Jump to content

Кой е убиецът? - сезон II


Stun Damage

Recommended Posts

Кой е убиецът? - сезон II

1456190385_evagreen.thumb.jpg.732aa8f4b60e9feb6cf36ce3847e0488.jpg

 

 

Първият сезон на "Кой е убиецът?" бе белязан от универсално положителни отзиви на участниците, както и от няколко впечатляващи некст левъл изпълнения. Ако вече сте участвали и желаете да продължите със значително по-дълбока (и извратена) мистерия, или пък само сте наблюдавали и чакали - сега е вашият момент. Има и добра новина за хората, кото разбираемо са наплашени от предишния победител - този път отстъпвам мястото си и поемам организационна роля, за да ви предоставя шанс да се пробвате срещу мозъка зад инициативата в собствената му игра. Точно така, @The Bestще се включи като редовен участник. Правилата са непроменени, но ги копирам за удобство:

 

1. Основни пояснения

В играта вие ще се изявявате под различно име, нямащо нищо общо с вашия форумен ник. На лични ще получите името си, кратка биография на вашия персонаж, особени белези, любими и неприятни хобита и задължения, както и начинът, по който той може да спечели играта. Целта е максимално правдиво да ”влезете в кожата” на героят си и да победите останалите играчи. Тук всеки е за себе си, като понякога може да се случи с даден персонаж да бъдете в приятелски/роднински отношения и да имате някои общи цели. Все още не съм решил дали в първия сезон да включа подобни персонажи, защото искам да е възможно най-изчистен и опростен, като по-нататък с натрупване на сезоните ще имаме предостатъчно време за импровизации.

 

2. Начин на провеждане на играта

Две фази, редуващи се всеки ден в продължение на седмица.

 

Фаза 1 -  разпит на заподозрените. Тази фаза ще продължава всеки ден от седмицата(включително уикендите) от 18 до 24ч. или иначе казано – шест часа. Всеки играч, независимо от ролята си трябва да е активен през това време.

 

Фаза 2 – кореспонденция между Водещия(съдия-следовател) и всички герои в сезона. Тя ще се осъществява на лично съобщение, като всеки разговор ще е конфиденциален и ще касае само двете страни в него(Съдията и заподозрения/убиецът/детектива). Тази фаза продължава по-дълго време – от 24ч. до 18ч.

 

3. Роли в сезона:

Убиец(1) – човекът ликвидирал жертвата. Неговата задача е може би най-трудната, но една от най-интересните – той трябва да убеди и измами детективите, че няма нищо общо с убийството. Как ще го направи и какви блъфове ще използва зависи от него. Може да не отговаря на до два въпроса от детективите на фаза 1.

 

Заподозрени(4) – подозрителни субекти, които имат мотиви да убият жертвата, били са на местопрестъплението или просто са съмнителни. Тяхната цел в играта е да докажат своята невинност с действията и думите си. Ако имат допълнителна цел и желаят да разкрият убиеца или да насочат разследването към някого, заради привързаността си към жертвата, те могат да окажат пълно съдействие на детективите. Дали това ще се изтълкува правилно от детективите, няма как да е ясно, затова заподозрените трябва да бъдат изключително внимателни. Ако в ролята им пише, че са видели извършителя, оръжието, с което е извършено престъплението или друга подробност, те могат да спекулират и с тази информация по време на разпитите. За тях е важно детективите да им повярват, за да не ги обвинят несправедливо за убийство. Работата е там, че всеки ще настоява, че е невинен до края на играта и всякакви обрати са възможни. Бъдете нащрек по време на разпитите. Могат и да не отговарят на до два въпроса от детективите на всяка фаза 1.

 

Детективи(5) – разследващи полицаи, които се заемат със случая. В началото те не знаят нищо, но с всеки изминал ден разплитат възела малко по малко. Целта им е да разкрият кой е убиецът на седмия ден. Печели този детектив, който формулира най-достоверно своята теза на база доказателствата по случая, разпитите с отделните заподозрени и своята интуиция. В последния ден той трябва да обяви как според него е извършено престъплението, от кого е извършено и какви са били мотивите. Всеки е гледал поне веднъж криминален филм или сериал и знае как стават нещата. Тезата си всеки детектив трябва да ми изпрати на лични в края на седмия ден, за да се избегне възможността някой от другите детективи да копира неговите разсъждения.

 

Внимание: Възможно е даден детектив да е налучкал убиецът, но да не е представил солидни доводи в защита на тезата си. Мислете как да се обосновете, справедливостта ще възтържествува само ако сте убедителни в заключенията си, в противен случай убиецът ще се измъкне ненаказан! 

 

4. Допълнителни пояснения и жокери за всяка роля в играта:

А) Жокери за убиеца – Фалшиво алиби; Заболяване/нараняване изискващо болнично лечение; Опит за бягство извън страната; Домашен арест; Детектор на лъжата. Има право да използва два жокера, когато прецени, че това е необходимо. Когато сметне, че желае да използва някой от жокерите на следващата фаза 1(разпит на заподозрените), той трябва да пише на водещия по време на фаза 2(в лично съобщение, това е поверителна информация).

 

Б) Жокери за заподозрените – Свидетел, осигуряващ им алиби; Детектор на лъжата; Домашен арест; Опит за бягство извън страната; Заболяване/нараняване изискващо болнично лечение. Имат право да използват по избор два жокера, когато решат, че това е необходимо. Когато сметнат, че желаят да използват някой от жокерите на следващата фаза 1(разпит на заподозрените), те трябва да пишат на водещия по време на фаза 2(всеки в лично съобщение, това е поверителна информация).

 

В) Жокери за детективите – Снемане на пръстов отпечатък; Молба за преглеждане на досие; Информация за начина на живот на даден заподозрян; Оглед на местопрестъпление; Задържане под стража; Резултати от аутопсията на жертвата. Имат право да използват всички жокери, но само по веднъж, така че е важно да преценят внимателно върху кой заподозрян ще ги използват. Също така могат да питат водещия на лично във всяка фаза 2 по един въпрос за човека, който са разпитвали през фаза 1.

 

5. Забрани и уточнения :

-  Редактирането на постове в темата за играта. Ако имате какво да допълните или искате да се поправите – напишете нов пост.

- Споделянето на информация за играта извън темата и нейното обсъждане. В тази игра ролите не са тайна(знае се кои са детективите и кои заподозрените) и са общо достъпна информация, но всякакви подробности за целите на ролите, техните действия и специфики не трябва да бъдат споделяни. Провинените ще бъдат изключени от следващи сезони на играта без компромиси.

- Ако не сте наясно с даден аспект от играта след началото на сезона, питате водещия на лично съобщение и никой друг. Ако правилата позволяват, ще ви бъде отговорено.

Важно уточнение относно ролите: Те ще бъдат разпределени на случаен принцип, но с едно съществено изключение - @The Best няма да бъде детектив. Правим това за да избегнем съмнения в честността на играта, доколкото детективът е единствената роля, която може да получи нерегламентирана помощ от водещия, а е известно, че с Бест сме приятели. Той ще играе на равни начала с всички останали и ще трябва да убеди някого от вас в невинността си.

Имаме нужда от 7 човека. Записването за сезона е открито. Последно, с @The Bestискаме специално да поканим няколко човека, които би ни било много интересно да видим в играта: @THE ENEMY @Bobotsi @BrockLesnar @Prince10@Chocho95 @Price

Link to comment

Прайс ми писа на лично, че няма да може да участва в сезона. Следователно имаме едно свободно място в играта за момента. Очаквам @Bobotsi да потвърди участие в темата скоро.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment
19 hours ago, Radox said:

Стънка, ти няма ли да са мяташ у Мафията ве?

След миналия път реших да се придържам към това, в което съм добър. Излиза, че съм по-успешен като Ризван Фарат, отколкото като мафиот, каквото и да говори това за мен...

Link to comment

КОГА ЩЕ ГО ЛОВИМ ТОЯ УБИЕЦ???

 

Предлагам това да е теме сонга на сезона.:wank:

 

Link to comment

Записването трябва да е приключило вече. Всички седем места са запълнени. Ако са ми прави изчисленията(не съм добър в математиката):

@BrockLesnar

@Prince10

@THE ENEMY

@Bobotsi

@Himler

@BAITO6O

@The Best

 

Чакаме само водещия да изпрати ролите и да обяви кога ще започне първата фаза 1.

 

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Събрахме се. Убиецът започвате да ловите този четвъртък (осми). Ще получите ролите си по малките часове на седми срещу осми, а точно в 12 ч обедно ще дам началото на първа фаза.

Link to comment

Начало на Ден 1

 

В усамотена вила във Врачеш, Ботевградско, е открит трупът на Клара Григорова-Стоименова, 47 годишна, залязваща джаз певица. Смъртта е настъпила приблизително към 3:10. Нито тялото, нито стаята показват следи от насилие. Причината за смъртта бе трудна за определяне, но според патоанатома ни е нещо като хранително натравяне, но не става дума за органична или синтетична отрова, а лоша реакция в организма. Жертвата очевидно е имала редица здравословни проблеми със стомаха и дробовете - открити са множество язви, а и е била на път към цироза. Все още не сме открили лекарствата, които ползва, но нито едно от възможните не би довело, само по себе си, до тази смърт. Възможна причина е комбинацията им с алкохол, с който подобни медикаменти категорично не бива да се смесват - но всички заподозрени потвърждават, че Клара не е пила, а и пиенето в случая би било съзнателен акт на самоубийство, което нямаме причина да вярваме.

Събитието е било семейна сбирка, и са присъствали следните хора:
Ясен Григоров - съпруг (@BAITO6O)
Владимир Григоров - син  (@THE ENEMY)
Юлия Григорова - дъщеря (@The Best)
Михаела Кацарска - зълва (@Prince10)
Стамен Пенчев - приятел на Юлия (@Himler)

Случаят ще разследват детективите @BrockLesnarи @Bobotsi. Нека започнат разпита си на заподозрените. Напомням, че редактирането на постове от участниците е забранено. Последно, полицията се извинява за лекото си забавяне в откриването на играта и удължава Ден 1 с час, до 01:00 в полунощ.

Link to comment

Въпрос към всички: Кога разбрахте за смъртта на жертвата и каква беше реакцията ви?

Link to comment

Разбрахме на сутринта. Все още съм в шок. Дори не помня точното време... просто седяхме в кухнята и чакахме майка да дойде да закусва с нас, но тя така и не слезе. Повикахме бърза помощ, а докторът само констатира смъртта ѝ.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Имах тежка пиянска нощ (това е единствения начин да понасям семейството си), поради което се събудих едва на обяд, тогава ми казаха. Ето, виждате ли, майка ми е починала и никой дори не си прави труда да ме събуди? 

 

Ако познавахте семейство ми нямаше да сте изненадани. Родителите ми са хора достойни за презрение и всеки би потвърдил, че отношенията ни никога не са били перфектни. Ако трябва да съм искрен, вътрешно изпитвам дори някакво удовлетворение, но въпреки това не съм желал ничия смърт. Ако някой е решил да си живее живота като боклук, това е негов личен избор. 

Единственото което мога да направя в последствие е, да живея с причинените ми психични травми. А Клара и Ясен причиниха тежки психични травми както на мен, така и на сестра ми.

Link to comment

Първо искам да попитам всички участници, кой приготвя храна тази вечер и ако е била жертвата, някой донесе ли нещо приготвено вкъщи?

 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

 

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Link to comment

@THE ENEMY

Господин Григоров, може ли да ни разкажете повече за това защо мразите родителите си? За какви травми става въпрос?

Link to comment

Храната бе, както винаги, поръчана от местния ресторант "При голтаците", където готвят хубаво и евтино, макар да прекаляват понякога с подправките. Майка ни не беше добра домакиня и винаги сме се възползвали от услугите на личен готвач и помощници в домакинската работа. Поне докато тя беше на върха на славата си. В последно време кариерата и бе в застой и се задоволявахме с храна от евтините кръчмета и капанчета.

 

Аз самата не донесох нищо със себе си, защото некадърността в кулинарното изкуство се предава по семейна линия в нашето семейство. Обикновено нямам претенции към храната и не съм придирчива. Умът ми се занимава с доста по-възвишени цели като например кариерно и личностно развитие.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Привет, няколко думи от полицията:

 

Разбираме, че е работен ден и не всеки има времето да пише по обед. Това е ок. До 01:00 обаче очакваме @BAITO6O@Prince10 и @Himlerда се явят на разпит и отговорят на всички отправени въпроси. Противното ще приемем за укриване от закона, а и грубо поругаване на офисния ни ред, който повеляваше с колегите тая вечер да нагъваме понички и да ви гледаме сеира. Напомняме, че това не е Мафия и скатаването не е валидна стратегия. Имате дадени персонажи и трябва да ги разигравате, за да се получи фъна.

 

В тази връзка, получих няколко запитвания от заподозрени доколко импровизациите са позволени; това очевидно ги прави неуверени. Ще натъртя - ключова (а и най-забавна) част от играта е да доразвиете героите си и измислите разни случки в живота им. Това е не просто позволено, а и желателно. Всяка подробност, която е съществена за мистерията, се съдържа в съобщенията, които ви разпратих. Ако я няма там, значи е несъществена и сте свободни да си я измислите. Това няма да счупи играта. Развихрете се.

Link to comment
6 hours ago, Bobotsi said:

Кога разбрахте за смъртта на жертвата и каква беше реакцията ви?

И аз на сутринта разбрах за смърта на съпругата ми и бях в шок, защото на семейното събиране да се случи такава голяма трагедия не е никак приятно.

Иначе за хранта не съм много запознат понеже Клара движи социалните дела на семейството. Нямам претенции каква е храна все пак съм израстнал на село и понякога храната беше дефицит и трябва да се радваш и на малкото което имаш.

Бих посъветвал компетентните органи да подложат на разпит по стриктно и щателно по-малката ми сестра Михаела Кацарска, понеже при нея всичко е идвало на готово от малка и винаги съдбата я е покривала.

Link to comment

Също и специално внимание моля да обърнете и на сина ми Владимир Григоров, понякога прекалява с чашката. Да студент е, нормално е да обича да купонясва със спиртни напитки в кръвта, но винаги всичко може да се случи. Въпреки, че в последно време лека по лека започва да влиза в правилният път, за което се радвам изключително много. Все пак бизнесът ми рано или късно трябва той да го поеме и управлява. А такава възможност не трябва да се изпуска. Но поне за разлика от дъщеря ми той не си доведе гаджето на семейното събиране.

Link to comment
43 minutes ago, BAITO6O said:

Бих посъветвал компетентните органи да подложат на разпит по стриктно и щателно по-малката ми сестра Михаела Кацарска, понеже при нея всичко е идвало на готово от малка и винаги съдбата я е покривала.

Казвате че имате подозрения към нея? Защо толкова държите да бъде разпитана?

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...