Jump to content

UFC 253 "Adesanya vs. Costa" - 27 септември 2020


neshev

Recommended Posts

Главният мач се чака от доста и най - накрая ще го видим. Надявам се да наблюдаваме битка, достойна за тази титла,а не повторение на Адесаня и Ромеро.Не знам защо, но имам чувството, че тия двамата изобщо не се мразят, както твърдят. 

 

 LHW титлата не знам кой ще я взима насериозно вече, но се отваря добър шанс пред останалата част от дивизията да добави Шампион към резюмето си. 

Link to comment

Ако я вземе Рейес,бих се съгласил,че той вече трябваше да си е шампион. Щото Джон Джоунс го би.... ама не съвсем. С Ян Блахович не се е състезавал изобщо. Та в това отношение бих приел титлата насериозно. Още повече,че Кокаляците се отказва от категорията, не е като да е контузен или нещо такова. 

 

А това,че в момета в LHW няма звезди, е друга тема и за това са си виновни единствено UFC. Те години на ред не промотираха там други имена освен Кормие и Джоунс. На Блахович се опитаха да му вдигнат малко акциите и това беше, няма друго. 

 

Link to comment

Очаквах повече от Коста. Много перчене, много стойки и никакъв бой. Адесаня си го точкуваше, изчака го и накрая си го довърши като пич. Срещу Джаред Канониер на хартия няма да му е лесно, но като цяло вече мина през всички топ имена в дивизията. Много ме е яд, че Мусаси вече не е в UFC. 

Link to comment

Тегав опонент беше Izzy, но и Costa нищо не предложи в тази битка. Май чакаше Izzy да направи грешка и да се хвърли в някоя размяна безразсъдно, но Adesanya си следваше плана и въобще не се вълнуваше от taunt-овете. Тук разликата в скоростта и техниката си проличаха. Много разочароващо представяне на Costa. Дойде с много hype в тази битка, но не успя да предложи почти нищо. Adesanya ще е труден за побеждаване в тази дивизия. Ако Jones не го превъзхождаше толкова много в килограмите, не бих отказал да видя битка между двамата.

Reyes също разочарова в най-важната битка. Това не беше същият боец, който се би срещу Jon Jones. Не знам каква беше причината, но с този висок гард, с никакво движение в главата, просто седеше като боксова круша. Blachowicz изживява някакъв ренесанс като боец и то на късни години. Няма как да не съм радостен, че спечели титлата. Поляците много дръпнаха в MMA. Имат най-голямата европейска MMA компания зад гърба си и явно подходът им е печеливш, защото вече имат шампион при мъжете. Бих искал да видя реванш срещу Thiago Santos. 

Link to comment

Много здрави срещи тая вечер, определено ще има разместване в UFC
 

Людовит Клейн от Словакия направи много силно впечатление в прелимките. Пичът направи дебют срещу доста корав опонент, който беше и в победна серия и го смаза за няма и минута и половина - шут в главата и зверска комбинация. Доколкото разбрах е имал някакъв проблем с уейткъта, така че занапред ще трябва да си подбира по-читаво категорията, но определено впечатли като за първа вечер.

 

Диего Санчез, колкото и да го харесвам, каквато и легенда да е ... изглежда, като да му е време вече да окача ръкавиците. Джейк Матюс помете октагона с него, няма никакъв смисъл да се излага така повече. Ако ще прави там някакви мачове с други ветерани - ОК, но да го пердашат някакви лапета е тъпо. 

 

Ридъл срещу Алекс Да Силва беше брутален мач и е направо нереално какви хора има в категориите FW, LW и WW, които даже не влизат в топ 15. И двамата бяха супер добре подготвени, показаха много силна игра и в стойка и на земя ... Особено първият рунд беше красота какъв граплинг показаха :ohmy: Ридъл наистина трябва вече да получи опонент от 15-ката. 3-0 е в UFC, заслужил си го е.

 

Hakeem Dawodu с още една победа, пищи и той за по-добър опонент ... в интерес на истината и той е в положението на Ридъл. Човекът е 5-0 в последните си двубои, не могат вечно да го пренебрегват. Трябва вече да му дадат шанс за нещо по-сериозно. Ще е много тъпо, ако продължават да му дават такива съперници и да пълни мидкарда.

 

Брандън Ройвал (или както там се произнася тая фамилия :D ) определено беше звездата на вечерта извън главните мачове. Първо, че мачът с му Кай беше брутално добър, второ, че показа уникални неща и на земя и в стойка. Flyweight-а никога няма да бъде атрактивен за масата, обаче в момента изглежда доста добре тая дивизия с момчетата като него, Аскаров, Морено и Фигуейредо. Тъпо е, че UFC с лега ръка се отказаха от Майти, можеше да заформят доста добри неща с него. Как да е - страхотен мач.

 

Блахович за моя голяма изненада доминира тотално над Рейес. Шутовете в началото бяха брутални. Не знам защо Рейес изглеждаше така, той е фрапиращо добър боец и никога не съм мислил, че ще го видя в такова състояние. Иначе, като се абстрахирам от това - по-добрият вариант беше да бие Блахович, защото така LHW излиза малко или много от сянката на Джоунс. Блахович не е губил от Джон и това го прави с една идея по-легитимен от останалите. 

Голямото разочарование дойде със сигурност от мейнивента - Адесаня беше очевидно много, ама много далеч пред Коста. След толкова приказки и перчене, очаквах, че бразилецът поне ще покаже нещо .. каквото и да е. Той изобщо имаше ли читав удар? Адесаня се разправи с него с такава лекота, че "бой" е много силна дума. По-скоро един човек риташе друг човек за около десет минути и последния накрая падна, което е нормално. Много жалко представяне от Коста, изобщо нямаше място в Октагона тая вечер, жалка работа. 

От друга страна Изи изглеждаше като звезда. Напомни ми на Андерсън Силва, когато в добрите си години правеше така, че топ бойци изглеждаха като хванати от гората. Шутовете в началото бяха брутални, после започна да мята онези ритници, които в началото хвърчат към краката и в последния момент завиват към главата. Жалко, че не успяха да влязат добре, защото ги изпълни като по учебник, щеше да е красота да свали Коста така. Но така или иначе, всичко изглеждаше като на филм - техниката му е уникална, джаб-а влизаше чисто и силно, въобще нямаше лабаво през цялото време. Чакаме следващия му опонент, но в момента изглежда далеч пред останалите в MW.

 

 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...