Jump to content

BWC World War II


BAITO6O

Recommended Posts

Другари комунета, фашисти и демократи, настъпи времето за война. Война в която фракциите ще са 3 ( комунисти, фашисти и демократи) и всяка едно от тях желае да е краен победител в спора между тях.  Затова в играта е най-добре да има около 12 човека (4 на група).  При 10-11 човека ще се прави жонглиране, едните ще имат по-малко хора ама с всички специални роли, а друг може да има с една  повече обикновена ама без 1 специална роля.

Всеки ще гласува за когото пожелае, тоест може и хората от твоята фракция да елеминираш без да искаш.
 

Иначе основните неща са
1. Всеки получава на лично съобщение от водещия ролята си и от коя от групите е.

Всяка група си има специални роли със специални качества.
И НИКОЙ НЯМА ДА ЗНАЕ КОЙ е част от неговата му група поне в ден 1.

 

Например

Фашистите 

1) Роля на ЧИЧО АДИ - Сспециалното качество на тази роял е - в НОЩ 3 има избор. 
Вариант 1: Може да разбереш всичките имена на хората които са част от твоята фашистка група. Като хора които са фашисти няма да знаят за това.

Информацията е единствено за лична консумация
Вариант 2: Може да избереш чужда група ( комунета и демократи) на която да разбереш всичките им членове по имена и може да започнеш "тотална война", но съответната група всеки един от членовете единично ще бъде уведомен, че Чичо Ади е разбрал каква е ролята му. КАТО биват уведомени в нощ 4. 

Вариант 3: Не се възползва от вариант 1 и 2

2) Роля на Мусолинката - След нощ 3 може да смени отбора (когато си пожелае може да смени може чак в ден 5, а може въобще да не го сменя), при смяната на отбора, фашистката група разбира всеки единично, че Мусолини е сменил отбора. А новата му група пък разбира, че Мусолини се е присъединил към тях, НО ВСИЧКИ ТОВА го разбират  2 дена по-късно след смяната.

3) Роля Рибентроп - в НОЩ 3 има възможноста да се свърже в лична комуникация с Молотов (стига той също да е съгласен), като комуникацията между тях ще продължи до краят на ден 4. След това съответно ще знаят кой кой е, но лична комуникация между тях няма да продължи

 

Комунисти
1) Роля Сталин - В нощ 2 има избор

Вариант 1: Можеш да жертва един от своята комунистическа група, но в замяна на това получаваш информация по имена кои са комунистите.

Варинат 2: Жертваш 50% от комуне групата, но в замяна на това групата получава общ чат с 24/7 комуникация.

Тука е гадното, че това е добре да се използва когато има повече хора в играта. Под 12 участници е кофти. При 4 комунете горе долу става. 2ма остават ама в контакт 24/7

2) Роля Троцки - Когато Троцки бъде убит Сталин (ако е жив) получава информация за цялата комунистическа група като имена. Ако Сталин пък е научил имената на групата по-рано, то той има възможноста да посочи на кого (като име) да узнае ролята му.

3) Молотов - в НОЩ 3 има възможноста да се свърже в лична комуникация с Рибентроп (стига той също да е съгласен), като комуникацията между тях ще продължи до краят на ден 4. След това съответно ще знаят кой кой е, но лична комуникация между тях няма да продължи.

 

Демократи
1) Роля Чърчил -  В нощ 4 има два варианта

Варинат 1: Разбира кой е Чичо Ади и дали е използвал специалните си сили (казва му се включително кой вариант е избрал) също така узнава името на един от групата за която ЧИЧО АДИ се е информирал, но ЧИЧО Ади решава за кое име да узнае Чърчил.

Тоест ако Чичо Ади е решил да узнае кой са демократите е прецакан Чърчил, но ако Чичо Ади е решил да разбере имената на комунистите, то Чърчил разбира името и на един комунист.
Вариант 2: Разбира кой е Сталин ИИИИ може да вербува един от комунистическата група и му дава възможноста да се присъедини към демократите.

Човека който е избран за вербуване съответно  пък получава информация, че Чърчил ( с името на участника) иска да се свърже с него и му предлага място при демократите.

 Естествено комунете може да остане верен на другаря Сталин и съответно да му каже (тоест разбира и кой е Сталин като име), че Чърчил иска да го вербува и Сталин и той разбира кой е с ролята на Чърчил. 
Затова който бъде избран от Чърчил за вербуване да му мисли към кого ще поеме.

2) Роля на Рузвелт - Когато Рузвелт бива убит той може да посочи двама (без демократ групата) да бъдат елиминирани с него също. 

Може да избере съответно 2ма фашисти или 2ма комунисти, а може по 1 комунист и 1 фашист.

3) Роля на Шарл дьо Гол - В Нощ 5 се свръзва с Чърчил и Рузвелт (стига да са живи) и вече имат възможност за комуникация между тях 24/7

 

Останлите хора, са с обикновени роли, те ще знаят само от коя фракция са и до там.

 

Засега това са основните неща. Приемам всякакви идеи.

Link to comment

Интересен замисъл, но каква е крайната цел? При какви условия се печели играта? 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
2 minutes ago, baikiro said:

Интересен замисъл, но каква е крайната цел? При какви условия се печели играта? 


Последната оцелява с хора група. Ако се стигне до 1на1 равенство.  Aма утре на подра глава ще го доизмисля.

Link to comment

Аха, ами честно казано не мога да си го представя как ще се играе точно. Трябва да се види нагледно как ще се получи. Бих участвал ако се проведе и се надявам да съм демократ! Смърт за другите две идеологии! 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Троцки и Сталин се мразят ве. Дори убийството му е поръчано от него. Това е причината в западната култура Троцки по-скоро да бъде споменаван с добро.

Комунистите ми се струват нагрухани с роли. Иначе идеята е готина.

Link to comment
1 hour ago, THE ENEMY said:

Комунистите ми се струват нагрухани с роли. Иначе идеята е готина.

Кво очакваш като BAITO6O прави сезона:D

Link to comment

Като цяло идеята ми беше в по-голяма степен да се проба играта с 3 групи, а не с 2. После реших да завъртя нещата около периода на WW2, когато има 3 политически идеологии. 
То може примерно да е и  КАМОРА срещу ЯДУДЗА срещу КОЗА НОСТРА или други подобни разновидности.

 

5 hours ago, THE ENEMY said:

Троцки и Сталин се мразят ве


Това ми е пределно ясно. Ама Троцки все пак си е бил комуне с други виждания. Но то пък Сталин никого не е обичал и винаги е имал съмнения към всекиго, пък и като цяло Сталин си е бил параноик.

Идеята с ролята на Троцки беше, че при неговата елиминация Сталин получава добра информация или възможност да махне някого от другите групи.

5 hours ago, THE ENEMY said:

Комунистите ми се струват нагрухани с роли. Иначе идеята е готина.

Е всеки от трите групи вече има по 3 специални роли
Иначе фашистите като цяло са с най-силните роли, но пък тогава трябва много добре да се лавира и да е скритият лидер.

А за демократите ролята на Рузвелт е хубава, защото демократите губят него (1), но той повлича със себе си по 1 от другите две групи или 2ма от една група.

4 hours ago, Mariyan01 said:

Кво очакваш като BAITO6O прави сезона

В интерес на истината още не съм решил дали аз да съм водещият, понеже много ще ми е интересно как е да си отвътре в тази по-шантава игра.

Иначе евентуално ако се стигне до реализация на такъв тестови сезон и аз съм водещият. От сега ви казвам, че ролите аз ще ги разпределя.

 

@Maradona Да си знаеш, че трябва да участваш в това нещо е.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...