Jump to content

UFC 253 "Adesanya vs. Costa" - 27 септември 2020


neshev

Recommended Posts

Главният мач се чака от доста и най - накрая ще го видим. Надявам се да наблюдаваме битка, достойна за тази титла,а не повторение на Адесаня и Ромеро.Не знам защо, но имам чувството, че тия двамата изобщо не се мразят, както твърдят. 

 

 LHW титлата не знам кой ще я взима насериозно вече, но се отваря добър шанс пред останалата част от дивизията да добави Шампион към резюмето си. 

Link to comment

Ако я вземе Рейес,бих се съгласил,че той вече трябваше да си е шампион. Щото Джон Джоунс го би.... ама не съвсем. С Ян Блахович не се е състезавал изобщо. Та в това отношение бих приел титлата насериозно. Още повече,че Кокаляците се отказва от категорията, не е като да е контузен или нещо такова. 

 

А това,че в момета в LHW няма звезди, е друга тема и за това са си виновни единствено UFC. Те години на ред не промотираха там други имена освен Кормие и Джоунс. На Блахович се опитаха да му вдигнат малко акциите и това беше, няма друго. 

 

Link to comment

Очаквах повече от Коста. Много перчене, много стойки и никакъв бой. Адесаня си го точкуваше, изчака го и накрая си го довърши като пич. Срещу Джаред Канониер на хартия няма да му е лесно, но като цяло вече мина през всички топ имена в дивизията. Много ме е яд, че Мусаси вече не е в UFC. 

Link to comment

Тегав опонент беше Izzy, но и Costa нищо не предложи в тази битка. Май чакаше Izzy да направи грешка и да се хвърли в някоя размяна безразсъдно, но Adesanya си следваше плана и въобще не се вълнуваше от taunt-овете. Тук разликата в скоростта и техниката си проличаха. Много разочароващо представяне на Costa. Дойде с много hype в тази битка, но не успя да предложи почти нищо. Adesanya ще е труден за побеждаване в тази дивизия. Ако Jones не го превъзхождаше толкова много в килограмите, не бих отказал да видя битка между двамата.

Reyes също разочарова в най-важната битка. Това не беше същият боец, който се би срещу Jon Jones. Не знам каква беше причината, но с този висок гард, с никакво движение в главата, просто седеше като боксова круша. Blachowicz изживява някакъв ренесанс като боец и то на късни години. Няма как да не съм радостен, че спечели титлата. Поляците много дръпнаха в MMA. Имат най-голямата европейска MMA компания зад гърба си и явно подходът им е печеливш, защото вече имат шампион при мъжете. Бих искал да видя реванш срещу Thiago Santos. 

Link to comment

Много здрави срещи тая вечер, определено ще има разместване в UFC
 

Людовит Клейн от Словакия направи много силно впечатление в прелимките. Пичът направи дебют срещу доста корав опонент, който беше и в победна серия и го смаза за няма и минута и половина - шут в главата и зверска комбинация. Доколкото разбрах е имал някакъв проблем с уейткъта, така че занапред ще трябва да си подбира по-читаво категорията, но определено впечатли като за първа вечер.

 

Диего Санчез, колкото и да го харесвам, каквато и легенда да е ... изглежда, като да му е време вече да окача ръкавиците. Джейк Матюс помете октагона с него, няма никакъв смисъл да се излага така повече. Ако ще прави там някакви мачове с други ветерани - ОК, но да го пердашат някакви лапета е тъпо. 

 

Ридъл срещу Алекс Да Силва беше брутален мач и е направо нереално какви хора има в категориите FW, LW и WW, които даже не влизат в топ 15. И двамата бяха супер добре подготвени, показаха много силна игра и в стойка и на земя ... Особено първият рунд беше красота какъв граплинг показаха :ohmy: Ридъл наистина трябва вече да получи опонент от 15-ката. 3-0 е в UFC, заслужил си го е.

 

Hakeem Dawodu с още една победа, пищи и той за по-добър опонент ... в интерес на истината и той е в положението на Ридъл. Човекът е 5-0 в последните си двубои, не могат вечно да го пренебрегват. Трябва вече да му дадат шанс за нещо по-сериозно. Ще е много тъпо, ако продължават да му дават такива съперници и да пълни мидкарда.

 

Брандън Ройвал (или както там се произнася тая фамилия :D ) определено беше звездата на вечерта извън главните мачове. Първо, че мачът с му Кай беше брутално добър, второ, че показа уникални неща и на земя и в стойка. Flyweight-а никога няма да бъде атрактивен за масата, обаче в момента изглежда доста добре тая дивизия с момчетата като него, Аскаров, Морено и Фигуейредо. Тъпо е, че UFC с лега ръка се отказаха от Майти, можеше да заформят доста добри неща с него. Как да е - страхотен мач.

 

Блахович за моя голяма изненада доминира тотално над Рейес. Шутовете в началото бяха брутални. Не знам защо Рейес изглеждаше така, той е фрапиращо добър боец и никога не съм мислил, че ще го видя в такова състояние. Иначе, като се абстрахирам от това - по-добрият вариант беше да бие Блахович, защото така LHW излиза малко или много от сянката на Джоунс. Блахович не е губил от Джон и това го прави с една идея по-легитимен от останалите. 

Голямото разочарование дойде със сигурност от мейнивента - Адесаня беше очевидно много, ама много далеч пред Коста. След толкова приказки и перчене, очаквах, че бразилецът поне ще покаже нещо .. каквото и да е. Той изобщо имаше ли читав удар? Адесаня се разправи с него с такава лекота, че "бой" е много силна дума. По-скоро един човек риташе друг човек за около десет минути и последния накрая падна, което е нормално. Много жалко представяне от Коста, изобщо нямаше място в Октагона тая вечер, жалка работа. 

От друга страна Изи изглеждаше като звезда. Напомни ми на Андерсън Силва, когато в добрите си години правеше така, че топ бойци изглеждаха като хванати от гората. Шутовете в началото бяха брутални, после започна да мята онези ритници, които в началото хвърчат към краката и в последния момент завиват към главата. Жалко, че не успяха да влязат добре, защото ги изпълни като по учебник, щеше да е красота да свали Коста така. Но така или иначе, всичко изглеждаше като на филм - техниката му е уникална, джаб-а влизаше чисто и силно, въобще нямаше лабаво през цялото време. Чакаме следващия му опонент, но в момента изглежда далеч пред останалите в MW.

 

 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...