавна очакван дебют. По принцип пичът се водеше като един от добрите мма-ци извън октагона и най-накрая ще направи дебют за UFC. Ако вземе победа, ще е интересно какво следва за него.

 

ALAN BAUDOT "THE BLACK SAMOURAI" - също ще направи дебют. Съперникът му се справя доста добре последно време, но и двамата не изглеждат като нещо особено на тоя етап. Изглеждат като "мидкард завинаги", ама кой знае.  

 

ILIA TOPURIA vs YOUSSEF ZALAL - много интересен мач за lowcard-a в UFC. Zalal e 3-0 в организацията, като и трите мача са от тази година. От другата страна Topuria е непобеден дебютант, като засега всичките си срещи ги е приключвал набързо със събмишън (и един нокаут). Сиреч - води се някакъв талант. Разбира се, извън големите организации и особено в Европа могат да ти намерят такива калпави опоненти, че си нямате на представа. Така че винаги съм малко скептичен към такива звезди, но ще го видим. Този мач ще е много интересен и ако Залал спечели ще има пълното право да си поиска вече опонент близо до 15-ката.

 

K.B. BHULLAR - също непобеден дебютант, който ще изправят срещу доста кораво копеле, за да го видят дали става чеп за зеле от него. :D

 

IMPA KASANGANAY - ОТНОВО влиза в октагона :blink: Тоя пич се разби - за няколко месеца прави вече трета битка. Спечели си договор в Contender series и се съгласи веднага да влезе в мач. Спечели си дебюта, сега идва за 2-0 в UFC- кефя му се на ентусиазма, ако и сега спечели, сигурен съм че Динята ще го вдигне за догодина. Той си харесва такива надъхани бойци. Пък и пичът си е талант, има в него хляб. Опонентът му е интересен, защото е на зор. JOAQUIN BUCKLEY уж е читав боец, обаче загуби в дебюта си и ако и сега допусне загуба, смятай, че му е отишла кариерата. Така че тоя мач ще е на живот и смърт.

 

GIGA CHIKADZE vs OMAR MORALES - също много интересен мач, който не знам защо е наврян в прелимките и то в началото на прелимките. Джига-та е 5-0 последните си мачове и 3-0 в UFC. Човекът си е боец от всякъде. В момента това му е голям мач, защото Моралес също си е класа. Той е 10 - 0, спечели си договора на Contender series, спечели си първите два мача във веригата, преди това има записана победа в Белатор. Единственият проблем при него е, че си е на години, но засега не личи това да му пречи. Този мач аз го чакам с голямо нетърпение и наистина ми е странно къде е наврян.  


Тази карта е супер добра, макар имената да не са популярни. Най-много мразя мачове между бойци, които са на непрекъсната въртележка win-lose, защото те са безинтересни. Ясно е, че на никъде няма да мръднат. Докато тук няма такива битки, всеки мач е решаващ за кариерите на тия момчета. Дебютанти има доста, което също винаги е любопитно. Особено DU PLESSIS го чакам с инетрес. 
 

 

  • Upvote 1

 

Link to comment

Мощно окапаха пак звездите ... :(

 

Tagir Ulanbekov уж трябваше да е от коравите брадатковци ала Нурмата, ама нещо само на вид го е докарал. Слаб дебют и победа, която не знам точно как взе.

 

Омар Моралес до тука с нулата загуби, Джигата го претрепа. 

 

Импа-та влезе завинаги в историята на най-великите нокаути ... само дето е от грешната страна на крака. 

 

RODRIGO NASCIMENTO FERREIRA - и тоя непобеден не можа да изкара една минута. 

 

K.B. Bhullar - и той направи страхотен дебют, рядко се вижда да те нокаутират така от нищото с водещата ръка. 

 

Alan Baudot - църния самурай изкара 95 секунди преди съдията да го спаси от по-тежки травми. 

 

ММА-ят не е бокс и ранглистите в UFC не са измислените ранглисти на WBC, IBF и прочее. Затова и победните серии, спечелените мачове на високо ниво и камо ли пък добирането до МЕ/Ко-МЕ всъщност са огромно постижение, заслужаващо само уважение. Затова и понякога подивявам, като чета троловете в нета.

 

----

 

Иначе за срещите - добро впечатление направи Chris Daukaus, който изглежда като човек, който има бъдеще в тежката с тия бързи ръце. 

 

Ilia Topuria спечели срещу много корав съперник, а май е и извикан на пожар, така че наистина много добра победа. Малко изглеждаше слаб в страйкинга, но граплингът му е на много високо ниво. Ако иска да е фактор, ще трябва да стане доста по-комплексен, но и така съм убеден, че ще ги зори в тая дивизия. 

 

Dricus Du Plessis - един от най-очакваните дебюти определено се получи добре. Нокаут в първия рунд срещу опитен съперник  като Перез си говори, че това момче е класа и си има място в UFC.

 

Барбоса най-сетне с победа, но е смешно да говори за титла след решение срещу човек извън топ 15. Мистър Финландия си е много читав опонент, обаче се предполага, че Барбоса все пак е следващото ниво, така че тоя победа не го издига особено. На тоя етап не го виждам изобщо да припари до топ 5, а и да му дадат мач - не знам какво ще го прави. Може би един мач с Джош Емет би имал някакъв смисъл на този етап.

 

Мораес мисля, че от тук нататък нищо хубаво не го очаква. Завъртя две загуби, спорно е дали и Алдо не го би ... беше звяр, ама си личи, че поизпразни резервоара вече.

 

 

 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...