Jump to content

UFC Fight Night "Moraes vs. Sandhagen" - 11 октомври 2020


neshev

Recommended Posts

Тоя път има много интересни мачове по карда.

MARKUS PEREZ vs DRICUS DU PLESSIS - Маркус очевидно е средна ръка боец за UFC, като мачовете му се редуват победа - загуба. В това отношение не е особено атрактивен, но за Du Plessis това е отдавна очакван дебют. По принцип пичът се водеше като един от добрите мма-ци извън октагона и най-накрая ще направи дебют за UFC. Ако вземе победа, ще е интересно какво следва за него.

 

ALAN BAUDOT "THE BLACK SAMOURAI" - също ще направи дебют. Съперникът му се справя доста добре последно време, но и двамата не изглеждат като нещо особено на тоя етап. Изглеждат като "мидкард завинаги", ама кой знае.  

 

ILIA TOPURIA vs YOUSSEF ZALAL - много интересен мач за lowcard-a в UFC. Zalal e 3-0 в организацията, като и трите мача са от тази година. От другата страна Topuria е непобеден дебютант, като засега всичките си срещи ги е приключвал набързо със събмишън (и един нокаут). Сиреч - води се някакъв талант. Разбира се, извън големите организации и особено в Европа могат да ти намерят такива калпави опоненти, че си нямате на представа. Така че винаги съм малко скептичен към такива звезди, но ще го видим. Този мач ще е много интересен и ако Залал спечели ще има пълното право да си поиска вече опонент близо до 15-ката.

 

K.B. BHULLAR - също непобеден дебютант, който ще изправят срещу доста кораво копеле, за да го видят дали става чеп за зеле от него. :D

 

IMPA KASANGANAY - ОТНОВО влиза в октагона :blink: Тоя пич се разби - за няколко месеца прави вече трета битка. Спечели си договор в Contender series и се съгласи веднага да влезе в мач. Спечели си дебюта, сега идва за 2-0 в UFC- кефя му се на ентусиазма, ако и сега спечели, сигурен съм че Динята ще го вдигне за догодина. Той си харесва такива надъхани бойци. Пък и пичът си е талант, има в него хляб. Опонентът му е интересен, защото е на зор. JOAQUIN BUCKLEY уж е читав боец, обаче загуби в дебюта си и ако и сега допусне загуба, смятай, че му е отишла кариерата. Така че тоя мач ще е на живот и смърт.

 

GIGA CHIKADZE vs OMAR MORALES - също много интересен мач, който не знам защо е наврян в прелимките и то в началото на прелимките. Джига-та е 5-0 последните си мачове и 3-0 в UFC. Човекът си е боец от всякъде. В момента това му е голям мач, защото Моралес също си е класа. Той е 10 - 0, спечели си договора на Contender series, спечели си първите два мача във веригата, преди това има записана победа в Белатор. Единственият проблем при него е, че си е на години, но засега не личи това да му пречи. Този мач аз го чакам с голямо нетърпение и наистина ми е странно къде е наврян.  


Тази карта е супер добра, макар имената да не са популярни. Най-много мразя мачове между бойци, които са на непрекъсната въртележка win-lose, защото те са безинтересни. Ясно е, че на никъде няма да мръднат. Докато тук няма такива битки, всеки мач е решаващ за кариерите на тия момчета. Дебютанти има доста, което също винаги е любопитно. Особено DU PLESSIS го чакам с инетрес. 
 

 

 

Link to comment

Мощно окапаха пак звездите ... :(

 

Tagir Ulanbekov уж трябваше да е от коравите брадатковци ала Нурмата, ама нещо само на вид го е докарал. Слаб дебют и победа, която не знам точно как взе.

 

Омар Моралес до тука с нулата загуби, Джигата го претрепа. 

 

Импа-та влезе завинаги в историята на най-великите нокаути ... само дето е от грешната страна на крака. 

 

RODRIGO NASCIMENTO FERREIRA - и тоя непобеден не можа да изкара една минута. 

 

K.B. Bhullar - и той направи страхотен дебют, рядко се вижда да те нокаутират така от нищото с водещата ръка. 

 

Alan Baudot - църния самурай изкара 95 секунди преди съдията да го спаси от по-тежки травми. 

 

ММА-ят не е бокс и ранглистите в UFC не са измислените ранглисти на WBC, IBF и прочее. Затова и победните серии, спечелените мачове на високо ниво и камо ли пък добирането до МЕ/Ко-МЕ всъщност са огромно постижение, заслужаващо само уважение. Затова и понякога подивявам, като чета троловете в нета.

 

----

 

Иначе за срещите - добро впечатление направи Chris Daukaus, който изглежда като човек, който има бъдеще в тежката с тия бързи ръце. 

 

Ilia Topuria спечели срещу много корав съперник, а май е и извикан на пожар, така че наистина много добра победа. Малко изглеждаше слаб в страйкинга, но граплингът му е на много високо ниво. Ако иска да е фактор, ще трябва да стане доста по-комплексен, но и така съм убеден, че ще ги зори в тая дивизия. 

 

Dricus Du Plessis - един от най-очакваните дебюти определено се получи добре. Нокаут в първия рунд срещу опитен съперник  като Перез си говори, че това момче е класа и си има място в UFC.

 

Барбоса най-сетне с победа, но е смешно да говори за титла след решение срещу човек извън топ 15. Мистър Финландия си е много читав опонент, обаче се предполага, че Барбоса все пак е следващото ниво, така че тоя победа не го издига особено. На тоя етап не го виждам изобщо да припари до топ 5, а и да му дадат мач - не знам какво ще го прави. Може би един мач с Джош Емет би имал някакъв смисъл на този етап.

 

Мораес мисля, че от тук нататък нищо хубаво не го очаква. Завъртя две загуби, спорно е дали и Алдо не го би ... беше звяр, ама си личи, че поизпразни резервоара вече.

 

 

 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...